SkyscraperCity Forum banner
41 - 60 of 67 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Discussion Starter · #41 ·
Reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică, Brăila

MUNICIPIUL BRĂILA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Brăila: proiectul "Reabilitarea Castelului de Apă din Grădina Publică", propus a fi amplasat în județul Brăila, municipiul Brăila, str. Grădinii Publice, nr. 20C, nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu necesită parcurgerea celorlalte etape ale procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului și de evaluare adecvată.
Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Brăila - municipiul Brăila, Bulevardul Independenței, nr. 16, bl. B5, în zilele lucrătoare între orele 9.00-13.00, precum și la următoarea adresă de internet http://www.anpm.ro/web/apm-braila/drafturi-acte-reglementare - secțiunea Reglementări/Acordul de mediu/Drafturi acte reglementare.
Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunț, până la data de 16.10.2017"

via primariabraila.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Discussion Starter · #42 ·
AU REÎNCEPUT LUCRĂRILE LA FOSTA ARENĂ DE BOX DE PE MIHAI EMINESCU

• după luni de zile în care lucrările au stagnat, şantierul a fost deschis, din nou, la începutul acestei săptămâni • potrivit primarului Marian Dragomir, este vorba despre un nou constructor, o firmă din Bucureşti, care a preluat integral proiectul • termenul estimat până la încheierea lucrărilor este de 12 luni • în locul ruinelor fostei arene, ar trebui să fie ridicat un spaţiu comercial care va conţine şi o sală de spectacole/arenă sportivă

După mai bine de un an în care nu a mai mişcat nimic pe şantierul deschis la ruina fostei arene de box de pe strada Mihai Eminescu, de câteva zile, lucrările au reînceput. Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul Marian Dragomir a explicat că firma bucureşteană Donecam SRL a înaintat, recent, o adresă în acest sens către primărie şi a primit toate aprobările pentru continuarea proiectului. Potrivit sursei citate, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni. Planul este acelaşi ca şi până acum, realizarea unui spaţiu comercial care să conţină şi o sală de spectacole - arenă sportivă.
Trebuie precizat că arena de box din Brăila a funcţionat până în anul 1998, când competiţia pugilistică şi-a cam încetat activitatea în respectiva construcţie cândva celebră în ţară, după care a urmat o perioadă de declin total. Autorităţile şi-au amintit de această clădire după mai bine de 10 ani şi au decis, în 2007, pe vremea primarului Constantin Cibu, să facă un prim pas spre reabilitarea arenei. Astfel, în vara lui 2007, Primăria a organizat o licitaţie în vederea concesionării Arenei de box, un obiectiv cu un amplasament tentant, în plin centrul oraşului, o cerinţă expresă a caietului de sarcini fiind însă aceea că firma care va concesiona terenul să realizeze o investiţie cu acelaşi specific. Patru firme s-au înscris, trei din Brăila şi una din Galaţi, iar câştigătoare a fost desemnată SC “Eleny”, la vremea respectivă, societatea omului de afaceri Ilie Paraschiv. Acesta a promis că va construi pe ruinele fostei arene un spaţiu comercial, care va conţine şi o sală de spectacole - arenă sportivă, pretabilă pentru organizarea unor meciuri de box, judo, karate, K1. Investiţia trebuia să fie gata până în 2010, numai că proiectul s-a tot amânat, iar din spatele paravanelor metalice de pe Strada Regală nu s-a putut vedea mare lucru. În 2012, omul de afaceri Ilie Paraschiv a decedat, însă familia a decis să continue proiectele pe care acesta le-a început, printre care şi cel legat de arena de box. În anul 2014, municipalitatea, sub bagheta lui Aurel Simionescu, a decis să aducă două acte adiţionale contractului iniţial, unul dintre ele vizând demolarea a două construcţii existente, lucru care s-a şi întâmplat. Ulterior, familia Paraschiv a dat proiectul pe mâna unei firme din Bucureşti, astfel, în ultimii ani a fost construită fundaţia clădirii şi stâlpii de susţinere, însă lucrurile au stagnat din nou undeva prin 2016, şi au rămas aşa până acum câteva zile.

via obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Discussion Starter · #46 · (Edited)
Pai a disparut fundatia pur si simplu? Din schite, cetatea parea marisoara.
Schiţe, machete şi hărţi cu cetatea se mai găsesc la Muzeul Brăilei. Ce ştiam, şi ce informaţii am mai găsit despre cetate, vezi mai jos:

<Cetatea a fost dărâmată, rasă de pe suprafața pământului, de ruși, după Pacea de la Adrianopol (1829). Peste 3.000 de salahori s-au chinuit, timp de trei ani, să pună cetatea la pământ și să niveleze locul în care aceasta s-a aflat. Rușii au săpat șanțuri pe lângă ziduri și au scos inclusiv fundația acestora. Era în interesul lor să nu lase întreagă această cetate, de unde se putea controla tot traficul de pe Dunăre. În perioada administrației militare, rușii au schimbat rețeaua stradală din Brăila, constituind străzile în semicerc, sub forma unui amfiteatru, toate aceste artere ducând la Dunăre. Singurele mărturii care amintesc de cetatea Brăilei construită de turci sunt doar amenajările aflate sub nivelul de calcare, al anului 1828, respectiv rețeaua de hrube, două fântâni și Pulberăria.>
:sad2:

 

·
Registered
Joined
·
8,217 Posts
Foarte tare documentatia. Da, se pare ca nu mai e nimic de renovat. Doar reconstruit din temelii daca va fi cazul vreodata.

Ca amplasare deci era pe strazile Vadul Cazarmii, Mercur si Strada Mare dupa cum vad pe harta.
 

·
Br&#259;ileanism
Joined
·
1,523 Posts
Discussion Starter · #52 ·
Clădirea-amiral a Brăilei a intrat în reabilitare

• sediul Flotilei Fluviale de pe Str. Împăratul Traian, unul dintre cele mai frumoase imobile din municipiu, ajunsese într-o stare destul de precară • Armata a alocat 20 milioane lei pentru reabilitarea sa • lucrările sunt programate să dureze până în decembrie 2020 şi vor fi executate de firma brăileană “Concivia” SA • în următorii doi ani, Comandamentul Flotilei Fluviale va activa în Portul Militar de la VărsăturaSediul Flotilei Fluviale de pe Str. Împăratul Traian, una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiul Brăila, a intrat în renovare de câteva săptămâni. Oficial, lucrările au început pe 25 ianuarie anul acesta şi au ca termen de finalizare data de 21 decembrie 2020. Firma brăileană “Concivia” SA este constructorul care a câştigat contractul de reabilitare a acestei clădiri înscrise în Patrimoniul Cultural al României.

Lucrarea a fost scoasă la licitaţie încă din vara anului trecut, de Direcţia Domenii şi Infrastructuri, instituţia care are ca obiect de activitate administrarea patrimoniului imobiliar al Armatei. Bugetul alocat investiţiei se ridică la circa 20 milioane lei (200 miliarde lei vechi n.n.).

Superbul imobil, aflat pe Str. Împăratul Traian, pe partea dreaptă în sensul dinspre Piaţa Traian spre malul Dunării, a fost construit în perioada 1910 - 1913, într-un “stil eclectic, cu puternice influenţe franceze”, după cum se precizează în cartea “Monumente istorice ale oraşului Brăila”, scrisă de Ioan Munteanu. Tot din acea lucrare aflăm că, iniţial, a servit ca sediu al Societăţii de Asigurări “Generala”, pe vremea când Brăila era unul dintre cele mai prospere oraşe din România, cunoscut în toată lumea pentru că dădea tonul bursei cerealelor pe mapamond. Arhitectul care a proiectat clădirea a fost Oskar Maugsch, iar construcţia propriu-zisă a fost ridicată de italianul Luigi Segatti, care nu a făcut deloc rabat la materiale de calitate, după cum se poate vedea chiar şi acum, după mai bine de un secol, pe faţada monumentală a imobilului.

În timpul Primului Război Mondial, clădirea a fost transformată în spital, apoi a găzduit sediul Comandamentului de ocupaţie german, denumirea străzii Împăratul Traian devenind, în acea perioadă, Kaiser Trajan Strasse.

După al Doilea Război Mondial, imobilul a fost din nou sediu de comandament, de această dată a ocupantului sovietic. A găzduit apoi, câţiva zeci de ani, Policlinica Teritorială Brăila. Din 1980, a fost cedat Brigăzii Fluviale devenite, din 2015, Flotila Fluvială “Mihail Kogălniceanu”.

“Imobilul are 1.900 metri pătraţi, cu subsol, parter, două etaje şi aproximativ 100 de încăperi. Zidurile sunt placate cu piatră artificială. Cele două corpuri ale clădirii, dispuse pe aliniamentul a două străzi intersectate în unghi ascuţit, sunt legate printr-un volum cilindric decrosat, subliniat de o cupolă. Un accent particular primeşte centrul faţadei principale, prin cele 7 coloane ionice adosate, ce unifică etajele”, mai precizează Ioan Munteanu în lucrarea sa dedicată monumentelor istorice de pe raza Brăilei.

Din păcate, trecerea timpului şi lipsa unei renovări făcute cu simţ de răspundere au afectat destul de puternic monumentala faţadă, din care s-au desprins bucăţi mari de tencuială, în ultimii ani existând un real pericol ca pietonii care treceau prin zonă să fie loviţi de bucăţi de moloz ce cădeau de la înălţime.

În ultimii ani, clădirea a servit drept sediu pentru comandamentul Flotilei Fluviale, pentru o secţie a Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Aristide Serofiti” Galaţi şi pentru Biroul de Informare Recrutare Brăila. Toate aceste instituţii au fost evacuate pe durata lucrărilor de reabilitare. Comandamentul Flotilei Fluviale activează în prezent în Portul Militar Brăila, de la Vărsătura.

http://obiectivbr.ro/content/cl%C4%83direa-amiral-br%C4%83ilei-intrat-%C3%AEn-reabilitare
 

·
Br&#259;ileanism
Joined
·
1,523 Posts
Discussion Starter · #54 ·
Primăria bagă în reabilitare inima Brăilei MILIOANE ÎN PIAŢA TRAIAN

• sumele alocate pentru restaurarea fântânii arteziene, pentru refacerea pavimentului cu plăci de marmură şi pentru restaurarea ceasului turn se ridică, în total, la circa 3,2 milioane de lei
• lucrările au început la fântâna arteziană şi peste câteva luni vor începe şi la pavimentul pieţei
• pentru ceasul-turn, anul acesta se face doar proiectarea, reabilitarea propriu-zisă urmând să înceapă de anul viitor

via obiectivbr.ro
 

·
Registered
Joined
·
3,037 Posts

Foarte trist. Nu sunt cladiri impresionante dar este un centru vechi compact cu suficiente argumente sa devina un punct de atractie, mai ales ca din pacate Galatiul nu mai are nimic asemanator. O singura terasa si aia vai de capul ei. Imi vine greu sa cred ca patronii isi baga mesele si scaunele in interior si le scot cand deschid.

Sa speram ca dupa finalizarea investitiilor din zona va creste bunastarea cetatenilor si se va dezvolta si acest centru.
 

·
Registered
Joined
·
8,217 Posts

·
Registered
Joined
·
90 Posts
Impresii de saptamana trecutaBraila din Hotel TraianBiserica Greaca, in renovareSediul Flotilei Fluviale, in renovareBlocul Navlomar, cladire geniala, sper ca se va salva in curand


De prin port


Un zid care mi se pare foarte vechi, pe un teren viran pe Strada Imparatul Traian


Cladire istorica distrusa pe Strada Golesti Google Maps


Perspectiva foarte placuta, tipic braileana as zice, pe Strada Marasesti


Moara LykiardopoulosMoara Violattos


O renovare frumoasa, Strada Mihai Eminescu


O supraetajare in plin proces, pe Strada Polona

Cladiri care asteapta o renovare:


Casa de la inceputul sec. 20, in spatele primariei


Mihai Eminescu 28


Hotel Pescarus
 
41 - 60 of 67 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top