SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 27 Posts

· Registered
Joined
·
5,719 Posts
AXA vernieuwt kantoorgebouw aan Grote Steenweg​
BERCHEM - De bank en verzekeraar AXA is begonnen met een grondige renovatie van het kantoorgebouw op de hoek van de Grote Steenweg en de Singel, recht tegenover Berchem Kerk. De bank investeert 27,4 miljoen euro in het gebouw. Dat is nodig, want het gebouw uit 1979 is verouderd.

Binnenkort moeten aan de Grote Steenweg alle Antwerpse werknemers van AXA komen werken, 1.300 mensen in totaal. Om al die mensen in comfortabele omstandigheden te laten werken, wordt het hele gebouw vernieuwd. Er komen bijvoorbeeld grotere ramen, die niet alleen de typische horizontaliteit van het gebouw benadrukken, maar die bovendien de warmte binnenhouden in de winter en buitenhouden in de zomer. Dankzij die grotere ramen zal er ook meer zonlicht binnenvallen in de kantoren, waardoor er minder kunstlicht moet branden.

Zo hoopt AXA flink te besparen op energie: 31 procent minder elektriciteitsverbruik en 50 procent minder gas. Voorts komt er een koelingssysteem dat 's nachts frisse lucht opspaart om die in de loop van de dag geleidelijk vrij te geven. Er wordt een regenwatertank in gebruik genomen.

Tot slot wil AXA van de gelegenheid gebruik maken om zijn hoofdingang te verhuizen naar de Grote Steenweg. Nu is die op de Uitbreidingsstraat gericht, terwijl het gebouw wel aan de Grote Steenweg ligt.

Eens de renovatie achter de rug is, wil AXA al zijn personeel in Antwerpen in dat gebouw centraliseren. De twee andere AXA-gebouwen in de stad, het gebouw van Wintertür en het AZA-gebouw aan de Troonplaats op het Zuid. Wat er met die gebouwen zal gebeuren, is nog niet duidelijk.​

Er hoort een foto bij, maar die is online niet beschikbaar :bash:
 

· Registered
Joined
·
5,719 Posts
De plannen voor heraanleg zijn zo goed als rond. De as zal aan de koppen worden opgespannen. In het midden wordt de woonfunctie meer gestimuleerd. Op de hoek van de Statiestraat komt een nieuw politiekantoor.

Er zouden enkele speciale straatmeubilari voorzien worden met kleurijke betegeling.
Ook komt er extra groen

De werken zouden volgende zomer moeten gestart zijn.

Ik post binnekort eens een ontwerpbeeld
 

· Registered
Joined
·
5,719 Posts
Zelfde verhaal in Abdijstraat en Antwerpen Zuid en Noord
Sterke winkelstraten tot begin jaren '90 maar nu in het dal, ondanks enige voorbije en komende investeringen die jaren té laat komen. Laat ons hopen dat het tij nog keert. De winkelstraten moeten een nieuwe profilering krijgen, gespecialiseerd in producten afgestemd op de omgeving.
 
1 - 20 of 27 Posts
Top