SkyscraperCity Forum banner
1241 - 1260 of 1266 Posts

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
55,532 Posts
NOUL ARHITECT SEF AL BRAILEI – 30 DE ANI SI DOUA FACULTATI: ARHITECTURA SI ADMINISTRATIE PUBLICA
Corina Elena Anghelescu, cea care a castigat concursul pentru ocuparea postului de arhitect sef al municipiului Braila, s-a nascut pe 6 octombrie 1988, a absolvit Colegiul National ”Nicolae Balcescu” Braila, profilul matematica-informatica intensiv si a urmat apoi cursurile Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti (2007 – 2013) si cele ale Facultatii de Administratie Publica din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti (2007 – 2010). De asemenea, ea a facut un curs postuniversitar pe tema „Managementul comunicarii si relatii publice”, in cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” Galati (2017 – 2018).
Din ianuarie 2014 si pana in august 2018, Anghelescu a lucrat ca arhitect la S.C. PATRULIUS si ASOCIATII S.R.L. Bucuresti si tot din 2014 a facut voluntariat si apoi, a lucrat in parteneriat cu Fundatia Pro Patrimonio, pe diverse proiecte.
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
PUZ-RECONVERSIE FUNCȚIONALĂ ȘI RESTRUCTURARE ȚESUT URBAN ZONA INDUSTRIALĂ SUD, FOSTA FABRICĂ DE CASE – CARTIER VIZIRU III”

Primăria Municipiului Brăila cu sediul în P-ţa Independenţei nr.1, anunţă publicul interesat că S.C. CONCIVIA S.A. a depus spre consultare publică o propunere a Planului Urbanistic Zonal ce are ca obiectiv ,,RECONVERSIE FUNCȚIONALĂ ȘI RESTRUCTURARE ȚESUT URBAN ZONA INDUSTRIALĂ SUD, FOSTA FABRICĂ DE CASE – CARTIER VIZIRU III” la adresa Calea Călărașilor nr.333, Municipiul Brăila.
Persoanele interesate pot să consulte documentele de luni până joi între orele 9.00-12.30 și 13.30-16.00 și vineri între orele 9.00-13.30 în intervalul 23.08.2018 – 11.09.2018 la Primăria Municipiului Brăila camera 20, persoana de contact inspector Eugen Kerestely tel.0239/694947 int.121.
Eventualele sugestii şi propuneri se depun la Primăria Municipiului Brăila sau se pot trimite la e-mail [email protected] până la 11.09.2018.
Raspunsul la observaţiile primite vor fi aduse la cunoştinţă publică prin afişare la avizierul Primăriei în termen de 10 zile de la terminarea perioadei de consultare.

via pmb
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
PUZ - ALIPIRE DRUM ACCES NR.3 CU PARCELA SECȚIE DE PRODUCȚIE BAZA NORD CONCIVIA ȘI LOTIZARE–LOCUINȚE INDIVIDUALE ȘI FUNCȚIUNI COMPLEMENTARE

Primăria Municipiului Brăila cu sediul în P-ţa Independenţeinr.1, anunţă publicul interesat că în data de 31.07.2018 ora 9.00 la camera 16 parter, se va organiza o şedinţă publică ce va avea pe ordine de zi prezentarea planului urbanistic zonal al inițiatorului S.C.CONCIVIA S.A. cu obiectivul ,,ALIPIRE DRUM ACCES NR.3 CU PARCELA SECȚIE DE PRODUCȚIE BAZA NORD CONCIVIA ȘI LOTIZARE–LOCUINȚE INDIVIDUALE ȘI FUNCȚIUNI COMPLEMENTARE” la adresa Șos. Baldovinești nr.16-20, Municipiul Brăila.

Şedinţa publică este organizată de către Primăria Municipiului Brăila conform Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

via pmb
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Proiect european pe Esplanadă CENTRU DE AGREMENT PE FALEZA DUNĂRII

• o corabie cu tobogane şi spaţii de joacă pentru copii, altele în formă de vaporaşe şi elemente marine, aparate de fitness, mese pentru şah şi table, spaţii pentru tenis de masă, bănci şi un corp sanitar modern • toate acestea ar putea ocupa spaţiul verde dintre scena de pe Faleză şi clădirea în care funcţionează ANAF • este un proiect aprobat, recent, de membrii CLM Brăila pentru care se solicită finanţare de la Uniunea Europeană, prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020 • valoarea totală a investiţiei este estimată la 1.263.995 lei cu TVA, la care municipalitatea vine cu o contribuţie de 203.589 lei cu TVA •potrivit primarului Marian Dragomir, odată semnat contractul de finanţare (până la finele anului), lucrările ar trebui să înceapă în 2019 • edilul-şef a subliniat că acea corabie pentru copii va fi una dintre cele mai mari din Europa, precum şi faptul că spaţiul verde nu va avea de suferit decât în proporţie de 10%Municipalitatea pregăteşte un proiect de “schimbare la faţă” a Falezei Dunării. Este vorba în special de spaţiul verde dintre clădirea în care funcţionează ANAF şi scena de pe Esplanadă, care se va transforma într-un centru de agrement cu o capacitate pentru circa 300 de persoane. Pe scurt, zona respectivă va fi ocupată de o “corabie” înaltă pentru copii, pe mai multe etaje, cu tobogane, tuburi, scări, plase şi jocuri, două “vaporaşe” mai mici (de un etaj), spaţii de joacă cu tematică maritimă dotate cu cauciuc de tip tartan, dar şi alei, amenajări pentru fitness, tenis de masă, şah şi table, bănci, un corp sanitar modern, toate încadrate de un gărduleţ colorat şi distribuite în aşa fel încât să nu se încurce una pe alta. Discutăm despre un proiect realizat pe bani de la Uniunea Europeană, prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, Măsura 1.2. - Consolidarea şi diversificarea activităţilor în zona de pescuit şi acvacultură. O investiţie totală estimată la 1.263.995 lei cu TVA, la care municipalitatea are o contribuţie de doar 203.589 lei cu TVA, care vizează în definitiv, realizarea unui spaţiu recreativ, structurat pe mai multe segmente de vârstă, proiect a cărui instrumentare, studiu de fezabilitate şi deviz general au fost deja aprobate de CLM Brăila, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare.

Potrivit primarului Marian Dragomir, structura în formă de corabie, va fi una dintre cele mai mari din Europa de acest gen. Edilul-şef a ţinut să sublinieze şi că spaţiul verde nu va fi afectat decât în proporţie de 10%, că proiectul a fost aprobat, că finanţarea acestuia este în curs de semnare, chestiune care s-ar putea întâmpla până la finele anului, şi că dacă totul decurge conform planului, lucrările ar putea începe din 2019.La ce s-a angajat Primăria

Potrivit proiectului aprobat de CLM Brăila, municipalitatea se angajează să realizeze investiţia “Centrul de Agrement Faleza Dunării”, în conformitate cu prevederile din ghidul de finanţare emis de Asociaţia “Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a Judeţului Brăila”. De asemenea, Primăria s-a angajat să participe la realizarea proiectului cu o cofinanţare în sumă de 203.589 lei (din care doar 171.083 lei reprezintă contribuţia Municipiului Brăila la cheltuielile eligibile ale proiectului - dotări pentru centru şi 32.505 lei reprezintă tva-ul). După cum aflăm din studiul de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei este de 1.062.783 lei fără TVA, respectiv 1.263.995 lei cu TVA, din care, Construcţii-Montaj - 408.248 lei.

Implementarea proiectului a fost planificată să se desfăşoare pe parcursul a 12 luni, începând cu luna martie 2019 până în martie 2020 (dacă totul decurge conform planului), proiectul urmând să intre în implementare imediat după semnarea contractului de finanţare. Analiza financiar economică a investiţiei a fost realizată pe o perioadă de 27 de ani (2 ani fiind afectaţi de perioada de implementare).

“Orice alte cheltuieli neeligibile impuse de implementarea proiectului, precum şi cheltuielile de întreţinere şi exploatare pentru acesta, se suportă din veniturile proprii ale bugetului local şi/sau împrumuturi. Consiliul Local Municipal Brăila se angajează să suporte cheltuielile de mentenanţă şi gestionarea investiţiei (...) pe o perioadă de cel puţin 5 ani, de la data la care investiţia a fost dată în exploatare”, se mai arată în cadrul proiectului de hotărâre, alături de faptul că CLM Brăila va păstra în proprietate publică acest Centru, pe o perioadă de cel puţin 5 ani. Interesant este că fiind vorba de proiect pe fonduri nerambursabile, tot atât timp, Primăria nu va avea voie să obţină profit. Totodată, primarul Marian Dragomir a fost împuternicit ca responsabil de proiect.Un spaţiu pentru copii şi tineri, dar nu numai

În raportul de specialitate privind instrumentarea şi aprobarea studiului de fezabilitate şi a devizului general se arată că acest Centru de agrement de pe Faleza Dunării, va constitui o unitate cu profil social, sportiv-recreativ şi de petrecere a timpului liber, care va funcţiona într-un perimetru cu o arie construită de circa 1.122 mp şi 2.030 mp de spaţii verzi. De asemenea, acesta va fi dimensionat pentru o capacitate de cca. 300 de persoane şi organizat cu alei pietonale, spaţii de joacă pentru copii (dotate cu complexuri de joacă), spaţii care vor avea mese de şah şi table, mese pentru tenis de masă precum şi aparate de fitness. Din decor vor face parte şi spaţiile verzi, dar şi grupuri sanitare, inclusiv grup sanitar dedicat persoanelor cu dizabilităţi.

“De asemenea, Centrul de agrement va fi dotat cu mobilier urban, respectiv băncuţe şi coşuri de gunoi, instalaţie de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţie electrică. Spaţiile verzi vor fi plantate cu gazon şi grupuri de flori de sezon iar irigarea acestora se va realiza prin tub de picurare. (...) Prin implementarea proiectului ne propunem: consolidarea şi diversificarea activităţilor în zona de pescuit şi acvacultură, prin înfiinţarea unui spaţiu de agrement, cu tematică pescărească, care vizează dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor locale, asigurând astfel accesul populaţiei de toate vârstele la activităţi sportiv-recreative şi de petrecere a timpului liber, pentru a promova produsele din peşte preparate în zona Brăilei. Amenajarea unui astfel de spaţiu de agrement cu tematică pescărească va contribui la consolidarea şi diversificarea activităţilor desfăşurate în zona Faleză şi Esplanada Dunării. Consolidarea şi diversificarea activităţilor în Municipiul Brăila prin organizarea de evenimente/manifestări sportiv-recreative şi de petrecere a timpului liber, va contribui la dezvoltarea ofertei în zonă, prin dotările urbane care vor permite desfăşurarea unor astfel de acţiuni şi a manifestărilor sportiv-educative şi de petrecere a timpului liber care vor fi organizate la centru”, se mai arată în documentaţia aprobată de consilierii municipali.

Concret, complexul va avea alei, gărduleţe colorate (înalte de 0,50m), un grup sanitar modern, covoare din suprafaţă de cauciuc tartan pentru spaţiile de joacă destinate copiilor, gazon, flori. De asemenea, echipamentul complex tip corabie va conţine 3 tobogane, 6 turnuri, 26 de panouri cu jocuri, 5 punţi şi 10 panouri pentru căţărat şi scări. Cele două centre mai mici sub forma unui vapor vor fi dotate cu un tobogan, un turn, 8 panouri cu jocuri, o punte, un panou pentru căţărat şi scară. La acestea se adaugă 3 balansoare pe arc sub formă de figurină cu tematică marină pentru o persoană şi încă unul pentru două persoane. Vor fi patru echipamente fitness (pentru spate, piept, picioare şi mijloc), două spaţii pentru tenis de masă şi cinci cu mese pentru şah şi table, dotate cu băncuţe. Tot în zonă vor fi montate 25 de bănci (mobilier urban) şi 10 coşuri de gunoi.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor în zona pescărească a judeţului Brăila prin realizarea unui centru de agrement pe Faleza Dunării din Municipiul Brăila pentru accesul comunităţii locale dar şi a turiştilor la activităţi sportiv-recreative şi de petrecere a timpului liber. Studiul de fezabilitate a fost elaborat de SC Tender Consulting SRL din Brăila şi din cadrul acestuia aflăm că investiţia va ajuta şi la promovarea oraşului din punct de vedere turistic.

“Pentru beneficiarul direct, respectiv administraţia publică din Municipiul Brăila, realizarea investiţiei va însemna îmbunătăţirea situaţiei locuitorilor din comunitatea amintită, prin amenajarea «Centrului de agrement faleza Dunării», dar şi un real sprijin financiar pentru implementarea cu succes a proiectului. Mai mult, pentru toţi beneficiarii indirecţi ai investiţiei, finalizarea proiectului va însemna, printre altele: posibilitatea dezvoltării şi susţinerii activităţilor de orice tip, posibilitatea organizării de manifestări sportiv-recreative care să atragă în special tânăra generaţie şi turiştii; dezvoltarea unor programe de propagandă în favoarea dezvoltării şi susţinerii tradiţiilor locale”, se arată în studiul de fezabilitate.

De precizat că pentru acest proiect s-a realizat şi un studiu geologic pentru a vedea ce tip de construcţii se pretează pe acel teren, dar şi tipul fundaţiilor pentru acestea.Dragomir: «Este gândit pentru toate categoriile de vârstă, de la copii foarte mici, până la cei în vârstă, fără ca locurile respective să fie învecinate»

Primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de posibilitatea de a schimba aspectul Esplanadei prin finanţare de la Uniunea Europeană. Acesta a explicat că proiectul a fost admis la prima verificare, astfel că urmează o vizită în teren, urmată de semnarea contractului de finanţare cel mai probabil până la finele anului. Odată semnat, lucrările vor începe de anul viitor, după stabilirea unui constructor ca urmare a unei licitaţii publice.

“Anul viitor o să înceapă lucrările. Nu pot să spun acum termenul de finalizare, pot spune doar că noi sperăm ca anul acesta să semnăm contractul de finanţare. Proiectul a fost admis la prima verificare, urmează vizita pe teren. (...) El va fi amplasat între scena de pe Faleză şi clădirea ANAF, ocupând mai puţin de 10% din spaţiul verde, conform ghidului de finanţare europeană. Deci nu va fi tăiat niciun copac acolo, tot spaţiul verde rămâne, mai puţin acel 10% care se transformă în alei şi locurile de joacă. Prin programul de pescuit noi putem să finanţăm astfel de lucruri, astfel că în zona respectivă parcurile de joacă vor avea o tematică specifică Dunării. Vom amenaja trei alveole în care vom avea corăbii, iar una dintre ele s-ar putea să fie cea mai mare din Europa. Aceasta va fi dotată cu diverse zone de joacă pentru copii, se pot urca destul de sus, este adevărat, dar prezintă toate elementele de siguranţă. Proiectul este finanţat din fonduri europene. Se adresează pe diverse categorii de vârstă. În centru va fi alveola cea mai mare, care va avea corabia, în paralel mai sunt două alveole cu două vapoare mai mici, este şi o zonă cu aparate de fitness, o altă zonă de mese pentru pensionari, unde vor putea juca şah şi table. Este gândit pentru toate categoriile de vârstă, de la copii foarte mici, până la cei în vârstă, fără ca locurile respective să fie învecinate”, a declarat Dragomir, subliniind totodată că în afară de amenajările amintite, nu se va interveni asupra zonei pietonale în vreun fel nedorit, aşa că brăilenii pot sta liniştiţi.

Trebuie precizat că proiectul privind Centrul de Agrement de pe Faleză a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei CLM Brăila din luna septembrie şi a fost aprobat doar cu 19 voturi “pentru”, deoarece cei 6 consilieri municipali PNL Brăila prezenţi au preferat să se abţină. Detaliu care nu a scăpat de comentariul ironic al primarului Marian Dragomir, atunci când a fost întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu modul în care va arăta zona respectivă de pe Esplanadă.

“Niciun liberal nu trebuie să vină să se joace acolo pentru că ei nu au votat proiectul. Nu au fost de acord cu atragerea de fonduri europene pentru realizarea unui spaţiu de joacă pentru copii”, a ţinut să sublinieze primarul.Festivalul Peştelui, un alt proiect pe zona pescărească, finanţat din bani de la UE

Trebuie reamintit că tot la cea mai recentă şedinţă CLM Brăila, s-a aprobat şi Festivalul Peştelui, un eveniment finanţat 100% din bani europeni, realizat tot prin Programul pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 - 2020 - Măsura 2.1 - Revitalizarea şi valorificarea identităţii locale, prin Asociaţia “Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescăreşti a judeţului Brăila”. Prima ediţie ar trebui să aibă loc în toamna lui 2019, după cum a informat primarul Marian Dragomir şi va presupune pe lângă pescuit: plimbări cu barca, participarea unui chef (bucătar) şi a unui somelier renumit, pentru a promova produsele din peşte preparate în zona Brăilei, expoziţii cu ustensile de pescuit şi ambarcaţiuni, workshopuri tematice, ateliere de meşteşugărit, plimbări pe Dunăre, concerte şi multe altele. În acest caz, discutăm despre un buget indicativ de 320.000 lei (cu tva) - 68 mii de euro pentru fiecare ediţie a festivalului, primele cinci ediţii fiind obligatorii şi având ca scop principal bifarea Brăilei pe harta atracţiilor turistice.via | obiectivbr.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
BRĂILA SE DIGITALIZEAZĂ

• după introducerea plăţii online la taxe şi impozite, dar şi a unei platforme care facilitează eliberarea de acte de identitate, administraţia Marian Dragomir vine cu o altă veste bună pentru brăileni, dar şi pentru arhitecţi şi posibili investitori în căutare de terenuri sau imobile în oraş • Primăria a oficializat, ieri, o aplicaţie GIS (Sistem Informaţional Geografic) care uşurează depunerea de cereri pentru eliberarea de certificate de urbanism • prin această aplicaţie, care a costat undeva la 30.000 euro, primarul Marian Dragomir a subliniat că brăilenii vor avea mult mai uşor acces la informaţii privind Planul Urbanistic General sau Zonal şi reţelele de utilităţi, iar funcţionarii vor putea lucra mult mai uşor, fără clasica “hârţogăraie” • edilul-şef a apreciat că această facilitate ar putea reprezenta un punct de sprijin şi pentru viitorii investitori, deoarece aceştia îşi pot face de la distanţă calcule pentru anumite zone care i-ar putea interesa

adresa: http://gis.primariabraila.ro/


more info: http://obiectivbr.ro/content/br%C4%83ila-se-digitalizeaz%C4%83
 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,247 ·
O veste buna, se va incerca reabilitarea Bulevardului Independentei cu fonduri europene.(o parte din el cu fonduri europene, o parte de la bugetul local)

Nici nu vreau sa-mi amintesc de reabilitarea Bulevardului Dorobanti "facuta cu fonduri europene". Sper sa nu aibe aceiasi soarta.

• Primăria Brăila depune, zilele acestea, un proiect în valoare de 72 milioane de lei la Agenţia de Dezvoltare Regională, în speranţa că va obţine o finanţare europeană pentru a-l pune în practică • primarul Marian Dragomir se declară absolut convins că proiectul nu are cum să fie respins şi că lucrările vor începe în primăvara anului viitor • modernizarea căilor de rulare a tramvaielor, staţii de aşteptare reabilitate, cu copertină şi sisteme E-Ticketing, piste de biciclete, parcări noi, spaţii verzi reconfigurate şi dotate cu sistem de irigaţii inteligent • toate acestea fac parte din proiectul Primăriei, care vine, în plus, şi cu o fântână arteziană nouă, în formă de barcă, dar şi cu modernizarea fântânii deja existente, de la intersecţia bulevardului cu strada Şcolilor • banii europeni nu se dau decât pentru porţiunea de bulevard unde există linii de tramvai • în consecinţă, tronsonul dintre Calea Galaţi şi strada Carantinei va fi modernizat cu fonduri de la bugetul local, lucrările urmând să se desfăşoare chiar anul acesta.
Nu e cea mai reusita prezentare video, dar sa o postez zic...


-------------------------------------------------------------------------------

Si o alta incercare de reabilitare a fantanii din Centru:

FÂNTÂNA ARTEZIANĂ DIN PIAŢA TRAIAN A INTRAT, ÎN SFÂRŞIT, ÎN REABILITARE

• lucrarea va fi făcută de o firmă din Oradea, care a semnat cu Primăria Brăila un contract în valoare de 565.729 lei, cu TVA • ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 14 martie, iar elementul sculptural din fontă a fost deja demontat şi dus într-un atelier specializat, unde va fi complet recondiţionat, fiind completate şi elementele lipsă • până la toamnă, fântâna arteziană ar trebuie să îşi recapete strălucirea din vremurile bune
----------------------------------------------------------------------------------------

Oare cand se vor ocupa si la noi de reabilitarea uniforma a blocurilor? Arata ca dracu', fiecare si-a izolat patratica lui, ba altii au schimbat si culorile, chiar nu poate face nimeni nimic? Sunt destule exemple prin tara de orase mici care au reusit, la noi mai greu.
 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,248 ·
Avem un nou termen pentru finalizarea lucrarilor la bazinul olimpic, "vara acestui an" (poze in articol)

• cel puţin aşa a dat asigurări reprezentantul constructorului, firma “Midane Invest Grup”, vineri, 29 martie, atunci când şantierul a fost vizitat de un grup de consilieri municipali, la invitaţia primarului Marian Dragomir • noul bazin ar fi trebuit dat în folosinţă încă din primăvara anului 2016, însă finanţările venite târziu, dar şi pânza freatică situată mai sus decât s-a prevăzut iniţial, au făcut ca lucrările să nu fie gata nici până la ora actuală • faptul că, între timp, s-au schimbat standardele de iluminare ale unor astfel de obiective sportive a contribuit, de asemenea, la această întârziere.

Bazinul Olimpic de înot construit lângă Sala Polivalentă va fi dat în exploatare în vara acestui an. Anunţul a fost făcut de şeful de şantier Bogdan Vrânceanu, reprezentantul firmei “Midane Invest Grup”, cea care deţine contractul de lucrări la acest obiectiv. Vineri, 29 martie, profitând de faptul că mai mulţi consilieri municipali veniseră să participe la o plantare de cireşi japonezi în Parcul Monument, primarul Marian Dragomir i-a invitat să viziteze şantierul bazinului, pentru a vedea de aproape stadiul lucrărilor. Cu această ocazie, şeful de şantier a explicat că obiectivul ar fi fost mult mai aproape de finalizare dacă nu apăreau probleme legate de sistemul de iluminat şi de sistemul de cronometrare. “S-au schimbat standardele în domeniu şi a trebuit să facem modificări faţă de proiectul iniţial”, a precizat Bogdan Vrânceanu, arătându-le vizitatorilor cele 190 de corpuri de iluminat de deasupra bazinului de înot, care au fost montate cu destul de mare dificultate. Panoul de cronometraj urmează să fie pus pe poziţie în perioada următoare.

Vineri, când a fost vizitată incinta uriaşei săli cu capacitatea de 800 de locuri ce adăposteşte atât bazinul olimpic cât şi un bazin mai mic, pentru antrenamente, se lucra la montarea instalaţiei de încălzire în pardoseală. Ca lucrări de executat, ar mai fi placarea celor două bazine, montarea scaunelor, montarea parapeţilor de sticlă care delimitează zona destinată spectatorilor, plus alte finisaje specifice, la sala de fitness, vestiare, sala de presă şi celelalte spaţii ale complexului sportiv ce ar urma să găzduiască, printre altele, inclusiv o cofetărie. Consilierii municipali s-au declarat impresionaţi de felul cum este structurată clădirea în interior şi mai ales de grinzile de lemn din componenţa structurii de rezistenţă. Făcute dintr-un lemn special şi tratate astfel încât să facă faţă şi umezelii dar şi unui eventual incendiu, aceste grinzi oferă un aspect cu totul aparte noului complex sportiv construit la Brăila.

După cum v-am mai informat, proiectul investiţional Bazin Olimpic de înot are alocat un buget de aproape 36 milioane lei, echivalentul a circa 8 milioane euro. Contractul a fost câştigat la licitaţie de firma bucureşteană “Midanne Invest Grup”, cea care efectuează lucrările de construcţie, iar proiectant general este firma “Specialist Consulting”, ambele din capitală. Contractul ce vizează investiţia de la Brăila face parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Dezvoltării - “Programul naţional de construcţii de interes public - subprogramul bazine de înot” şi a fost încheiat în 2011, în urma unei licitaţii organizate de Compania Naţională de Investiţii. Deoarece pentru Brăila nu a fost disponibilă finanţare pentru implementarea imediată a investiţiei, au mai trecut 4 ani până când s-au găsit banii necesari. Mai precis, abia în ianuarie 2015 s-a semnat acordul între Ministerul Dezvoltării şi Ministerului Tineretului şi Sportului privind realizarea a 52 de obiective sportive, inclusiv bazinul olimpic de la Brăila. Pentru a putea organiza competiţii continentale, bazinul de înot olimpic are o lungime de 50 metri şi o lăţime de 25 metri, 10 culoare, fiecare dintre ele având lăţimea de 2,5 metri şi o adâncime a apei de maximum 2 metri. Obiectivul trebuia să fie dat în folosinţă încă din primăvara lui 2016, însă din cauza unor situaţii neprevăzute s-a intrat în “prelungiri”. Mai precis, s-a constatat că nivelul pânzei freatice în zonă era mult mai ridicat decât se estimase iniţial, fiind nevoie de lucrări suplimentare pentru corectarea situaţiei reale din teren.


 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,249 ·
^^ Si uite asa la fiecare 2 luni avem cate un nou termen pentru finalizarea lucrarilor la bazinul olimpic. Aici nu se lucreaza cu niste termene de timp exacte, tot timpul avem niste date aproximative gen "vara acestui an", "toamna acestui an" si tot asa. Profesionisti ce sa zic...

Poze aici in articol.

Si un video de la ProBr.

 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,250 ·
In sfarsit scapam de gheretele alea infecte de pe Calarasi.

Primaria a demolat ultimele doua statii-chiosc de pe Calea Calarasilor

• acestea erau situate în zona Barierei Călăraşilor şi datau din anii '90 • timp de mai mulţi ani au fost abandonate şi ocupau spaţiul degeaba • firma care le deţinea se află în procedură de lichidare şi, deşi a fost somată încă din vara anului trecut să elibereze spaţiul public nu s-a conformat • operaţiunea a fost executată, ieri, de angajaţii SUPAGL • Primăria anunţă că, foarte curând, va începe amenajarea a 18 staţii smart, pe Calea Călăraşilor şi pe Calea Galaţi • a fost desemnată deja firma care le va construi, iar valoarea contractului este de 890.953 lei cu TVA.
----------------

Si tot in zona aia:

Statuia Domnitorului Vlaicu Voda, considerat ctitorul Brailei, montata in Bariera Calarasilor

• monumentul a fost finalizat ieri, când statuia de bronz masiv a fost amplasată pe soclu • planul iniţial presupunea ca statuia să fie gata în 2018, anul Centenarului, însă, ca de obicei, lucrările s-au finalizat cu întârziere • monumentul îl înfăţişează pe domnitorul Vlaicu Vodă, cel căruia Brăila îi datorează prima atestare documentară din istorie
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
O expoziţie cu peste 30 de imagini

O expoziţie cu peste 30 de imagini ale clădirilor monument istoric din Brăila a fost realizată pe gardul unui cimitir din municipiu, la iniţiativa Primăriei, proiectul urmând să fie extins la nivelul tuturor cimitirelor din oraş, a declarat edilul Marian Dragomir.

Organizat ca o expoziţie permanentă în aer liber, proiectul a vizat zugrăvirea pe gardul Cimitirului "Radu Negru" a unor imagini cu cele mai reprezentative clădiri din municipiu, în alb şi negru, "pentru a pune o patină a timpului pe ceea ce înseamnă istoria Brăilei", a scris, miercuri, Marian Dragomir pe pagina sa de Facebook.

"Născută din dragostea românilor, contopită într-un amalgam de etnii şi sprijinită pe forţa financiară a bancherilor şi comercianţilor, aflată la întretăierea influenţelor culturale europene şi asiatice, Brăila s-a dezvoltat ca un oraş cu o arhitectură excepţională, demonstrată de prezenţa multor clădiri de patrimoniu, de o diversitate, o valoare şi o frumuseţe aparte. Cele mai reprezentative păstrate până azi, sau rămase doar în memoria colectivă a oraşului, sunt aduse în atenţia privitorilor de prezenta galerie", se arată în textul de prezentare a expoziţiei.

Între clădirile reprezentative care apar în expoziţie se află Palatul Agriculturii, Palatul "Lyra", Moara Violatos, Ceasul public din Grădina Mare, Casa "Panait Istrati", Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", Biserica Greacă, sediul Societăţii Române de Asigurări din Brăila, Casa "Petre Ştefănescu Goangă", Gara Fluviala, Farmacia Faltis, Hotel Bristol şi multe alte monumente care au făcut istorie în Brăila.

Primăria Brăila are în plan realizarea, în perioada imediat următoare, a unei astfel de expoziţii şi pe gardul Cimitirului "Sfântul Constantin", care va avea ca tematică războaiele de eliberare duse de soldaţii români, cu imagini din arhiva Muzeului Brăilei.

"Expoziţiile vor continua şi în alte zone ale municipiului, cu teme privind Brăila eroică şi cu prezentarea personalităţilor brăilene", a completat Dragomir.

via | agerpress.ro
 

·
Brăileanism
Joined
·
1,523 Posts
Agricost investeşte 3 milioane de euro în două bacuri de ultimă generaţie şi vrea să înfiinţeze centre de colectare a producţiei

Două noi bacuri de ultimă generaţie pentru trecerea Dunării între Brăila şi Insula Mare a Brăilei au fost comandate de compania Agricost, iar printre proiectele viitoare se află înfiinţarea de centre de colectare a producţiei din zonă, a declarat, pentru AGERPRES, Constantin Duluţe, fostul administrator al fermei şi actual acţionar minoritar.

„Deja le-am dat în fabricaţie. Este vorba despre două bacuri pentru trecerea Dunării, care vor oferi condiţii mai bune. Facem două bacuri pentru pietoni şi pentru maşini. Vor fi mult mai mari decât cele actuale, vor avea capacitate dublă. Zona pentru persoane va fi acoperită şi deschisă cea pentru maşini”, a spus Duluţe.

Potrivit acestuia, cele două bacuri costă 3 milioane de euro şi vor fi construite la o societate din Brăila.


Unul dintre bacuri va intra în exploatare în toamna acestui an, iar cel de-al doilea în primăvara lui 2020.

Întrebat despre investiţiile viitoare care vor fi făcute de Agricost, omul de afaceri a menţionat o fabrică de deshidratare a lucernei – o investiţie de 18 milioane de euro – şi extinderea portului de încărcare.

„Alte investiţii pentru dezvoltarea fermei: mai facem o fabrică de deshidratare a lucernei, care înseamnă vreo 18 milioane (de euro – n. r.), vrem să mărim portul pentru încărcare pentru că e mic. Dotarea – vrem să ne schimbăm aproape toate utilajele, aproape toată gama cu utilaje mai perfomante. Sigur, când am făcut tranzacţia (vânzarea companiei Agricost – n. r.) înţelegerea mea (cu cumpărătorul, compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite – n. r.) a fost ca în următorii 5 ani să investim 500 de milioane de dolari. Anul acesta suntem la 70%, până la sfârşitul anului e posibil să ajungem la 100% şi încercăm să găsim soluţii să creştem valoarea producţiei adăugate. Sunt în Consiliul de Administraţie şi toate lucrurile astea le-am stabilit împreună”, a explicat acesta.

Potrivit lui Duluţe, planul de investiţii al acţionarilor Agricost include o eventuală dezvoltare integrată.

„Sunt discuţii, diverse planuri, dar încă nu e concretizat. Să facem orz, să facem zootehnie, o să vedem ce este mai rentabil pentru noi. Vom avea în plan ceva integrat, dar încă n-am definitivat, suntem la faza în discuţie. Nu cred că vom achiziţiona terenuri, nici nu e politica firmei să luăm terenuri, în schimb vom încerca să facem nişte centre de colectare a producţiei din zonă şi să facem export. Arabii sunt nişte parteneri buni, adică eu sunt mulţumit de parteneriatul cu ei, s-au ţinut de cuvânt în tot ceea ce au spus, nu au venit să ia bani, ci să aducă bani, ceea ce este un lucru mare. De obicei, când vin, toată lumea vrea să ia bani. Ei s-au ţinut de cuvânt, au achitat ce au avut de achitat, acum programul de investiţii este ok şi, sigur, pe viitor, orice lucru care va fi rentabil pentru societate îl vom discuta şi vom încerca să îl implementăm. Eu sunt optimist”, a adăugat el, spunând că în zona Galaţi-Brăila sunt foarte puţine terenuri achiziţionate de străini, iar în perioada asta chiar nu se mai tranzacţionează.

În ceea ce priveşte sursele de finanţare, acţionarul fermei din Insula Mare a Brăilei a subliniat că până în prezent nu s-au luat bani cu împrumut de la bănci pentru investiţiile care s-au realizat, dar la nevoie se va apela la toate sursele pe care le presupune o economie de piaţă.

„Până în momentul acesta nu am luat bani din bănci, dar, dacă va fi nevoie la un program foarte mare, sigur vom apela la diferite surse de finanţare, surse proprii, surse atrase, parteneri. Avem acel program de investiţii în irigaţii. Deja am început programul. Avem 42.000 de hectare şi mai lucrăm să implementăm şi să mai facem încă 15.000 de hectare, pentru că e o zonă secetoasă”, a adăugat Constantin Duluţe, fostul administrator al fermei şi actual acţionar minoritar.


„Dezvoltarea din Insula Mare a Brăilei va fi văzută cu timpul, iar una din măsuri care va fi luată de Agricost – noi am cumpărat două bacuri pentru trecerea Dunării de ultimă generaţie, unde oamenii pot sta când este iarnă sau vară, pentru a se asigura binele comunităţii, şi am înfiinţat un mic fond anual de 500.000 de euro dedicat comunităţii: pentru cultură, educaţie, sport, spitale. Asta va fi anual, dar noi, în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila şi cu Primăria din Brăila, precum şi cu ajutorul domnului Duluţe, vrem să facem chiar mai multe pentru binele comunităţii”, a declarat Khadim Abdulla Aldarei.

via | financialintelligence.ro
 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,254 ·
Statia de sortare a deseurilor aproape gata de a fi data in folosinta (bineinteles dupa o intarziere de aproape 3 ani)

S-a mai incheiat o etapa a unui proiect ce va aduce atat municipiul cat si judetul Braila mai aproape de ceea ce inseamna o comunitate mai curata si mai prietenoasa cu mediul.
Este vorba de despre cea mai mare statie de sortare deseuri din judetul Braila si este amplasata pe teritoriul comunei Vadeni. Valoarea contractuala a statiei este de peste 21 milioane de lei si va deservi atat municipiul Braila cat si 13 comune din judet.

Aici vor putea fi sortate deseuri precum hartie, carton, PET-uri, plastic, metale feroase, lemn si sticla.

Alaturi de statia de sortare va mai exista si o statie mecano-bio-tehnologica, dotata cu o hala de pre-tratare a deseurilor biodegradabile. Deseurile preluate aici provin din deseurile verzi din parcuri si din gradini si din deseurile reziduale colectate de la populatie, institutii si agenti economici, iar ce nu se poate composta va merge in final la groapa de gunoi de la Muchea.

Aceasta statie va avea rolul de a micsora cantitatea de gunoi ce este colectata de regula si depozitata la groapa de la Muchea. Urmeaza ultima etapa a proiectului, cea de pregatire a caietului de sarcini si licitatii pentru opertorul unic care va gestiona deseurile din municipiul si judetul Braila. Implementarea acestui proiect va garanta generatiilor viitoare un mediu mai curat.
 

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,255 ·
FÂNTÂNA ARTEZIANĂ DIN PIAŢA TRAIAN ARATĂ CA NOUĂ, DUPĂ O RECONDIŢIONARE CA LA CARTE

Inainte:

link

Dupa:

linkDupă ce a trecut printr-un proces de restaurare întins pe durata a mai mult de jumătate de an, ansamblul central al fântânii arteziene din Piaţa Traian a fost repus pe poziţie, iar după cum arată se poate constata că recondiţionarea s-a făcut cât se poate de profesionist. Reamintim că lucrarea de reabilitare a acestui monument din Piaţa Traian a fost câştigată la licitaţie de firma “Oraexactă Systems” SRL Oradea, valoarea totală a contractului fiind de 565.729 lei, cu TVA. Pentru că ajunseseră într-o stare de degradare foarte avansată, fiind efectiv sparte şi cu mai multe părţi lipsă, elementele decorative din fontă au fost demontate şi duse într-un atelier specializat, unde au fost refăcute bucată cu bucată. Reconstituirea s-a făcut luându-se ca model o fântână arteziană existentă în staţiunea Sinaia, chiar în parcul central al localităţii, în faţa hotelului “Caraiman”. Fiind “sora geamănă” a celei din Brăila, fântâna din Sinaia a avut o rezistenţă mai mare în timp, fiind mult mai bine întreţinută şi conservată. Cele două monumente au fost proiectate, în 1887, de inginerul M. Mironescu, fiind executate într-un atelier din Viena. Cea de la Brăila a fost pusă pe poziţie în 1892. Obiect decorativ, în stil baroc, cu forma unei cupe etajate cu marginile spre exterior, la baza căreia se află figurine sub formă de copii suprinşi în diferite ipostaze, fântâna a fost realizată din fontă, soclul este ornamentat cu palmete, iar bazinul circular pentru colectarea apei are diametrul de şase metri.
 

·
Registered
Joined
·
2,137 Posts

·
Registered
Joined
·
1,196 Posts
Discussion Starter · #1,258 ·
MODERNUL ADĂPOST PESCĂRESC DE PE FALEZĂ ESTE GATA, DAR ÎNCĂ NU POATE FI FOLOSIT

Adăpostul Pescăresc, modernul imobil construit pe locul fostei baze sportive a Șantierului Naval de pe faleza Dunării, este deja finalizat, atât în interior cât și în exterior, însă nu poate fi dat în folosință deoarece nu are toate avizele de funcționare. Primarul Marian Dragomir ne-a declarat că speră ca până la finalul acestui an să fie rezolvate toate aspectele birocratice, astfel încât adăpostul să poată găzdui, pe parcursul iernii, în jur de 30 de bărci pescărești, conform destinației pentru care a fost proiectat.
După cum v-am mai informat, Primăria Brăila a avut inițiativa construirii acestui adăpost în ideea că pescuitul contribuie, în prezent, într-o măsură mult mai mică, comparativ cu anii anteriori, la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea economică a zonei, datorită declinului înregistrat în acest sector, declin generat și de condițiile precare în care pescarii comerciali își desfășoară activitatea. Zonele reprezentative ale județului Brăila pentru sectorul de pescuit comercial, astăzi mici comunități pescărești, sunt: cartierele Brăilița, Pisc, Comorofca din municipiu și comunele Chiscani, Gropeni, Stăncuța, Berteștii de Jos, Mărașu și Frecăței.
“Proiectul propune implementarea de măsuri care vor conduce, pe de o parte, la îmbunătățirea siguranței pescarilor și ambarcațiunilor acestora (viitorul adăpost ce va fi construit va putea asigura o capacitate de cazare permanentă pentru 4 pescari și depozitarea a circa 30 ambarcațiuni de pescuit - 15 în adăpost și încă 15 pe platforma exterioară aferentă adăpostului, inclusiv posibilitatea de reparare a ambarcațiunilor) astfel încât să se creeze posibilitatea dezvoltării unui mediu favorabil desfășurării activităților de pescuit comercial în zona municipiului și localităților limitrofe, iar pe de altă parte va genera și menține un număr total de 6 locuri de muncă (1 loc de muncă nou creat pentru administrarea viitorului adăpost, precum și 5 locuri de muncă menținute aferente celor 5 persoane care formează echipa de proiect), măsuri care vor avea drept consecință creșterea gradului de coeziune și incluziune socială din zonă”, au precizat inițiatorii proiectului, într-un raport supus dezbaterii și aprobării Consiliului Local Municipal.
Încă nu se știe, deocamdată, pe ce criterii vor fi admiși pescarii care vor putea folosi adăpostul. ”Se va întocmi un regulament în baza căruia va funcționa acest obiectiv”, ne-a precizat primarul Dragomir.
În ceea ce privește construcția adăpostului, șantierul a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, iar lucrarea trebuia dată ”la gata” în data de 12 aprilie a.c. Termenul de execuție a fost depășit, însă, cu câteva luni, din cauza întârzierii cu care au fost livrate componentele de lemn, a căror formă specială a necesitat un timp mai mare de execuție decât fusese prevăzut inițial.Ca off-topic de la subiect, cat de mutilate au ajuns si hexagoanele(blocurile hexagon din spate), mi se pareau cele mai reusite cladiri din perioada comunista...
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts

"Au început lucrările la Castelul de Apă din Grădina Mare, proiect în valoare de 4,3 milioane euro din fonduri europene. Data finalizării licitaţiei publice a fost 10.08.2021, data ordinului de începere a lucrărilor - 23.09.2021, data finalizării (lucrări + dotări complete) - 22.06.2023".
O sa devina observator astronomic + muzeu.
 
1241 - 1260 of 1266 Posts
Top