SkyscraperCity Forum banner
1261 - 1266 of 1266 Posts

·
Registered
Joined
·
1,188 Posts
Discussion Starter · #1,262 ·
Lucrarile de la Castelul de Apa ce va fi transformat in observator astronomic:
*cred ca asta e si locul cu cea mai buna priveliste a podului peste Dunare
Aici pe fundal se vede pilonul podului de pe malul drept.* lucrările la Castelul de Apă din Grădina Mare, proiect realizat pe fonduri europene, avansează fără probleme * reprezentanții constructorului (”Concivia”) au oferit, recent, câteva detalii tehnice despre stadiul actual al proiectului * în prezent, se lucrează la consolidarea clădirii, însă potrivit celor de pe șantier, Castelul, deși datează din 1912, nu prezintă mari probleme legate de fundație * chiar și așa, în momentul de față se realizează injectări în sol pentru consolidarea imobilului ce va deveni în viitorul apropiat un observator astronomic destinat turiștilor * primarul Marian Dragomir a organizat, recent, o vizită pe șantier, astfel că reprezentanții presei au avut parte de un tur al clădirii de la subsol până la ultimul etaj, iar constructorul și-a expus o parte dintre planurile pe care urmează să le pună în aplicareChiar dacă din motive tehnice lucrările la Castelul de Apă din Brăila au început ceva mai târziu decât fusese programat inițial, acestea se derulează acum într-un ritm normal și situația se prezintă bine. Clădirea istorică din Grădina Mare, este amenajată în cadrul unui proiect pe fonduri europene a cărei valoarea totală se ridică la 21.301.797,74 lei (din care contribuția Uniunii Europene este de 15.262.564,87 lei). Mai exact, Castelul va fi consolidat, reabilitat, modernizat și apoi va fi dotat cu echipament specific pentru viitorul său rol, acela de observator astronomic destinat turiștilor.


Sursa.
 

·
Registered
Joined
·
1,188 Posts
Discussion Starter · #1,263 ·
Primăria a lansat o licitație de 13,8 milioane lei pentru șase autobuze electrice

* autobuzele vor fi achiziționate în cadrul proiectului “Modernizare transport electric șoseaua Baldovinești”, finanțat din fonduri europene * alte 11 autobuze electrice vor ajunge anul viitor la Brăila printr-un proiect realizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării
Primăria Brăila cumpără șase autobuze electrice! Potrivit unui anunț postat în SEAP, Primăria organizează licitația cu titlul “Furnizare autobuze electrice în cadrul proiectului «Modernizare transport electric șoseaua Baldovinești»”, în valoare de aproape 13,8 milioane lei. Autobuzele vor avea lungimea maximă de 12 metri, minim 70 de locuri, minim două uși, sistem de kneeling, aer condiționat și toate dotările necesare unui sistem de transport public modern. Garanția funcționării autobuzelor electrice trebuie să fie de minimum 500.000 km sau cinci ani. Ofertele pot fi depuse până la data de 5 aprilie 2022.


Alte 11 autobuze electrice vor ajunge anul viitor la Brăila

Așa cum a anunțat la începutul acestui an primarul Marian Dragomir, alte 11 autobuze electrice noi, 11 stații de încărcare lentă și trei stații de încărcare rapidă vor ajunge la Brăila anul viitor printr-un proiect european realizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Autobuzele și stațiile noi destinate Municipiului Brăila vor fi livrate la pachet cu altele din țară (81 de autobuze la nivel național).

Cele 11 autobuze electrice noi ce vor deservi Municipiul Brăila sunt marca Granton, tip GTZ6129BEVR, varianta 11A1L, versiunea 1N21E1N6ANA. Lungimea acestor autobuze este de 10,8 metri și au o capacitate de 72 locuri (24 pe scaune și 48 în picioare). Livrarea acestora este programată în felul următor: 14 stații de încărcare în ianuarie 2023, un autobuz în februarie a anului viitor, cinci autobuze în martie și alte cinci în aprilie 2023.

Potrivit primarului Dragomir, valoarea contractului de finanțare a fost de 29.863.198 lei (6.221.500 euro), iar în urma licitației s-a stabilit valoarea contractului la 26.441.797 lei (5.508.707 euro). Suma cofinanțată de Primăria Brăila (2%) este de 4.693.663 lei (977.846 euro) cu TVA.
 

·
Registered
Joined
·
1,188 Posts
Discussion Starter · #1,264 ·
Încă o creșă la Brăila pe banii Ministerului Dezvoltării

Municipiul Brăila va avea trei creșe moderne, realizate prin fonduri externe

* după ce la finele anului trecut au fost făcuți primii pași pentru realizarea unei creșe moderne prin Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții (CNI) în imobilul din Str. Cezar Petrescu, nr. 9A, luna trecută, consilierii municipali au mai dat startul unui proiect similar * pe aceeași procedură, Ministerul Dezvoltării va realiza o altă creșă de 40 locuri în curtea Colegiului Tehnic ”C.D. Nenițescu” de pe Șoseaua Buzăului nr. 15 * primarul Marian Dragomir s-a arătat încântat de acest demers, amintind că pe lângă acestea două, municipalitatea are în construcție, pe fonduri europene, o creșă la intersecția dintre Strada Chișinăului cu Strada Grigore Alexandrescu
 
1261 - 1266 of 1266 Posts
Top