SkyscraperCity Forum banner
21 - 40 of 57 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Străzi din Chercea “chelite” de vegetaţie şi de pomii fructiferi

• mulţi locatari reclamă faptul că pe străzile intrate recent la asfaltare şi modernizare vegetaţia de la porţi a fost efectiv defrişată • “De ce se taie tot, de ce dispar spaţiile verzi, care ar trebui protejate prin lege?” se întreabă contrariată o cititoare, care ne-a trimis o sesizare pe această temă la redacţie • mai mult, liberalii brăileni susţin că lucrările se derulează în baza unui proiect făcut în pripă, care a poziţionat spaţiile verzi lângă case şi trotuarele lângă partea carosabilă • primarul Dragomir spune că există un motiv întemeiat pentru această abordare • edilul şef mai precizează că unele străzi sunt atât de înguste încât nu mai este loc pentru spaţii verzi • acolo unde pot fi amenajate, totuşi, spaţii verzi, Primăria intenţionează să planteze copaci din aceeaşi specie, pe acelaşi aliniament, astfel încât să rezulte o amenajare peisagistică modernăLucrările de asfaltare a străzilor din partea de nord a cartierului Chercea avansează într-un ritmul surprinzător de bun, iar locatarii zonei se bucură că, în sfârşit, vor scăpa de praf şi de noroaie. Bucuria unora dintre ei este umbrită, însă, de un aspect pe care nu l-au luat în calcul atunci când au aflat că urmează ca străzile lor să intre în modernizare. Este vorba despre faptul că vegetaţia din faţa porţilor, inclusiv pomii fructiferi, este îndepărtată pentru a se face loc noilor trotuare. Unii dintre locatari sunt efectiv indignaţi de faptul că se “rade” tot ce înseamnă spaţiu verde şi nu înţeleg de ce vegetaţia nu este păstrată, aşa cum s-a întâmplat pe străzile din cealaltă jumătate a cartierului, care au fost asfaltate în urmă cu câţiva ani (celebrul proiect implementat de firma grecească “Athena”, pornit pe vremea primarului Lungu, continuat în mandatul lui Cibu şi finalizat în primul mandat al lui Simionescu n.n.).

“Au început lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Chercea. Înţeleg că trebuie făcut acest lucru dar DE CE SE TAIE TOT??? De ce dispar spaţiile verzi care ar trebui cât de cât protejate? Legea 24/2004 reglementează administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, în vederea asigurării factorilor de mediu şi a stării de sănătate a populaţiei. Oare domn' primar nu ştie de existenţa acestei legi? Asfaltare s-a mai făcut în cartierul Chercea acum ceva ani, dinspre gara CFR până la strada Comuna din Paris, şi nu s-au distrus spaţiile verzi, nu s-au tăiat toţi copacii care asigură umbra necesară în zilele caniculare... Părerea mea este că actualul primar nu are un Plan de Urbanism bine pus la punct. Probabil nici nu are cine să îl facă, la cum se fac angajările în Primărie...”, ne-a transmis brăileanca Alina C., prin intermediul unei sesizări adresate redacţiei noastre. Aceasta acuză faptul că în Chercea s-au tăiat inclusiv nuci, copaci protejaţi de lege.

Problema spaţiilor verzi de pe străzile aflate în lucru în cartierul Chercea a fost abordată şi de principalul partid de opoziţie din Brăila. Liberalii au acuzat Primăria, în cadrul unei conferinţe de presă, că a permis ca lucrările din cartierul amintit să se deruleze în baza unui proiect întocmit superficial şi plin de erori. Astfel, pe lângă faptul că s-a defrişat, practic, toată vegetaţia, liderii PNL Brăila au adus în discuţie şi modul cum au fost proiectate spaţiile verzi, acolo unde acestea mai există. A fost dată ca exemplu situaţia de pe Şos. Focşani, aflată în plin proces de reabilitare şi modernizare, pe tronsonul cuprins între strada Comuna din Paris şi Şoseaua de Centură. Mai mult de jumătate din acest tronson, care până acum avea doar două benzi, va fi lărgită la patru benzi, câte două pe fiecare sens de mers, amenajându-se şi trotuare pe ambele părţi. Porţiunea unde existau deja patru benzi beneficiază doar de refacerea covorului asfaltic şi reamenajarea trotuarelor. Proiectarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi s-a făcut, însă, exact pe dos faţă de cum ar fi trebuit, susţin liberalii brăileni.

“Adrian Tabarac (consilier local şi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Brăila n.n.) s-a dus pe teren şi împreună cu echipele de muncitori s-a uitat pe planuri şi a văzut că e greşit: spaţiul verde era lipit de case, iar trotuarul era lângă stradă. Deci oamenii nu puteau să intre în case decât pe pământ. Multe dintre casele de acolo sunt din paiantă, multe nu au fundaţii foarte puternice, iar umezeala de la spaţiul verde care ar trebui să fie udat continuu de cei de la Seroplant, putea să le provoace probleme. Dar nu numai asta e problema. Nu puteai să intri în curte! Nu aveai alee, practic”, a declarat Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila. Acesta a atins şi problema felului haotic cum s-a procedat la îndepărtarea copacilor de pe spaţiile verzi. “Mi-a reclamat cineva că au scos copacii aiurea. Au scos un copac, l-au luat şi l-au dus în altă parte. Copaci fructiferi. Discutau între ei muncitorii unde să îi ducă. Dar după aia şi-au dat seama că acolo era bine să fie spaţiu verde. După ce au scos toţi copacii, pe unii i-au tăiat, au distrus tot spaţiul verde, au distrus amenajările oamenilor...”.

Liberalii acuză administraţia pesedistă de la Primărie că ar fi vrut să facă lucrările din Chercea anul viitor, în timpul campaniei electorale a alegerilor europarlamentare, dar că, după ce PNL a început să pună problema organizării unui referendum pentru demiterea primarului, a renunţat la acest plan şi a pornit asfaltările mai devreme decât era prevăzut. Din acest motiv, proiectarea s-a făcut în grabă şi cu erori, susţin Dănăilă şi Tabarac.Explicaţiile primarului Dragomir

Primarul Marian Dragomir a catalogat acuzaţiile liberalilor legate de intenţia de a face lucrările din Chercea în perioada unei campanii electorale ca fiind “cele mai mari aberaţii auzite vreodată”. Cât priveşte proiectul propriu-zis şi faptul că spaţiile verzi au fost poziţionate lângă pereţii caselor, iar trotuarele lângă partea carosabilă, Dragomir afirmă că aceasta a fost viziunea proiectanţilor, oameni cu experienţă în domeniu. S-ar fi procedat aşa pentru că unele case sunt mai ieşite în afară, iar trotuarul nu ar fi avut o linie dreaptă. “Sunt case făcute în urmă cu câteva zeci de ani care sunt ieşite cu 20 - 50 de centimetri dincolo de linia de hotar, pe domeniul public. N-o să ne apucăm acum să dărâmăm pereţii ieşiţi în afară, ca să fie totul la linie, aşa cum ar fi fost normal... De aceea s-a prevăzut în proiect ca spaţiul verde să fie pe partea cu casele, iar trotuarul să fie pe partea cu strada, ca să poată fi trasat drept, să existe o liniaritate. Totuşi, în urma discuţiilor avute cu cetăţenii, pe Şoseaua Focşani proiectul a fost refăcut, fiind schimbată poziţia trotuarului şi a spaţiului verde, de la un colţ până la celălalt colţ”, ne-a declarat primarul Dragomir. Acesta a precizat că, pe străzile mai înguste, unde nu este suficient spaţiu pentru trotuare late, fie s-a renunţat complet la spaţiile verzi, fie acestea au fost menţinute pe partea dinspre case.

Cât priveşte tăierea pomilor fructiferi din dreptul curţilor, primarul Marian Dragomir a spus că pe străzile înguste nu mai puteau fi lăsaţi pomi, pentru că n-ar fi mai fost loc pentru trotuare, iar pe străzile mai late s-a preferat îndepărtarea pomilor de specii diferite - unii plantaţi de locatari, alţii ieşiţi din seminţe, fiecare pe unde s-a nimerit -, pentru a se putea face un proiect unitar, cu amenajare peisagistică modernă. “Vor fi puşi copaci din aceeaşi specie, pe acelaşi aliniament. Pe Şoseaua Focşani, de exemplu, am vrea să plantăm tei”, ne-a mai spus primarul. Dragomir a precizat, totuşi, că nu are idee să fi fost tăiat vreun nuc protejat de lege.

Problemele legate de spaţiile verzi şi de trotuare pe străzile aflate acum în lucru sunt generate şi de felul cum au fost trasate de la bun început aceste străzi. Astfel, străzile asfaltate în urmă cu circa zece ani, de firma “Athena” se află în partea de cartier care pe vremuri a fost o comună situată la marginea Brăilei. Pe vremea lui Nedelcu Chercea, filantropul care a dat numele actualului cartierul, s-au făcut străzi late şi aerisite, pe care s-au putut amenaja trotuare şi spaţii verzi. Străzile aflate acum în lucru sunt apărute mai recent, într-o perioadă când nu se mai punea prea mare preţ pe regulile de urbanism, astfel că sunt înguste şi înghesuite. Unele dintre ele sunt atât de înguste încât nu se poate amenaja decât un singur sens de mers, cu două trotuare mici şi fără spaţii verzi.
via| obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
"Braicar" mai vrea încă 15 autobuze de medie capacitate

* compania a lansat procedura de consultare a pieței pe parte de preț cu privire la viitoarea achiziție * de fapt, "Braicar" ar vrea să cumpere mașinile în rate, pe o durată de 3 ani * operatorul de transport a finalizat recent achiziția a 5 autobuze de medie capacitate de la BMC, pe care ar urma să le recepționeze undeva pe finalul acestei luni

Operatorul public de transport de călători continuă seria achizițiilor de noi autobuze cu scopul înnoirii flotei pe care o administrează. Dacă luna trecută a finalizat procedura de cumpărare a 5 autobuze de medie capacitate, adjudecatar fiind "British Motor Corporation" care deține o fabrică în județul Ilfov, acum "Braicar" se pregătește pentru o nouă licitație pentru un lot de alte 15 autobuze, tot de medie capacitate, cu normă de poluare Euro 6. În acest sens, compania a lansat în SEAP consultarea publică pe tema acestei viitoare achiziții, aspectele supuse consultării fiind "Prețul estimat fără TVA" (pentru plata în 3 rate anuale, pe parcursul a 3 ani), "Modalitate desfășurare".

Cele 15 autobuze destinate transportului public urban de persoane pe care "Braicar" vrea să le cumpere vor avea următoarele caracteristici minimale:

- număr locuri 70 pe scaune și în picioare,

- rampă acces persoane cu dizabilități,

- cabină șofer izolată de restul salonului,

- aer condiționat,

- preîncălzitor staționar pentru timp rece, independent de motor,

- sistem de informare audio-video în interior,

- sistem de afișare a liniei și rutei în exterior, prin panouri față, lateral și spate,

- sistem de validare a biletelor,

- sistem de supraveghere video în interior echipat cu dispozitiv de stocare a imaginilor,

- oglinzi electrice încălzite.

Potrivit anunțului postat în SEAP, producătorii sau distribuitorii de astfel de vehicule pot depune propunerile la sediul autorității contractante sau pe email, până cel târziu luni, 23 iulie. Mai departe, în funcție de informațiile pe care "Braicar" le va obține în acest mod, va decide ce procedură va urma pentru achiziția efectivă a noilor autobuze, precum și valoarea estimată a contractului, în condițiile în care vrea să cumpere mașinile cu plata în 9 rate, pe durata a 3 ani.

Reamintim că, luna trecută "Braicar" a cumpărat un lot de 5 autobuze de medie capacitate, de la compania BMC (British Motor Corporation), cea de la care, în urmă cu mai mulți ani, "Braicar" și-a cumpărat o flotă de autobuze încă aflate în exploatare. Ca o paranteză, cei de la "BMC" dețin la Ciorogârla, în apropiere de București, o fabrică de autobuze. Revenind, prețul final de achiziție a fost de 2,241 milioane lei, fără TVA, față de 2,79 milioane lei, prețul estimativ de la care a pornit licitația. Cei de la BMC i-au avut contraofertanți pe turcii de la "Anadolu Automobil Rom", importatorul în România al mărcilor Isuzu și Karsan și de la care "Braicar" a cumpărat în ultimii ani peste 30 de autobuze de mică, medie și mare capacitate. Lotul de 5 mașini ar urma să fie livrat, conform înțelegerii contractuale, undeva spre finalul acestei luni.

Lărgirea parcului auto al companiei este mai mult decât necesară în condițiile în care cu mare greutate reușește să facă față cerințelor minimale de asigurare a serviciului de transport persoane în oraș. Mai explicit, călătorii se plâng insistent, încă de la eliminarea microbuzelor maxi-taxi din oraș și preluarea traseelor acestora de către "Braicar", că sunt obligați să aștepte zeci de minute sosirea unui autobuz în stație, precum și de faptul că la orele de vârf autobuzele sunt supraaglomerate.

via | Obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
A doua "strigare" pentru modernizarea străzilor din cartierele Pisc, Vidin si Locuri Noi

* procedura a fost reluată după ce CNSC a decis anularea primei încercări de atribuire a contractului * data limită de depunere a ofertelor în cadrul noii proceduri de achiziție publică este 30 iulie * contractul are o valoare de aproape 16,87 milioane lei, fără TVA și vizează 31 de străzi, sectoare de străzi și fundături din cartierul amintit

La loc comanda. Primăria Brăila a reluat procedura achiziției publice a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor la obiectivul de investiții "Modernizare străzi Cartier Pisc", așa cum a decis Consiliul Național de Soluționare a contestațiilor (CNSC) la prima tentativă de atribuire, din decembrie anul trecut. La vremea respectivă unul dintre ofertanți a formulat contestație, iar CNSC i-a dat dreptate solicitând reluarea procedurii de la zero, în paralel cu upgradarea condițiilor de eligibilitate impuse ofertanților, conform recomandărilor instituției.

Astfel că, la finele acestei luni, urmează să expire termenul final în cadrul noii proceduri de achiziție publică, fiind vorba despre un anunț de participare simplificat. De precizat că valoarea estimată a contractului este de aproape 16,87 milioane lei, fără TVA (16.869.009,5 lei, mai precis), sumă în contul căreia adjudecatarul va oferi servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizarea a 31 de străzi, sectoare de străzi și fundături din cartierul Pisc, cu o lungime totală de puțin peste 12 km. În cadrul proiectului investițional al municipalității, obiectivele generale propuse a se realiza sunt modernizarea părții carosabile, inclusiv borduri noi; amenajarea spațiului verde existent și propus; aducerea la cotă a gurilor de scurgere existente; înlocuirea gurilor de scurgere degradate; realizarea trotuarelor pietonale și refacerea acestora; devierea rețelelor de utilități, dacă este cazul; realizarea marcajelor rutiere și semnalizarea rutieră finală.

Conform anunțului postatîn SEAP (sistemul electronic de achiziții publice), străzile și sectoarele de străzi ce fac obiectul prezentei investiții sunt următoarele:

- str. Alexandru Davilla între str. Iezerului și str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Andrei Cocoș între str. Viilor și str. Valea Călugărească;

- str. Arieșului între str. Timiș și str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Arinului între str. Pictor Isser și str. Iezerului;

- str. Bârsei între str. Pictor Isser și str. Iezerului;

- str. Bujorului între str. Arțarului și str. Garofiței;

- str. Busuiocului între str. Mircea Mălăeru și str. Dobrogei;

- str. Cernei între str. Timiș și str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Cimbrișor între str. Reșița și str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Crișanei între str. Dumbrava Roșie și str. George Cavadia;

- str. Dobrogei între str. Mircea Mălăeru și str. Busuiocului;

- str. Dumbrava Roșie (tronson 1) între str. Arieșului și str. Mircea Mălăeru;

- str. Dumbrava Roșie (tronson 2) între str. Mircea Mălăeru și Vadul Ghecetului;

- str. Eroilor între str. Matei Basarab și str. Reșița;

- fund. Crângului între str. Dumbrava Roșie și lim. proprietate privată;

- fund. Eroilor 1 între str. Eroilor și lim. proprietate privată;

- fund. Eroilor 2 între str. Eroilor și lim. proprietate privată;

- fund. Gheorghe Munteanu Murgoci între str. Gheorghe Munteanu Murgoci și lim. proprietate privată;

- str. Garofiței între str. Cucului și str. Dudului;

- str. George Cavadia între str. Viilor colț cu Crișanei și str. Viilor;

- str. Gheorghe Munteanu Murgoci între str. Valea Călugărească și str. Reșița (râpă);

- str. Grindului între str. Arțarului și str. Cucului;

- str. Iezerului între str. Eroilor și lim. zona asfaltată între str. Ulmului și str. Târgoviște;

- str. Inului între str. Arțarului și str. Dudului;

- str. Jderului (tronson 1) între str. Arțarului și str. Bujorului;

- str. Jderului (tronson 2) între str. Bujorului și str. Dudului;

- str. Mihai Viteazu între str. Eroilor și str. Ulmului;

- str. Pictor Isser între str. Eroilor și str. Ulmului;

- str. Reșița între str. Cernei și str. Eroilor – râpă;

- str. Rovinari între str. Iezerului și str. Reșița;

- str. Timiș între str. Mircea Mălăeru și str. Cernei;

- str. Valea Călugărească între str. Mircea cel Mare și str. George Cavadia;

- str. Viilor între str. Mircea Mălăeru și str. Cezar Petrescu;

- str. Walter Mărăcineanu între str. Timiș și str. Dumbrava Roșie.

Lungimea totală a străzilor din cartierul Pisc ce urmează a fi modernizate este de aproximativ 12,04 km, conform ridicării topografice.

Revenind la anunțul de participare publicat în SEAP, criteriul de atribuire a contractului este "prețul cel mai scăzut".

În ce privește experiența similară solicitată ofertanților, autoritatea contractantă are pretenția de la aceștia de a-i prezenta lista principalelor lucrări similare realizate în ultimii 5 ani, cu o valoare cumulată de minim 16,59 milioane lei, fără TVA.

via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
«Braicar» şi-a mărit flota cu încă 5 autobuze

• este vorba despre autobuze de capacitate medie, marca BMC, produse în România, care vin la pachet cu o garanţie pe 6 ani şi sunt dotate cu validator dual pentru bilete şi carduri, aer condiţionat, afişaj electronic, podea joasă şi rampă pentru persoane cu dizabilităţi • după cum a declarat directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, un astfel de autobuz a costat aproape 96.000 euro, plus TVA • autobuzele ar trebui să intre pe trasee încă de săptămâna viitoare • primarul Marian Dragomir a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la recepţia mijloacelor de transport, precizând că vor urma şi alte dotări pentru operatorul de transport, printre care 11 autobuze electrice şi 10 tramvaie noi

via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
A început construcţia sensului giratoriu definitiv de la intersecţia Calea Galaţi cu bulevardul Cuza

• valoarea investiţiei nu se va ridica la 300.000 lei, cum se preconizase iniţial, ci va ajunge doar la 186.430 lei, fără TVA • lucrările vor fi executate de “Promotas” SRL Brăila şi au termen de execuţie 4 luni • Primăria spune că a primit asigurări de la constructor că amenajarea va fi finalizată, totuşi, înainte de termen, până la sosirea iernii • un alt giratoriu intrat în lucru este cel de la intersecţia străzii Mircea Mălăeru cu şoseaua dig Brăila - Galaţi • acela va costa în jur de 350.000 lei, explicaţia oficială fiind că intersecţia în cauză este mult mai mare decât cea de pe Calea Galaţi colţ cu bulevardul CuzaSensul giratoriu de la intersecţia Căii Galaţi cu bulevardul Cuza a intrat efectiv în lucru de câteva zile, după ce ordinul de deschidere a şantierului a fost emis de Primărie în data de 9 iulie. După cum se ştie, acolo urmează să se facă un giratoriu definitiv, după ce în ultimii ani această funcţie a fost îndeplinită de câteva balize de plastic puse în cerc în mijlocul intersecţiei. Amenajarea definitivă va fi făcută în aşa fel încât să ofere un unghi mai mare de virare, astfel că se decupa o porţiune din scuarul de pe mijlocul bulevardului Cuza şi din trotuarele Căii Galaţi, după cum ne-au precizat reprezentanţii Primăriei.

via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Se închide traficul auto pe Calea Călăraşilor, de la Cuza la Piaţa Traian

• restricţiile sunt impuse de lucrările de reabilitare a carosabilului • ele ar putea intra în vigoare chiar de astăzi, dacă muncitorii firmei “Micatis” se vor apuca de treabă • dacă nu, se vor aplica de săptămâna viitoareCalea Călăraşilor ar putea fi închisă pentru circulaţia auto, începând de astăzi, pe anumite porţiuni cuprinse între intersecţia cu bulevardul Cuza şi Piaţa Traian. Restricţiile în trafic sunt cauzate de lucrările de turnare covor asfaltic pe carosabil. După cum se ştie, Primăria a luat decizia de a reabilita acest tronson al Căii Călăraşilor, prin schimbarea bordurilor, turnarea unui nou strat de asfalt pe trotuare şi turnarea de covor asfaltic pe partea carosabilă. Schimbarea bordurilor a început în luna iunie şi a fost finalizată în urmă cu circa două săptămâni, atunci când s-a dat startul lucrărilor pe trotuare. Şi acestea erau, ieri, aproape gata, asfel că se poate da undă verde celei de-a treia faze: reabilitarea carosabilului.

Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a informat că s-a luat decizia să se procedeze la fel ca pe tronsonul dintre bulevardul Independenţei şi bulevardul Cuza, care a fost reabilitat în urmă cu câteva săptămâni pe durata a doar 4 zile. Pentru ca stratul de asfalt să poată fi turnat în cele mai bune condiţii, s-a lucrat concomitent pe ambele sensuri de mers, astfel că traficul a trebuit să fie întrerupt.

Pe tronsonul care urmează să intre în lucru, restricţiile de circulaţie vor fi făcute pe porţiuni, atât timp cât se va derula lucrările: de la intersecţia cu Bdul. Cuza la intersecţia cu Str. Frumoasei, de la Frumoasei până la Ana Aslan etc. “Cât timp porţiunile respective vor fi în lucru, traficul va fi restricţionat pe lungimea lor, însă pe restul Căii Călăraşilor, până la Piaţa Traian se va putea circula, până la mutarea şantierului. Am primit asigurări de la constructor că lucrurile se vor derula cât mai repede cu putinţă, pentru ca traficul să poată fi reluat rapid. Fiind vorba de o stradă cu sens unic, circulaţia maşinilor va putea fi preluată mai uşor de alte rute pe durata derulării şantierului”, ne-a spus viceprimarul Jantea.

Lucrările de pe Calea Călăraşilor sunt executate de firma “Micatis” SRL.via obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Achizitii noi pentru Braicar

26.900.000 Euro Fonduri Europene pentru modernizarea Transportului Public in Municipiul Braila
  1. 10 tramvaie noi
  2. 11 autobuze electrice noi - capacitate medie
  3. 11 statii de incarcare lenta
  4. 3 statii de incarcare rapida

2% - cofinantare - Primaria Municipiului Braila - 538.000 euro
98% - finantare fonduri europene - 26.362.000 euro

Demonstram astfel implicarea in atragerea de fonduri europene.
Modernizarea transportului public din Braila continua si cu alte surprize.
Lucrurile asumate in campania electorala incept sa se transforme in realitate.
Continuam si cu investitii in modernizarea strazilor.
Saptamana urmatoare informatii noi
sursa pagina de facebook a primarului.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
“Minunea” de pe Călăraşilor: covor asfaltic turnat în doar câteva zile

• o lucrare care, după cum eram obişnuiţi până în prezent, ar fi trebuit să dureze câteva săptămâni, a fost finalizată surprinzător de repede • constructorul spune că a vrut să le facă un “cadou” şoferilor, care erau obligaţi să circule pe rute ocolitoareTurnarea covorului asfaltic pe Calea Călăraşilor, de la intersecţia cu bulevardul Cuza până în Piaţa Traian, a decurs surprinzător de bine. Dacă până acum, după cum decurgeau lucrurile în ultimii ani, eram obişnuiţi ca astfel de operaţiuni să dureze câteva săptămâni, iată că de data aceasta treaba s-a făcut în doar câteva zile. Astfel, după ce lucrările au demarat luni, 30 iulie, ieri deja erau finalizate în proporţie de peste 90%. Conducerea firmei “Micatis”, cea care are contract cu Primăria pentru întreţinere şi reparaţii străzi, ne-a dat asigurări că, până astăzi, cel târziu, noul covor asfaltic va fi gata pe toată lungimea tronsonului aflată în lucru şi că va putea fi reluată circulaţia auto.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
LICITAŢIE DE PESTE 11,5 MILIOANE PENTRU 15 AUTOBUZE NOI

• primirea ofertelor este permisă până vineri, 2 noiembrie • operatorul are la dispoziţie un buget de 11,532 milioane lei, fără TVA • achiziţia este împărţită pe două loturi: 5 dintre autobuze vor fi de medie capacitate şi 10, de mare capacitate • operatorul de transport vrea să le plătească în rateOperatorul public de transport în comun a lansat în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) licitaţia pentru achiziţia a 15 autobuze de medie şi mare capacitate, pentru transport urban de călători, după cum şi-a anunţat intenţia încă de la mijlocul lunii trecute. Pentru această achiziţie, “Braicar” are un buget de 11,532 milioane lei, fără TVA, pe care l-a împărţit în două loturi: primul grupează 5 autobuze de medie capacitate, cu o valoare estimată de 3,255 milioane lei, iar al doilea lot, diferenţa de 10 maşini de mare capacitate pentru care este dispus să plătească maxim 8,277 milioane lei, fără TVA. Ca cerinţe tehnice minimale, “Braicar” a cerut rampă acces persoane cu dizabilităţi, cabină şofer izolată de restul salonului, aer condiţionat, preîncălzitor staţionar pentru timp rece, independent de motor, sistem de informare audio-video în interior, sistem de afişare a liniei şi rutei în exterior, prin panouri faţă, lateral şi spate, sistem de validare a biletelor, sistem de supraveghere video în interior echipat cu dispozitiv de stocare a imaginilor, oglinzi electrice încălzite.

Firmele interesate de acest contract trebuie să facă dovada experienţei similare în sensul prezentării listei principalelor livrări de produse efectuate în ultimii 3 ani, a căror valoare cumulată a fost de minim 3 milioane lei pentru primul lot şi de 7,5 milioane lei pentru al doilea. De asemenea, trebuie să constituie şi o garanţie de participare în cuantum de 30.000 lei pentru primul lot şi de 80.000 lei pentru al doilea.

Licitaţia deschisă are anunţat criteriul de atribuire “oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, în care preţul oferit va avea o pondere de 70%, garanţia oferită - 10% (în caietul de sarcini s-a solicitat o garanţie de funcţionare fără defecţiuni a autobuzelor de minim 36 de luni de la data punerii în exploatare), iar diferenţa de 20% vine pe criteriul “consum de combustibil”.

Termenul limită de depunere a ofertelor expiră vineri, 2 noiembrie, urmând ca tot atunci să se deschidă în SEAP ofertele primite.

Plata celor 15 maşini se va face în 3 rate anuale în cazul autobuzelor de medie capacitate şi în 4 ani pentru autobuzele de mare capacitate, termenul de plată decurgând de la recepţia produselor şi comunicarea facturii.

Reamintim că, în vara acestui an, “Braicar” a mai cumpărat un lot de 5 autobuze de medie capacitate, de la compania BMC (British Motor Corporation), preţul final de achiziţie fiind de 2,241 milioane lei, fără TVA, faţă de 2,79 milioane lei, preţul estimativ de la care a pornit licitaţia.

Lărgirea parcului auto al companiei este mai mult decât necesară în condiţiile în care călătorii se plâng insistent, încă de la eliminarea microbuzelor maxi-taxi din oraş şi preluarea traseelor acestora de către “Braicar”, că sunt obligaţi să aştepte zeci de minute sosirea unui autobuz în staţie, precum şi de faptul că la orele de vârf autobuzele sunt supraaglomerate. Explicabil de altfel dacă ne gândim că, din primăvară, elevii de liceu au primit şi ei abonamente gratuite pe transportul în comun, alăturându-se astfel pensionarilor cu venituri reduse care beneficiază de ani buni de această facilitate. Mai nou, din septembrie şi elevii din ciclul primar şi gimnazial primesc gratuitate pe transportul în comun din oraş.

via | obiectivbr
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
PAVAJ NOU-NOUŢ PENTRU PIAŢETA LYRA

• situată în “buricul târgului”, în faţa Palatului Lyra, zona respectivă avea, de ani de zile, un aspect foarte urât, din cauza pavelelor care se măcinaseră puternic • lucrarea executată de o echipă din cadrul SUPAGL va costa 152.000 lei şi va fi gata în circa două luni • exemplul dat de un medic stomatolog, care a reabilitat pe propria cheltuială trotuarul din dreptul cabinetului său, de pe Str. Cojocari, lângă piaţeta Lyra, pare să fi fost sursă de inspiraţie pozitivă pentru Primărie, în demararea actualei operaţiuni de reabilitareCoincidenţă sau nu, exemplul pozitiv dat de un medic stomatolog, care a refăcut pe propria cheltuială trotuarul din dreptul cabinetului său, de pe Str. Cojocari, din Centrul Vechi al Brăilei, pare să fi inspirat Primăria Brăila să înceapă o amplă operaţiune de reabilitare a pavajului străzii respective, precum şi a pavajului piaţetei Lyra, situată în imediata apropiere. Lucrările au început încă de săptămâna trecută şi sunt executate de Serviciul de Întreţinere Parcări şi Incinte din cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) al Primăriei Brăila. Concret, actualul pavaj, care este foarte deteriorat, va fi înlocuit pe întreaga suprafaţă a piaţetei şi pe o porţiune a străzii Cojocari. În total, se va lucra pe circa 720 metri pătraţi. Mihai Odagiu, referent în cadrul Serviciului de Întreţinere Parcări şi Incinte, ne-a spus că operaţiunea va dura în jur de două luni. Este prima lucrare de anvergură a acestui serviciu, înfiinţat de curând în cadrul SUPAGL.

La rândul său, Dumitru Munteanu, directorul SUPAGL, ne-a informat că noile pavele vor avea grosimea de 8 centimetri, spre deosebire de cele vechi, care erau de 5 cm. În acest fel, rezistenţa în timp va fi mult mai bună. Costul lucrărilor se ridică la 152.000 lei. După reabilitare, în piaţeta Lyra va fi permisă parcarea autoturismelor, ca şi până acum.

După cum vă informam în urmă cu câteva luni, strada Cojocari, cea care asigură accesul din Piaţa Traian în Piaţa Lyra, nu avea un aspect general tocmai plăcut, din cauza gropilor din carosabil, dar şi a trotuarelor neîngrijite pe care zăceau de ani de zile jardiniere din beton sparte şi scoase din uz. În primăvara acestui an însă, o porţiune de circa 20 - 30 de metri din trotuarul străzii respective şi-a schimbat complet înfăţişarea în bine, făcând o puternică notă discordantă cu restul zonei. Totul i se datorează medicului stomatolog care a deschis un cabinet de specialitate într-un spaţiu de la parterul blocului B1 de pe Str. Cojocari. Atunci când a amenajat cabinetul, medicul basarabean Alexandru Şerban Aramă, a recondiţionat, pe propria cheltuială, şi jardinierele de pe trotuarul din dreptul spaţiului său. “Jardinierele erau sparte şi a trebuit reparate. În toamna anului trecut, am pus un om care lucra la amenajarea cabinetului să se ocupe de ele şi a făcut o treabă foarte bună. Astă primăvară, le-am umplut cu pământ şi am pus gazon şi flori, de care mă îngrijesc personal”, ne spunea, la începutul lunii iunie a.c., medicul stomatolog. Acesta nu a făcut un calcul exact al costurilor presupuse de recondiţionarea şi amenajarea jardinierelor. Suma s-ar fi situat în jurul valorii de 1.500 - 2.000 lei.

La vremea respectivă, cotidianul nostru atrăgea atenţia despre starea jalnică a pavajului străzii Cojocari şi a piaţetei Lyra, care ar putea avea şansa reabilitării, dacă Primăria ar urma exemplul doctorului Aramă. Cu oarece întârziere, această şansă a venit, iar zona promite să îşi schimbe curând aspectul, graţie lucrării demarate de Primărie, prin intermediul SUPAGL.

via | Obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
A ÎNCEPUT REABILITAREA CĂII GALAŢI, DE LA PIAŢA TRAIAN PÂNĂ LA INDEPENDENŢEI

• este prima lucrare din cadrul contractului multianual în valoare de aproape 50 milioane de lei încheiat de Primărie cu firma gălăţeană “Tancrad” SRL • Primăria promite că, până la sosirea iernii, această porţiune a Căii Galaţi va arăta la fel de bine ca tronsonul de pe Calea Călăraşilor, reabilitat recent, între Independenţei şi Piaţa Traian, de firma brăileană “Micatis” • în paralel cu Calea Galaţi, “Tancrad” va mai deschide două şantiere, pe Str. Pietăţii din Hipodrom şi pe bretelele Căii Călăraşilor spre zona CiocârliaFirma “Tancrad” SRL Galaţi, cea care a câştigat contractul de reabilitare şi întreţinere a străzilor din municipiul Brăila pe următorii trei ani, a început efectiv treaba de luni, 15 octombrie, aşa cum anunţase Primăria săptămâna trecută. Prima stradă, mai exact tronson de stradă pe care lucrează “Tancrad” este Calea Galaţi, pe porţiunea dintre Piaţa Traian şi bulevardul Independenţei, intersecţia cu fostul Club Progresul. Reabilitarea va fi similară cu cea executată recent pe Calea Călăraşilor, de la bulevardul Independenţei (Colegiul Murgoci) până la Piaţa Traian, cu înlocuirea bordurilor, covor asfaltic pe carosabil, refacerea asfaltului trotuarelor şi reamenajarea spaţiilor verzi. După cum se ştie, acea lucrare a fost executată de firma brăileană “Micatis Prod” SRL, cea care a avut contract cu Primăria pentru întreţinere străzi, până în urmă cu o săptămână.

Deocamdată, pe Calea Galaţi s-a început cu schimbarea bordurilor, atât dinspre Piaţa Traian cât şi dinspre bulevardul Cuza. Primăria dă asigurări că se va începe, în curând, şi pe porţiunea dintre Cuza şi Independenţei. Cert este că, pe perioada de derulare a lucrărilor, traficul auto va fi afectat, într-o măsură mai mare sau mai mică. Primăria a anunţat, totuşi, că nu se va opri complet circulaţia decât în situaţii extreme. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie, astfel încât o eventuală înrăutăţire a vremii, odată cu sosirea iernii, să nu prindă şantierul nefinalizat.

În paralel cu Calea Galaţi, Tancrad va mai deschide, în această perioadă, alte două fronturi de lucru, după cum a anunţat viceprimarul Alexandru Jantea. Este vorba despre strada Pietăţii din cartierul Hipodrom, de la intersecţia cu Calea Călăraşilor până la cimitirul “Sf. Constantin”, dar şi de parcările paralele cu Calea Călăraşilor, de la intrarea în municipiu până la Zona Ciocârlia. “Tancrad are trei echipe de lucru şi poate aborda toate cele trei lucrări în această toamnă”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Contractul pe trei ani încheiat de “Tancrad” cu Primăria este cel mai mare de acest gen în domeniul întreţinerii infrastructurii rutiere. Are o valoare de 49.853.316 lei, este valabil până în luna decembrie 2021, iar caietul de sarcini a fost astfel întocmit încât solicită firmei câştigătoare să toarne în total, pe durata celor trei ani, 75 kilometri covoare asfaltice pe raza municipiului Brăila. Astfel, împărţind aceste valori la trei ani, cât durează contractul multianual, “Tancrad” va trebui să realizeze 25 km covoare asfaltice pe an, contra sumei anuale de 16.617.772 lei.

via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Braicar va avea carduri de călătorie, ca in Occident

Primarul Marian Dragomir a prezentat, recent, cardurile de călătorie Braicar, pe modelul Societăţii de Transport Bucureşti (STB), care ar putea fi disponibile la Brăila din luna ianuarie 2019 • acestea sunt de trei feluri: de 10 călătorii, de 20 de călătorii, dar şi cu posibilitate nelimitată de realimentare • Dragomir a ţinut să puncteze că aceste dispozitive nu sunt mai mari decât un card bancar obişnuit şi reprezintă un model de plată foarte modern

Pe lângă clasicele bilete, brăilenii vor avea în curând posibilitatea de a călători pe mijloacele de transport în comun în baza unor carduri electronice, pe modelul celor folosite de Serviciul de Transport Bucureşti (STB) SA. Primarul Marian Dragomir a mai anunţat şi în trecut acest lucru, însă joi seară a prezentat oficial primul model al unui astfel de card, în cadrul ceremoniei de premiere a elevilor olimpici din Brăila, în contextul în care a amintit despre gratuitatea pe transportul public oferită de Primărie.

Contactat ulterior de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, edilul-şef a precizat că de la nivelul Braicar a început deja montarea cititoarelor de carduri pe autobuze, că se vor mai achiziţiona autobuze noi care vor veni deja dotate cu astfel de cititoare. De asemenea, Dragomir a afirmat că aceste carduri vor putea fi disponibile pentru brăileni cel târziu în luna ianuarie 2019. Trebuie precizat că potrivit informaţiilor transmise de primar, dar şi a fotografiilor de prezentare, acestea au dimensiunile unui card bancar obişnuit şi sunt de 3 feluri. Unul de 10 călătorii - care va costa 15 lei, unul de 20 de călătorii care va costa 30 lei şi cel de-al treilea care este reîncărcabil şi poate avea câte călătorii este dispus posesorul să alimenteze.

“A început montajul pe toate autobuzele de la «Braicar» a acestor dispozitive pentru plata cu cardul de călătorie. În luna decembrie vor fi montate pe absolut toate autobuzele. Cele 5 autobuze de capacitate medie şi alte 10 de capacitate mare vor veni cu aceste dispozitive instalate deja. Eu consider că este un instrument de plată foarte modern. Au călătorii de 10 şi 20, dar sunt şi carduri reîncărcabile, care vor putea fi reîncărcate cu orice sumă. În cazul celorlalte, 10 unităţi şi 20 de unităţi înseamnă 10, respectiv 20 de călătorii. Adică 10 x 1,5 lei; 20 x 1,5 lei. Dar pe cardurile celelalte, cele reîncărcabile, se poate alimenta pentru oricâte călătorii doreşte persoana respectivă. Şi acest lucru se poate face în două puncte: la dispeceratul «Braicar» din Barieră şi la sediul societăţii de pe Bulevardul Independenţei. Ulterior, vor fi mai multe astfel de dispozitive de încărcat cardurile reîncărcabile, pe măsură ce vor fi achiziţionate”, a declarat Dragomir.

Întrebat de unde vor putea brăilenii interesaţi să achiziţioneze astfel de carduri de călătorie, edilul-şef ne-a precizat că acestea vor fi disponibile la toate punctele de vânzare bilete ale “Braicar”. De asemenea, sursa citată a ţinut să adauge că aceste carduri nu au perioadă de valibilitate şi nici nu costă nimic în plus călătorii.

Edilul-şef ne-a transmis câteva fotografii pentru a prezenta cum arată modelele cardurilor, iar într-una dintre ele, chiar a făcut o comparaţie cu un card bancar, pentru a se vedea că au dimensiuni extrem de apropiate.

Cât a costat toată investiţia

Primarul Marian Dragomir ne-a pus la dispoziţie şi o situaţie “Braicar” privind valoarea totală a investiţiei privind implementarea acestui sistem de validare a călătoriilor pe mijloacele de transport în comun, prin carduri electronice. Este vorba despre 339.734 lei. Asta însemnând modernizarea a 56 de echipamente de validare duale (157.099 lei cu TVA), achiziţionarea a 30 de astfel de echipamente noi (computere de bord şi validatoare - 159.367 lei cu TVA), achiziţia unor sisteme de reîncărcare carduri (14.319 lei), precum şi realizarea cardurilor de călătorie. Potrivit informării “Braicar” este vorba deocamdată despre 1.000 de bucăţi pentru fiecare dintre cele trei tipuri de carduri. Valoarea unui card fiind de 3,19 lei cu TVA, deci aproximativ 9.500 lei în total.

via obiectivbr.ro

 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
4,5 MILIOANE DE EURO PENTRU CA BRĂILENII DIN VIDIN, PISC, PROGRESUL ŞI BRĂILIŢA SĂ SCAPE DE NOROAIE

este cea mai mare investiţie făcută vreodată la Brăila pentru asfaltarea unor străzi din cartiere periferice, potrivit primarului Marian Dragomir • contractul de execuţie a fost câştigat de o asociere de firme bucureştene, iar lucrările ar urma să înceapă în primăvara anului viitor • în prezent, sunt în curs de derulare contracte pentru asfaltări în toate celelalte cartiere mărginaşe: Chercea, Lacu Dulce, Radu Negru, Viziru • ultimele care vor intra la asfaltare, abia din 2020 sunt străzile din Comorofca, Islaz şi Catanga

via obiectivbr.ro

LE: Ce străzi urmează să fie asfaltate în Vidin, Pisc, Brăiliţa şi ProgresulRevenind la contractul de finanţare semnat în urmă cu două zile de Primăria Brăila, pentru asfaltarea străzilor din cartierele Vidin, Pisc, Brăiliţa şi Progresul, a fost publicată şi o listă cu străzile ce urmează să fie modernizate. Acestea sunt următoarele:

- str. Alexandru Davilla între str. Iezerului şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Andrei Cocoş între str. Viilor şi str. Valea Călugărească;

- str. Arieşului între str. Timiş şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Arinului între str. Pictor Isser şi str. Iezerului;

- str. Bârsei între str. Pictor Isser şi str. Iezerului;

- str. Bujorului între str. Arţarului şi str. Garofiţei;

- str. Busuiocului între str. Mircea Mălăeru şi str. Dobrogei;

- str. Cernei între str. Timiş şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Cimbrişor între str. Reşiţa şi str. Gheorghe Munteanu Murgoci;

- str. Crişanei între str. Dumbrava Roşie şi str. George Cavadia;

- str. Dobrogei între str. Mircea Mălăeru şi str. Busuiocului;

- str. Dumbrava Roşie (tronson 1) între str. Arieşului şi str. Mircea Mălăeru;

- str. Dumbrava Roşie (tronson 2) între str. Mircea Mălăeru şi Vadul Ghecetului;

- str. Eroilor între str. Matei Basarab şi str. Reşiţa;

- fund. Crângului între str. Dumbrava Roşie şi lim. proprietate privată;

- fund. Eroilor 1 între str. Eroilor şi lim. proprietate privată;

- fund. Eroilor 2 între str. Eroilor şi lim. proprietate privată;

- fund. Gheorghe Munteanu Murgoci între str. Gheorghe Munteanu Murgoci şi lim. proprietate privată;

- str. Garofiţei între str. Cucului şi str. Dudului;

- str. George Cavadia între str. Viilor colţ cu Crişanei şi str. Viilor;

- str. Gheorghe Munteanu Murgoci între str. Valea Călugărească şi str. Reşiţa (râpă);

- str. Grindului între str. Arţarului şi str. Cucului;

- str. Iezerului între str. Eroilor şi lim. zona asfaltată între str. Ulmului şi str. Târgovişte;

- str. Inului între str. Arţarului şi str. Dudului;

- str. Jderului (tronson 1) între str. Arţarului şi str. Bujorului;

- str. Jderului (tronson 2) între str. Bujorului şi str. Dudului;

- str. Mihai Viteazu între str. Eroilor şi str. Ulmului;

- str. Pictor Isser între str. Eroilor şi str. Ulmului;

- str. Reşiţa între str. Cernei şi str. Eroilor – râpă;

- str. Rovinari între str. Iezerului şi str. Reşiţa;

- str. Timiş între str. Mircea Mălăeru şi str. Cernei;

- str. Valea Călugărească între str. Mircea cel Mare şi str. George Cavadia;

- str. Viilor între str. Mircea Mălăeru şi str. Cezar Petrescu;

- str. Walter Mărăcineanu între str. Timiş şi str. Dumbrava Roşie.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
NOI AUTOBUZE TURCEŞTI PE STRĂZILE DIN BRĂILA

• Anadolu Automobil a câştigat licitaţia pentru cele 15 autobuze noi care urmează să fie livrate în luna februarie • cele 5 autobuze de medie capacitate sunt marca Karsan Atak, iar cele 10 de mare capacitate sunt marca Isuzu Cityport • Dragomir declară că Primăria va continua şi în 2019 să investească în modernizarea transportului în comunSocietatea publică de transport în comun Braicar SA îşi reînnoieşte flota auto tot cu autobuze turceşti. Licitaţia pentru cele 15 autobuze noi a fost câştigată de Anadolu Automobil Rom SRL, firmă care distribuie în România autobuze produse în Turcia. Acestea urmează să fie livrate undeva în februarie, iar pe străzile din municipiu vor circula 5 autobuze de capacitate medie marca Karsan Atak şi 10 autobuze de capacitate mare marca Isuzu Cityport.

“Patru firme s-au înscris iniţial la licitaţie dar numai două au depus şi documentaţia. Anadolu Automobil a fost desemnat câştigător şi la lotul 1 de 5 autobuze de medie capacitate, şi la lotul 2 de 10 autobuze de mare capacitate. Nu au fost contestaţii, contractul a fost semnat în prima parte a lunii decembrie, iar termenul de livrare este de 60 zile. Urmează ca la sfârşit de ianuarie - început de februarie deja să le avem recepţionate. Preţul pentru lotul 1 este de 490.000 lei/bucata, iar la lotul 2 preţul este de 722.500 lei/bucata. Această achiziţie este organizată în formula în care vehiculele vor fi oferite de câştigător toate odată”, ne-a declarat Cornel Săndulescu, directorul Braicar.

Reamintim că pentru această achiziţie operatorul public de transport în comun a avut un buget de 11,532 milioane lei, fără TVA, pe care l-a împărţit în două loturi: 5 autobuze de medie capacitate, cu o valoare estimată de 3,255 milioane lei, şi 10 maşini de mare capacitate, cu o valoare maximă de 8,277 milioane lei, fără TVA. Ca cerinţe tehnice minimale, “Braicar” a cerut rampă acces persoane cu dizabilităţi, cabină şofer izolată de restul salonului, aer condiţionat, preîncălzitor staţionar pentru timp rece, independent de motor, sistem de informare audio-video în interior, sistem de afişare a liniei şi rutei în exterior, prin panouri faţă, lateral şi spate, sistem de validare a biletelor, sistem de supraveghere video în interior echipat cu dispozitiv de stocare a imaginilor, oglinzi electrice încălzite.

Firmele interesate de acest contract trebuiau să facă dovada experienţei similare în sensul prezentării listei principalelor livrări de produse efectuate în ultimii 3 ani, a căror valoare cumulată a fost de minim 3 milioane lei pentru primul lot şi de 7,5 milioane lei pentru al doilea. De asemenea, acestea trebuia să constituie şi o garanţie de participare în cuantum de 30.000 lei pentru primul lot şi de 80.000 lei pentru al doilea.

Licitaţia deschisă a avut drept criteriu de atribuire “oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”, în care preţul oferit a avut o pondere de 70%, garanţia oferită - 10% (în caietul de sarcini s-a solicitat o garanţie de funcţionare fără defecţiuni a autobuzelor de minim 36 de luni de la data punerii în exploatare), iar diferenţa de 20% vine pe criteriul “consum de combustibil”.

Plata celor 15 maşini se va face în 3 rate anuale în cazul autobuzelor de medie capacitate şi în 4 ani pentru autobuzele de mare capacitate, termenul de plată decurgând de la recepţia produselor şi comunicarea facturii.Primăria se pregăteşte să achiziţioneze alte 17 autobuze şi 13 tramvaie

Trebuie precizat că în mandatul de primar al lui Marian Dragomir s-au cumpărat 37 de autobuze noi pentru Braicar, 16 de mică capacitate şi 21 de medie capacitate. Iar investiţiile în modernizarea transportului în comun continuă şi în 2019, aşa cum ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

“Nu vom mai achiziţiona autobuze Diesel pentru că avem proiecte în derulare prin finanţare europeană. Avem aprobat un proiect pentru achiziţionarea a 10 tramvaie, licitaţie organizată de Ministerul Dezvoltării. Tot pe fonduri europene avem un proiect aprobat pentru 11 autobuze electrice, din nou, licitaţia fiind organizată de Ministerul Dezvoltării. Urmează să depunem proiect până în martie pentru Grigore Alexandrescu şi vom moderniza strada, vom înlocui linia de tramvai, vom avea piste de biciclete şi traversare la fiecare intersecţie şi vom avea încă două tramvaie noi. Şi vom mai avea 6 autobuze electrice pe proiectul pentru modernizarea transportului pe Şoseaua Baldovineşti, tot cu finanţarea europeană. La toate acestea se adaugă cele 15 autobuze achiziţionate în decembrie şi care vor veni în luna februarie a acestui an”, ne-a spus Dragomir.

via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Brăila este primul județ din țară cu o aplicație care arată în timp real starea drumurilor

Vizualizarea și consultarea drumurilor județene se poate face acum și online. Consiliul Județean Brăila a pregătit o aplicaței care permite verificarea drumurilor, în timp real.

”Suntem primul județ din țară care a pus la punct o aplicație interactivă unde se poate consulta situația drumurilor din județ: https://gis.cjbraila.ro/#

Vă invit să o studiați, să vedeți exact care sunt drumurile închise, pe care se lucrează sau drumurile acoperite cu zăpadă. În momentul de față se lucrează pe toate tronsoanele acoperite de zăpadă”, a declarat Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

Aplicația vine cu un manual de utilizare integrat, legendă, și este disponibilă și în limba engleză.

via https://realitateadebraila.net/braila-este-primul-judet-din-tara-cu-o-aplicatie-care-arata-in-timp-real-starea-drumurilor/
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
nu inteleg frenezia asta cu cumpararea de noi autobuze in toate orasele tarii....investitiile sunt urgente in alte locuri.....
In Braila nu s-a mai accordat/licitat drepturi de transport pentru traseele din oras companiilor private. Astfel trebuia sa se achizitioneze si sa se achizitioneze in continuare autobuze pentru a face fata numarului de calatori, si conditii decente de transport in comun etc.
 

·
nostalgic incurabil
Joined
·
1,982 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
AFM a respins proiectul Brăilei de achiziție autobuze electrice

Primăria Brăila a pierdut oportunitatea de a achiziționa autobuze electrice și tramvaie noi. Proiectul depus la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) le-a fost respins autorităților brăilene în etapa a doua de analiză.

Primăria Municipiului Brăila a depus pe data de 2 noiembrie 2018, proiectul „Achizitie de autobuze electrice în Municipiul Brăila”, pentru obținerea finanțării nerambursabile prin Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane, acordată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Acest program beneficiază de un buget de 460 milioane lei și va susține
achiziția de autobuze electrice, autobuze electric hibride, autobuze alimentate cu
GNC (gaz natural comprimat) sau troleibuze.

Potrivit datelor publicate pe portalul Administraţiei Fondului pentru Mediu, au depus proiecte de finanţare pentru mijloace de transport în comun electrice primăriile din Galaţi, Brăila, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Satu Mare, Piteşti, Ploieşti, Braşov şi Bucureşti. Galaţiul, alături de Timişoara, Iaşi, Piteşti, Satu Mare şi Constanţa se regăsesc pe lista solicitanţilor respinşi în urma verificării conformităţii modului de depunere a cererii de finanţare şi a documentelor aferente.

În etapa a doua de analiză, cererile depuse de Cluj-Napoca, Ploieşti şi Brăila au fost respinse pe motiv că nu exista dovada că Planul de calitate a aerului a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local, nu a fost publicat pe site-ul unității administrativ teritoriale și pe site-ul autorității publice teritoriale pentru protecția mediului, conform legii nr. 104/2011, art. 52, alin (5) și a HG nr. 257/2015 art 25. În final, au primit finanţare Primăria Generală a Capitalei – 340.000.000 de lei şi Primăria Braşov – 109.600.000 de lei.

Valoarea proiectului pentru municipiul Brăila, aprobată în ședința CLM din 31 octombrie 2018, era de 19.040.000,00 lei, din care 15.232.000,00 lei reprezinta finanțare nerambursabilă, iar suma de 3.808.000,00 lei reprezinta contribuția proprie
a Municipiului Brăila care urma să fie suportată din bugetul local, la fel ca și alte cheltuieli neeligibile ce puteau apărea pe parcursul implementării proiectului.

via | realitateadebraila.net
 
21 - 40 of 57 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top