SkyscraperCity Forum banner

[Bielsko-Biala] Centrum Sfera 2

290199 Views 671 Replies 127 Participants Last post by  karawana
W Bielsku od kilku tyg. w samym centrum miasta sa wyburzane stare hale fabryczne. Na ich miejscu powstanie centrum handlowo - biznesowe. Nie ma niestety jeszcze wizualizacji nowego obiektu, za to centrum miasta w tym momencie przypomina krajobraz ksiezycowy :)

Dziś wiadomo, że na gruzach fabryki powstanie nowoczesne, wielopoziomowe centrum. Znajdą się w nim nie tylko sklepy, ale także sale konferencyjne, a nawet lokale mieszkalne oraz część hotelowa. W planach jest wielopoziomowy parking oraz wybudowanie szklanej przewiązki łączącej obie Sfery. Według nieoficjalnych informacji prace mają rozpocząć się jeszcze przed końcem roku i zakończyć za dwa lata.
See less See more
661 - 672 of 672 Posts
Tez wyglawalo mi sie, ze wyglada to beznadziejnie. Ale nie wiem czy zauwazyliscie, ze tam na dole posadzone sa jakies pnace sie rosliny. Jesli cala ta sciana zostalaby porosnieta to wygladalaby na pewno ciekawie, choc jedynie w polroczu wiosenno-letnim.
Swoja droga czy te rusztowania stoja przed parkingiem czy obok?
A tak zupelnie z innej beczki, nie orientuje sie ktos przypadkiem jak tam ida prace z hotelem? :)
See less See more
Dołączam się do pytania.

Jest koniec sierpnia, a o otwarciu hotelu nic nigdzie nie słychać
kiedys w jakims wywiadzie czytalem iz w tym roku nie otworza tego hotelu, dopiero w 2011 ale dokladnie nie pamietam
Elewację parkingu zrobili na szaro:

Skończyli z zewnątrz apartamenty od strony Cechowej :

A te pnącza są, ale coś strasznie powoli rosną, w tym tempie to jakikolwiek efekt będzie za 3-4 lata:

See less See more
4
Można prosić zdjęcia jak teraz wygląda układ drogowy koło sfery bo widzę że jezdnie są na różnych poziomach
dzięki dominobb często zaglądam do Marka Kocjana ale to zdjęcie jakoś przegapiłem
A co z niewykorzystaną dotąd powierzchnią handlową?
Jest w Sferze II kilka miejsc, w których nic nie ma.

Najbardziej mnie zastanawia co z tą Almą co miała być obok Euro RTV AGD na II-gim piętrze, bo ponoć Alma się wycofała z przedsięwzięcia, a taka wielka przestrzeń stoi pusta.

Powinni ją zagospodarować
See less See more
alma sie wycofala - nie bedzie jej niestety w Sferze II :(
Wielka szkoda :(
Przydałby się taki market w BB.

To kto teraz będzie dzierżawił tą powierzchnię?
Za duża powierzchnia żeby stała pusta
Plac zabaw w Galerii Sfera

W Galerii Strefa w Bielsku-Białej został otwarty plac zabaw Fiku Miku.
Fiku Miku to 95 mkw. placu zabaw, na którym dzieci spędzą czas na bezpiecznej zabawie. Nad dziećmi czuwać będą animatorzy z wykształceniem pedagogicznym, którzy będą organizować dzieciom zabawy edukacyjne w trakcie, gdy rodzice pociech udadzą się na zakupy.
http://www.wcentrum.pl/Wydarzenia/Plac-zabaw-w-Galerii-Sfera
See less See more
661 - 672 of 672 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.