Skyscraper City Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Net zoals Parijs heeft ook Beijing een historische as waarin een aantal van de bekendste bouwwerken van de stad in een kaarsrechte lijn achter elkaar staan. Deze historische as ligt precies binnen de stadsmuren van Beijing. De stadsmuren begonnen bij de Yongdingpoort in het zuiden en eindigden iets ten noorden van de Belltower in het noorden. De stadsmuren zijn rond 1435 gebouwd en stonden tot 1965 toen ze helaas plaats hebben moeten maken voor de de 2e ringweg die nu precies het gebied afbakent waar ooit de stadsmuren stonden. Van de stadsmuren is dus niet veel over, een aantal wachttorens is wel bewaard gebleven.

Op deze 8 kilometer lange as liggen van zuid naar noord achtereenvolgens in kaarsrechte lijn: Yongdingmen – Qianmen – Plein van de Hemelse Vrede (met daarop het Mausoleum van Mao Zedong en het Monument voor de Helden van het Volk) – de Verboden Stad – Jingshan – Drumtower en de Belltower. Deze serie gaat over deze as en een aantal interressante plekken daar omheen.

Overigens, de aanleg van het hele Olympisch terrein is ook gebaseerd op de historische as. Men heeft namelijk in 2008 de as noordwaards doorgetrokken. Dwars door het hele Olympische terrein loopt een brede boulevard met aan weerszijden daarvan allerlei stadions, waaronder direct rechts ervan het Bird’s Nest en direct links ervan de Watercube. Inclusief deze nieuwe boulevard is de as ruim 15 kilometer lang.

00. Foto’s van deze serie zijn genomen binnen het blauwe gebied, het rode gebied is het gebied waarin deel [1] is geschoten.


01. De poort Tiananmen, daar achter ligt de Verboden Stad.


02.


03. Plein van de Hemelse Vrede


04. Ten zuiden van het Plein van de Hemelse Vrede ligt Qianmen.


05.


06.


07. Rond Qianmen vind je deze Hutong.


08.


09.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16. We zijn nu binnen de muren van de Verboden Stad.


17.


18.


19.


20. Zo ga je als Aziaat op de foto, in dit geval een groep Koreaanse dames.


21.


22.


23. Meteen ten noorden van de Verboden stad ligt de heuvel Jingshan. Dit is een kunstmatige heuvel die 45,7 boven het maaiveld uitsteekt. De heuvel is volledig gemaakt van het zand dat vrijkwam bij het afgraven van de grachten om de verboden stad.


24. Bovenop heb je een fraai uitzicht over de Verboden Stad.


25.


26. De gigantische koepel in de verte is het Nationaal Centrum voor Uitvoerende Kunsten, hét operagebouw van de stad en ligt pal ten westen van het Plein van de Hemelse Vrede.


27.


28. De Drumtower uit 1272.


29. Uitzicht zuidwaards over de as naar naar de heuvel van Jingshan.


30.


31.


32.


33.


34.


35. Houhai


36. Qianhai, rondom dit meer is het erg toeristisch. Hier eten kost evenveel als hier in Nederland.


37. De drumtower met daar achter de Belltower zijn zichtbaar.


38. Op een pleintje naast Qianhai vermaakt men zich met allerlei soorten activiteiten. Een daarvan is dit voetshuttle spel, typisch Chinees. Even later stond ik met deze twee hoog te houden.


39.


40.


41.


42. Ten zuiden van Qianhai en ten westen van Jingshan ligt het Beihai park.


43. Kalligrafie


44.


45.


46. Je zou niet zeggen dat je in het hart van een miljoenenstad zit.


47.


48. Parallel aan de historische as loopt ten oosten daarvan de Wangfujing shoppingstraat. Dit is dé shoppingstreet van Beijing.


49.


50.


51. In zijstraatjes zijn Chinese snacks verkrijgbaar.


52. Zeesterren, schorpioenen, insecten. Het is niet zo dat iedere Chinees dit normaal vindt om te eten. Let op de man links onder.


53.


54.


55.


56.


Bedankt voor het kijken!

Bekijk ook: Deel 1 & deel 3
 

·
visit the world
Joined
·
8,182 Posts
Je hebt duidelijk je best gedaan ons te verblijden met deze schitterende, afwisselende serie!! :eek:kay: Zeer mooi vastgelegd. Zo groen had ik delen van Beijing nou ook niet verwacht, zo zie je maar weer, een beetje stad verrast altijd! :)
Lekker veel streetscene foto's!!

Superuitblinkers in deze serie: 9 / 11 / 12 / 37 / 45 / 46 / 52

:eek:kay: :eek:kay: :cool:
 

·
Moderator
Joined
·
17,023 Posts
Mooie foto's hoor. Heb je het business district nog bezocht en Olympic city of komt dat nog? :)
 

·
Registered
Joined
·
5,413 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Dank voor de reacties!

@Niels: voor business district zie deel 1. Olympic city komt in de volgende serie, maar ik heb weinig geslaagde foto's van dat gebied. Was erg mistig weer toen ik daar was.

@DeventerUp: Wat je die man op foto #15 ziet doen is nou een typisch Chinese manier om je lichaam te koelen. De dagen waarop deze foto's zijn gemaakt was het altijd tussen de 30 en 40 graden en men trekt dan simpelweg het shirt omhoog, vaak tot over de tepels, om een beetje wind op de buik te vangen. Tjah, voor ons is dit een hele rare gewoonte. ;)
 
1 - 12 of 12 Posts
Top