SkyscraperCity banner

Status
Not open for further replies.
161 - 180 of 208 Posts

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Ma ne radi se nista. Evo ja sam jucer bio i auto stoji parkirano tj. neki kombi!I evo dzamija sto se gradi sa malo vece daljine, jedino se munare vide :D

 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
Ma vrše "ispitavanje" tla/terena, ha ?:colgate:

@[email protected] Gdje zapelo?! :|
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Discussion Starter · #164 ·
..eh, đe zapelo... niko ne zna ili se pravi da ne zna

bio danas na gradilištu - tišina

maliciko je postavio slike pa netrebam ja
inače mi proradio internet ovdje ...danas ga uveo - to je vijest dana
:lol:
 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
..eh, đe zapelo... niko ne zna ili se pravi da ne zna

bio danas na gradilištu - tišina

maliciko je postavio slike pa netrebam ja
inače mi proradio internet ovdje ...danas ga uveo - to je vijest dana
:lol:
Onda ništa, do daljneg gledaj kao i do sada i klimaj glavom i vići "biće biće".. :lol:

Šteta bi bilo da propadne investicija :sad2:
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Discussion Starter · #169 · (Edited)
Onda ništa, do daljneg gledaj kao i do sada i klimaj glavom i vići "biće biće".. :lol:

Šteta bi bilo da propadne investicija :sad2:
lol
e pa sad kako kome - ja barem nisam navikao klimati glavom (posto nisam ni guzerant...a i nisam toliko star da klima sama od sebe)

I dalje sam uvjeren da ce se na spomenutoj lokaciji izgraditi TC i stambene zgrade - kako mi prijatelj kaze, prvoizabrani izvodjac radova je odbacen, posto nije imao dovoljno iskustva/referencije i da sad ugovaraju s jednim , koji je trenutno zauzet na jednom drugom gradilistu u drzavi :)

Nekom za veselje - nekom na zalost

e pa sad kako kome
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Koliko sam cuo kasnjenje radova je zbog istrazivanja tople vode ispod objekta, jer investitor kaze da bi stim pronalaskom mogli podmirivati od 30 do 50% troskova tokom grijne sezone.

Uglavnom tako sam cuo, sad jel tacno ili nije ja ne znam. Volio bih i ja da znam vishe!
 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
lol
e pa sad kako kome - ja barem nisam navikao klimati glavom(posto nisam ni guzerant...a i nisam toliko star da klima sama od sebe)

Ma nisam ni slutio/pomislio da si "takav" :colgate:

Ništa onda, valja sačekati još neko vrijeme (il možda i godinu-dvije) ...:tongue2:
 

·
Moderator
Joined
·
46,266 Posts
Obustavljena izgradnja Importanne centra u Bihacu


Projekat izgradnje stambeno-poslovnog centra Importanne u Bihaću svečano je predstavljen u martu ove godine. Tada je vlasnik grupacije Ćiril Zovko izjavio da se radi o investiciji od 100 miliona maraka.

Međutim, od tog dana ništa konkretno nije urađeno, smatraju mještani naselja na Lukama, osim površinskih zahvata bagerima.

"Čim se prestalo o tome izvještavati, čim su kamere otišle, otišli su i bageri. Uspjeli su da nam prekinu ovu putnu komunikaciju, podignut je asfalt sa ceste i pijesak sa parkinga, ono što se moglo prodati. Blokirani smo, djeca moraju okolo u školu, a pasa lutalica se namnožilo. Imali smo i problem jer su prekinuli kanalizacione cijevi, što je ljetos užasno smrdjelo. Bojimo se da ovo sve nije samo trik, prilika za pranje novca", kazao je Dinko Bašanović, koji stanuje nekoliko metara dalje.

U martu je trajala i kampanja za ovaj centar, građanima su dijeljeni letci i ponuda za stanove, čija je kvadratura cijenjena 2.000 maraka. To je podiglo cijenu nekretnina u Bihaću, koja je od ljetos ponovo počela opadati, jer su bile nerealne. S obzirom na cijenu i nezainteresovanost građana, zamišljeni stanovi sa džambo-plakata nisu prodani, te mještani sada sumnjaju da se od ove investicije neminovno odustaje. Uspomene mještana Luke još su svježe i na projekat Novi Bihać. Također, riječ je o izgradnji zgrada i poslovnih objekata, a šta su trebali investirati Kuvajćani koji su se iznenada povukli.

Mještani naselja Luke najavljuju protestno okupljanje u subotu, na koje pozivaju nadležne iz Opštine, kao i predstavnike kompanije Importanne, da im odgovore zašto je investicija obustavljena, i ako se odustaje od nje, hoće li vratiti putnu komunikaciju i parking u upotrebu mještanima.
SAC
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Discussion Starter · #173 ·
Jbg
 

·
senior member
Joined
·
17,995 Posts
Discussion Starter · #175 ·
BosniaHerzegovina said:
Znao sam, znaci nista od centra :)
A jel' ?

Meni to nije nimalo drago
 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
Sudeći po glasinama, projekt je stavljen na led...

 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Odgovor na tekst "Sa kamerama otišli i bageri"


Tačno je da je u martu ove godine u Bihaću, u naselju Luke, ograđeno zemljište za izgradnju stambeno-poslovnog centra Importanne i da je na svečanom predstavljanju ovog projekta predsjednik Importanne grupacije dr. Ćiril Zovko izjavio da se radi o investiciji od 100 miliona maraka, kako se navodi u pomenutom tekstu.

Međutim, nije tačno da se od tada nije ništa uradilo. Prije svega d.o.o. Project Menagment kupio je pomenuto zemljište za koje je dobio okolinsku dozvolu i lokacijsku informaciju. Općina Bihać, odnosno Služba urbanog uređenja i građenja izdala je Rješenje br, 03/1-23-2-1694/12, kojim se odobrava izvođenje pripremnih radova za izgradnju stambeno - poslovnog kompleksa Importanne Centra.Također je Zavod za prostorno uređenje izdao Rješenje br. 02/01231625/12 kojim je dobijena suglasnost za privremenu regulaciju saobraćaja u ul.Mustafe Omerovića.Dakle, ne radi se ni o kakvom parkingu stanara, koje im je uzurpirano, niti o nezakonitom prekidanju putne komunikacije, što dokazuju gore navedeni dokumenti, pa pozivanje stanara na nekakvo protestno okupljanje nema nikakvog osnova. Zanimljivo je da nas niko od medija, niti građana nije kontaktirao kako bi zatražili službenu izjavu, pa se neminovno nameće zaključak da se iza svega krije okršaj lokalne politike u ovo predizborno vrijeme.

Želimo naglasiti da je zagrebačko-kanadska tvrtka Importanne, ozbiljan i respektabilan investitor koji je samo u Hrvatskoj realizovao tri ogromne investicije.U Zagrebu Importanne Centar i Importanne galeriju,sa podzemnim garažama, trgovinama, stanovima i uredima. Zagrebački Importanne je postao sinonim za modernu trgovinu i dobio je dva svjetska priznanja za izvrsnost, u Atini i Ženevi.U Dubrovniku, na atraktivnom poluotoku Lapad izgrađen je hotelski kompleks najviše kategorije Importanne Resort.

Ove godine je završena izgradnja četvrtog hotela Royal Princess, koji je nominiran za jedini hotel u Hrvatskoj sa 7 zvjezdica.Uz ove i reference koje ova ugledna tvrtka donosi iz Kanade govoriti o pranju novca je, u najmanju ruku, smiješno. Građani Bihaća trebaju znati da se ne može početi graditi bez građevinske dozvole, a projekt Importanne Centra Bihać za sada ima samo Urbanističku suglasnot, koja mu ne daje pravo gradnje.I napokon, kada je riječ o cijeni stanova koja se u tekstu ističe kao astronomska, treba znati da je cijena od nepunih 1000 eura po metru kvadratnom za ove stanove više nego prihvatljiva. Jer radi se o stanovima američkog standarda, kakvi do sada u Bihaću, a vjerovatno ni u BiH nisu izgrađeni.

Uprkos svemu, projekt Importanne Centra Bihać ostaje u što će se građani Bihaća uskoro uvjeriti. Treba samo imati na umu da se radi o najvećoj investiciji i najvećem pojedinačnom stranom ulaganju u BiH u ovoj godini i da se tako veliki projekt, vrijedan 100 miliona KM, ne može realizirati za nekoliko mjeseci.


biscani.net
 
161 - 180 of 208 Posts
Status
Not open for further replies.
Top