SkyscraperCity Forum banner

.

Bloki

2567 Views 16 Replies 14 Participants Last post by  Pawelski

Witam :) Jest to moje pierwsze zdjęcia w konkursie UPC. Jestem zupełnym amatorem i chciałbym poznać wasze opinie na temat tego zdjęcia.
See less See more
1 - 17 of 17 Posts
Przyciąga wzrok. To pewne, głównie przez chmury. I ostre jest, może lekko przepalone, ale leciutko :) A co tam :D - 9.
ładnie wygląda, ale ja zawsze czepiam się techniki.. daję 7
Gdyby nie chmury niczym by się nie wyróżniało od innych blokowiskowych ujęć 8/10
Jedyny atut tego zdjęcia to chmury - przyciągają wzrok. Ale to za mało. O co w tym zdjęciu w ogóle chodzi? To, że ciekawe chmury są to za mało. 6/10
Doprawdy nie rozumiem za co mozna tutaj dac cokolwiek wiecej niz 6.
Bez pomyslu, poprzepalane, wlasciwie zupelnie bez tematu... a chmury... nie wiem jak one moga sie podobac:/
Najlepiej fotogeniczne są bloki w nocy na Targówku mieszkaniowym w wawie:)
Bardzo ciekawy jest ten niski bloczek, tak poza tematem mówiąc. A ogóle zdjęcie mi się podoba - nie jestem ekspertem i może to dlatego, w każdym razie nie rozumiem kolegów "za co można tutaj dać więcej niż 6?". Ja daję osiem.
Jak dla mnie zdjęcie wygląda na dobrze wykonane. Ogólnie jakość - bloki, tło przednie, tylne ok. Niebo, światła i dobrze zaakcentowane drzewa z przodu dodają klimatu. Natomiast samo ujęcie jest raczej ordynarne, chociaż dobrze zaprezentowane. Tytuł ok. (8/10)
teraz widzę , że to mój były blok ;-) na drugim planie :)
Jest to dokładnie osiedle zodiak, (przy Rusa). Zdjęcie zrobione jest rok temu, kiedy byłem jeszcze totalnym amatorem jeśli chodzi o zdjęcia, teraz wiem już coś więcej. Ale nigdy już mi tak nie wyszło niebo jak tu :)
Osiedle jak "z Miauczyńskiego" dnia świra, plus chmukry. Gdyby wykasować chmurki, które same się zrobiły, zostają przepalenia i czarne dziury. Zostawiam siedem i "popijam siedem łyków mineralnej niegazowanej - bardzo zdrowo rozpuszcza soki żołądkowe i zapobiega wrzodom. Trzy, cztery, pięć..."

:cheers:
See less See more
No porównanie ciekawe z osiedlem z Dnia Świra... i "wypłynąłem na suchego przestwór oceanu", tak? :) Aż muszę nad takim przyrównaniem tego zdjęcia pomyśleć, może coś w tym jest...
Dobrze wykonane - nocne ujęcie, sam kadr: współistnienie dwóch różnych "substancji mieszkaniowych" - u mnie wywołuje refleksję, jednak nie zachwyt... 7/10
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.