SkyscraperCity banner

881 - 900 of 1221 Posts

·
Registered
Joined
·
20 Posts
@cinxxx
esti un fotograf bun dar poza urmatoare face mai multa cinste acestui parc:

by Antonius Plaian


Diferenta de nivel (sau cum se numeste acesta particularitate) scoate in evidenta acest parc. Am ramas foarte surprins sa vad acelasi detaliu intr-o fotografie veche cu Piata Unirii
 

·
Travelor
Joined
·
24,362 Posts
Nici nu vreau sa ma compar cu Antonius, el pare sa fie profesionist, probabil ca are si echipament profi, stie tehnici, HDR. Eu is inca la inceput, dar recunosc ca poza aia nu-i chiar cea mai buna, ma stresau puradeii aia, n-am incadrat prea bine. Ideea era sa aduc un update, ca asta nu-i topic de poze artistice sau de concurs. Oricum, sa nu crezi ca m-am suprarat sau asa :).

Uite, asta e facuta de colegul cu care am fost la photo shooting, parca e mai reusita.picture by SSC user AphexXutz
 

·
Travelor
Joined
·
24,362 Posts
http://www.tion.ro/timisoara-este-amenintata-de-un-pericol-care-creste-de-la-an-la-an-ambrozia/953966

Timisoara este amenintata de un pericol care creste de la an la an: ambrozia
Zile şi nopţi petrecute cu ochii înroşiţi, nasul înfundat şi greutate în respiraţie. Săptămâni în care serviciul pare un chin, iar ieşirile în aer liber se transformă într-o teamă permanentă. Sute de lei daţi pe medicamente şi ore în şir de umblat pe la alergologi, ORL-işti sau homeopaţi. Acestea sunt, în mare, epxerienţele celor care au ajuns să sufere în ultimii ani de alergie la ambrozie. O plantă pe care ţările civilizate au eradicat-o.
[...]
 

·
Romania
Joined
·
8,759 Posts
^^
tion.ro
Primaria Timisoara a facut planul pentru distrugerea ambroziei

Primăria Timişoara a identificat zonele în care se găseşte ambrozia, o plantă care provoacă alergii grave în această perioadă, şi va începe o acţiune de distrugere a acestei buruieni în mai multe cartiere ale oraşului. Totodată, reprezentanţii municipalităţii solicită colaborarea timişorenilor pentru eradicarea acestei buruieni periculoase, prin cosirea şi smulgerea ei de pe terenurile aflate în proprietatea lor.(2 comentarii)
În perioada următoare Primăria Timişoara va dermara o acţiune de erbicidare a ambroziei în cartierele Plopi, Ciarda Roşie, Elisabetin-Freidorf, Mehala şi Ronaţ, Aradului, Lipovei, Torontalului, zona UMT şi Ovidiu Balea.
„Pe această cale, solicităm colaborarea persoanelor fizice şi juridice din Timişoara în eradicarea acestei buruieni, prin cosirea şi smulgerea ei pe terenurile aflate în administraţia / proprietatea lor, ceea ce ar spori considerabil eficienţa măsurilor luate de Primăria Municipiului Timişoara. În cazul în care puteţi da relaţii despre proprietarii terenurilor virane unde este prezentă această buruiană, vă rugăm să anunţaţi la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, la telefon 0256-408.437”, anunţă viceprimarul Timişoarei Adrian Orza. Edilul reaminteşte că există o hotărâre de consiliu local care prevede obligativitatea persoanelor fizice şi juridice de a distruge buruienile şi în mod special pe cele cu potenţial alergen (cum sunt iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia şi pelinul – Artemisia sp.) de pe spaţiile verzi, prin scoaterea rădăcinilor, smulgere sau cosire.
Ambrozia sau iarba pârloagelor se găseşte frecvent pe spaţiile verzi şi terenuri virane, de-a lungul şoselelor şi al căilor ferate. Este o specie invazivă, inclusă pe lista oficială a buruienilor de carantină, caracterul nociv al speciei fiind cauzat de afecţiunile alergice pe care le provoacă în perioada înfloririi. Polenul acestei plante este unul dintre factorii agravanţi ai astmului bronşic la sfârşitul verii. Pentru combatere se recomandă smulgerea din rădăcini a ambroziei înainte ca inflorescenţele să ajungă la maturizare.
Acţiunea de distrugere a ambroziei, prin erbicidare, se va efectua în funcţie de condiţiile meteorologice, după următorul program:
29.08.2011 – cartierul Plopi;
30.08.2011 – cartierul Ciarda Roşie;
31.08.2011 – cartierul Elisabetin – Freidorf;
01.09.2011 – cartierele Mehala şi Ronaţ;
02.09.2011 – zona Calea Aradului, Calea Torontalului, strada Ovidiu Balea;
03.09.2011 – Calea Lipovei, zona UMT.
 

·
Chagall
Joined
·
1,341 Posts
Si eu am probleme cu aceasta alergie de ceva vreme. Imi curge nasul intr-una, cand ma apuca stranutatul, nu mai reusesc sa ma opresc pana nu ma spal cu apa rece pe nas si mi se tot infunda urechile. E destul de nasol.
 

·
in sevraj
Joined
·
104 Posts
analogtv.ro: Parcul Copiilor în reabilitare
01 Sep 2011, Categoria: Administraţie | de Sorina Covlea

Porţi ruginite, jocuri stricate, bănci scrijelite şi spaţii de joacă neîngrijite. Aşa arată acum Parcul Copiilor din Timişoara. De mai bine de 5 ani încercările de refacere a celui mai mare parc din oraş au fost sortite eşecului din cauza conflictelor între autorităţile locale.

Acum municipalitatea a început lucrările de reabilitare a spaţiului. Detalii despre stadiul lucrărilor aflăm de la viceprimarul Timişoarei Adrian Orza. Urmăriţi un interviu realizat de Sorina Covlea.

 

·
Romania
Joined
·
8,759 Posts
adevarul.ro
Parcul Rozelor, unul din simbolurile Timişoarei, va fi refăcut cu 1.3 milioane de euro de la UE...

Reprezentanţii primăriei au predat ieri parcul firmei care se ocupă de lucrări, iar termenul limită de finalizare este de 11 luni. Modernizarea şi reabilitarea Parcului Rozelor costă 1,3 milioane de euro, banii provenind din fonduri europene.

[...]

Peste 9.000 de fire de trandafiri, 500 de arbori şi arbuşturi, aproximativ un hectar de suprafaţă gazonată, alei cu pietre natrurale, 11 pergole, 12 vase de ceramică de tip roman, 77 de bănci de odihnă, 35 de coşuri de gunoi, sunt doar o mică parte din planul de cosmetizare a Parcului Rozelor.

[...]

Parcul Rozelor are aproximativ 2,5 hectare şi a fost amenajat în anul 1891, la iniţiativa unuia din cei mai mari cultivatori de trandafiri din Europa, Wilhelm Muhle, care şi-a expus florile pe timpul unei expoziţii vizitate şi de împăratul Franz Josef. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Rozariumul a fost distrus şi a fost refăcut în perioada 1953-1965, când s-a ajuns la peste 1.200 de varietăţi de trandafiri. Astăzi pe suprafaţa de un hectar abia mai există 600 de specii.
 

·
Registered
Joined
·
2,220 Posts
Toamna îşi intră în drepturi, aşa că începând de miercuri a fost modificat şi programul de vizitare a Grădinii Zoologice din Timişoara, care este acum mai scurt, anunţă reprezentanţii primăriei.
[...]
Vizitatorii vor avea acces la Grădina Zoologică începând cu ora 10.00 şi până la ora 17.00. Pe perioada verii a fost program până la ora 20.00.
Reamintim că tarifele de intrare sunt de 1 leu pentru copii, 3 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru familiile formate din doi adulţi şi un copil. Grădina Zoologică funcţionează de marţi până duminică, lunea fiind închis.
sursa
 

·
Romania
Joined
·
8,759 Posts
tion.ro
Au fost montate primele echipamente de joaca in Parcul Copiilor...

După mulţi ani de aşteptări, la Timişoara au început în sfârşit lucrările de reamenajare şi modernizare a Parcului Copiilor. În aceste zile se montează primele echipamente de joacă, aduse din Germania. Micuţii vor descoperi aici o lume a poveştilor.

„La intrarea dinspre prefectură a fost gândită o zonă de basm, cu caleşti trase de ponei. A fost aleasă această variantă în locul unor maşinuţe electrice. Vom avea şi un trenuleţ, dar acesta va merge pe alee, pe roţi, nu pe şine. Tunelul nu va fi demolat”, a afirmat viceprimarul Adrian Orza.
Parcul Copiilor „Ion Creangă” din Timişoara va cuprinde 23 de zone cu diverse tematici, pentru diferite categoriile de vârstă.

[...]
^^
Eu sper sa fie gasita o solutie si pentru parcarea autovehiculelor, caci ne vom face iarasi de cacao: obiectiv de interes major al orasului ce va fi inaugurat (probabil) in anul 2012, unde nu ca nu vom avea locuri suficiente de parcare, ci chiar 0 locuri de parcare.
Sper sa ma insel amarnic!
 

·
Registered
Joined
·
2,220 Posts
Parcul Clabucet toamna:

Si cateva mostre de arta urbana:

WTF?! Cine imi explica si mie ceva vrea sa insemne simbolul?

 

·
Banned
Joined
·
2,853 Posts
Cate parcuri sunt in Timisoara? Eu am locuit in Bucuresti langa sase parcuri (patru erau parcuri mari! in acel timp Bucuresti era considerat in Europa "orasul parcurilor"!- de necrezut azi...)care inconjurau cartierul meu, iar acum mai sunt doua, iar din alte doua mai au ramas doar niste ramasitze, iar unul a ramas in jurul Operei Romane(unde nu au putut construi nici comunistii nici neocomunistii s.a..) Aveti frumoase parcuri - bravo voua, timisoreni!
 

·
Registered
Joined
·
2,220 Posts
Chiar asa... cine le mai stie numarul parcurilor din Timisoara?
Eu de doua lucruri nu ma pot plange de actuala administratie: transportul in comun si parcurile.
BTW: Parca Timisoara era numit Orasul Parcurilor.
 

·
Banned
Joined
·
2,853 Posts
BTW: Parca Timisoara era numit Orasul Parcurilor.
Prin anii 60 a venit o delegatie diplomatica puternica din Franta la Bucuresti(poate si pentru a construi 'Dacia'?)si au venit dupa ei cu mai multe echipe de tv, reporteri. Mai toti au fost surprinsi de multimea parcurilor bucurestene, de cata verdeata exista in oras spunand in repetate randuri ca e un oras al gradinilor, etc.
Stiu, in Romania se spunea de Timisoara ca este Orasul Parcurilor, si de ce nu?- sa fie cat mai multe orase in tara numite asa, chiar si Bucuresti, daca primarii locali si-ar schimba mentalitatile...
 
881 - 900 of 1221 Posts
Top