SkyscraperCity Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter · #1 ·
La reforma de la Rambla del Poblenou de Barcelona echará a andar tras finalizar el proceso participativo emprendido por el ayuntamiento de la capital catalana, que entre otros asuntos ha permitido que los vecinos hayan decidido sobre el pavimento y los árboles que se instalarán en esta popular vía.
El consistorio y la entidad "Fem Rambla" han organizado este sábado la jornada de clausura del proceso participativo precisamente con el debate sobre la instalación del pavimento, que será un aglomerado asfáltico pulido y el arbolado que se plantarán en el paseo, en concreto de la especie arces azucareros, ha informado el consistorio por medio de una nota de prensa.
Estos dos asuntos estaban pendientes y ahora una vez logrado el consenso vecinal, el ayuntamiento pondrá en marcha el proyecto ejecutivo de la reforma a partir del próximo otoño.
El proceso participativo para la intervención en el paseo más emblemático del barrio del Poblenou se ha llevado a cabo en nueve sesiones de trabajo presenciales dirigidas a diversos colectivos, como ancianos, comerciantes, jóvenes o personas con discapacidades, entre otros.http://femrambla.wordpress.com/


http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1603186
 

·
Registered
Joined
·
3,768 Posts
Pues yo veo una pérdida de dinero innecesaria reformar la Rambla de Poblenou, me parece que está la mar de bien y se me ocurren infinidad de calles de la misma ciudad que merecen mil veces antes una reforma.

Mismamente Via Laietana con aceras totalmente ridículas.

De verdad que no veo en que necesita reformarse una Rambla que está la mar de bien.
 

·
Moderator
Té con pastas member
Joined
·
19,355 Posts
La Rambla del Poblenou no necesita ninguna reforma. Por otra parte el ayuntamiento se cargó el pavimento de losas de piedra por el anodino asfalto, y creo que a los vecinos no les gustó nada. No sé ahora qué participación de la gente van a pedir. Tienen más cara que espalda.
 

·
Banned
Joined
·
885 Posts

·
Millorable....
Joined
·
434 Posts
Òndia! ... Els arbres abans es plantaven ... :nuts:
Tranquil, que aviat els "implementaran" i es quedaran tan amples :nuts:

Jo soc de l'opinio que no cal tocar gaire. NOms acabar el tram entre Taulat i Garcia Faria i avall.

Lo de les lloses va ser una llàstima pero aparentment donaven molts problemes. Jo estic d'acord que les treguessen als carrils de vehicles / caril bici / carril 30, pero al passeig central, hagués mantingut les lloses.
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter · #7 ·
La reforma de la rambla del Poblenou, entre Calvell i Taulat, surt en licitació
La reforma de la Rambla del Poblenou entre Taulat i Calvell, començarà a l’octubre, durarà 6 mesos i costarà 1,7 milions €.


El passat 25 de juliol BIMSA va treure a licitació per valor de 1.677.321,3 euros les Obres relatives a la modificació del projecte de segregació i adaptació de la part corresponent a l’àmbit de la Rambla del Poblenou (tram c/ Taulat – Psg. Calvell) del projecte d’urbanització de l’àmbit de la U.A.5 de la M.P.G.M, al Front Marítim del Poblenou (descarregar en pdf).La data limit, que tenen les empreses, per presentar ofertes a aquesta obra és el 9 de setembre i la valoració de les ofertes i adjudicació de l’obra serà el 16 de setembre del 2014. L’empresa que obtingui l’adjudicació de l’obra tindrà uns beneficis de 69.893,24 euros.


S’instal.laran 19 fanals (amb un cost cada fanal de 3.379,89€), es preveu la instal.lació de 26 pilones amb un cost global de 2.302€, 6 pilones pneumàtiques (amb un cost de 15.242,06€ cada unitat) i es preveu un cost de 25.000€ per la instal.lació de xarxa wifi en aquest tram de Rambla.


Un projecte llargament esperat

Tal com va publicar POBLENOU.ORG el passat 13 de maig, el projecte “Modificació puntual del projecte de segregació i adaptació de la part corresponent a l’àmbit de la Rambla del Poblenou (Tram c.Taulat-Pg Calvell) del projecte d’urbanització de la UA5 de la MPGM” va ser redactat per l’equip del despatx de l’arquitecte Manuel Ruisanchez l’abril del 2013 i constava de 3 fases (la Fase 1 del carrer Taulat a Fernando Poo, Fase 2 del carrer Fernando Poo al carrer Perelló i la Fase 3 de Perelló al passeig Calvell) i la previsió de durar 9 mesos.

Després de la reunió celebrada entre Fem Rambla i l’alcalde Trias el febrer del 2014; l’Ajuntament va acceptar refondre el document de projecte de 3 fases d’obra a una única fase, i urbanitzar tot el tram entre Taulat i psg. Calvell en una sola fase. I en reunions de Fem Rambla amb el Districte de Sant Martí i BIMSA s’accepta l’eliminació de les jardineres i pilones dels vials laterals de la Rambla.

En la jornada del 10 de maig, organitzada per Fem Rambla i l’Ajuntament, es va decidir el canvi d’espècie d’arbrat: de Platanus Hispanica a Acer Saccharinum (auró argentat) i el canvi de tipus d’aglomerat asfàltic al tronc central de la rambla (passant d’un aglomerat asfàltic negre a un aglomerat asfàltic de tipus granític amb betum sintètic (color mel) pigment gris i polit).

Font: http://poblenou.org/index.php/2014/...nou-entre-calvell-i-taulat-surt-en-licitacio/
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Comencen les obres de la rambla del Poblenou entre els carrers del Taulat i el passeig de Calvell. Aquest és el tram de la Rambla que quedava per millorar, després de la substitució del paviment que es va fer en el tram comprès entre Pere IV i Taulat. Les obres es duran a terme en dues fases, durant uns sis mesos, primer al costat Besòs i després al costat Llobregat.

És una reforma de consens. El projecte de remodelació del tram final de la rambla del Poblenou, entre el carrer del Taulat i el passeig de Calvell, ha començat després d’un any i mig de negociacions entre els veïns i l’Ajuntament per definir-ne el nou disseny.

Pere Nieto, membre de la plataforma Fem Rambla, al voltant de la qual s’ha aglutinat el teixit social del barri per debatre sobre el passeig, explica que “tenim la sensació que hem aconseguit que la gent entengués que valia la pena treballar i defensar un model d’espai públic com és la rambla del Poblenou.”

D’aquí a sis mesos, quan les obres acabin, el passeig s’allargarà amb una secció uniforme fins al mar. “Ara, quan tu arribaves a la rambla tenies un passeig central que no tenia l’amplada necessària, no tenia l’amplada que té la resta de la rambla”, declara Eduard Freixedes, regidor de Sant Martí.

El passeig central augmentarà fins a 9,6 metres d’amplada, amb un paviment fet amb un conglomerat polit de color gris, seleccionat durant el darrer procés participatiu veïnal que es va fer al maig.

En aquella trobada també es va acordar que els plàtans que hi havia fins ara se substituirien per aurons argentats, que generen menys problemes d’al·lèrgies, així com la creació d’un carril diferenciat que tindran les bicicletes per creuar el passeig de Calvell fins al Parc del Poblenou.

“El projecte recull bona part dels criteris que la ciutadania va dir en el procés participatiu que vam engegar des del moviment associatiu”, afirma Pere Nieto. Aquest disseny consensuat és el present i el futur de la rambla, com indica Freixedes. “El tros aquest de baix és el que marca la pauta de qualsevol actuació que a partir d’ara s’hagi de fer a la rambla”, explica.

La reforma del passeig també afecta la il·luminació. S’instal·larà el mateix bàcul d’enllumenat que hi ha en els altres trams de la Rambla amb una alçada superior per tal d’adequar el resultat amb la nova il·luminació LED. A més, es col·locarà mobiliari urbà d’estil neoromàntic o equivalent, papereres de 70 litres, pilones fixes, on sigui estrictament necessari, i també retràctils.

Aquest projecte suposarà una inversió d’1.261.000 euros i culminarà la renovació de la fesomia de la part antiga de la rambla, la que va del carrer de Pere IV al passeig de Calvell.


http://www.ara.cat/barcelona/Comenca-reforma-del-rambla-Poblenou_0_1268873218.html
 

·
Banned
Joined
·
192 Posts
Ja fa mesos que van començar aquestes obres, eh?
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top