SkyscraperCity Forum banner

Bologna, Modena, Ferrara, Padova, Venezia, Verona en Mantova

8306 Views 1 Reply 2 Participants Last post by  ƒƒ
In februari maakte ik een korte rondreis door Noordoost-Italië met mijn vriendin. Wegens luiheid nu pas de foto's:)

We bezochten in 10 dagen een zevental kleinere, minder bekende steden. Buiten het weer was het een geweldige meevaller! Het verslag is in chronologische volgorde. Enjoy!

Bologna

De grootste studentenstad (in verhouding tot het aantal inwoners) baadt in een drukke, levendige sfeer. Het historisch centrum is groot en mooi, de buitenwijken een stuk minder.

1. Hét symbool van de stad zijn de twee scheve torens, gebouwd door concurrerende families in de 14e eeuw.2. Ze staan echt angstwekkend scheef, vooral de kleinste...3. De hoogste kan je beklimmen. Zicht op de andere toren :nuts:4. Zicht op de basilica en het hart van de stad: de piazza maggiore5. Mist...6. Bologna wordt ook wel de 'stad van de torens' genoemd. Hier en daar staat er nog eentje recht.7. Piazza Maggiore en basilica8. Typisch Bologna: de arcades (in totaal zo'n 42 km).9. Het oudste gebouw van de stad: Romaanse kerk, die rondom een Romeinse tempel is gebouwd.10. Via de langste arcadengang ter wereld kom je aan een kerk op een heuvel. De foto's daarvan ben ik jammer genoeg kwijt.11. Zicht op de commieblock-buitenwijken van BolognaModena

Gezellig stadje in de buurt van Bologna, waar we een lokaal marktje bezochten. Niet veel foto's getrokken omdat we te druk bezig waren met lokale specialiteiten te proeven.

12. Kerk en typische bebouwing13. Militaire schoolFerrara

Ferrara is een prachtig authentiek stadje, zonder toeristen en met veel leuke restaurantjes en bars.

14. De magnifieke kathedraal15. Detail16. Aan de zijkant zijn winkeltjes in de gevel verwerkt17. Typisch straatje18. Winkelstraat met de toren vd kathedraal19. Het imposante kasteel van Ferrara20. Nogmaals21. Herstellingen met een bootje22. Binnenin is het een echt paleis. Via een schuine spiegel het plafond getrokken.23. Bovenop heb je een leuk zichtje op de binnenstadPadova

Gezellige studentenstadje, met mooie wijken, maar nogal beschedigd tijdens WOII.

24. Paleis25. Klokkentoren26. Een van de leukste plekken is een gigantisch ovaal plein met tientallen beelden27. Basilica di San Antonio, een van de mooiste kerken van ItaliëVenezia

Het was toevallig carnaval in Venetië, dus besloten we toch maar eens daarheen te trekken, hoewel we er al allebei twee maal waren geweest. Het werd een enorme tegenvaller. Het was hondenweer, niemand was verkleed, tenzij in marginale toeristenpakjes en het was veeeel te druk. Nu ja, we zijn er dan ook na een halve dag weggevlucht, verkleumd en slecht gezind van een overdosis Duitsers en Amerikanen.

28. Typisch beeldje29. Koud en nat dus30. Tja...31. Blijft wel mooi natuurlijkVerona

Vooral bekend van Romeo en Julia. Het bekende balkonnetje is ronduit belachelijk. Daar kwamen we ook niet voor natuurlijk. Verona wordt ook wel eens 'mini-Rome' genoemd, vooral omwille vd vele kerken en het Romeins amfitheater.

32. Splitsing plus amfitheater33. Bovenop34. De tribunes35. Nog eens een zichtje36. Mooi plein37. Veel huizen zijn beschilderd38. Drie op een rij39. Omgeving met typische cipressenMantova

Mijn favoriete kleine stadje. Heel erg toerismevrij en heel erg mooi. Vriendelijke mensen ook.

40. Marktplein. Toen we aankwamen was het nog miezerig weer.41. Gelukkig klaarde het snel op. De basilica.42. Nogmaals43. De campanile44. riviertje45. Astrologische klok46. Onze vriend heeft hier ooit nog gewoond47.In een achterafstraatje troffen we een pareltje van een theatertje uit de 18e eeuw48. Prachtig toch?En een mooie afsluiter.
Zeker aan te raden, een stedentoertje in die streek. Ravenna en Vicenza zou je er ook nog bij kunnen pakken.
See less See more
48
1 - 2 of 2 Posts
Leuke steden. 'k Ben alleen nog maar door de Povlakte gereden, en langs de weg van de Gotthardtunnel richting Rome zag het er niet zo interessant uit. 'k Wil best een keer halt houden daar.
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top