SkyscraperCity Forum banner

Brăila

3168 Views 4 Replies 3 Participants Last post by  geno
De mai mult timp ziceam că vreau să vizitez Brăila, mai ales datorită imaginilor postate pe forum, dar de-abia weekendul acesta am și acționat. Nu pentru că erau zilele orașului (unde va concerta peste 3 zile renumita Andra) ci pentru că la începutul anului am văzut la o conferință a Muzeului Național de Artă Contemporană despre arta publică din Galați, Brăila, Mangalia anilor 1960-1970 niște imagini din Cartierul Hipodrom care mi-au rămas în minte de-atunci.

O să încep cu impresiile pozitive și câteva imagini cu arhitectura care mi-a plăcut și apoi cu impresiile negative:

În primul rând, nici nu-mi trecea prin gând că orașul este atât de cosmopolit în ziua de astăzi. Dacă n-aș fi trecut și prin bâlciul dedicat zilelor orașului, aș fi zis că am auzit în procentaje aproape egale română, italiană, greacă și puțină franceză și engleză. Impresia mea a fost că sunt destui greci și italieni care încă au afaceri de familie în Brăila - mai ales în restaurantul La Fenice, care chiar părea un colț de Sicilia.

Drumul București-Brăila este într-o stare acceptabilă.

Hotelul la care am stat, Belvedere, a fost foarte confortabil. Văzusem în poze că i-au tras o renovare marca Gabriela Firea, dar speram să mai găsesc și ceva autentic prin el. N-am găsit. În schimb, renovarea a fost făcută, în general, cu simț de răspundere și materiale de bună calitate. La alte hoteluri nici nu m-am uitat, păreau destul de departe de așteptările mele - în afară de Hotel Traian, care era fully booked.

Arhitectura din partea veche a orașului este plăcută, iar cele două mori sunt impresionante. Păcat că zac nefolosite. Mi-a plăcut și arhitectura din partea nouă a orașului, faleza, etc. Dar aceleași metehne ca în celelalte părți ale țării. Blocurile din Hipodrom s-ar numi probabil „Luxury Residence Marsilia” sau ceva de genul.

N-am văzut decât autobuze noi. Puține, ce-i drept, dar toate noi.

Am prins și un târg de vechituri pe pietonala Mihai Eminescu unde erau mai multe chestii faine decât am văzut pe la târguri similare din București.

Mulți platani seculari în orașul vechi.

Incredibil de mulți oameni la bâlci pentru un oraș care se află în topul depopulării.

Și părțile negative:

În mare, pare că orașul a fost construit acum mult timp de o civilizație extraterestră, care nu are nicio legătură cu actualii locuitori.

Calitatea spațiului public: 3/10, edilii orașului își iau salariile degeaba, probabil toți ar trebui să meargă la pușcărie într-o lume normală.

Oraș dominat de mașini + semafoare care nu merg (unul singur cred că am văzut care să și meargă) = haos
See less See more
16
  • Like
Reactions: 5
1 - 5 of 5 Posts
Și clădirea pentru care am venit - o centrală termică transformată apoi într-o.. patiserie și ulterior abandonată:

See less See more
  • Like
Reactions: 5
Cred că era un flea market de zilele orașului.
Si eu am fost in vara 2017 in Braila pentru prima data in viata, vroiam de mult sa ajung acolo la fel ca in Galati.
Sunt orase foarte departate pentru cei care stau in Ardeal si daca nu mergi in Delta, nu prea ai cand sa ajungi pe acolo.

Cum a spus Dubreu, cladirile vechi sunt incredibile si ai impresia ca esti intr-un film care a rulat de foarte mult timp pe acolo dar acum nu mai e la fel.
Am auzit mai multi ardeleni care au fost recent prin Braila si sincer parerile sunt destul de pozitive, cu specificatia ca orasul ar fi total altceva daca vechile cladiri ar fi renovate ca la Oradea de exemplu.

Poza de pe strada cu copaci si masina rosie cu numar Ruj este superba, eu am ramas impresionat de aceste strazi semicirculare din Braila(a se vedea harta) multe din ele cu o vegetatie superba care te pazeste de seceta verii din aceste parti.

PS: In Braila am mancat cel mai bun strudel din ultimii 5-10 ani si parca nu a costat mai mult de 1,20 RON.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top