ilu mieszkańców ma miasto ??????
Wiele miast tej wielkosci jest zapyzialych. Samo Bielsko natomiast z poziomu ulicy wyglada jakby mialo wiecej niz 180 tys.MAR_tm said:te 180 tys to całkiem sporo! nie widać tego po zabudowie; troche mi się tylko gryzą te peerelowskie wille piętrowe poprzesiewane pomiędzy blokami, ale ogólnie wyglada fajnie
Przebywajac na feriach w Wisle w Hotelu Golebiewskim pytajac sie w recepcji czy jest warto jechac do BB uslyszalem ze lepiej nie bo jest brudno, miasto jest przemyslowe i powietrze jest brudne itd.Polus said:Blue Warsaw, czy mozesz napisac w trzech zdaniach co miałes na mysli,mowiac o tych złych rzeczach...dzieki.
Ha ha ha, z całym szacunkiem dla innych miejsc w Polsce - ale akurat pod względami które wymieniłeś niewiele jest miast, które mogą z Bielskiem konkurowaćblue_warsaw said:Przebywajac na feriach w Wisle w Hotelu Golebiewskim pytajac sie w recepcji czy jest warto jechac do BB uslyszalem ze lepiej nie bo jest brudno, miasto jest przemyslowe i powietrze jest brudne itd.
Te zdjecia nie rozwiewaja wszystkich watpliwosci ale przynajmniej polepszaja obraz BB![]()
czyli ze jednak dobrze zrobilem ze nie pojechalemPaskuda said:Ha ha ha, z całym szacunkiem dla innych miejsc w Polsce - ale akurat pod względami które wymieniłeś niewiele jest miast, które mogą z Bielskiem konkurować![]()
Będąc w Wiśle na feriach jechać do Bielska i okolic? hmm odpowiedź zależy od tego jaki poziom trudności stoków narciarskich komuś pasujeblue_warsaw said:czyli ze jednak dobrze zrobilem ze nie pojechalem?
Ostatnio rzadko bywam, ale mam nadzieję, że aż tak miasta nie przebudowaliSoboleuS said:Z góry przezentuje się całkiem dobrze. Centrum wygląda na bardzo rozległe. A na których fotkach jest Bielsko a na których Biała?![]()
Centrum dzieli się na moje oko w stosunku 60:40 na korzyść Bielska, ale nie jest tak, że Biała nie miała swojego centrum, w końcu miasta mają wielokrotnie dłuższą własną historię niż wspólnąSoboleuS said:Dzięki za info, czyli z tego wynika że tzw. centrum jest w Bielsku a Biała to tak jakby przedmieście, czy też może Bielsko-Biała ma dwa centra?