Beograd ima takvu kolekciju Art Deco arhitekture da boli glava.
Inace, zgrada Dr. Djurica je zgrada moje sestre
Inace, zgrada Dr. Djurica je zgrada moje sestre
Pronasao sam fotografiju. Reljefi nisu postojali, inace zgradu su projektovali braca Krstic.na fotografiji zgrade u kumanovskoj lepo se vide po 4 rupe na 4 mesta kao da su postojali reljefi koji su skinuti? ili mi se samo cini? postoji li originalna fotografija?
Znam, katastrofalno. :bash: Na prvoj slici Albanije sam ih poskidao u fotosopu.bas sam obraio paznju, znaci na sve i jednoj zgradi vidi se bar jedna klima!!!!
A sto je Borbin znak skriven?![]()
i ako se ne varam u toj zgradi je Ivo Andric ziveo za vreme okupacije Beograda i napisao svoja najznacajnija dela....Inace, zgrada Dr. Djurica je zgrada moje sestre![]()
Aha... Stan ispod njenog.i ako se ne varam u toj zgradi je Ivo Andric ziveo za vreme okupacije Beograda i napisao svoja najznacajnija dela.
btw,
.. bice jos slika barem do broja 50. Neke od najbitnijih jos nisu postavljene.
:lol: cool!Znam, katastrofalno. :bash: Na prvoj slici Albanije sam ih poskidao u fotosopu.
Ovo je u stavri jedina meni poznata artdeko zgrada u Beogradu. Sve ostalo je neki drugi vid modernizma. Btw. ta zgrada preko puta ETF (bela ona) je super. Cak ima i ogromnu garazu za automobile.fantazija! ... ima tu jos mnooogo, simpaticnih zgrada, recimo ona preko puta Elektrotehnickog faksa u Bulevaru, u art deco stilu.... bg je bogat![]()
i artdeko je secesija, ali nije svaka secesija artdeko.^^ Zgrada na uglu Masarikove i Resavske ima potpuno isti deo kao i ova zgrada plus ostatak zgrade koji ima i kupolu (ona prekoputa SKC)