SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 1266 Posts

·
Registered
Joined
·
1,184 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Parc eolian in judetul nostru!

* investitorii au pus ochii pe curenţii atmosferici din judeţul nostru * există 12 proiecte de parcuri eoliene la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în diverse stadii de avizare * în total, ar urma să fie construite 300 de turbine eoliene, la marginea mai multor localităţi * cel mai avansat proiect, care a obţinut deja aviz de mediu şi autorizaţie de construire, se va implementa lângă Însurăţei * acolo vor fi amplasate 93 de turbine, iar lucrările ar putea începe chiar din acest an * dacă toate aceste planuri se vor materializa, Brăila ar putea furniza energie "verde" cât pentru şapte judeţe * există discuţii şi despre o investiţie majoră în termocentrala de la Chiscani: peste un miliard de euro pentru un nou grup energetic cu puterea de 800 MW * acesta se va baza, însă, pe arderea cărbunilor, deci nu putem vorbi despre energie "eco"

În câţiva ani, judeţul Brăila ar putea fi împânzit cu sute de turbine eoliene care, împreună, vor furniza o cantitate de energie egală cu cea produsă de trei hidrocentrale de talia celei de la Bicaz. La Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila au fost depuse şi se află în diverse stadii de avizare nu mai puţin de 12 proiecte de parcuri eoliene. După obţinerea tuturor autorizaţiilor, acestea urmează să fie construite lângă următoarele localităţi: Însurăţei, Victoria, Dudeşti, Salcia Tudor, Gemenele, Surdila Găiseanca, Bordei Verde, Tudor Vladimirescu, Ianca şi Ulmu. Dintre toate, proiectul de la Însurăţei se află în stadiul cel mai avansat, având deja acord de mediu şi autorizaţie de construire primită din partea Primăriei din localitatea respectivă.

Parcul eolian de la Însurăţei va cuprinde, în total, 93 de turbine, fiecare cu capacitatea de 2 megawatti. Proiectul aparţine unor antreprenori austrieci, care au deschis în România firma SC "Energie Ecologică" SRL. Investiţia totală se va ridica la 280 milioane de euro, bani ce acoperă atât construirea turbinelor propriu-zise cât şi ridicarea unei staţii de transformare necesară pentru livrarea energiei în reţeaua naţională. Primarul Însurăţeiului, Ionel Gheorghe, se declară mai mult decât mulţumit: "Numai pentru eliberare autorizaţie de construcţie am încasat la bugetul local 14 miliarde de lei vechi. În plus, în fiecare an vom încasa cinci miliarde de lei vechi, ca redevenţă pentru terenul ocupat de generatoare. Mai e şi aspectul social, fiindcă sperăm ca la implementarea investiţiei să fie folosită şi forţă de muncă de pe plan local", ne-a declarat primarul. Acesta ne-a explicat că, în total, parcul eolian se va întinde pe circa 2.000 de hectare, însă suprafaţa ocupată efectiv de "morile de vânt" generatoare de energie nu va depăşi 30 ha, fiindcă fiecare dintre ele va avea, la bază, un diametru de 8 metri. Pe înălţime, turbinele vor măsura 80 m, iar palele rotative vor avea 25 m.

Grijă mare la popândăi

Reprezentanţii firmei "Energie Ecologică" ne-au spus că sunt foarte mari şanse ca investiţia să demareze în acest an. În momentul de faţă se identifică sursele de finanţare, urmând ca proiectul să fie implementat în două etape. În prima etapă, vor fi date în folosinţă turbine ce vor însuma, ca putere, 60 MW. A doua etapă va presupune instalarea restului de generatoare, cu putere totală de 126 MW, precum şi construirea unei staţii de transformare. Odată începută, investiţia va avea nevoie de circa cinci ani pentru a putea fi definitivată. Asta deoarece amplasarea turbinelor depinde de studii complexe de determinare a intensităţii vântului, dar şi de respectarea anumitor criterii de protecţie a mediului. Parcul eolian de la Însurăţei, de exemplu, se va afla parţial pe un sit "Natura 2000", arie protejată de legislaţia în vigoare. Din acest motiv, construirea turbinelor se va face sub directa supraveghere a autorităţilor de mediu. "În urma studiului de impact, s-au dispus măsuri de protejare a biodiversităţii", ne-a declarat Dumitru Bâja, purtătorul de cuvânt al APM Brăila. Sună ciudat, însă, în teorie, toate lucrările trebuie desfăşurate în aşa fel încât să nu fie disturbată populaţia de popândăi de pe câmpul respectiv, deoarece aceste animale se află pe lista speciilor protejate.

La Însurăţei nu este cazul, dar alte parcuri eoliene de pe raza judeţului nostru se vor afla pe culoarele de migraţie a păsărilor. În consecinţă, prin studiile de impact asupra mediului s-au stabilit măsuri de protecţie a înaripatelor, cum ar fi iluminatul palelor, vopsirea în culori speciale sau oprirea programată a turbinelor când păsările se află în perioadele de migraţie sau cuibărit.

Energie pentru şapte judeţe de talia Brăilei

Dacă toate proiectele pentru care s-au cerut avize şi autorizaţii se vor materializa, ar urma să avem în judeţ circa 300 de turbine eoliene. Cifra aceasta reiese din numărul de avize tehnice de racordare la reţeaua energetică naţională, solicitate de investitori de la Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice "Electrica Distribuţie Muntenia Nord" S.A. Dacă fiecare turbină va produce, în perioadele de maximă intensitate a vântului, 2 MW/oră, reiese că întregul parc eolian din judeţul Brăila ar putea genera atunci când va fi gata - cam în anul 2020, după cum se mişcă lucrurile! - o cantitate totală de energie de circa 600 MW, adică aproape cât un reactor al centralei nucleare de la Cernavodă, ce produce 700 MW sau trei hidrocentrale, ce produc câte 200 MW fiecare. Judeţul Brăila are nevoie, în prezent, după cum ne-a informat Ştefan Rădulescu, directorul filialei locale a "Electrica Distribuţie", de 80 MW putere pe oră. Cele 300 de turbine eoliene ar putea alimenta, aşadar, cam şapte judeţe de talia Brăilei.

De altfel, în domeniul producerii de energie, Brăila nu stă prost nici în momentul de faţă, doar că electricitatea obţinută în prezent nu se încadrează nici pe departe în categoria "eco". Este vorba despre Termocentrala de la Chiscani. Aceasta funcţionează pe bază de cărbuni, având funcţionale două grupuri energetice, unul care produce 227 MW/oră şi unul cu 210 MW/oră. Există în plan construirea unui al treilea grup, cu putere de 800 MW. Despre această investiţie în valoare de peste un miliard de euro se vorbeşte de circa trei ani. Ea urma să fie realizată de E.ON şi Enel, însă intenţiile investitorilor nu s-au materializat încă. Viorel Cotigă, directorul adjunct al termocentralei brăilene ne-a declarat că planurile nu au fost abandonate dar că, deocamdată, nu se ştie când va demara construirea celui de-al treilea grup energetic.

Privit prin prisma acestor intenţii de investiţii în parcuri eoliene şi extinderea termocentralei, viitorul energetic al Brăilei arată mai mult decât promiţător. În plus, se vorbeşte şi de două parcuri cu panouri fotovoltaice. Acestea ar urma să se amenajeze la Făurei şi Măxineni şi să aibă o producţie de câteva zeci de MW/oră.

Rămâne de văzut ce impact vor avea toate acestea asupra preţului final plătit de consumatorii casnici brăileni la factura de electricitate!

Sursa
 

·
Registered
Joined
·
10,973 Posts
Ar putea fi destul de spectaculos si pentru zonele urbane, daca in timp reusim sa atragem si facilitati de productie eoliene, nu doar exploatare. Am senzatia ca acolo ar fi un impuls economic enorm, si sper ca e un domeniu in care incercam sa atragem investitori.
 

·
Registered
Joined
·
1,184 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Lucrari de reamenajare a platoului din fata Palatului Administrativ!

* 5,2 milioane de lei, atât se vor cheltui pentru reabilitarea Pieţei Independenţei * din această sumă cea mai mare parte, 4,3 milioane de lei, constituie finanţare europeană nerambursabilă * proiectul nu este doar pe hârtie, ci se află în faza de licitaţie electronică * peste doar trei săptămâni vom afla cine va câştiga contractul de lucrări * în proiect sunt prevăzute amplasarea a trei fântâni arteziene, dintre care două pe platoul din faţa Palatului Administrativ, iar a treia în lateralul clădirii * pavaj cu plăci de granit şi spoturi luminoase încastrate, băncuţe cu lumini în soclu, circa 70 de jardiniere, toate acestea vin în completarea fântânilor * peste un an, brăilenii vor admira în toată splendoarea lui, noul platou din faţa Palatului Administrativ

"Toate lucrările programate în proiect ar urma să fie finalizate în maxim 8 luni de la atribuirea contractului." - suna interesant, dar adevarat? :))


Sursa.
 

·
Registered
Joined
·
1,184 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Cinema City Braila isi deschide portile!

* calitatea proiecţiei şi a sunetului este de excepţie, în cele zece săli ale multiplexului brăilean * ieri a avut loc deschiderea pentru presă şi oficialităţi, iar deschiderea pentru public va avea loc mâine, 8 aprilie.


Valoarea investitiei: 5 mil.€

Sursa
 

·
Registered
Joined
·
10,973 Posts
In legatura cu Palatul Administrativ, ar fi ideal sa puneti si o poza cu ce este acum, pentru ca din proiect e destul de ezoterica treaba. Asta evident daca are cineva timp si chef sa faca poza. :)

Mersi anticipat.
 

·
Registered
Joined
·
1,184 Posts
Discussion Starter · #8 ·


Asa arata acu' Andrei, e praf, de 20 de ani se chinuie astia sa reamenajeze...si stii ce e culmea ca anul trecut au promis acelasi lucru in aceiasi perioada, adica reamanajrea acestei platforme ce se afla exact in centru, aia fiind primaria din poza...de asta am si pus intrebare: sa fie adevarat anul asta? :)
In fine, nu ramane decat sa speram...
 

·
Registered
Joined
·
10,973 Posts
Sa speram ca mai lucreaza si la A/C. Mare dreptate, nevoie de remodelare exista.

Hint: poti sa folosesti un serviciu precum imageshack.us sau similar pentru a da resize la poze, ca se vede greu altfel. Mi se pare ca exista un tutorial pe aici undeva.

Mersi oricum de poza.
 

·
Registered
Joined
·
1,184 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Două noi complexuri de locuinţe ultramoderne încep să prindă viaţă la marginea Brăilei!* investitori greci şi spanioli au început să construiască două complexuri de locuinţe, pe un fost teren viran situat la marginea municipiului, înspre Cazasu * standardele de calitate sunt foarte ridicate, iar preţurile vor fi doar pentru bogaţi * bătălia pentru atragerea clienţilor a început deja * grecii se laudă că ridică "prima clădire eficientă energetic din România" * spaniolii spun că ansamblul lor este "un concept exclusivist, de înaltă calitate"

Sursa
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,443 Posts
Multumim RunRun pentru updates.

Am o intrebare. Poti sa ne aduci poze si cu proiectul care se construieste la iesirea din Braila spre Galati, pe dig?

Multumim. :cheers:
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
A te referai la celebrele "1000 de ha " . Pai s-a construit din 2007 un cartier acolo (cartier ANL), insa locuitorii acelui cartier ( noi brailenii il numim Siret , galatenii il numesc Cantemir ) nu au buletine , si nici strazile nu au denumiri . Neintelegeri intre Municipiul Galati si Comuna Vadeni (respectiv consiliul Judetean Braila).
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
BANI PUBLICI: Castelul de apă, acum în paragină, fost restaurant cu platformă rotitoare, devine centru de informare turistică

Monument-simbol al Brăilei, castelul în care a funcţionat barul rotitor aşteaptă să-i vină rândul pentru a fi reabilitat. Potrivit reprezentanţilor Municipalităţii, anul acesta vor fi făcute demersuri pentru reabilitarea Castelului din fonduri europene şi, cel mai probabil, de anul viitor se va treace la lucrări

Proiectul de refacere a Castelului ar trebui cuprins pe Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5, domeniul major de intervenţie 3 „Valorificarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare pentru creşterea atractivităţii regiunilor României ca destinaţii turistice".

Deocamdată nu se ştie la ce costuri se va ridica reabilitarea Castelului.

„Anul acesta, vrem să facem un pas înainte în privinţa Castelului în sensul realizării unei expertize, a evaluării clădirii, să vedem cam la câţi bani ne va ajunge reabilitarea lui. Suntem încă în tratative, încercăm să intrăm cu proiectul pe POR pe Axa 5.3", ne-a declarat Camelia Guşatu, purtător de cuvânt al Primăriei Brăila.

Tot ea ne-a mai spus că Municipalitatea are de gând să transforme Castelul într-un centru de informare turistică pentru brăileni şi pentru turişti.

Celebrul bar rotitor

Castelul de apă al Brăilei a fost construit în anul 1912 şi în vremea când era funcţional alimenta aproape jumătatea din populaţia oraşului. Ulterior acolo a funcţionat un restaurant, celebrul bar rotitor de unde se putea admira panorama Brăilei.

La mijlocul anilor '90 Castelul a ajuns în proprietatea controversatului om de afaceri gălăţean Cătălin Chelu. După un proces care a durat 10 ani clădirea a revenit în proprietatea Primăriei.

Brăilenii în vârstă sunt nostalgici după vremurile când Castelul era principalul punct de atracţie al oraşului şi speră că Primăria va face ceva pentru readucerea clădirii pe lista punctelor de promenadă din Brăila şi în circuitul turistic.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Justiţia a decis: Cartierul “Cantemir”, pentru care brăilenii şi gălăţenii se ceartă de câţiva ani, este construit perfect legal!

Curtea de Apel Galaţi a decis că autorizaţiile de construcţie emise de Primăria Galaţi pentru blocurile construite în cartierul Cantemir sunt legaleInstanţa de judecată a suspendat procesul dintre administraţiile celor două oraşe, dar autorităţile nu au reuşit să ajungă la o înţelegere.

Disputa dintre autorităţile locale din Brăila şi Galaţi pe subiectul cartierului Cantemir, presărată pe alocuri şi cu ameninţări cu plângeri penale, s-a încheiat la Curtea de Apel Galaţi.

Asta după ce administraţiile din cele două oraşe vecine au promis ani de-a rândul că vor ajunge la o soluţie amiabilă pentru stingerea conflictului.
Instanţa a pus capăt conflictului

La sfârşitul săptămânii trecute Curtea de Apel Galaţi a finalizat procesul intentat de Prefectura Brăila împotriva Primăriei Galaţi, în care a intervenit la un moment dat şi Consiliul Judeţean Brăila.

Tribunalul Brăila a hotărât în 2007 că cele 20 de autorizaţii de construcţie emise între anii 2003 şi 2006 pentru construcţia de blocuri în cartierul Cantemir sunt nelegale şi se impune anularea lor.Imediat după pronunţarea sentinţei, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, declara că toate lucrările în cartierul Cantemir vor fi suspendate şi că se gândeşte să îl reclame penal pe primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae, pentru abuz în serviciu întrucât a autorizat realizarea unor construcţii ilegale.
Timp de patru ani, autorităţile locale din cele două oraşe s-au şicanat pe acest subiect, declarând formal că doresc să se ajungă la o înţelegere, dar nu au scăpat nicio ocazie de a se ataca reciproc.
Judecătorii au suspendat procesul în perioada 18.03.2010-12.05.2011 pentru a permite soluţionarea conflictului pe cale amiabilă, iar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, dosarul a fost repus pe rol.
Curtea de Apel Galaţi a desfiinţat decizia Tribunalului Brăila, respingând ca nefondată acţiunea Prefecturii Brăila privind legalitatea emiterii autorizaţiilor de construcţie emise de Primăria Galaţi pentru construcţia de blocuri pe cele 1.000 de hectare aflate pe teritoriul comunei Vădeni din judeţul Brăila.
Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, ne-a confirmat că municipalitatea a avut câştig de cauză în disputa cu Prefectura Brăila, dar nu ne-a putut preciza dacă va fi reluată construcţia de blocuri în cartierul Cantemir.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Deja e nevoie de reparaţii pe Str. Griviţei

* pe tronsonul abia inaugurat, dintre Str. Carantinei şi Str. G-ral Eremia Grigorescu, au apărut surpări ale carosabilului * încă nu s-a stabilit cauza fenomenului, aşa că pe porţiunea afectată nu se va mai turna asfalt până la stabilizarea terenului * pentru ca ghinionul să fie complet, au apărut probleme şi pe tronsonul aflat încă în lucru - între Str. G-ral Eremia Grigorescu şi Str. 1 Decembrie 1918 -, motiv pentru care lucrările vor întârzia.


N-a trecut nici o lună de când s-au finalizat lucrările de reabilitare a unui prim tronson din Str. Griviţei şi deja au apărut probleme pe carosabil. După cum se ştie, la sfârşitul lunii aprilie, porţiunea cuprinsă între Str. Carantinei şi Str. G-ral Eremia Grigorescu a fost redată circulaţiei auto, iar şoferii s-au bucurat de condiţiile de rulare pe asfaltul proaspăt turnat. Între timp, însă, la intersecţia cu Calea Galaţi a apărut o tasare pe carosabil, iar muncitorii firmei care se ocupă de lucrare - "Tehnologica Radion" Bucureşti - au decapat asfaltul pentru a vedea ce se întâmplă. Se pare că problemele nu au fost cauzate de deficienţe în execuţie. Cel puţin aşa ne-a declarat primarul Aurel Simionescu. "Acea surpare a apărut din cauza unei infiltraţii de apă. S-a bănuit că s-a spart o conductă la subsolul vreunui bloc din apropiere, dar acest lucru nu s-a confirmat. Cert este că a trebuit să se spargă asfaltul şi să se sape până s-a depăşit porţiunea de sol instabil. A fost un incident care nu i se poate reproşa constructorului. Important este că s-a descoperit la timp, pentru a se face remedierea necesară", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu. Potrivit acestuia, zona respectivă va fi lăsată, o perioadă, doar cu piatră compactată, urmând ca asfaltul să se toarne doar după ce se va depista sursa infiltraţiilor, iar terenul se va stabiliza.

Probleme au apărut şi pe tronsonul cuprins între Str. G-ral Eremia Grigorescu şi Str. 1 Decembrie 1918, unde lucrările sunt în plină desfăşurare. În ultimele zile, şanţurile săpate pentru înlocuirea conductelor de utilităţi au fost inundate. Constructorii spun că apa provine de la ploile de săptămâna trecută, însă se vehiculează şi varianta ca, în timpul săpăturilor, să fi fost spartă o conductă de apă. Asta deoarece în subteran au fost găsite o multitudine de ţevi, dintre care multe nici măcar nu figurează în evidenţele Primăriei. Intră acum în sarcina constructorilor să stabilească ce este cu aceste conducte, care trebuie înlocuită şi care nu. Cert este că lucrările pe respectivul tronson vor depăşi graficul de execuţie. "Apa bălteşte în şanţurile săpate pentru înlocuirea conductelor vechi şi e de preferat să aşteptăm puţin, până se zvântă solul, decât să închidem lucrarea cu umezeală dedesubt şi să riscăm să ne confruntăm cu tasări ca aceasta de la intersecţia cu Calea Galaţi", ne-a explicat primarul Simionescu.

Reamintim că reabilitarea străzii Griviţei trebuie finalizată integral până în luna septembrie a acestui an. Întreaga lucrare costă opt milioane de euro, sumă acoperită, în mare parte, de un împrumut nerambursabil primit de la Uniunea Europeană.
sursa :http://www.obiectivbr.ro/administratie/56839-deja-e-nevoie-de-reparaii-pe-str-griviei.html

si cateva poze care le-am gasit pe tramclub [ Intre Calea Galati si Strada E. Grigorescu ] : 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts

Începe iadul şoferilor!
Vineri, 03 Iunie 2011 | Dragoş G. TUDOSE, Liliana ŞERBAN

* în scurt timp vor fi demarate lucrările la două proiecte de infrastructură, ce vor da complet peste cap circulaţia prin oraş: reabilitarea/modernizarea Căii Călăraşilor, precum şi a podurilor de pe Calea Galaţi spre cartierul Brăiliţa * aşa cum s-a întâmplat la Dorobanţi, se va opri circulaţia tramvaielor şi pe Calea Călăraşilor, autobuzele fiind puse să suplinească absenţa acestora * săptămâna viitoare ar urma să fie stabilit un plan integrat privind transportul în oraş pe perioada lucrărilor * de lucrările la Calea Călăraşilor se vor ocupa "Max Boegl", "Tancrad" şi "Euro Construct", iar la Calea Galaţi constructorii "Tehnologica Radion"

În câteva săptămâni, întreg oraşul se va transforma într-un imens şantier, odată cu deschiderea lucrărilor la alte două proiecte importante: reparaţiile la Calea Călăraşilor şi la podurile de pe Calea Galaţi spre cartierul Brăiliţa. Iar toate astea, suprapuse peste lucrările deja începute în primăvară la Bulevardul Dorobanţilor! Ce înseamnă pentru oraş şi circulaţia auto deschiderea a încă două şantiere pe artere nevralgice ale urbei? În afară de perturbarea rutelor cunoscute şi în mod frecvent circulate de şoferi, mizerie multă, praf, zgomotul de şantier, întrebarea anterioară te duce imediat cu gândul la LEVITAŢIE! Levitaţia ar părea cea mai bună metodă de a circula prin viitorul oraş-şantier. Iar dacă am şti că lucrările s-ar termina rapid, ne-am putea gândi să ne mutăm peste vară la rude în judeţ ori în alt oraş, urmând să ne întoarcem după ce se taie panglica de inaugurare.

Lăsând gluma la o parte, este foarte clar pentru întreaga comunitate cât de importante şi mai ales necesare sunt aceste lucrări. Totuşi, cum se va circula prin oraş? Edilul-şef a explicat tranşant că săptămâna ce urmează va chema la discuţii constructorii, alături de toţi factorii decizionali privind circulaţia în municipiu, pentru a stabili un plan integrat privind transportul în interiorul oraşului, inclusiv transportul în comun. Aşadar, săptămâna viitoare se va şti sigur pe unde şi în ce mod vom mai putea circula. Dar să nu uităm un lucru important: care sunt firmele ce vor efectua lucrările la noile proiecte? Fără să mai prelungim suspansul, vă spunem că la proiectul Calea Călăraşilor este vorba despre Max Boegl" - lider, "Tancrad" şi "Euro Construct" cu preţul de 27,84 milioane lei (28,11 milioane lei preţul de licitaţie). La podurile de pe Calea Galaţi lucrările vor fi efectuate de "Tehnologica Radion" contra sumei de 7,9 milioane lei (7,93 milioane lei a fost preţul de licitaţie).

Undeva la mijlocul acestei luni încep lucrările la podurile spre cartierul Brăiliţa şi se preconizează ca la începutul lui iulie să demareze şi şantierul pe Calea Călăraşilor, pentru reabilitarea/modernizarea acestei artere între Barieră şi Palatul Telefoanelor. Dacă pentru primul proiect, cel cu podurile de pe Calea Galaţi, se ştia cine a câştigat contractul pe bani publici ("Tehnologica Radion"), noutatea intervine pentru proiectul cu modernizarea Căii Călăraşilor. Aşa cum a explicat primarul municipiului, Aurel Simionescu, adjudecatarii contractului la o valoare de 27,82 milioane de lei (fără TVA) sunt firmele asociate care efectuează şi lucrările la proiectul de modernizare a Bulevardului Dorobanţilor, adică "melanjul" roş-portocaliu "Tancrad", "Euro Construct" şi "Max Boegl" (lider) cu meţiunea că din formulă lipseşte "Swietelsky Baugesellschaft", firmă care apare însă în asocierea câştigătoare la Dorobanţi. Revenind, ca termen de comparaţie, valoarea estimată a contractului era de 28,11 milioane de lei (fără TVA), iar desemnarea câştigătorului dintre cele 4 oferte înregistrate în cadrul procedurii s-a făcut în urma unei licitaţii electronice, la care unicul criteriu de selecţie a fost preţul. "În ce priveşte proiectul ce vizează Calea Călăraşilor, s-a finalizat recent procedura de achiziţie publică, în sensul atribuirii contractului către acelaşi grup de firme care lucrează acum la proiectul cu Bulevardul Dorobanţilor. Am avut o contestaţie la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor - n.r.) şi a fost soluţionată în sensul respingerii acesteia. În mod îmbucurător, contestatarul nu a mai ales să meargă în instanţă pentru mediere şi a acceptat decizia CNSC. În aceste condiţii, apreciez că ar fi posibil să derulăm rapid întreaga procedură cu semnarea contractului de lucrări, astfel încât undeva la începutul lunii iulie, dacă nu cumva chiar de la 1 iulie, să se înceapă lucrările", ne-a declarat Simionescu. Ar mai fi de adăugat că durata contractului este de 9 luni de la data atribuirii acestuia, ceea ce înseamnă că undeva la începutul anului următor ar trebui finalizate lucrările.

În ceea ce priveşte proiectul de reabilitare a celor două poduri de pe Calea Galaţi, lucrările ar putea începe undeva la mijlocul acestei luni. Potrivit caietului de sarcini aferent licitaţiei, lucrările ar urma să se finalizeze în maxim 11 luni de la data atribuirii contractului, adică prin vara 2012. "Am discutat cu firma care a câştigat contractul şi am stabilit să se înceapă lucrările mai întâi la podul rutier, dar în acelaşi timp să se pregătească terenul şi construcţia metalică pentru podul cu linia de tramvai. De altfel, intenţionăm ca, după ce vom da drumul circulaţiei pe Bulevardul Dorobanţilor pe porţiunea până la podul de la Apollo spre cartierul Chercea, să se lucreze în paralel la ambele poduri spre Brăiliţa", a mai spus edilul-şef.

Tramvaiele se opresc şi pe Calea Călăraşilor

Date fiind anvergura şi complexitatea lucrărilor ce sunt în plină derulare - aşa cum este cazul Bulevardului Dorobanţilor - sau care sunt pe cale de a fi demarate, primarul municipiului a explicat că se impune un plan integrat privind circulaţia în oraş. "Am invitat săptămâna viitoare constructorii de la aceste proiecte, dar şi factorii locali, să stabilească de comun acord un plan privind circulaţia, inclusiv transportul public, pentru a diminua la maxim stresul brăilenilor generat de aceste lucrări", a încheiat sursa citată. Chestionat în aceeaşi privinţă, Cornel Săndulescu, directorul SC "Braicar" SA (societatea de transport public a municipalităţii) a explicat în linii mari cum va arăta reţeaua de transport în comun pe perioada derulării lucrărilor. "Odată cu demararea lucrărilor şi la aceste două proiecte, va fi oprită circulaţia tramvaielor. Pe Bulevardul Dorobanţilor au fost deja puse în circulaţie, pe o rută de acum cunoscută brăilenilor, câteva autobuze marca BMC, care să suplinească lipsa tramvaielor pe această arteră. În ceea ce priveşte Calea Călăraşilor, vom suplimenta numărul de autobuze pe traseele deja existente, astfel încât să facă faţă nevoii de deplasare a brăilenilor în zonele unde circula tramvaiul. Oricum, lucrările la cele două poduri de pe Calea Galaţi nu vor începe concomitent, lucru ce va permite astfel accesul mijloacelor de transport în comun şi în cartierul Brăiliţa", ne-a declarat Săndulescu. De menţionat că SC "Braicar" este puternic afectată de lucrările la artere rutiere importante, care presupun oprirea circulaţiei tramvaielor, societatea find obligată să procedeze la revizuirea politicii de personal în sensul concedierii a 120 de angajaţi, majoritatea de la sectorul de transport cu tramvaiul.

Cine a contestat licitaţia pentru Călăraşi

Potrivit informaţiilor prezentate de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în cazul procedurii de achiziţie publică demarată de municipalitate pentru atribuirea contractului pentru reabilitare/modernizare a Căii Călăraşilor, au fost înregistrate două contestaţii cu acelaşi reclamant. Este vorba de asocierea "Romstrade - Concordia Con.Strade", având ca lider societatea "Concordia Con.Strade" SRL cu sediul în Piteşti, care a contestat atât procedura derulată de municipalitate cât şi rezultatul procedurii. Concret, firma din Piteşti a cerut anularea comunicării privind rezultatul procedurii ca netemeinică şi nelegală; anularea ca netemeinică şi nelegală a măsurii comisiei privind respingerea ofertei depuse de Asocierea "Romstrade - Concordia Con.Strade" ca inadmisibilă şi constatarea conformităţii şi admisibilităţii acesteia; anularea măsurii comisiei de evaluare privind desemnarea ofertei depuse de Asocierea "Max Boegl România - Euro Construct Trading'98 - Tancrad" ca fiind câştigătoare; obligarea autorităţii contractante de a relua procedura, având în vedere şi oferta depusă de Asocierea "Romstrade - Concordia Con.Strade".

La rândul său, societatea "Max Boegl", ca lider al asocierii, a făcut cerere de intervenţie în dosar solicitând respingerea ca neîntemeiată a contestaţiei contraofertantului din Piteşti.

În baza documentelor depuse de părţi, CNSC a emis o decizie în data de 13 mai, prin care a respins ca nefondate contestaţiile formulate de SC "Concordia Con.Strade" SRL şi a dispus continuarea procedurii de atribuire.

Când vine vorba de bani, culoarea politică nu mai contează

Dacă vă întrebaţi cine sunt patronii firmelor care au intrat în lupta pentru proiectul de reabilitare/modernizare a Căii Călăraşilor, vom începe cu perdanţii. Astfel, la "Concordia Con.Strade" este vorba despre Cătălin Rădulescu (deţine 70% din capitalul societăţii), vicepreşedintele PSD Diaspora. El a bătut palma în asociere cu Nelu Iordache, patronul "Romstrade" (unde deţine 76% din capitalul social), precum şi al companiei "Blue Air", omul care a încheiat multe afaceri cu actualul guvern democrat-liberal, dar şi cu administraţiile locale portocalii. Iată, aşadar, dovada că banii nu au culoare politică. Un argument în plus îl constituie şi asocierea care a fost desemnată câştigătoare, "Max Boegl România - Euro Construct Trading'98 - Tancrad", unde şi-au dat mâna oameni de afaceri cunoscuţi, apropiaţi ai PSD dar şi ai PDL.

În ce priveşte contractul pentru modernizarea celor două poduri, firma adjudecatară a lucrărilor de la Calea Galaţi, "Tehnologica Radion", este deţinută aproape în întregime de Theodor Berna. Compania nu este la primul contract câştigat la Brăila, întrucât şi-a adjudecat anul trecut proiectul de reabilitare a străzii Griviţa, cu un buget de 12,6 milioane lei. De asemenea, "Tehnologica Radion" a depus ofertă în cadrul licitaţiei pentru atribuirea contractului de modernizare a Dorobanţiului, însă fără succes.

sursa:http://www.obiectivbr.ro/deschidere/57348-incepe-iadul-soferilor.html si http://www.adevarul.ro/locale/braila/Dupa_Grivita_si_Bulevardul_Dorobantilor_a_venit_in_sfarsit_randul_altor_doua_sosele_principale_din_Braila_sa_intre_in_reabilitare_0_491951356.html
Aici e harta cu traseele de mijloc in transport din oras. (Braicar)
 
1 - 20 of 1266 Posts
Top