Komunisti ho tušim chceli zbúrať.
Škoda, že nová Vydrica ho zničí asi viac, než Napoleon.
Komunisti ho tušim chceli zbúrať.Zaujímavé čítanie. Viete o tom, že sa Bratislavský Hrad zachránil len tak tak???
Ešte je v Bratislave aj Devín, ale toto je thread o Bratislavskom hrade, nie bratislavskom hrade. A Bratislavský je v Bratislave len jeden. Devín je síce bratislavský, ale nie Bratislavský. :nuts:Apropo si rypnem, toto nie je jediny hrad co v Bratislave mame![]()
Mohol, ale nie je. Oba hrady sú niečim výnimočné.Nie preto ze je bratislavsky ale Bratislavsky, ale ze to mohol byt thread o oboch hradoch, pretoze Devin je v urcitom smere vynimocnejsi ako stary hrad.
To by bolo skvelé.ak sa mi neskôr podarí, rád vložím niekoľko nepublikovaných fotografií Hradu spred a počas rekonštrukcie v 50 a 60 tych rokoch
Len pridávaj, ale radšej teda až doma.^^ v práci mám starší počítač, ktorý nie je naklonený spolupráci...i po zmenšení obrázkovtakže som to plánoval až doma editovať
do budúcna niečo pridám...
Myslím, že tie stajne tam aj zostali.:lol:^^^^
s výstavbou Tereziána sa perspektívne ráta...bližšie o jeho využití neviem, najprv sa však zrekonštruuje samotny palác a následne záhrada, ostatok je ešte len vo víziách
Západna terasa (dnes sú tam poslanecké kancelárie) nie je gotická stavba, postavili ju v 18.storočí pre služobníctvo, hospodárske využitie a stajne
Very good news, although we already know it, now we can be sure. Bratislava castle will be rebuilt into baroque style. Now we must wait when the reconstrution will finally begin.len niekolko drobnosti - nadvorie paláca prejde vizuálnou zmenou, nadobudne pôvodný barkový vzhľad
zmení sa interiér
obnoví sa veľká francúzska záhrada na severe
obnovia sa objekty Oranžérie a Zimnej jazdiarne
S kyslými dažďami a smogom tam tá patina bude čo nevidieť. Napríklad v Trnave pred pár mesiacmi obnovili medenú strechu na jednej veži dómu a teraz dokončujú druhú. Tá druhá je ešte stále lesklá a červená, no tá prvá je už zájdená akoby tam bola aspoň 20 rokov. Viem, že meď a nejaký náter z Baumaxu je trochu rozdiel, ale pri dnešnej kvalite ovzdušia sa všetko rýchlo zanáša. Ale nie je to zlé, tým zatepleným panelákom by som doprial nie kyslé dažde, ale kyslé prietrže mračien.no ja si neviem predstaviť hrad úplne novo omietnutý bez jeho charakteristickej patiny![]()
Zuzanka, ja o tom samozrejme viem, architektúru som síce neštudoval, ale aj ja som mal na gymply chémiu.qwertiku, medena strecha oxiduje na vzduchu automatickyprave preto sa aplikovala ako ozdobny prvok. Apropo, pocula som aj o tom, ze ktosi robotnikom prikazoval cikat na strechu, aby bola cim skor zelena.
V Košiciach s tým nemajú problémy, pamiatka nepamiatka:na tom leseni ziadna reklama nebude
no a vobec, nieco vacsie tam dat, tak to je ohrozenie stability samotnej konstrukcie lesenia - ak by si zadul poriadny vietor (ci sa stava velmi casto)
tie informacie, co su na plote, to je vsetko, co sa da spravit za takych podmienok
Toto je ešte ten lepší prípad. Asi by som neprežil, keby tam vycapili reklamu na iPhone.:nuts:NO a je to tam :bash:
Nejak si neuhádol alexander.27 už tam je reklama, ako som išiel po poste ex SNP tak ju bolo pekne vidieť cez slušnú časť lešenia na južnej fasáde reklama je na na 160 rokov SNR ak som si to počas šoférovania dobre všimol.
:nuts:
Hradu už vtlačili niečo z vtedajšej doby v 60-tych rokoch. Teraz sa tie skvosty myslím odstraňujú...„Opravy, ktoré sa tu teraz robia, sú nutné, ale máme možnosť vtlačiť Hradu aj niečo z tejto doby, hovoriť o jeho novej náplni,“ hovorí Milučký. „Hrad ročne navštívi milión ľudí.“
Ako mám chápať to: "Keď sa bude prezentovať pôdorys Tereziána?"to zatial asi nie, budu mat prace viac nez dost v palaci (myslim, ze k nejakym zasadnym objavom uz nedojde) a predovsetkym na severe
vychodnu terasu preskumaju len scasti pri prerabani muru priekopy pod juznou fasadou...bude tam aj vstup do pivnic pod vychodnym, severnym a scasti zapadnym kridlom pre (pripravovanu) expoziciu o dejinach hradu
hadam sa podari objavit nejake zvysky rimskej architektury, ktora by tam teoreticky (a vychdza to, ze aj logicky) bola
vacsi vyskum vsak nastane, ked sa bude prezentovat podorys Tereziana...tak, ci tak vychodna terasa je inak vyrazne preskumana
ak by si mal zaujem o nejake info, tak prosim sukromne
Presne to som chcel počuť. Dúfam, že raz budú aj tie peniaze, funkčná náplň sa potom už ľahko nájde.No, zachovane zaklady su pod zemou, takze je varianta ich odkryt...a hadam, ked raz budu peniaze navyse v statnom rozpocte a nejaka funkcna napln pre tuto "budovu", tak sa postavi.![]()