SkyscraperCity Forum banner
21 - 33 of 33 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Ministerul Transporturilor a emis autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre, din zona Brăila

Autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre, din zona Brăila, a fost emisă miercuri, anunță Ministerul Transporturilor. Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA, este de aproximativ 139 de milioane de lei. Ministerul Transporturilor a emis, miercuri, autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, scrie News.ro.
 

·
Registered
Joined
·
1,875 Posts
Italienii de la Fincantieri vor costrui puntea de otel a noului pod suspendat peste Dunare, cel mai lung din tara


Potrivit comenzii, Fincantieri Infrastructure va furniza puntea de otel asocierii formate din Astaldi S.p.A. si IHI Infrastructure Systems CO.LTD, careia Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) i-a incredintat contractul. Acest joint venture se va ocupa de proiectare si de ansamblul de constructii. Lucrarile vor dura aproximativ 24 de luni
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Astazi (19.01.2019) a fost lansata licitatia "Supervizarea Proiectarii si Executiei Podului suspendat peste Dunare in zona Braila".

Valoare estimata: 48,988,269.50 RON fara TVA

Durata contractului: 175 luni

Termen depunere oferte: 11.03.2019

Fonduri: POIM

Quote
Durata contractului de 175 de luni mentionata in sectiunea II.2.7 curge de la Data de Incepere a Contractului si cuprinde: 54 de luni supervizare pentru etapele de proiectare si executie a lucrarilor, si 121 de luni supervizare pentru perioada de garantie a lucrarilor.

Quote
Ob-prest serv de sup in per de pr, ex si gar. Con va fi Ing cf pr Ctr lucr Pod susp cu o str pr de 1974,3 m, 2 viad acces, pcm si a dr pr de CT II Braila-Jijila de 19,095 km si a dr leg CT III cu DN22 Smardan-Macin de 4,328 km. Cf art221/L98/2016 si art24 din Ctr, mod care pot interv in per de derul a ctr se pot ref la: partile ctr; Modif care rez din nec unor st supl/expert; Mod care rez din impl solicit prov de la div inst/aut/ent cu atrib leg de ob de invest; Mod leg sau norm teh/stas/norm/stand pe parc ctr; intr de noi subctr si/sau inloc subctr initiali; inloc pers cheie/nonch/alt pers indif daca pers au facut sau nu ob pct in cadr fact de eval; prel term de pred de catre Prest a rap/livr specif in ctr sau mod ref la verif si aprob rap/livr de catre Benef; Mod Graf Activ Gantt in Per Prest Serv prin prisma real pers si/sau a res/econ exist; Real res sau econ in ctr ca urm: necons zile lucr dat nemob/demob/mob reduse a exper/pers; prob ca anumite res sa nu mai fie cons/necesare; aplic prev art 20.9 din Ctr; necons zile lucr dat semn cu intarz a ctr de serv fata de ctr de pr si exec (in cond in care anum faze ale ctr de lucr au fost realiz); necesit redis zile lucrat intre exp/pers si/sau etape/faze ctr de serv in scopul corel serv de sup cu dur/faza/etapa/evol/stad/prog fizic al ctr de lucr; Prel Per de Prest a Serv av la baza mod de la pct anterior, pcm si in urm sit: prel per de pr/exec/garant a lucr; neces corel per de prest a serv cu dur/faza/etapa/evol/stad/prog fizic al ctr lucr; intarz in exec sau in pr urm a unor dific intamp de Antrep; susp/rezil ctr de lucr; apar unor regl/dispoz ale Pol Rut ult semn ctr lucr; apar unor lucr suplim in ctr de lucr identif dupa incep lucr; mob slaba/indel a Antrepr; util sume rez de imp; real/utiliz res sau econ in ctr serv; Modif vor fi realiz ult semn ctr, doar daca nu repr mod subst cf a221(7) din L98/2016. Prel Per de Prest a Serv se va real cf art 24 din ctr. Mai multe info in Ctr.

via http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=804.345
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Suntem in februarie 2019 si se pot vedea lucrarile incepute in zona de trecere peste calea ferata prelungita peste soseaua Braila-Galati. Nu suntem in 2020 si nici in 2025 conform previziunilor facute si am inceput sa cred, ca mai sunt romani printre noi care sunt capabili.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Potrivit directorului executiv Lucian Stanciu, din parcul auto pe care firma gălăţeană îl are în teren la ora actuală fac parte 80 de camioane 8X4, 3 autogredere, 2 buldozere, 4 cilindri compactori, la care se adaugă 3 până la 7 buldoexcavatoare, în funcţie de necesităţile de moment.

“Pentru un bloc de ancoraj vom turna 25 de mii metri cubi de beton, iar pentru fiecare fundaţie de pilon vom folosi câte 28 de mii mc de beton. Cele două turnuri vor avea 270 de metri înălţime şi vor fi cea mai înaltă lucrare executată în România. 38 de mii de kilometri de cabluri sunt deja în lucru în Japonia, iar structura metalică a intrat deja în lucru la Fincantieri Infrastructure”

via obiectivbr.ro

 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Comunicat de presă CNAIR 2019-07-17

Au fost depuse două oferte pentru Supervizarea proiectului Podului de la Brăila!

A avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Supervizarea Proiectării şi Execuţiei Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila", cu o valoare estimată a contractului este de 48.988.269,50 lei fără TVA.

În cadrul acestei proceduri au depus oferte 2 asocieri:

Asocierea Metroul SA - Italrom Inginerie Internationala SRL - Sistema Ingegneria SRL - Arex Lider Company SRL
Asocierea SC TPF INGINERIE SRL -SC SEPTEMBRIE CONSULTING SRL

Informatii suplimentare:

Podul suspendat peste Dunăre este cuprins în Master Planul General de Transport al României şi face parte din categoria proiectelor de tip ITI (Investiţii Teritoriale Integrate), finanţabile din POIM 2014 - 2020, Axa Prioritară 2 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient".

Lungimea totală a Proiectului este de 23,413 km şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km şi drumul de legatură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km.

Podul suspendat peste Dunăre, structura principală din cadrul Proiectului, va avea o lungime de 1.974,30 de metri şi va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52 pe drumul principal Braila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Drumul principal Brăila - Jijila. Va avea o lungime de 19,095 Km şi va fi prevăzut cu două benzi de circulaţie pe sens, benzi de încadrare, acostamente, zona mediană şi zona de parapete.

Pe tronsonul cuprins între km 4+486,10 şi km 6+680,30, unde drumul traversează fluviul Dunărea, se vor construi doua viaducte de acces în lungime de cate 110,00 metri fiecare.

Traseul include o ramificaţie pe direcţia Sud, până la intersecţia cu drumul existent Smârdan - Măcin (DN22).

Drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin. Cu o lungime de 4,328 km, acest drum va fi prevăzut cu o bandă de circulaţie pe sens. Drumul de legătură urmează să pornească de la km 7+940 al drumului principal (Brăila- Jijila) şi se va intersecta cu DN22 Smârdan-Măcin.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila a fost semnat în data de 15 ianuarie 2018 între CNAIR şi Asocierea Astaldi S.p.A. - IHI Infrastructure Systems CO. LTD, la o valoare de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA

CNAIR SA

Sursă | agerpress
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Investiţie chineză de 17 milioane de euro, într-o fabrică de aparate de iluminat, la Brăila

Grupul “Liting Universal” a primit în anul 2017, de la statul român, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisă la Brăila pe locul fostului Centru Comercial Armonia
O fabrică specializată în producţia de aparate de iluminat a fost inaugurată, joi, la Brăila, potrivit unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Noua unitate de producție a companiei Glorious Lighting S.R.L., cu o valoare investiţională de 17 milioane de euro, va angaja, într-o primă fază, 200 de persoane. Compania Glorious Lighting plănuiește să mai investească, în următorii 5 ani, 15 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 800 de angajați, conform comunicatului.

„Decizia grupului chinez “Liting Universal” de a se extinde pe piața din România reprezintă, în opinia mea, un semnal pozitiv pentru mediul de afaceri internațional, o dovadă, prin puterea exemplului, că în România se pot implementa și dezvolta proiecte viabile, că suntem un partener credibil pentru dezvoltarea unor afaceri de succes”, a declarat secretarul de stat Paula Pîrvănescu la evenimentul de la Brăila.

via | financialintelligence.ro
 
21 - 33 of 33 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top