SkyscraperCity Forum banner

BERCHEM

93337 Views 512 Replies 75 Participants Last post by  'stellung
Weet er iemand iets meer over de Onyx Building Antwerp? Zijn de werken reeds gestart?
501 - 513 of 513 Posts
Ik heb dat boek wel thuis maar niet op het net, maar ik kan je als lid wel doorverwijzen naar onze Heemkring Berchem en het erbij horende Zoldermuseum "Schaliënhoeve" op het Rooiplein 6, 2600 Berchem.
Maar hier heb je geen linkje of quote van?
De huidige halte Harmonie werd destijds ingericht op zowel bus- en tramlijnen. De buslijnen 295 en 297 naar Duffel, Kontich en Lier reden via het perron van tramlijn 2 en 6. In de omgekeerde richting reden deze bussen via de rijbaan.
Als men die halte heraanlegt, hoeft men nu geen rekening meer te houden met deze buslijnen.
De halte Harmonie bij het districtshuis van Antwerpen ligt in 2018 Antwerpen-Bredero-Markgrave-Harmonie en niet in 2600 Berchem. Gelieve hier dan ook rekening mee te houden.
De huidige halte Harmonie werd destijds ingericht op zowel bus- en tramlijnen. De buslijnen 295 en 297 naar Duffel, Kontich en Lier reden via het perron van tramlijn 2 en 6. In de omgekeerde richting reden deze bussen via de rijbaan.
Als men die halte heraanlegt, hoeft men nu geen rekening meer te houden met deze buslijnen.
Ik heb niet het gevoel dat dat nu zo erg is in de kleinere woonstraten daar (minder dan in Borgerhout of Antwerpen-Noord bv.). Maar misschien kom ik er te zelden op de juiste momenten (spits) om dat vast te stellen.
Maar voor een deel bereik je die relatieve rust doordat je autoverkeer wegleidt naar de kleinere woonstraten in Berchem. Terwijl een hoofdbaan met ruimte voor afgescheiden voetpaden en brede voetpaden naar mijn mening beter geschikt is om dat autoverkeer op te vangen.
Heel wat bouwkriebels aan de Posthofbrug... De laatste grondwerken worden voltooid, de eerste werfketen verschijnen binnenkort ten tonele en eind deze maand starten we al met de eerste betonwerken! Voor @IRET Development zullen we er een kantoorgebouw realiseren met een oppervlakte van 17 000m². Goed voor 6 bouwlagen aan kantoorruimte, een bouwlaag voor fietsenstalling, een gelijkvloerse verdieping met polyvalente ruimte en 4 ondergrondse parkeerlagen!

Al geweten wie de huurder(s) of afnamer(s) zijn voor deze 17.000m²

Nu we weten dat de Fed.Pensioensdienst ook nieuwe locatie zoekt, kan dit het wel zijn?
Zij zoeken 4.500 a 7.000 m²...
  • Like
Reactions: Wapper
Dat wordt echt onze Brussel Zuid daar :D
Dat gebouw mocht m.i. ook wat hoger worden, net als heel post x, dat terzijde :)
  • Like
Reactions: poller1 and Polri
Wel weer een relatief groot aantal ondergrondse parkeerlagen naast een druk treinstation. Maar bon, vind het gebouw al wel interessanter dan de rest van Post X.
Na de aanvraag voor deelzone 1 (SMALL) (zie hierboven), nu ook de aanvraag (link vervalt) voor deelzone 2 (MEDIUM). Ontwerp door TRANS architectuur | stedenbouw.

Het gaat om dit gebied:Het zal als volgt worden ingevuld:


Qua indeling/invulling wordt er dit gezegd en getekend:
Rechts van (waar) het Bruggebouw (komt), is er ook nog een hal ontworpen door Leon Stynen. Die blijft behouden:
Wat renders van de herontwikkeling:

Boomgaardstraat:Hoek Boomgaardstraat en Haringrodestraat:


Haringrodestraat:Zicht vanop het binnenplein, gericht naar deelzone SMALL (zie post hierboven) aan de overkant van de Boomgaardstraat:Er was ook een inplantingsplan (voor en na) te vinden voor de 3 deelzones samen! Dus alvast een vooruitblik naar de invulling van de laatste zone en het geheel:

Voor:Na:


Vooral de geplande ontharding in deelzone LARGE is wel zéér lovenswaardig!
Voor dit ^ project is een vergunning (link vervalt) aangevraagd!

Dat hele project van De Koninck bestaat uit 3 sites, het gaat hier enkel over site "SMALL":


Het meeste was denk ik al wel bekend via de site van Robbrecht en Daem. Ze onderscheiden 3 gebouwen: toren, balk, hoekpand. De balk wordt een uitbreiding van Yust.

Nog wat renders:
Materialisatie:
Gevelreclame:


Projectontwikkelaar trekt bouwaanvraag Mariahof tijdelijk in, buurtbewoners zijn hoopvol: “Herdenk site op maat van de buurt” (filmpje via link)
Projectontwikkelaar trekt bouwaanvraag Mariahof tijdelijk in, buurtbewoners zijn hoopvol: “Herdenk site op maat van de buurt”
Berchem - Projectontwikkelaars Cores en Alides hebben hun bouwaanvraag voor de ontwikkeling van de site Mariahof weer ingetrokken. Actiegroep ‘Geen 8 hoog’ reageert verheugd op dat nieuws. Maar Cores geeft mee snel een nieuwe bouwaanvraag te zullen indienen. Met aanpassingen, maar niét wat betreft hoogte van de geplande kantoorgebouwen.

Elien Van Wynsberghe
Gisteren om 15:54


De ontwikkeling van de site Mariahof in en rond de Uitbreidingstraat omvat enerzijds een renovatie van het historische gedeelte van woonzorgsite Sint-Maria. Anderzijds worden de huidige gebouwen van Bpost en Belgacom afgebroken. In de plaats komt een nieuwbouw met drie kantoorgebouwen van acht bouwlagen en een ondergrondse parkeergarage.

Omdat verschillende bewoners vrezen dat de impact van het bouwproject op hun buurt te groot zal zijn, tekenden zij beroep aan. Dat projectontwikkelaars Cores en Alides hun aanvraag voor een bouwvergunning vlak voor het plaatsvinden van de Provinciale Omgevingscommissie hebben ingetrokken, doet de buurtbewoners hopen op een aanpassing van de bouwplannen.

Voorzichtig
“Maar we blijven voorzichtig. De kans is reëel dat de projectontwikkelaars in de nabije toekomst een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. We roepen de ontwikkelaar, het district Berchem en de stad Antwerpen op om de inrichting van de site te herdenken tot een project op maat van de buurt”, laat actiecomité ‘Geen 8 Hoog’ weten.

Projectontwikkelaar Cores stelt dat het de aanvraag inderdaad slechts tijdelijk heeft ingetrokken en dat een nieuwe bouwaanvraag zal worden ingediend. “Dit project staat absoluut niet op de helling”, onderstreept Sophie Deprez, commercieel directeur bij Cores.

“Het intrekken is een louter procedureel feit. Eerder kregen we een weigering van het Vlaams ministerie met betrekking tot de wegenis. Concreet moeten we een nieuw rooilijnenplan indienen. Dat plan zal deel uitmaken van de nieuwe bouwaanvraag. Aan de hoogte van de geplande kantoorgebouwen zal in die nieuwe aanvraag niet worden geraakt”, aldus Deprez. Cores benadrukt dat het een correcte informatieverstrekking naar de buurt toe belangrijk vindt en hoopt volgende week met de bewoners te kunnen samenzitten. “De bal ligt wat dat betreft in hun kamp.”
  • Like
Reactions: город
Hoogstwaarschijnlijk waren er dus gewoon een paar kleine zaken die effectief objectief niet in orde bleken met de bouwaanvraag, die men nu wil rechtzetten. Als de projectontwikkelaar dat niet zou doen, zouden ze in de onvermijdelijk lijkende procedureslag anders kunnen verliezen op die kleinigheden die er dan uiteraard door de tegenstanders als eerste uitgehaald worden, ook al heeft het niets met hun eigenlijke bezwaar te maken.

Ik hoop dat het project door kan gaan zoals gepland en dat de buurtbewoners bot vangen met hun typische 'wolkenkrabber van 8 verdiepingen hoog'-angst. Wat mij betreft ziet dat er een goed project uit voor die locatie, een zekere mix en interessante architectuur incluis. En als ik de buurtbewoners even hun hernieuwde hoop mag ontnemen: dat de bouwaanvraag nu aangepast wordt, verlaagt hun kansen op succes juist ;)
Op HLN haalt men deze reden aan voor de intrekking/toekomstige her-aanvraag: "Vlaanderen weigerde de wegenis, waardoor een rooilijnenplan moet ingediend worden."
  • Like
Reactions: Squizie3
501 - 513 of 513 Posts
Top