SkyscraperCity banner

2661 - 2680 of 2680 Posts

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Završen projekat izrade termičke zaštite i fasade
na centralnom objektu Kantonalne bolnice „Dr Irfan Ljubijankić“

Ozvaničenju završetka radova na ovom objektu, danas su u ime investitora prisustvovali
Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH
i major Taib Grozdanić - šef Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, koji su u projekat investirali oko 250.000 dolara.
U razgovoru s gostima, Hajrudin dr Havić - direktor KB Bihać i Nermina dr Ćemalović - ministrica zdravstva u Vladi USK naglasili su važnost ove investicije u ukupnom procesu rekonstrukcije objekata Kantonalne bolnice, u koju je do sada uloženo dosta vlastitih, sredstava Vlade USK kao i međunarodnih donatora.
Kako se u ovom slučaju ipak radi o znatnoj investiciji, direktor Havić uputio je riječi iskrene zahvalnosti predstavnicima američke ambasade i Ureda za suradnju u oblasti odbrane, koji su prepoznavši potrebu investiranja u Kantonalnu bolnicu, na taj način pomogli stvaranje kvalitetnijih uvjeta za liječenje pacijenata ali i rad medicinskog osoblja.
U ime američke ambasade, gospođa Germain istakla je zadovoljstvo što se je kroz projekat Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, moglo uticati na poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima ove regije.
1150697
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Postavljanje fasade na sportskoj dvorani Luke

1182692
 

·
Moderator
Joined
·
46,266 Posts
Za izgradnju i modernizaciju puteva na području Bihaća 20 miliona KMJavno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta modernizacije magistralnih cesta osiguralo je skoro milion KM za prvu fazu izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBiH u Bihaću. Gradska uprava i resorno kantonalno ministarstvo pripremili su kompletnu dokumentaciju, tako da će građevinski radovi početi kroz nekoliko dana.

Potvrđeno je kako je ovo samo još jedan u nizu planiranih projekata Federalne direkcije za ceste u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu (USK).

"Izuzetno važan projekat za grad Bihać, s obzirom da će se središte grada dodatno saobraćajno rasteretiti. Moram istaći da je Unsko-sanski kanton dobio značajna sredstva za modernizaciju magistralnih puteva i općenito putno - komunikacijske projekte. Samo u Bihaću je planirana izgradnja zaobilaznice Izačić - Kamenica, ove devijacije, zatim treće trake Gorjevac - Ripački klanac, kružnog toka u naselju Kamenica, rješavanja putnog povezivanja sa naseljem Mali Lug prema Srbljanskom platou i za sve to je osigurano više od 20 miliona KM. Sredstva su osigurana, međutim neophodno je malo ubrzati administraciju, odnosno dobivanje potrebne dokumentacije", naveo je federalni ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Šemsudin Dedić.
Izgradnja devijacije puta Petog korpusa ARBiH podrazumijeva dva kružna toka i lakši obilazak središta grada prilikom uključivanja na putnu komunikaciju sa Cazinom, Bosanskom Krupom i Banja Lukom.

"Sa izvođačem radova je sve dogovoreno, a intenzivniji radovi će početi za nekoliko dana, s obzirom na najavljene pogoršane vremenske uslove za vikend. Dobit ćemo modernu putnu komunikaciju sa dva kružna toka, tako da ćemo značajno olakšati odvijanje saobraćaja, ali i modernizirati dio grada gdje se nalaze Dom zdravlja, autobusna stanica i drugi važni objekti i trgovački kompleksi", izjavio je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Federalna direkcija za ceste već je u ovoj godini završila značajan dio projekta izgradnje pješačke zone i biciklističke staze u najprometnijoj bihaćkoj Ulici "Dr. Irfana Ljubijankića", tako da se očekuje i skorašnji završetak tog projekta koji podrazumijeva i izgradnju još jednog kružnog toka.
Akta
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Počela je prva faza izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBiH u Bihaću.

Obzirom na brojne upite o budućem izgledu ovog dijela puta u prilogu je kratki video koji prikazuje budući izgled ove saobraćajnice.
Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta modernizacije magistralnih cesta osiguralo je skoro milion maraka za prvu fazu izgradnje devijacije puta Petog korpusa ARBiH u Bihaću. Gradska uprava i resorno kantonalno ministarstvo pripremili su kompletnu dokumentaciju, tako da će građevinski radovi početi kroz nekoliko dana.
Izgradnja devijacije puta Petog korpusa ARBiH podrazumijeva dva kružna toka kod zgrade doma zdravlja i Gradske pijace, te lakši obilazak središta grada prilikom uključivanja na putnu komunikaciju sa Cazinom, Bosanskom Krupom i Banja Lukom.
Bihać dobija modernu putnu komunikaciju sa dva kružna toka, čime će se značajno olakšati odvijanje saobraćaja, ali i modernizirati dio grada gdje se nalaze Dom zdravlja, autobusna stanica i drugi važni objekti i trgovački kompleksi, te omogućiti i nove investicije u ovom dijelu grada. Riječ je o izuzetno važnom projekatu za grad Bihać, s obzirom da će se središte grada dodatno saobraćajno rasteretiti.


video na fb
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Pitanje je koliko kosta a i ko ce za koju godisnju cijenu odrzavati
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
barem sad lici na nesto

i hvala za slike
 
2661 - 2680 of 2680 Posts
Top