SkyscraperCity banner

41 - 51 of 51 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
Kallo wordt weer een stukje mooier! Een relatief onbekende parel in het havenlandschap :)

gva.be

Stoomketel van 50 meter gedynamiteerd in Kallo

16:12 UPDATE BEVEREN-WAAS (9120)

De sloop van de thermische centrale van Kallo werd woensdagnamiddag spectaculair hervat. Met zowat 20 kg TNT werd een 50 meter hoge stoomketel onderuit gehaald.De twee productie-eenheden van de centrale van Kallo werden operationeel begin jaren zeventig en werden om economische en ecologische redenen respectievelijk stilgelegd eind maart 2010 en eind juni 2011.

Vorig najaar werd dan begonnen met de afbraak. De alom zichtbare afbraak van de 140 meter hoge schouwen vanuit een kraan werd al in november stilgelegd en opgeschort tot na de winter. Inmiddels werd wel met man en macht verder gewerkt aan de ontmanteling.

Een spectaculair moment brak woensdag aan. Alle omwonenden kregen maandag een brief van Electrabel met de mededeling van een explosie woensdagnamiddag. Met de hulp van zowat 20 kilogram explosieven werden de steunbalken onder de 50 meter hoge, 26 meter lange en 15 meter brede ketel van 2500 ton van Kallo-2 weggeblazen.

(...)

PVB​
 

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
deredactie.be

Vanaf 13 mei geen gevangenen meer naar Beveren

Belga

In de nieuwe gevangenis van Beveren zullen vanaf 13 mei, wanneer 150 gedetineerden twee van de vier vleugels ingenomen hebben, tot 1 oktober geen gevangenen meer bijkomen. Dat bevestigt het gevangeniswezen na afloop van een bijzonder overlegcomité met de vakbonden.


Het was de bedoeling om alle beschikbare plaatsen tegen de zomervakantie opgevuld te hebben. "Het opvullen was een doelstelling bij ongewijzigde realiteit", zegt woordvoerder Laurent Sempot van het gevangeniswezen.

"Maar we passen ons aan aan de realiteit en houden rekening met wat er op het terrein gebeurd, dat is overigens altijd al zo geweest" gaat Sempot voort. "We zullen niet opvullen om op te vullen. Ik denk dat het personeel daar ook vragende partij voor is en denk dat we onze verantwoordelijkheid nemen."

Dat er vanaf 13 mei niet meer dan 150 gedetineerden in Beveren zullen verblijven, en de twee resterende vleugels pas op 1 oktober zullen openen, heeft verschillende oorzaken. "Het is niet alleen een kwestie van onvoldoende personeel, maar vooral van veel nieuw personeel. Ook waren er een aantal technische problemen in het begin."

In de nieuwe gevangenis van Beveren is plaats voor 312 gedetineerden, waarvan 12 plaatsen voor gedetineerden op verplaatsing. Dinsdag waren er 80 gedetineerden, behalve op woensdagen en in de weekends komen er vijf per dag bij.​
 

·
Registered
Joined
·
1,366 Posts
Tijdje geleden hd ik hier een visie gepost over 2 torens voor op de markt van beveren , nu blijkt dat op die plaats waar vroeger de blokker en intertoys was nu een appartements gebouw komt
 

·
Registered
Joined
·
1,366 Posts
Een artikel plus video over winkelstraat de Warande die spijtig genoeg reeds 11 op 35 leegstaande panden heeft (pop-up stores niet meegerekend). De verwachtingen zijn duidelijk niet ingelost geraakt.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150105_01458232
Tja wat hadden en ze nu verwacht ...
Plus , Groot kruibeke ( bazel , ruppelmonde , kruibeke) heeft geen rechtstreekse verbinding met beveren met de lijn ,

Je moet eerst naar LO gaan om dan naar beveren te gaan , Maar als je op LO staat is de meir met de tram nog maar op 10 minuten .

Dan is de keuze snel gemaakt hé ;)
 

·
Registered
Joined
·
944 Posts
Ik denk dat het probleem zich vooral zit in het soort winkels, het is duidelijk dat enkele grote ketens kunnen standhouden maar dat het vooral kleine zelfstandigen zijn die goed blijven boeren (voor grote ketens blijft men naar het WaSC en Antw. gaan). Ik denk nu niet dat groot kruibeke zo'n afzetmarkt is dat zij de Warande kunnen redden.
 

·
Registered
Joined
·
65 Posts
Ondertussen zijn er veel bouwwerven in Beveren. Zo zijn ze op de markt begonnen aan een nieuwbouw ( waar de vroegere bart smit was).

Er zijn momenteel nog enkele grote werven zoals bvb op de Yzerhand.

Volgens de lokale geruchten zou de Albert Heijn binnenkort ook wegtrekken uit de Warande. Ze zouden dan verhuizen naar het winkelpand thv het voetbalstadion van Waasland-Beveren, waar nu ook de 'Action' gevestigd is.
--> Blijkbaar zou het 'ondergrondse klimaat' niet zo goed zijn voor de voedingswaren van de supermarkt.


Als ik eens wat tijd heb zal ik wel enkele foto's nemen/ en ook posten:)
 

·
Registered
Joined
·
944 Posts
Een beetje nieuws vanuit een van de deelgemeenten: in november zou er gestart worden met de afbraak van WZC De Linde in Haasdonk om er een geheel nieuw complex op te trekken waarbij er ook serviceflats geïntegreerd zouden worden. Het complex zou bestaan uit 3 bouwvolumes rond een gemeenschappelijke tuin. De gevouwen zullen 4, 3 en 2 bouwlagen tellen en naast de kamers en serviceflats een kapper en bar omvatten.

Verder is men gestaag bezig aan een nieuw appartementscomplex aan het Pastoor Verwilghenplein (dorpsplein) en naderen de residenties in de Zandstraat hu' voltooiing. Ook in de uitbreiding van Bunderhof wordt naarstig gebouwt.

In de toekomst zouden ook de Melselestraat, Keizerstraat en een deel van de Heirbaan volledig herangelegd worden met een gescheiden rioleringsstelsel en fietspaden.
 

·
Registered
Joined
·
944 Posts
De stationsomgeving in Beveren wordt (eindelijk) vernieuwd! Het gaat voorlopig enkel over de parking en fietsenstalling maar het is al een begin. Men wil de parking uitbreiden met 50% door de truckersparking te verplaatsen. Verder gaat men aan beide zijden van het station de fietsenstallingen gevoelig uitbreiden. http://m.hln.be/regio/beveren/gemeente-maakt-werk-van-stationsomgeving~af19c388/
 
41 - 51 of 51 Posts
Top