S’obzirom na to da se ne drogiram,i da nisam uzimao bilo kakve opijate,djeluje mi kao da sam ušao u ’začarani krug’ i da ne mogu da izađem,već sam vječno osuđen da tražim peron 7a
Kako mi je dozlogrdilo da tumaram gore-dolje,upitao sam jednog prolaznika đe se nalazi peron 7 a.Tip nije govorio engleski,ali sam razumio ’train conection’ što me umalo nije oborilo sa nogu.Ima 15 minuta do polaska voza za Bratislavu,a ja moram da razmijenjujem vozove,i ko zna u koji pičvajz se nalazi peron 7a.Samo sam stigao da kažem ’danke’ i da pretrčim opet do informacija,i da ih zamolim da mi malo bolje objasne đe se nalazi taj peron 7 a.Kad mi je ovaj tip počeo da priča da nije jednostavno otići do tamo,počeo je da me obliva hladan znoj,a još kad sam vidio da sam kupio kartu za stanicu ’Bratislava Petržalka’,samo sam sjeo i zatražio hladne vode

Posle minut sam đipio na noge i izletio da pronađem peron 7a iako nisam shvatio đe se to nalazi,jer je ovaj tip previše zakomplikova’.Izletio sam napolje,i otišao pravo,jer sam samo shvatio da zuda trebam ići

Ugledao sam neka dva tipa i kad sam ih upitao kako da dođem do perona 7a,oni su me upitali ’Bratislava?’ na šta sam ko sumanut počeo da klimam glavom,a oni mi pokazali put pravo i rekli hari ap frend,na arapskom akcentu

Znoj se slivao niz mene jer sam trčao ko lud,ali,kako sam došao,ugledao sam Wien – Bratislava,ali,samo autobus

Pogledao sam u autobus,pogledao iza sebe,i ono,usporeni snimak na horor filmovima,i sto hiljada misli u stotinki,uz svaku drugu ’OVO SE MENI NE DEŠAVA’

Krenuo je autobus,a iza njega ’Bata reisen’ za Beograd,a ja gledam na sat i vidim da je ostalo 3 minuta do polaska voza,te se vraćam kod ovih Arapa i kažem im da ne tražim peron 7a na autobuskoj,već na željezničkoj.Samo su slegli ramenima,a ja sam na satu vidio da je ostalo 2MINUTA

U očaju,uletio sam u zgradu preko puta,i vidio dva tipa,jedan u plavom odijelu(kondukter očigledno) i upitao sam ga kako da dođem do perona 7a na hbf stanici,a on mi je rekao da ide u tom pravcu i da mogu sa njim.SPAŠEN SAM

Kako sam rekao da imam 1 minut do polaska za Bratislavu,tip mi je rekao da moramo požuriti,ali je okrenuo nekog na tel i nešto na njemački pričao,ali mi je posle na engleskom rekao da voz neće krenuti dok ja ne dođem.
’ZAR JA,KRPIGUZ NIKŠIĆKI - DA ZAUSTAVIM VOZ U BEČU ĐE JE PLAN I PROGRAM POLASKA VOZOVA - RIGOROZAN? ’

mislim se u sebi dok 1001 ’danke’ izgovaram ovom čojeku,i pružio sam mu ruku,i ko budisti spojio ruke i spustio glavu u znak zahvaljivanja i pravo uletio u voz

Nisam mogao da dišem,i,svakako,kako sam ušao u voz,voz je krenuo,i sto hiljada puta sam se zahvaljivao čovjeku koji me je doveo do voza,iako me više nije mogao čuti

Koliko sam mu lijepih želja zaželio,ne bi me čudilo da je postao MILIONER

Kako sam se pribrao sebi,ostalo je riješiti još jedan problem,a to je kako da dođem od Petržalke do Hodzovih namesti,đe mi je i pansion smješten.Znao sam za AUPARK šoping centar,koji se baš nalazi na Petržalci,te sam odlučio platiti taksi do tamo.
Posle nekih 40-ak minuta,došla je i Slovačka
Došao je voz i u Petržalku,te sam uzeo taksi i otišao do AUPARK-a.Taksi me je izašao 15 eura,ali kako nisam znao kako da dođem do tamo,i kako sam umalo izgubio voz,pomislio sam da sam dobro prošao

Petržalka je nešto ko Novi Beograd,samo je Novi Beograd sto puta ljepši za viđet.Slike iz Petržalke
Kako sam u daljini vidio AUPARK,ali kako nisam vidio nijedan put za silazak,a kako me taksista nije dovezao pred njega nego m irukom pokazao pravac do kojeg treba da idem,otišao sam pravo u nadi da ću naći neki put do dolje,ali sam završio u neko stambeno naselje,koje me nevjerovatno posjeća na snimke iz filma Eurotrip