SkyscraperCity Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
3,529 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
MIDDELBURG - Op 13 november gaat in Middelburg de eerste paal de grond in van het voetbalmuseum, ofwel de Voetbal Experience.

De initiatiefnemers zagen dit weekeinde hoe het bureau DST het museum vorm wil gaan geven. "Het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen", zegt sportjournalist en mede-initiatiefnemer Matty Verkamman uit Kats.

Het bureau DST heeft in de Voetbal Experience naast een schatkamer vol voetbalrelikwieën ook veel ruimte ingeruimd voor tal interactieve voetbalspelletjes en audio-visuele presentaties. Ook met partners die niet van voetbal houden is in het ontwerp rekening gehouden. In de Lady's Lounge wordt aandacht besteed aan voetbalmode, maar er is ook een 'peepshow' met mooie spelers. Het is de bedoeling dat het voetbalmuseum op tweede paasdag 2009 officieel wordt geopend.

Naast Verkamman staan zijn collega-sportjournalisten Hugo Borst, Johan Derksen en Jaap de Groot aan de wieg van de Voetbal Experience.Bron: PZC 11-6
 

·
Registered
Joined
·
3,529 Posts
Discussion Starter · #8 · (Edited)
mmm ja inderdaad...middelburg??? moest t op volledig neutraal terrein ofzo ;)
Je zit er niet ver naast.

Om de neutrale (lees: onpartijdige) positie van het museum te benadrukken - Zeeland kent immers geen profvoetbalclub - kwam Middelburg in beeld als vestigingsplaats. Bovendien is er in de provincie grote behoefte aan een slechtweervoorziening, niet in de eerste plaats voor al die toeristen..
 

·
Bas
Joined
·
15,896 Posts
Hierboven wordt maar al te vaak de vraag gesteld, waarom juist in Middelburg? Maar dat is juist aardig, want Zeeland is inderdaad neutraal terrein, heeft een hoop (Duitse!) toeristen, die met slecht weer ook ergens heen willen en de Zeeuwse hoofdstad is een bezoek meer dan waard. Wij blijven maar al te vaak in Goes of in Vlissingen steken bij onze bezoekjes aan Zeeland. Daarom: Prima keuze, om dus in Middelburg een voetbalmuseum neer te zetten. Bovendien heeft Feyenoord genoeg talent weggehaald uit Zeeland, haar eigen kweekbak.....

Ik vind het echter een reden Middelburg te bezoeken, als er een voetbalmuseum is ondergebracht. In twee-en-een-half uur rijden ben ik een dagje in een hele andere wereld, in de evenknie van Friesland. Dat is toch niet zo ver weg? Ik vind het nogal bekrompen van enkelen hier op het forum, dat ze het museum liever in het centraal gelegen Zeist hadden gezien. Als iets goed of leuk is, ga je er toch wel heen. En sommigen vliegen de hele wereld over, maar zijn nog nooit in de leuke uithoeken van Nederland geweest.
Maar ja, dat is al eerder gezegd, niet?:)
 

·
Registered
Joined
·
5,063 Posts
^^Hmm,.. mooie omgeving hoor Zeist. KNVB sportcentrum had juist een toevoeging voor het museum geweest. Die kids die misschien een revaliderende speler tegen het lijf lopen. Clinics opgezette tijden door het sportcentrum...., welk kind wil niet de hometrainer zien waar Cocu zijn oude ledematen traint.

Vindt Zeeland prima hoor, leuk door de Nederlandse staat gesubsidieerd uitje voor de duitse toeristen;)
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top