SkyscraperCity Forum banner

Barcelona | Spotify Camp Nou

145358 Views 1000 Replies 87 Participants Last post by  Bcn-Eng-Arq
2
Amb tots vostès, el nou Camp Nou

Font: FC Barcelona
See less See more
 • Like
Reactions: 3
1 - 20 of 1001 Posts
Així serà el Nou Camp Nou

El Jurat de l'Espai Barça escull la proposta de l'equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes per al Nou Camp Nou

El FC Barcelona comunica que el Jurat de l’Espai Barça ha escollit per unanimitat la proposta de l’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del Nou Camp Nou. El jurat, format per cinc membres del Club, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i un membre de l’Ajuntament de Barcelona, ha pres la decisió després d’un procés de revisió de les propostes presentades, a càrrec d’una comissió tècnica, segons els criteris establerts en el plec de bases i requeriments del concurs. La reunió en què s’ha pres la decisió s’ha celebrat aquesta vespre a la Sala de Premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou, després de l’exposició dels quatre equips finalistes.

La proposta de l’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica. Descomposa i tracta amb enginy la gran alçada i amplada fruit de la necessària ampliació de la instal·lació.

També destaca per la seva relació amb l’entorn, donant profunditat, generant ombres i fent que els socis siguin els protagonistes de la façana i participin de l’espai lliure en tot moment. La proposta presenta una subtil i molt estudiada intervenció en l’entorn per facilitar la circulació i aconseguir diversitat d’usos urbans en el Campus Barça, i garantitza una construcció clara i segura.

En definitiva, es tracta d’una soluició única, com única és la seva gènesi, reproduint la tan característica visió de la grada i marquesina de tribuna, de dins a fora, un silenciós i contundent homenatge a l’estadi de Francesc Mitjans de 1957.

[...]
http://www.fcbarcelona.cat/club/detall/noticia/aixi-sera-el-nou-camp-nou

Els requeriments del Nou Camp Nou

El concurs demanava un seguit de condicions que havien de garantir les millors condicions per gaudir de l’espectacle del futbol

El Jurat de l'Espai Barça, en el plec de requeriments del concurs, demanava que el Nou Estadi garanteixi les millors condicions per gaudir de l’espectacle del futbol. Un estadi amb el 100% de la grada coberta, amb excel·lent visibilitat des de qualsevol seient i amb tot un conjunt de mesures que milloraran la comoditat per a tots.

Les principals característiques del Camp Nou seran:

 • Totes les localitats estaran cobertes i protegides de les inclemències del temps (vent, sol, pluja). La nova coberta tindrà més de 47.000 m2
 • En el Nou Estadi totes les localitats disposaran d’una visió perfecta del camp, en donar una inclinació més gran a la primera graderia. Totes les localitats veuran la totalitat de l’Estadi, així com les noves pantalles i videomarcadors
 • Els videomarcadors seran d’última tecnologia digital d’alta resolució amb sistemes tipus LED
 • Es manté la segona graderia però se’n millora l’accessibilitat i la comoditat
 • Es completa la tercera graderia fins a arribar al mateix nivell que té actualment al lateral. Es milloraran els accessos, la comoditat i els serveis
 • Es produeix un increment de localitats fins a un aforament total de 105.000 espectadors
 • Es milloraran els espais entre seients i es renovarà la totalitat de les cadires (seients més confortables i ergonòmics)
 • Es disposaran en cada graderia localitats acuradament distribuïdes per a persones amb mobilitat reduïda o amb altres minusvalideses
 • Els passadissos se substitueixen per espais més amplis i alliberats de nuclis de comunicació verticals, i esdevindran espais confortables per a l’aficionat
 • Les escales existents seran adaptades a les normatives vigents i estaran més ben distribuïdes
 • L’increment de capacitat es destinarà a absorbir part de la llista d’espera, i a absorbir les places adaptades que avui falten
 • La redacció del projecte inclourà criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat mediambientals per tal d’obtenir els certificats de qualitat internacionals que ho acreditin
 • Per poder acollir l’afició contrària amb les màximes garanties de seguretat, i alhora minimitzar les possibles molèsties que puguin ocasionar a la resta d’abonats i espectadors, se sectoritzaran les grades, s’independitzaran els accessos, les circulacions per dins l’Estadi i s’habilitaran zones amb serveis específics per a ells
 • Es milloren els espais de restauració i hospitalitat en totes les àrees del Nou Camp Nou
 • L’Espai Barça preveu la construcció d’un pàrquing subterrani, que suposa habilitar un gran espai públic, accessible i obert al barri, entre el Camp Nou i el Nou Palau Blaugrana

Està previst que les obres del Nou Camp Nou comencin durant la temporada 2017/18 i finalitzin durant la temporada 2021/22.
http://www.fcbarcelona.cat/club/detall/noticia/els-requeriments-del-nou-camp-nou
See less See more
Els espais de "restauració i hospitalitat", és a dir, els comercials no semblen tenir tant d'espai, no?
El model sembla seguir els tipus oberts com la Maquinista.
La proposta de l’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica.
Uns adjectius més i acaben esmentant el procés sobiranista. :troll:
 • Like
Reactions: 1
Els espais de "restauració i hospitalitat", és a dir, els comercials no semblen tenir tant d'espai, no?
El model sembla seguir els tipus oberts com la Maquinista.
No m'agraE...
:(
Sembla que han agafat un projecte força senzill i més realitzable (costos, no interrupció del joc...)

Personalment no diu gaire.
Por más que lo miro me viene siempre a la memoria la imagen de un centro comercial, bonito, pero un centro comercial (quizá La Maquinista, pero actualizada). Desde luego el aspecto exterior no "impresiona" para entenderlo como el mejor estadio del mundo (según decían los responsables de elegir el proyecto).

Supongo que si han elegido este proyecto será porque tendrá otras características no tan visibles exteriormente que lo hacen mejor que el resto de candidatos. No se por qué, pero me da la sensación de que siempre que intervienen "jurados" en los proyectos se acaba eligiendo el menos ambicioso o espectacular, y como ejemplo: Glorias.
El nou Camp Nou. Jordi Moix: "La decisió no estava presa, 'La Vanguardia' va especular"

El comissionat de l'Espai Barça, Jordi Moix, assegura que la decisió sobre el projecte guanyador per a la remodelació del Camp Nou es va prendre "entre le 9 i les 10 del vespre". Moix afirma a "El matí de Catalunya Ràdio" que la informació que va donar "La Vanguardia", anunciant el projecte Nikken Sikkei com a guanyador, "va ser una especulació".

http://www.ccma.cat/catradio/alacar...resa-la-vanguardia-va-especular/audio/913486/
^^ Suposo que això es quedarà en anècdota i no hi haurà cap intent d'impugnar el concurs ni res per l'estil... oi? :shifty:
Per a impugnar, s'hauria de demostrar, no?
Es com si jo faig una porra d'un partit, encerto i es suposa que el partit estava amanyat.
^^ No se lo cree ni él, una decisión de este calibre seguro que lleva mucho tiempo tomada.
Uno de los finalistas al concurso: "El Barça nos ha hecho ir a perder el tiempo"

El diseño del nuevo Camp Nou irá a cargo de la alianza entre los despachos NIKKEN SEKKEI + Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes. El jurado formado por miembros del FC Barcelona, del colegio de arquitectos y el Ajuntament lo decidieron este martes después de seis meses de concurso.

Sin embargo, la elección del ganador no ha estado exenta de polémica, puesto que el nombre del ganador se filtró a un medio de comunicación mientras uno de los cuatro despachos finalistas se encontraba en plena exposición de su proyecto ante el jurado.

La filtración, como era de esperar, no ha sentado nada bien a los otros tres candidatos. Josep Miàs, que concursaba en la candidatura formada por POPULOUS + Mias Arquitectes + RCR Arquitectes, estallaba este martes por la noche en los micrófonos de Catalunya Radio.

"Nos han hecho ir a perder el tiempo. Todo el proceso se ha llevado a cabo de manera impecable y muy profesional. Esta última fase, en cambio, no pareció muy seria. ¿Qué sentido tiene hacernos ir a exponer el proyecto si ya se sabía el ganador?", se lamentaba sin ocultar su enfado.

"Hemos ido a perder el tiempo, las cosas se tienen que hacer bien", insistía Miàs.

[...]

http://www.sport.es/es/noticias/barca/quejas-estudios-finalistas-concurso-nuevo-camp-nou-4961123
 • Like
Reactions: 1
^^És un concurs privat, dubto que es pugui impugnar. Si fos públic, igual sí...
 • Like
Reactions: 1
El Nou Camp Nou entusiasma a los socios de oro

En la primera toma de contacto con el presidente, Bartomeu obtuvo el respaldo unánime por la apuesta japonesa

El socio del FC Barcelona aprueba de forma mayoritaria el diseño ganador del concurso de arquitectura del NCN (Nou Camp Nou), como gusta a la nomenclatura técnica interna del club) después de que el martes el jurado se decantara por el estudio de NIKKEN SEKKEI (Japón). La primera reacción la pudo pulsar el propio presidente Josep Maria Bartomeu veinticuatro horas después en el Auditori 1899 donde impuso la insignia de oro del club a más de un centenar de socios.

De forma unánime y hasta emotiva la totalidad de esos socios con cincuenta años de antigüedad en el club, acompañado de sus familias, en muchos casos también socios, transmitieron al presidente no sólo felicitaciones por la forma y la apuesta del futuro estadio, sino especialmente su entusiasmo por compartir un proyecto como el Espai Barça, sin duda el más trascendente de los 117 años de historia del Barça.

Bartomeu se vio hasta sorprendido por este magnífico estado de ánimo de los socios, argumentado en especial por el hecho, clave, de haber respetado tanto la localización del nuevo estadio en el barrio de Les Corts, sin desplazarlo un centímetro de su ubicación histórica, desde 1957, como por haber declarado intocable la estructura interna de Francesc Mitjans, el arquitecto catalán que consiguió, con ese óvalo de la Segona Graderi a, y en general en todo el estadio, la poderosa sensación de unidad del barcelonismo que emana del Camp Nou cuando se pisa.

[...]

http://www.mundodeportivo.com/futbo...-camp-nou-entusiasma-a-los-socios-de-oro.html
El nuevo Camp Nou tendrá zonas comerciales

El Barça podrá convertir los espacios abiertos de su futuro estadio en tiendas

Mucho más que una amplia oferta de restauración y servicios. El proyecto ganador del Nou Camp Nou, liderado por la firma japonesa Nikken Sekkei, abre la puerta a la instalación en el estadio blaugrana de numerosos espacios comerciales que pueden transformar el equipamiento deportivo en un completo equipamiento comercial con la oferta más diversa que el club, que es el que lleva la iniciativa, esté dispuesto a acoger. El principal atractivo arquitectónico del proyecto, su total apertura al exterior, se debería convertir también en su primer reclamo para las principales firmas comerciales, que tras la reforma integral del campo encontrarían un espacio único para instalarse.

Coincidiendo con la presentación pública del proyecto, el Barça convocará el 21 de abril a representantes de firmas comerciales e inversores para darles a conocer de primera mano sus planes y los invitará a formar parte de los mismos.

[...]

http://www.lavanguardia.com/deportes/20160324/40648687549/nou-camp-nou-zonas-comerciales.html
Els aficionats demanen a través de les xarxes socials que es canviï el nom del Camp Nou al de Johan Cruyff.

http://futbol.as.com/futbol/2016/03/24/primera/1458825867_311685.html

He de dir que m'agrada la idea, Cruyff és un mite. Però també penso que el mateix nom "Camp Nou" ho és i si algun dia volen treure diners del naming, no sé com quedaria un "CaixaBank Johan Cruyff".
Jo crec que seria una mala idea, tant pel tema patrocinis com pel fet de personificar una instal·lació que de per sí ja té un nom molt arrelat. A més sempre he cregut que és millor deixar els edificis i infraestructures amb un nom "neutre", provinent del lloc on es situen o d'alguna característica pròpia, com és el cas del Camp Nou, l'aeroport del Prat, etc.
 • Like
Reactions: 1
Al final acabrem amb un "Turkish Airlines Stadium Camp Nou Johan Cruyff". :lol:
 • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 1001 Posts
Top