SkyscraperCity Forum banner
41 - 60 of 63 Posts

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
^^ altijd leuk een reporter ter plaatse te hebben :cheers:


gva.be

Vroegere GB ruimt plaats voor wonen en winkels

16/12 De vroegere Unic/GB op de hoek van de Windstraat en Col. Silvertopstraat en het belendende pand maken volgend jaar plaats voor appartementen, commerciële ruimtes en ondergrondse parking. De gemeente Boom wil met het Ruimtelijk UitvoeringsPlan RUP-Kaai het centrum van Boom voor inwoners, wandelaars en de winkelbezoeker terug aantrekkelijk(er) maken. "De visuele link herstellen tussen centrum en Rupelkaai moet het (winkel)centrum een nieuw élan geven. De nieuwe verbrede Windstraat speelt hierin een essentiële rol als verbinding tussen Markt en Kaai", vertelt Kristof Schellekens, woordvoerder van Crepain Binst Architecture.

De Windstraat die de verbinding maakt tussen de Markt en de Kaai heeft een hoogteverschil van 180 cm. Door het straatniveau van de Markt door te trekken wordt een sokkel gecreëerd. Hierdoor komen alle commerciële ruimtes op het gelijkvloers of op dezelfde hoogt als de Grote Markt. "Bijkomend voordeel van deze sokkel is dat in een groot deel van de Windstraat, in de richting van de Kaai, de publieke parking rechtstreeks buitenlucht en daglicht krijgt, wat het veiligheidsgevoel voor de gebruikers van de publieke parking zal vergroten", besluit Kristof Schellekens.

Complex in cijfers

Opdrachtgever voor het project is Boka nv. Het ontwerp is van de architecten Crepain Binst Architecture nv . Hoofdaannemer is Cordeel. Het terrein is 1.370 m2 groot. De totale oppervlakte bedraagt 8.779 m2 waarvan vier commerciële ruimtes voor handel, diensten en horeca op de gelijkvloerse verdieping (1.006 m2), de omgevingsaanleg (520 m2) de 24 appartementen (niveau één, twee en drie) en zes duplexwoningen op niveau 4 en 5 zijn samen 4.497 m2 groot en alle terrassen opgeteld vertegenwoordigen een vloeroppervlakte van 530 m2. Er zijn 85 parkeerplaatsen voorzien. Private parking met 45 parkeerplaatsen (niveau ?2) en een publieke parking met 40 parkeerplaatsen op niveau ?1. Begin 2011 starten de afbraakwerken. Eind 2012 moet de voorlopige oplevering van de nieuwbouw gebeuren.

www.crepainbinst.be.

Jan BOEY​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Boom telt op 1 november 17.018 inwoners

18/12 Op 1 november stond de bevolkingsteller in Boom op 17.018 inwoners. Zowat twintig jaar geleden waren er maar goed 13.000 steenbakkers ingschreven. De tal van inbreidingsprojecten zorgen voor deze Boomse bevolkingsboom.


Burgemeester Patrick Marnef (Boom één) reageert. "Ik had niet gedacht dat we nog voor het jaareinde de kaap van de 17.000 inwoners zouden ronden. Ik weet dat we de laatste jaren gemiddeld met zo'n 150 à 200 inwoners per jaar stijgen", zegt hij. Voor deze extra bevolkingsaangroei heeft de burgemeester maar een verklaring: nieuwbouw. "De laatste jaren zijn er niet echt nog wijken bijgebouwd, maar de tal van kleine en grote inbreidingsprojecten van woningen en appartementen werpt zijn vruchten af", verklaart hij.

De burgemeester is er van overtuigd dat Boom hiermee nog niet aan haar limiet zit. Er zitten immers tal van bouwprojecten in het centrum aan te komen of zijn al gestart. Globaal gaat het in de volgende twee jaar om minstens 250 extra woonentiteiten.

Jan BOEY​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

'Braem-toren' aan A12 krijgt na restaurant ook hotel25/02 De vroegere toren van Braem aan de A12, door Immo Flash verbouwd en omgedoopt tot Flash Design Tower, krijgt na een restaurant binnenkort ook een hotel. Het is alleen nog wachten op de vergunningen.


“Als onze plannen voor 70 hotelkamers op de eerste zeven verdiepingen gerealiseerd worden, zijn er nog vier appartementen te koop, naast het penthouse dat eind mei klaar moet zijn”, zegt Patrick Van Passel van Immo Flash.

De opening van het restaurant in het gebouw aan de A12 is al op 1 maart een feit. In Flash Lounge kunnen maximaal 80 gasten van het eten genieten op de 18de verdieping, met een panoramisch uitzicht van de Antwerpse kathedraal tot het Atomium in Brussel.

Privéfeestjes

U kunt er een driegangenmenu nuttigen voor 25 euro of alleen de hoofdschotel nemen voor 15 euro. Lunchen kan van maandag tot vrijdag van 12 tot 14u en dineren van 18.30 tot 21.30u. De bar is doorlopend open. In het weekend kunt u er alleen voor privéfeestjes terecht.

Foto: Wim Hendrix

JB​gva.be

Tafelen hoog boven drukke A12

03/03 Als u in de Flash Lounge gaat eten, krijgt u er bovenop uw maaltijd een adembenemend zicht bij. Patrick Van Passel en dochter Eveline verwelkomen u 70 meter boven de A12.


Vijfenveertig mensen begaven zich op de openingsdag van het restaurant naar de 18de verdieping van de Flash Design Toren, de gerenoveerde toren van architect Renaat Braem aan de A12.

In totaal zijn er in restaurant Flash Lounge 80 plaatsen. De dagmenu’s kosten 25 euro, neemt u alleen de hoofdschotel, betaalt u 15 euro. “U mag uw eigen wijn meebrengen, waarvoor u 12 euro per stop betaalt”, vertellen eigenaars Patrick Van Passel en dochter Eveline. “Onze wijnen verkopen we tegen inkoopprijs, plus die 12 euro stopgeld. In het weekend reserveren we de Flash Lounge voor privéfeestjes”, zegt hij.

In de toren zijn nog vier loften en het penthouse te koop. “En als we de nodige vergunningen krijgen, worden de eerste zeven verdiepingen een hotel met zeventig kamers.”

JAN BOEY​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

OCMW verbouwt, verkoopt en verhuurt vroegere Den Brandt

25/02 Het ontwerp voor de herinrichting van het vroegere ziekenhuis Den Brandt is klaar. In 2013 nemen de politiezone Rupel, BKO, Kinderdagverblijf, Kind en Gezin, RVA, VDAB, Werkwinkel en PWA er hun intrek.


Het OCMW treedt op als bouwheer voor het hele complex. Het deel voor de politiezone Rupel hoort daar ook bij, maar wordt integraal verkocht aan de vijf Rupelgemeenten, elk voor hun aandeel in de politiezone.

De herinrichting van het vroegere Den Brandt kost zo’n 23,7 miljoen euro, waarvan de politiezone Rupel voor zijn deel 7,2 miljoen euro ophoest. De andere gebruikers huren hun gedeelte van het OCMW.

De politieraad ging deze week akkoord met het ontwerp en de financiële constructie voor dit politiecentrum. De politiezone Rupel betrekt het gebouw in de kelderverdieping, de benedenverdieping en de eerste verdieping rechts van de centrale hoofdingang. In de kelderverdieping is er plaats voor het sanitair en een opslagruimte voor wapens. Op de benedenverdieping komt rechts de ingang voor het publiek en verderop die voor de agenten. Daar bevinden zich ook het cellenblok en de kantoren.

Kinderopvang

VDAB, de Werkwinkel en PWA krijgen een stek links van de hoofdingang (beneden- en eerste verdieping). Op de zesde verdieping, aan de linkerkant van het gebouw, komt de kantoorruimte voor de RVA.

In het achterste deel van het gebouw, aan de Kerkhofstraat, is er een afgesloten gedeelte voor Buitenschoolse Kinderopvang (BKO), het huidige Kersenpitje. Ook Kind en Gezin neemt er zijn intrek.

Assistentiewoningen

Het OCMW zorgt voor 63 zogenaamde assistentiewoningen. Die komen op de verdiepingen 2,3,4 en 5. Ze zijn tussen de 55 en de 70 vierkante meter groot en hebben een slaapkamer, ingerichte keuken, living, badkamer, toilet en sommige ook een dressing. De bewoners kunnen een beroep doen op verplegend personeel.

Jan Boey​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
qua blunderen kan dit tellen:

Kerkhofstraat moet terug heraangelegd worden

08/03 Schepen van Openbare Werken Anita Ceulemans (Boom één) bevestigt dat de Kerkhofstraat terug moet heraangelegd worden nog voor ze klaar is. De voetpadbreedte is amper een meter terwijl de plannen anderhalve meter aangeven.


Een inwoonster maakte de schepen er recent op attent dat het voetpad aan de oneven zijde, zijde ocmw gebouw Den Beuk, erg smal leek. "Ik dacht eerst dat het om perceptie ging, maar toen ik even later geconfronteerd werd met een breedte van 105 centimeter, terwijl in de plannen duidelijk staat dat het anderhalve meter moet zijn, hebben we het studiebureel en de aannemer op het matje geroepen", zegt schepen Ceulemans.

Blijkt dat niet alleen de boordstenen aan de oneven zijde er terug uit moeten, maar ook aan de overzijde is dat het geval. Daar blijkt het voetpad immers te breed te zijn. Uiteraard levert dit een vertraging van de werken op. Het zou om minstens veertien dagen gaan. Concreet moet aan de oneven zijde ruim honderd meter tot aan de Advocaatstraat heraangelegd worden. Aan de overzijde gaat het om nog iets meer lopende meters. Bedoeling is dat niet alleen de volledige Kerkhofstraat maar aansluitend ook de Pachterslei, Kapelstraat en Varkensmarkt tegen het bouwverlof afgewerkt zijn. Het plan blijft dat op 1 september de Kerkhofstraat voor 't eerst de wekelijkse markt ontvangt.

Jan BOEY​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Boom ontvangt EK hockey 2013

13:55 Boom (2850) België organiseert van 17 tot 25 augustus 2013 de Europese hockeykampioenschappen bij de mannen en vrouwen. De installaties van Braxgata (foto's) in Boom, die 8.000 toeschouwers zullen kunnen ontvangen, vormen het strijdtoneel voor het Europese hockeygeweld.


"Het EK voor landenteams is het grootste hockeyevent ooit in België en tevens het grootste meerdaagse sportevent in ons land sinds Euro 2000", verklaarde Eduard Biekens van het organisatiecomité woensdag op de persvoorstelling. "Na de Olympische Spelen en het WK is het EK ook het derde grootste hockeyevent."

De Schorre

Gedurende negen dagen zullen de beste acht hockeylanden zowel bij de mannen als de vrouwen het beste van zichzelf geven op het provinciaal domein De Schorre in Boom. Er worden 40 duels gespeeld. De Belgische mannen mikken op het podium, hun vrouwelijke collega's gaan voor de top vier. Zowel de Red Lions als de Red Panthers proberen zich in Boom ook te verzekeren van een ticket voor het WK van 2014 in Nederland.

Bij de mannen nemen Duitsland (nummer één op de wereldranglijst), Nederland (3), Engeland (4), Spanje (5), België (8), Ierland (15), Polen (19) en Tsjechië (22) deel. Bij de vrouwen zijn dat Nederland (1), Engeland (4), Duitsland (5), België (13), Ierland (14), Spanje (15), Schotland (19) en Wit-Rusland (21).

"De organisatie bouwt voor het toernooi een tijdelijk stadion voor 8.000 toeschouwers en voorziet een volledig omkaderende EK-infrastructuur met een entertainment zone van 16.000m& met onder meer winkels, eet- en drinkgelegenheden en een groot kids entertainment park. Een organisatiestructuur van tien comités met 150 medewerkers zal samen met meer dan 1000 vrijwilligers op het evenement zelf garant staan voor een vlekkeloze organisatie", klinkt het.

België miste eerder de organisatie van het EK van 2011 en kreeg nu de voorkeur op Rusland. "Nu verwachten we over heel het toernooi tussen de 40.000 en 60.000 toeschouwers (het maximum) en 5.000 zakenpartners".

Op de voorbije Olympische Spelen eindigden de Belgische mannen knap vijfde, terwijl de vrouwen op hun allereerste Spelen op de elfde plek strandden. De U21 bij de mannen werden Europees kampioen en het hockey in België totaliseerde zo'n 30.000 leden.​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Organisator Tomorrowland investeert in De Schorre

30/01 Boom (2850)

ID&T, de organisator van Tomorrowland, investeert de volgende maanden opnieuw vele tienduizenden euro's in de verbetering van de infrastructuur van het provinciaal domein De Schorre. Ook vorig jaar werd er al een keer 500.000 euro geïnvesteerd.


Telkens er een evenement in De Schorre doorgaat is er heel wat schade aan de wegen. Die zijn te smal of onbestaande waar veel materiaal moet aangevoerd worden. Daardoor moet nadien telkens geïnvesteerd worden in het domein om die fouten recht te trekken. Een verloren kostenplaatje dat telkens herhaald wordt.

In samenwerking met ID&T, die ook al vorig jaar investeerde in het verbeteren van enkele wegen, wordt dit probleem verder aangepakt.

De grootste investering die nog voor Tomorrowland doorgaat, dat eind juli plaatsvindt, is de volledige nivellering van de deltaweide. "Het gaat om een oppervlakte van zowat 8.000 vierkante meter die volledig van drainage wordt voorzien en zodanig wordt heraangelegd dat het water natuurlijk afvloeit naar de bestaande vijvers", legt Jurgen Nuytemans (ID&T) uit.

Tegelijkertijd wordt rond de deltaweide, daar waar het vlakke gedeelte overgaat in het talud, een weg aangelegd, met een breedte van zes meter. Van de gelegenheid maakt ID&T ook gebruik om in De Schorre een aantal extra elektriciteitskasten te plaatsen op strategische plaatsen. Ook nieuwe punten met stromend water, voor bijvoorbeeld toiletten, wordt aangelegd.

Provincie doet mee

Ook de provincie investeert nog in de fiets- en wandelwegen. Op de parking aan de Schommelei wordt de verlichting vernieuwd. In het congrescentrum De Pitte komt een lift die meteen de verbinding maakt tussen het huidige gedeelte en de nog te bouwen polyvalente zaal. Net voorbij de klimmuur, aan de technische loods, wordt een stuk weg met twee poorten afgesloten.

Jan BOEY​
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

180.000 euro voor uitzicht op De Schorre

Gisteren om 21:03 door Jan Boey


Foto: DCB

BOOM - Met de aanleg van de wegenis is het project 'Schorrezicht' ter hoogte van de Kapelstraat aan de rotonde gestart. Enkele maanden geleden leverde een wedstrijd de naam 'Schorrezicht' op voor dit deel van het project.


Het is projectontwikkelaar DCB uit Antwerpen, die de ontwikkeling doet, haar eerste woonproject in Boom. De aanleg van de wegenis is inmiddels aangevat, meteen de start van de volledige verkaveling gegeven. Het woonproject telt 44 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers met terrassen met uitzicht op de Rupel of De Schorre of op de gemeenschappelijke binnentuin en de groenzone naast het project. Elk appartement wordt op maat van de klant en sleutel-op-de-deur afgewerkt. Als richtprijs geven ze mee dat een appartement met 2 slaapkamers al voor 179.000 euro kan. http://www.dcbelgium.be http://www. schorrezicht.be​
 

·
Registered
Joined
·
10,791 Posts
^^

Die prijzen (179.000 euro / 2 slaapkamers) vallen precies nog mee. Nu maar hopen dat die toekomstige bewoners niet gaan klagen over een festivalletje in hun achtertuin.
 

·
Je Maintiendrai
Joined
·
1,261 Posts
Jullie Belgen houden maar niet op met het vernietigen van alles wat mooi is.

Ik was onlangs in Boom (voor het eerst in lange tijd) en ik wist niet wat ik zag: de eenzaam hoge maar wel mooie baksteentoren is verdwenen - althans achter een laag van oerlelijke, goedkope grijs-witte verf.

Welke lokale potentaat/politicus/bouwmaffia is daarvoor verantwoordelijk?
 

·
Je Maintiendrai
Joined
·
1,261 Posts
Echt triest is het. De oude toren was een prachtige "landmark". Vanwege de rode baksteen-look was er (ondanks de hoogte) een link of een knipoog naar al de residentiële laagbouw rondom de toren.

Nu lijkt het niet eens meer op een woongebouw noch een moderne kantoortoren - eerder een fabrieksinstallatie.

En ook typisch is het chaotische, onsamenhangende handeling: volgens deze nieuwsbericht is de kleine "zustertoren" ernaast wel fatsoenlijk behandeld (gerenoveerd met het behoud van het originele uitzicht - zogezegd wegens architectuurpatrimonium-redenen). Dus dat terwijl de ogenschijnlijk belangrijkere "grote" toren wel totaal verminkt mocht worden. Begrijpe wie begrijpen kan.

Of valt het onder "surrealisme"?
.
 

·
Bike It!
Joined
·
22,366 Posts
GvA 09/03/2020

Toren van Braem aan A12 totaal verloederd: “Wij zijn doodsbang”

BOOM - Het gemeentebestuur van Boom stuurt vandaag een expert naar de tachtig meter hoge Flash Design Tower, beter bekend als Toren van Braem, aan de A12 om een stabiliteitscontrole uit te voeren. Ook de brandweer zal er een brandveiligheidscheck uitvoeren. “Als we kunnen, gaan we elders slapen, want we zijn doodsbang dat er brand uitbreekt of dat de blok ontploft”, zegt Bruno De Gryze (67) die tien jaar geleden 400.000 euro betaalde voor zijn luxeloft.


In de hele Toren van Braem zijn er lekken, maar de verdieping net onder het dak spant wel de kroon. Foto: Victoriano Moreno
:eek:hno:


De rest van het artikel is betalend, dus als iemand een abonnement heeft, vul gerust aan.
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts

·
Premium Member
Joined
·
591 Posts
Over een reporter ter plaatse gesproken, hier is er één. En helaas zijn er goede en slechte punten te melden:

* Mede door het aanzuigeffect van de Boomsesteenweg en baanwinkels, en mislukte shoppingprojecten (naast de Colruyt), is het centrum stilaan verstoken van nog zinvolle winkels. Hier en daar vind je nog een familiezaak die al lang er gevestigd is, maar ook die zijn stilaan aan het verdwijnen wegens pensioen/faillissement (onlangs nog Spillemaeckers, één van de laatste onafhankelijke reisbureau's die niet aan 1 specifieke keten verbonden waren)..
Boom is dus steeds meer en meer in een pure woongemeente aan het vervallen, de meeste diensten en winkels verhuizen richting Aartselaar/Kontich en Willebroek.

* Daarentegenover staat dan dat er sinds vorig jaar eindelijk een nieuwe bibliotheek is die dringend nodig was (bestaande gebouw in Antwerpsestraat totaal versleten, niet toegankelijk voor mindervaliden etc) en best mag gezien worden.

* Het plan waar men hierboven over spreekt is al zo oud dat we dit zelfs nog in het secundair als leerstof kregen (15 jaar geleden!). Al 15 jaar probeert men hun zogenaamde "toegangspoort" naar de Kaai/Rupel te realiseren, maar ondertussen blijft de oude cinema (die eveneens zou moeten afgebroken worden) er nog steeds staan..

* Over onderwijs gesproken, nog een onderwerp waar werk aan is. De 2 basisscholen (Boom Park & OLVI De Reuzenboom) hebben de afgelopen jaren mogen uitpakken met hun nieuwbouw, nu wordt het tijd dat ook het secundair de nodige fondsen krijgt. Helaas is het niet aan de gemeente op zich om dat te beslissen (tenzij het gemeentescholen zijn, maar als de fusie met het GO! doorgaat is dat eveneens geen gemeentelijke bevoegdheid meer), maar de gemeente moet de plannen wel faciliteren.
Vooral het 3de jaar van de OLVI in de Gasstraat blijft een heikel punt: ik heb daar ook les gehad, en zelfs toen zaten we daar al veel te klein.
Een oplossing zou kunnen zijn de parking aan de Varkensmarkt te annexeren en aan de middenschool een uitbreiding voor het 3de jaar te bouwen. De vrij gekomen ruimte in de Gasstraat wordt dan omgekeerd parking.

* De tuinen/fonteinen in het park worden eveneens aangepakt, vermits het park zowat de enige groene ruimte is, op de Schorre na dan.
 

·
Registred User
Joined
·
472 Posts
HLN said:
Bruno (67) woont al tien jaar in ‘onbewoonbare’ Flash Design Tower: “Mijn vloer zou zomaar op een dag kunnen instorten”
Ben Conaerts 13-11-20, 16:56
De toren van Braem, de zogenaamde Flash Design Tower, moet binnenkort waarschijnlijk ontruimd worden. Volgens de Boomse veiligheidsdiensten zijn er grote brandveiligheids- en stabiliteitsproblemen in het gebouw, waardoor het voor het huidige tiental bewoners te riskant is om er te blijven wonen. “Ik heb in de afgelopen tien jaar reeds een 400.000 euro geïnvesteerd in ons appartement. Maar van wat men mij beloofd heeft, is amper iets in huis gekomen”, zegt bewoner Bruno De Gryze (67).
Artikel op HLN
Kort samengevat: de man heeft 3 emmers in zijn appartement staan om water op te vangen, de brandmeldinstallatie is uitgeschakeld omdat die als gevolg daarvan constant zou afgaan.
Na inspectie van de brandweer en een deskundige die ook ernstige stabiliteitsproblemen vaststelde (draagvermogen vloeren en profielen).
De gemeente Boom kan wellicht niet anders dan de toren binnenkort onbewoonbaar verklaren. Wat zou betekenen dat de man in kwestie, de enige eigenaar naast een tiental andere gedomicilieerde bewoners, op zoek moet naar iets anders.
De aannemer is failliet gegaan en er zit een waarborg van 6 miljoen euro geblokkeerd bij de curator, BNP Paribas Fortis, die wordt voorlopig niet vrijgegeven wegens procedures tussen de bank en de aannemers.
 
41 - 60 of 63 Posts
Top