SkyscraperCity Forum banner
61 - 67 of 67 Posts

·
Registered
Joined
·
133 Posts
Randal,lasa BS cu mine,ca si tu esti ignorant daca ma intrebi,la ce poluare cu intrebarile si remarcile care le faci pe forumul asta.Nu am avut niciodata treaba pe acolo si asta e tot.Cantareste-ti cuvintele.
 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Biserica Greaca, monument istoric vechi de peste 150 de ani a fost reabilitata. Dpdv calitativ nu stiu cat de reusite sunt lucrarile dar cladirea in sine se afla intr-un stadiu destul de avansat de degradare. Poate la anul o sa ajung prin oras si am sa fac niste poze de la fata locului.

Ctitorită cu voia domnitorului Alexandru Ioan Cuza I, la 1863, pe cheltuiala grecilor bogați de la Brăila - armatori și navigatori - Biserica Greacă ("Buna Vestire") din Centrul Vechi strălucește ca o nestemată în soarele binefăcător al orașului-port la Dunăre, după ce a fost restaurată și consolidată.
Edificiul unic în această parte a Europei, monument istoric, adăpostește adevărate comori de arhitectură și de artă bisericească. Amintim numai orologiul din turn, restaurat de curând împreună cu clopotele Bisericii Grecești și pus în funcțiune, după zeci de ani, de meșterii "Apel Industries" - reprezentanța pentru România a străvechii turnătorii de clopote "Grassmayr", din Innsbruck, Austria. Lucrări asemănătoare au mai fost realizate doar la Biserica "Bruckenthal" din Sibiu, la Turnul Sfatului și la alte câteva biserici cu ceas din Timiș. Clopotele de la "Grassmayr" bat în 17 mari catedrale din România, iar turnătoria aflată la a 14-a generație a realizat, recent, cel mai mare clopot de biserică din lume, de 26.000 de kilograme, la Catedrala Națională din București.
De cum intri în măreața catedrală a Brăilei, direct din Calea Călărașilor, te întâmpină, din stânga, Icoana Izvorului Tămăduirii, pictată la 1874 și care poartă slove grecești, iar tot în stânga icoana Maicii Domnului Împărăteasă, cu Pruncul Iisus, zugrăvită la 1848. La loc de cinste, în biserică, stă și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, veche de cinci secole, donată de filantropul grec Ioan Ralli, cel care a clădit Teatrul Ralli, actual "Maria Filotti". Fiecare icoană, fiecare piesă de mobilier restaurată reprezintă, în sine, un mic tezaur, un crâmpei din trecutul urbei.Sursa
 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Doamne ce oras frumos!Hotel Pescarus e extrordinar,si fabrica aia.Are un farmec aparte.Am aflat de Braila dintr-un vlog de pe YT, il voi vizita cat de curand!

Fabrica, mai exact Moara Violattos a fost construita in 1898 de Anghel Saligny si era cea mai mare moara pe baza de abur din estul Europei in vremea respectiva. Sunt multe cladiri istorice frumoase in centru si in port lasate in paragina...

Poza din iarna 1902-1903 cu Dunarea complet inghetata si moara Violattos pe fundal.

 
61 - 67 of 67 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top