SkyscraperCity Forum banner

Basel- metropola u dzepnom formatu

1125 Views 19 Replies 3 Participants Last post by  gorazde_66
Na mom facebook profilu nakupilo se slika za najmanje 5-6 opsirnih reportaza iz raznih kutaka starog kontinenta. Pomislih da pocnem sa Bazelom, lijepim i cistim gradom na tromedji CH- D- F. Bazel je pulsirajuci grad, ne prevelik, sa fenomenalnom urbanistikom, industrijski centar Svicarske, nogometni grad, grad blagostanja i jedno od najljepsih mjesta na svijetu za zivot i rad. U Bazelu sam, vec zbog wizzaira i putovanja za BiH i Makedoniju, bio pocesto, pa tako je i materijal za moju reportazu nastao uptravo po jednom povratku iz Skopja kada sam odlucio prozujati gradom i uzeti malo kasnije voz za Lozanu.

See less See more
  • Like
Reactions: 1
1 - 20 of 20 Posts
Turisticki info pult na zeljeznickoj stanici.

Policijski ured na zeljeznickoj stanici- svjetleci logo

Podzemni parking za bicikle na zeljeznickoj stanici

See less See more
3
Svicarska je zemlja rekorder u svijetu po koristenju zeljeznice, Japan je tek drugi.

Svicarski ICN

Njemacki ICE na Basel SBB Bahnof

Svicarski standard je jako visok, sto je ponekad bolno za ljude koje dolaze iz drugih zemalja. Karta za javni saobracaj vrijedna dva sata za jednu oobu stoji skoro osam nasih KM.

See less See more
3
Ali zato je javni prijevoz besprijekoran, kartu mozete platiti i mobitelom.

See less See more
3
Nespresso shop

Apple store

See less See more
3
Marktplatz- stari trg

See less See more
3
  • Like
Reactions: 1
Hvala :)

Sviđa mi se, a moram primjetiti da se ne nagledah baš previše popločanih trotoara (na kojima forumaši ultimativno insistiraju kada je o Sarajevu riječ), očito se u CH to baš i ne favorizuje. S tim da se asfalt čini poprilično otporan na mraz
^^Molim lijepo. U pravu si za trotoare to sam i ja primjetio jos cim sam doselio u CH. Ima ono kaldrme u historijskom centru po svim gradovima, ima i granita i drugih dzidza, ali nije bas u svakoj ulici. Ima mnogo asfaltnih i ponekad betonskih trotoara, pa cak i posutih tucanikom ili sljunkom. (ovo je doduse rijetko) Poplocanih trotoara po mom misljenju najvise ima u D, tamo je najvise tzv. Pflastera i betonskih ploca po trotoarima.

S druge strane, u CH sam vidio i drveni trotoar, kada je trotoar u padinskoj cesti pa se podigne na stupove i pokuje fosnama. Sve po potrebi.
See less See more
reklamni spot za Basler kantonalbank, koji se vrti na ekranu u izlogu banke

Hvala, lijep gradic. :)

Ovo mi si pravo svidja :D

See less See more
1 - 20 of 20 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.