SkyscraperCity Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

·
Your advertisement here?
Joined
·
9,071 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Voor de verandering eens geen foto's van het centrum van Groningen (Ok, soms wel) maar voornamelijk nieuwe bouwsels.

Ik trap af met een mooi bouwwerkje van 10 verdiepingen vlakbij het station, de Rivierenstede. Hier gezien vanaf het PTT kantoor, ook 10 verdiepingen met een lelijke grindplaten bekleding.Dit is verzorgcentrum Hoornse Heem, aan het Noord-Willemskanaal. Links hiervan moet de Rokade komen, en er zijn prille plannen om achter deze toren een 98 meter hoge woontoren te bouwen.Als je nog verder naar achteren gaat, kom je bij de Boerhaaveflat uit, beter bekend als de Ponskaart.Helemaal in het zuiden, aan de rand van de stad, staat deze gloednieuwe woonbouwwijk, onderdeel van Corpus den Hoorn.Aan het Hoornse Meer staan erg mooie appartementen. Het uitzicht hier moet fenomenaal zijn.Nog meer appartementen aan het Hoornse MeerDe Dreesflat, ook met uitzicht aan het Hoornse Meer.Het 'Wallhouse', ontworpen door John Hejduk voor een locatie in Californië in 1970, is in 2001 in opdracht van de gemeente aan het Hoornse Meer gebouwd. Jammer dat de indeling en de maatvoering ervoor heeft gezorgd dat het gebouw praktisch onwoonbaar is. Zoals je kan zien wordt het ook niet geweldig onderhouden. Jammer.Witte nieuwbouwwijkjes met op de achtergrond het GasuniegebouwVinex in Groningen ZuidDe Paterswoldseflat, vlakbij de nieuwbouw van de Confinance.Wederom de Gasunie, gezien vanaf de Laan van de VrijheidVooraan de N28, achteraan de GasunieHet gebouw van Sociale Zaken en Werk, beter bekend als de Zwarte Doos.Voor de rokers onder ons, hier komt je sjek vandaan.Nieuwbouw nabij het centrum, tegenover de gedempte Westerhaven.Wonen op hoog niveau aan de Westerhaven.Wederom Winkelcentrum Westehaven...Een voor mij onbekend, maar geliefd stukje nieuwbouw vlakbij het centrum binnen de grachten...Zoek de nieuwbouw...Nieuwbouw is toch betrekkelijk... of niet soms?Dit is eigenlijk geen nieuwbouw, maar vond het wel leuk om deze te plaatsen...Tot slot de nieuwbouw van het Cibogaterrein, ten noorden van het oude stadscentrum.Wederom... Ciboga....

 

·
Stadtaffe
Joined
·
3,727 Posts
leuke fotoserie!

je hebt er aardig wat kilometers ingestoken. de nieuwbouw op het zoek-de-nieuwbouw-foto kende ik nog niet. dat is zeker aan het hoge der aa?
die bij het noorderplantsoen is errug goed. ik kom er vrij vaak langs maar was me nog nooit opgevallen dat 'bakbeest' achter die kleine huisjes eigenlijk best wel bruut is en tegenwoordig waarschijnlijk niet meer door de welstandscommissie zou komen ;)
 

·
Zitterd veur ummer
Joined
·
2,246 Posts
Leuke serie, dat straatje met die kleine huisjes is erg geinig, ziet er sfeervol uit. Wat de nieuwbouw betreft, over het algemeen niet verkeerd, sommige wat minder, maar er zitten toch ook hele aardige gebouwen bij.
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top