SkyscraperCity Forum banner
1 - 17 of 17 Posts
G

·
Discussion Starter · #1 ·
Twaalf doden bij brandende wolkenkrabber Shanghai

AMSTERDAM – Verschillende mensen zijn uit nood uit de ramen van een brandende wolkenkrabber in de Chinese stad Shanghai gesprongen. De brand heeft tot nu toe al aan twaalf mensen het leven gekost.
Bijna honderd gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis, aldus BNO News.
Twaalf mensen zouden zich op het dak van het gebouw hebben verzameld in de hoop gered te worden. Een helikopter kan momenteel door de dichte rook echter niet bij deze mensen komen.
Het 30 verdiepingen hoge gebouw vatte maandagmiddag rond twee uur (lokale tijd) vlam, zo meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. Het gebouw onderging op dat moment een renovatie. Alle verdiepingen vatten vlam. De brandweer zou er in geslaagd zijn het grootste gedeelte van de brand te blussen, ook al zijn er nog enkele brandjes op verschillende verdiepingen.

Volgens ooggetuigen zou de brand zijn ontstaan op één van de steigers, waarna de wind de brand snel aanwakkerde.
De brandweer probeert momenteel met man en macht de nog aanwezige bewoners en bouwvakkers in het gebouw te redden. Het is niet bekend hoeveel mensen er tijdens het uitbreken van de brand precies in het gebouw aanwezig waren. Op videobeelden is te zien hoe tijdens de reddingsacties een aantal mensen er voor kozen hun dood tegemoet te springen.
Er hangen door de brand grote rookpluimen boven de stad
 

·
Moderator
Joined
·
17,156 Posts
Alweer in China :|
 

·
-
Joined
·
3,634 Posts
^^ NOS meldt al 60 doden...

Alweer in China :|
Dat is niet geheel verrassend aangezien in Shanghai bij wijze van spreken al meer hoogbouw te vinden is dan in de hele EU. Tel daarbij de Chineze veiligheidsmaatregelen, stijgers van bamboe en de vele werkzaamheden op en je ziet dat zulke dingen nou eenmaal kunnen gebeuren. Tragisch maar het is nu eenmaal zo.
 

·
Bas
Joined
·
15,705 Posts
De teller staat officiëel op 53 doden. Ondertussen zijn 8 bouwvakkers in hechtenis genomen, waaronder een lasser, die door onzorgvuldigheid de brand zou hebben veroorzaakt.

Het gebouw had 28 verdiepingen en was 85 meter hoog. De brandweer had 4 uur nodig voor het sein `brand meester` werd gegeven en er zijn in die tijd ruim 70 gewonde mensen in het ziekenhuis afgeleverd. Volgens ooggetuigen stond eerst de bamboe steiger in brand, waarna het over is geslagen op het gebouw. Er waren ruim 100 brandweerkorpsen ingezet om het vuur te bestrijden en de omgeving te behoeden voor uitbreiding van de brand.
Bron: Bild-t-online, 16-11-2010, het bericht wordt voortdurend geactualiseerd en veranderd.
 

·
Registered
Joined
·
1,218 Posts
Las ergens dat het veiligheidsdoek van de steigers vlam vatte. Vraag me af of ook de bamboe zelf voor veel brandgevaar zorgt. Je ziet dit wel nog steeds overal in China namelijk, ook bij veel steigers in HK, terwijl je verwacht dat daar strengere eisen zijn.
 

·
Bas
Joined
·
15,705 Posts
De teller staat nu op, inderdaad, 79 doden. Men heeft inderdaad meer slachtoffers gevonden op bepaalde etages. Bron: Nos Journaal, zojuist. Dat geloven we dan maar.
En voortaan bij het laswerk een lasdeken gebruiken!
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
Ik vraag me af hoe men erbij komt dat het bamboe steigers zijn. Die zie je in China enkel bij renovatie of in krappe ruimtes deze hoogbouw (vaak klim) steigers zijn uitgevoerd in staal zij het met bamboeplanken ipv zoals wij ze kennen. Echter of deze beter branden dan wat wij gebruiken ...
Dat terzijde een brandje in een renovatieproject is snel gebeurd dat in combinatie met bejaarde (het is een oudere huis voor oud leraren) is blijkbaar erg risicovol.
 
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top