SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
201 - 208 of 208 Posts

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
Taman počeli čačkati pred Okt. izbore ...:colgate:
 

·
senior member
Joined
·
17,994 Posts
Discussion Starter · #203 ·

·
Registered
Joined
·
191 Posts
Potrudicu se da odem tamo u ovo koji dan i da uslikam trenutno stanje. Barem po onome sto mozemo vidjeti na Gradskoj otoci gdje se istovara zemlja koja se kopa na gradilistu Importanne cetra moze se reci da se tamo nesto radi, jer svakim danom sve vise i vise je zemlje kojom ce se poravnati otoka.

Kroz pricu momkom koji radi u uredu Importanne centra skuzio sam da ce taj centar biti izgrađen 100%, temelji ce biti iskopati do zime, a onda cim vremenski uslovi dozvole objekat ce se poceti dizati iz zemlje. Jednostavno ovo je privatna investicija i Zovko svoje pare ulaze kad on hoce, a ne kad mi to zelimo. Uredno je kupio zemljiste, rjesio sve dozvole itd., pa sad je na njemu koliko ce se taj objekat graditi.
 

·
senior member
Joined
·
17,994 Posts
Discussion Starter · #206 ·
Kompanija napustila Bihać
Sablasno gradilište „Importanne“ Centra u Bihaću

Ovih dana među građanima Bihaća i naselja Luke pročula se vijest da je „Importanne“ kompanija napustila Bihać, što je među Bišćanima izazvalo pravo zgražavanje.

Iako su jake kiše koje se padale proteklih dana otkrile nove probleme (iz šahtova je izbijala voda, a usred naselja Luke stvorio se bazen velikih dimenzija), najveći problem trenutno je razrovana gradska saobraćajnica koja je spajala naselja Luke i Žegar sa središtem grada. Saobraćajnica je potpuno uništena, jer je podignut asfalt i podloga pretvorena u kaljužu.

Na nedavno održanim prosvjedima mještana, da bi utješio uplašene građane naselja Luke, pred njih je sa svojim ubjedljivim govorom izašao Adnan Habibija, pravni zastupnik „Importanne“ kompanije, koji je priznao da se dinamika radova ne ostvaruje kako je bilo najavljeno, ali da kompanija ne „odustaje“ od izgradnje stambeno-poslovnog centra kojeg je najavila na početku ove godine. Habibija je tada objasnio građanima Luka da klima za investitore u Bosni i Hercegovini nije povoljna, a pored birokratskih poteškoća kao razlog je naveo i ovakvo ponašanje mještana.

Tada su mještani Luka negodovali zbog toga što aktivnosti oko izgradnje centra nisu detaljnije pripremljene, odnosno, zanimalo ih je zašto se na samom početku radova nisu izvršili svi geološki i pripremni radovi, zašto nisu pribavljanje sve urbanističke i građevinske saglasnosti, pa da se tek onda započne sa radovima, a ne, kao što je bio slučaj, da im odmah na startu zatvore i prekopaju saobraćajnicu.Mještani su otvoreno rekli da su na javnim raspravama, na samom početku, bili za ovaj projekt, te da njihova podrška nebi bila upitna da im nije prekinuta komunikacija, što je uzrok i ostalim poteškoćama. Danas, kada već odavno nema strojeva na sablasnom gradilištu, sve su češće glasine kako „Importanne“ grupacija ipak napušta bihaćku luku, a građanima zauzvrat ostavlja ružnu sliku nedaleko od središta Bihaća, sa saobraćajnom komunikacijom koja nije vraćena u prvobitno stanje, što će svakako otežati život mještanima u narednom periodu. Rusmir KARAT

www.biscani.net
 

·
Moderator
Joined
·
46,266 Posts
za ocekivati
 

·
senior member
Joined
·
17,994 Posts
Discussion Starter · #208 ·
lock
 
201 - 208 of 208 Posts
Status
Not open for further replies.
Top