SkyscraperCity banner

1 - 20 of 598 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,897 Posts
Discussion Starter #1
L’Ajuntament de Barcelona espera que en els propers dies arribi el permís del Ministeri de Medi Ambient que autoritzarà les obres del nou zoo aquàtic. La nova instal·lació se situarà sobre una franja de terreny guanyat al mar al costat del que ha estat el recinte del Fòrum Universal de les Cultures. Aquesta autorització ha estat congelada durant els darrers vuit anys, el temps que el PP va ocupar el Govern central.

--

E-notícies.
 

·
ZzZzZ
Joined
·
1,768 Posts
Oooohhh... fa tants anys que no he tornat a veure'n cap.. snif xD Haure de recuperar aquestes visites divertides jeje
 

·
Registered
Joined
·
1,379 Posts
Genial, una peça més que encaixa al litoral barceloní, per fi veurem aquest tram de costa urbanitzat, ordenat i l'edifici del MDRDV de 40 metres presidint la zona. Una gran noticia si finalment s'aprova!
 

·
Nooo, ya no
Joined
·
1,247 Posts
Podrien fer una piscina amb aigua marina, per portar altre vegades orques, dels renders que he vist el zoo té ponts i passarel·les i veus els animals des de dalt
 

·
Registered
Joined
·
109 Posts
Hi ha imatges del projecte del Pavelló de la Biodiversitat per alguna banda?
Jo he trobat això. Pero no s'aprecia gens bé.

 

·
Registered
Joined
·
109 Posts
El zoo del Besòs serà només marí i el 40% més petit del previst

:no: :no: :no:
• El Ministeri de Medi Ambient donarà aviat el permís per a la controvertida plataforma
• El nou parc no estarà acabat abans de l'any 2009 i la fauna terrestre seguirà a la Ciutadella


ANTONIO MADRIDEJOS
BARCELONA


El zoo de Barcelona tindrà definitivament una seu al barri del Besòs, al costat del Fòrum, però serà exclusivament marina i un 40% més petita del que es preveia en el començament del projecte, ja fa més d'una dècada. La reducció de la plataforma terrestre guanyada al mar, que passarà de 13 a 6 hectàrees, i la menor altura de diversos edificis han estat fonamentals per desencallar el parc i aconseguir l'anhelat permís del Ministeri de Medi Ambient, l'organisme que s'encarrega de vetllar per la protecció del litoral. Segons ha anunciat el secretari general de Costes, José Fernández, l'aprovació és imminent.
No obstant, la construcció del parc marí va per llarg. En el millor dels casos, segons va declarar el regidor Jordi Portabella, no estarà acabat fins al 2009. El retard és tan gran que es desconeix completament quant costaran les obres i el posterior trasllat, estimats fa uns anys en 15.000 milions de pessetes (90 milions d'euros).
D'acord amb la versió oficial, el projecte del Besòs estava estancat perquè la gran plataforma afectava la línia de costa i amenaçava el flux de sorra i corrents, però l'ajuntament no amagava un altre motiu: les diferències amb el llavors Govern del PP. De fet, s'hi havien fet successives reformes i s'havia aconseguit fins i tot el vistiplau ambiental de la Generalitat.

NI CALDES NI CASTELLAR
L'ajuntament també ha descartat "per motius econòmics" el trasllat de la fauna terrestre a alguna reserva del Vallès, com s'havia anunciat repetidament. Primer va ser Caldes i després Castellar-Sabadell, però ara resulta que elefants i girafes es quedaran a la Ciutadella. No obstant, no se sap si de forma definitiva, ja que al parc està prevista la construcció d'una passarel.la elevada que esquivi les vies del tren i enllaci amb la Barceloneta. En qualsevol cas, el futur zoo del Besòs fomentarà justament la fauna aquàtica: no només acollirà dofins, lleons marins i pingüins, sinó també aus marines i fins i tot hipopòtams i cocodrils. Per a això comptarà, per exemple, amb un hàbitat naturalitzat d'aiguamolls i delta.
El parc del Besòs, de mida més reduïda, no resol el gran problema actual: la saturació. Seran unes 10 hectàrees, davant de les 20 de Madrid, 15 de París, 35 de Berlín o 26 de Rotterdam, "i per això s'hauran d'adequar les prioritats", segons fonts del zoo. Això suposa possiblement tenir menys animals, però amb més espai.

CULEBRÓ DES DEL 1990
El primer anunci oficial que el zoo de la Ciutadella es traslladaria al barri del Besòs data de l'any 1990, malgrat que el projecte no va ser presentat fins a dos anys després. La falta d'espai, sobretot per a l'orca Ulisses, i el desig de desocupar la Ciutadella per a altres usos van ser dos dels grans motius que es van esgrimir per al trasllat. En aquell moment, l'ajuntament planejava emportar-se el parc completament, i no va ser fins a l'any 2000 quan es va proposar la segregació en dues seus: la principal al Besòs, més centrada en l'exposició, i una de secundària de gran mida, una espècie de reserva situada a l'interior, que estaria consagrada a la vida salvatge i la cria. El culebró està a punt d'acabar.

:rant: :rant: :rant: :rant:
 

·
Registered
Joined
·
1,379 Posts
LLavors, què faran amb tots els animals terrestres de la Ciutadella quan comencin les obres de la pasarel.la? No entenc res...
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Per cert, sóc n'Sky de "sempre" però des dels ordinadors de la UdL. No m'enrecordava de la contrasenya i m'he fet un usuari nou. :D
 
B

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Permeteu-me que us digui que el Zoo Marí ha resultat ser un fracàs. De què ens serveix tenir zoos repartits per tota la ciutat? O es queda tot a la Ciutadella, o se'n va a l'àrea metropolitana, fora la ciutat, o es trasllada tot al litoral. Però un tros aquí i un tros allà l'únic que aconsegueix és fer perdre temps als visitants, litoral als barcelonins i diners a les administracions. Per anar a veure animalons d'aigua ja tenim l'Aquarium. No volem un Aquarium II Resurrection.

ZOO MARÍ = MERDA.
 

·
Sempre BCN
Joined
·
1,938 Posts
Es un capritxet d'en Clos...i com que li han donat el permis ara no crec que forci l'acceptació del projecte inicial. Home de 13 hectarees a 6.... es una retallada molt considerable...es una pena.
 

·
Registered
Joined
·
13,977 Posts
BCN Boy said:
Permeteu-me que us digui que el Zoo Marí ha resultat ser un fracàs. De què ens serveix tenir zoos repartits per tota la ciutat? O es queda tot a la Ciutadella, o se'n va a l'àrea metropolitana, fora la ciutat, o es trasllada tot al litoral. Però un tros aquí i un tros allà l'únic que aconsegueix és fer perdre temps als visitants, litoral als barcelonins i diners a les administracions. Per anar a veure animalons d'aigua ja tenim l'Aquarium. No volem un Aquarium II Resurrection.

ZOO MARÍ = MERDA.
Tens tota la raó. I ja que volen guanyar terreny al mar m'agradaria que primer és plantejessin què fer per tal que els temporals no s'emportin les platjes i la meitat dels passeigs marítims de Barcelona cada hivern, perquè estem llençant diners a la brossa un any darrera l'altre com burros per tal de regenerar-les. Aquest any només vaig anar-hi un cop i vaig jurar que no tornaria fins que no tinguèssim unes platjes decents. La sorra feia fàstic. Abans deien que la portaven del Sahara però ara crec és la que treuen de les obres de la L9, perquè era terra més que sorra.
 
B

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Cada dia veig més clar que amb l'Albertito d'alcalde ens aniria molt millor :D
Desde la fcentralitat i la moderafció.. xDDDD
 

·
Tres huevos
Joined
·
2,730 Posts
¿Cómo pretendían tener animales de biotopos tan diferentes con la brisa del mar y condiciones de salinidad tocándoles los hocicos?
 
1 - 20 of 598 Posts
Top