SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
181 - 200 of 208 Posts

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts

·
Registered
Joined
·
21,890 Posts
Danas u Oslobodjenju reagovanje Importanne centra povodom raznoraznih prica o izgradnji.

Kazu da cekaju gradjevinsku dozvolu jos uvijek...
 

·
Registered
Joined
·
191 Posts
Kako sam cuo iz povjerljivih izvora sutra se nastavlja izgradnja Importanne Centra i to puno parom. Vidjecemo vec sutra da li sam imao pravu informaciju :D

Samo bih vas zamolio da ovo ne prenosite na bihacke forume, jer je tamo raja previse neozbiljna :D
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Početak radova na izgradnji Importanne centra Bihać
Pozivamo vas na zvaničan početak radova na izgradnji stambeno – poslovnog kompleksa Importanne centra u Bihaću, u ponedeljak 17.09.2012. god. u 11 sati.

Današnji početak radova, najbolji je demant zluradih komentara i pisanja pojedinih medija kako se radi o još jednom lažnom obećanju.

U naredne dvije godine, koliko će trajati izgradnja, bit će angažirani domaći izvođači, a novac od općinskih renti i od kupovine građevinskog materijala, te novac od izvođenja radova ostaje u Bihaću. To će direktno osjetiti građani Bihaća i zaposleni u realizaciji ovog projekta sa svojim obiteljima.

Kada Importanne centar bude završen posao će naći najmanje 500 građana, što znači najmanje 2000 članova njihovih obitelji imat će stalna i sigurna primanja. Samo od poreza i doprinosa u kantonalna kasa će se puniti sa najmanje 20 miliona maraka, godišnje.

Bihać će ovim projektom dobiti novi urbani dio grada, od trgovina, kino dvorana i drugih brojnih sadržaja, do hotela sa pet zvjezdica. Uz sve ovo, tržištu će, uz najmoderniji trgovački centar sa podzemnim garažama, biti ponuđeni stanovi uređeni po američkim standardima, po izuzetno konkurentnim cijenama nižim od 1000 eura po m2. Za sigurnost kupovine banka će svakom kupcu davati kontragaranciju, što znači da je novac uložen u kupovinu ove nekretnine apsolutno zaštićen sa mogućnošću povrata, što je novina na ovim prostorima.

Podsjećamo, radi se o investiciji od 100 miliona KM, te je najveće ino ulaganje u BiH u ovoj godini. Treba istaknuti kako se radi o ozbiljnom investitoru i da je Importanne grupacija respektabilna tvrtka koja je u Hrvatskoj realizirala tri mega projekta, u Zagrebu Importanne centar i Importanne galeriju, a u Dubrovniku Importanne resort, kompleks hotela najviše kategorije. Predsjednik uprave ove tvrtke, kanadsko-hrvatski biznismen Ciril Zovko sa titulom doktora znanosti, dobitnik je najviših priznanja kanadske konfederacije,a njegova tvrtka u Zagrebu dva međunarodna priznanja za izvrsnost u Atini i Ženevi.


Želimo istaknuti da zasluge za stvaranje povoljnog ambijenta za ovu ogromnu ino investiciju, i to u vremenu velike recesije, pripadaju čelnim ljudima općine i kantona mg. Albinu Musliću i dr.Hamdiji Lipovači, koji su sa svojim saradnicima učinili velike napore da ohrabre investitora i da mu olakšaju dobijanje potrebnih dozvola.

d.o.o. Project Menagment
biscani.net
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Prije sam rekao da ce se poceti graditi i Importanne, a i Mercator i sigurno ce tako i da bude. Naravno tu je supermarket preko puta tranzita!

To su informacije koje 1000% znam!
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
Discussion Starter · #187 ·
kako narod zna reci: aBd
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
super vijest...
 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
Želimo istaknuti da zasluge za stvaranje povoljnog ambijenta za ovu ogromnu ino investiciju, i to u vremenu velike recesije, pripadaju čelnim ljudima općine i kantona mg. Albinu Musliću i dr.Hamdiji Lipovači, koji su sa svojim saradnicima učinili velike napore da ohrabre investitora i da mu olakšaju dobijanje potrebnih dozvola.
Aha!
 

·
Registered
Joined
·
11,350 Posts
Počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa "Importanne centar" u Bihaću

Danas je u Bihaću ozvaničen početak radova "Importanne centar" grandiozne investicije u iznosu od 100 miliona KM. U narednih osamnaest mjeseci, koliko će trajati gradnja, bit će angažirani domaći izvođači, a novac od općinskih renti i od kupovine građevinskog materijala, te novac od izvođenja radova ostaje u Bihaću. To će direktno osjetiti građani Bihaća i zaposleni u realizaciji ovog projekta sa svojim obiteljima, saopćeno je iz općine Bihać.

"U ovom centru kada se otvori posao će naći 500 ljudi, a Bihać i kanton će kroz poreze i doprinose inkasirati najmanje 20 miliona maraka godišnje. Ova lokacija nam je omogućila da napravimo novi Bihać, a opredijelili smo se za ovaj grad jer je glavni grad kantona i na granici s Hrvatskom-najbliži zapadnoj Evropi. Vidljivi radovi Centra planirani su pred kraj marta i početak aprila", istakao je Jasmin Jaganjac, direktor "Project menagment" d.o.o, zahvalivši načelniku Musliću i premijeru Lipovači, koji su sa svojim suradnicima učinili velike napore da ohrabre investitora i da mu olakšaju dobijanje potrebnih dozvola.

Podsjećamo, početak radova na ovom objektu ozvaničen je u martu ove godine. Kako je za eKapiju potvrdila Sandra Ljubijankić, PR menadžerica Project Menagmenta, proteklih šest mjeseci rađena su ispitivanja tla, dok konkretni građevinski radovi počinju danas.Bihać će ovim projektom dobiti novi urbani dio grada, od trgovina, kino dvorana i drugih brojnih sadržaja, do hotela s pet zvjezdica. Uz sve ovo, tržištu će, uz najmoderniji trgovački centar s podzemnim garažama, biti ponuđeni stanovi uređeni po američkim standardima, po izuzetno konkurentnim cijenama nižim od 1000 eura po m2. Za sigurnost kupovine banka će svakom kupcu davati kontragaranciju, što znači da je novac uložen u kupovinu ove nekretnine apsolutno zaštićen s mogućnošću povrata, što je novina na ovim prostorima.

"Mi danas počinjemo ovu veliku investiciju na području Bihaća koju izvodi bihaćka firma za koju će na ovom projektu raditi 1000 ljudi, koji su kroz ovaj posao pronašli radno mjesto. Htio bih zahvaliti godpodinu Zovki koji je prepoznao šansu za ovakav projekat u Bihaću. Mi gradimo "Importanne", tako da je ovo danas, dokaz svim onim zlim jezicima da od ovoga neće biti ništa, ali što bi se u narodu reklo: "Psi laju, karavane prolaze", istakao je načelnik Muslić prilikom današnjeg ozvaničenja radova "Importanne centra ".

Treba istaći da se radi o ozbiljnom investitoru i da je "Importanne grupacija" respektabilna tvrtka koja je u Hrvatskoj realizirala tri mega projekta, u Zagrebu "Importanne centar", "Importanne galeriju", a u Dubrovniku "Importanne resort", kompleks hotela najviše kategorije.

bron:www.ekapija.ba
 

·
Registered
Joined
·
21,890 Posts
ko je izvođač
Opet rade masine naseg starog druga Sanny Boy-a ^^

Predizborni teferic, na TV su ravnali vec izravnato...
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
Discussion Starter · #194 · (Edited)
edit
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
Discussion Starter · #195 · (Edited)
edit
 

·
Registered
Joined
·
21,890 Posts
Corvus se opet napio... :lol:
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
Discussion Starter · #197 ·
Žbem ga ja :lol: - prebaci ću
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
Discussion Starter · #199 ·


:lol:

ustajem svako jutro u 5:45 a nisam imao dovoljno kahvice (riknula mi Jura) a uz to skoncentrisan sam bio više na izradi teme urban renewal news
 

·
Modulator
Joined
·
6,867 Posts
Bihać dobija moderni kompleks vrijedan 100 miliona KM

NAJVEĆA INOZEMNA INVESTICIJA

Bihać dobija moderni kompleks vrijedan 100 miliona KM

Prije nekoliko dana počela je izgradnja Importanne centra u Bihaću, investicije vrijedne 100 miliona KM, zahvaljujući kojoj bi 500 ljudi trebalo dobiti posao.

Bihać će, prema riječima PR menadžerice Sandre Ljubijankić, ovim projektom dobiti najveću inozemnu investiciju u ovoj godini, na prostoru BiH i regiona.

Bit će ovo prvi centar u Bihaću koji konceptualno spaja poslovni, stambeni i shopping ambijent u jedinstvenu cjelinu. Objekt će zauzimati oko 75 hiljada metara kvadratnih iskoristive površine, a bit će smješten u bihaćkom naselju Luke.

"Trenutno se nalazimo u fazi pripremnih radova na kojima radi lokalna kompanija Behić Sanny Boy, no želim naglasiti kako ćemo izvođače radova birati putem javnog poziva. Ko bude imao najbolje cijene i reference, imat će priliku da učestvuje u projektu, s tim da će se prednost uvijek davati domaćim kompanijama, prvo sa područja Bihaća, kantona, a zatim i šire", kazala je Ljubijankić za Klix.ba.

Bihaćki Importanne centar je investicija Importanne grupacije iz Hrvatske, a sadržavat će shopping centar na dvije etaže površine od oko 18.000 metara kvadratnih sa bogatom trgovačkom, uslužnom i ugostiteljskom ponudom, zatim hotel s pet zvjezdica i oko stotinu savremeno uređenih soba. U poslovnom neboderu od drugog do sedmog sprata nalazit će se uredski prostori opremljeni po svjetskim standardima. U Centru će se nalaziti i multipleks kino sa ukupno 480 mjesta te ostali zabavni sadržaji poput kuglane, diskoteke, mnoštva caffe barova i restorana.

Stambeni dio kompleksa će činiti 260 stanova, koji će, ističe Ljubijankić, biti rađeni po američkim standardima.

"Treba naglasiti kako je ovo projekt ispred našeg vremena, budući da će prilikom njegove izgradnje biti primijenjena tehnologija koja se još nije koristila na ovim prostorima", ističe Ljubijankić.

Veličina stanova će biti od 40 m2 do 150 m2, ali po željama kupaca mogu biti i veći.

"Blok će biti projektiran kao zaseban neboder sa 15 spratova te će sa shopping centrom biti povezan spojnim mostom, čime je omogućena stalna komunikacija sa sadržajem Importanne centra. Promotivna cijena stanova je 1900 KM/m2 + PDV. Treba naglasiti kako će svi oni koji se odluče na kupovinu stana u Importanne Centru imati sve potrebne usluge na jednom mjestu, poput pošte, banke, wellness usluga, teretane i sl.", pojašanjava PR menadžerica.

Dodaje da bi ovaj kompleks trebao doprinijeti ukupnom razvoju regije, posebno turizma, računajući na rijeku Unu i blizinu Plitvičkih jezera. Očekuje se godišnji promet od oko 120 miliona KM, od čega će u budžet kantona svake godine ići oko 20 miliona.

 
181 - 200 of 208 Posts
Status
Not open for further replies.
Top