SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Discovery Tower 22 f (77 m)

180029 Views 420 Replies 119 Participants Last post by  aquila
Floors : 22
Flats : 137

Na Mlynských Nivách sa pripravuje nový rezidenčný projekt. Spoločnosť CKM Reality chce vedľa administratívneho komplexu Apollo II stavať 22-podlažný bytový dom s názvom Discovery Tower. Celkovo by mal priniesť 137 bytových jednotiek.
Investor počíta s výstavbou 22 nadzemných podlaží. Prvé má slúžiť na vstup do budovy a občiansku vybavenosť, ktorá má pokračovať aj na druhom podlaží. Od tretieho podlažia majú byť umiestnené bytové jednotky. V ponuke by mali dominovať dvojizbové byty (57 jednotiek), druhým najrozšírenejším variantom má byť jednoizbový byt (40 jednotiek). Ponuku má dopĺňať 34 trojizbových a šesť štvorizbových bytov.

Source : https://reality.etrend.sk

See less See more
3
  • Like
Reactions: 3
1 - 20 of 421 Posts
Ďalší projekt, ktorý si podľa mňa zaslúži vlastný thread a dokumentáciu výstavby. Dúfam teda že nevadí že som vytvoril nové vlákno. :)
  • Like
Reactions: 5
Discovery Tower má už územné rozhodnutie. Bolo uverejnené na prelome rokov na tabuli ružinovského stavebného úradu. Teraz je to už v archíve, do ktorého dokumenty (netuším prečo) už neprikladajú. Takže človek vie, že niečo bolo zverejnené, no obsah presný sa už nedozvie.
  • Like
Reactions: 2
Discovery Tower má už územné rozhodnutie. Bolo uverejnené na prelome rokov na tabuli ružinovského stavebného úradu. Teraz je to už v archíve, do ktorého dokumenty (netuším prečo) už neprikladajú. Takže človek vie, že niečo bolo zverejnené, no obsah presný sa už nedozvie.
rozhodnutie o umiestneni stavby z 20.11.2017 (zverejnene od 18.12.2017)
https://www.scribd.com/document/369176240/Discovery-Tower-Uzemne-Rozhodnutie-2017
See less See more
Uz maju web aj s novymi vizualizaciami http://discovery-residence.sk
  • Like
Reactions: 3
ten link som otváral s veľkým strachom
našťastie som zostal milo prekvapený

Zdroj: discovery-residence.sk
See less See more
  • Like
akurat "trosku" odrbavaju, kedze tu cyklocestu a pesiu zonu zasadili tam kde je obrovske parkocisko a tiez je tam jednosmerka a medzi topolmi parkuju auta ..
Tak zas netreba až tak kritizovať... minimálne jedno auto už na chodník umiestnili (pred budovou za topoľmi) :)
To skôr to detské ihrisko im asi nikto normálny nemôže zožrať. Keby ho tam aj dali, tak ho zamestnanci okolitých budov, frustrovaný svojou nezmyselnou prácou, nechajú zrušiť, bo ich bude rušiť vreskot detí pri ich bohumilej činnosti.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Na prvý pohľad pekné. Aj na druhý. Asi si tiež povedali, že nie je potrebné zvýrazniť horizontálno vertikálnu monotónnosť fasády z prvých vizualizácii.
[Bratislava] Discovery Residence 23f (77 m)

Localization streets: Mlynské nivy

Construction period: ?Q 2018 - ?Q 2021

Number of floors: 23, +2 underground

Height: 77m,

Number of flats: 137

Number of parking places: 199

Developer: REMAC Properties (podfond ZMJ SICAV, a.s.)

Design: PANTOGRAPH s.r.o.

supplementary information:

Discovery Residence

Visualizations

Zdroj:REMAC Properties, Bratislava YIMBY
See less See more
6
  • Like
Reactions: 5
Hehehe, na ten výhľad na Hrad môžu zabudnúť.
inak mne sa tato stavba brutálne paci ak sa ta členitosť dostatočne podari zvýraznite teda farebne tak to môže byť jedna z najlepších fasád v BA...

BTW chcelo by to zmenit nadpis :)
Súhlasím, myslím že ten redizajn zachránil čo sa (pri existujúcich obmedzeniach zadania) dalo, až by som si takéto niečo vedel predstaviť aj v prémiovejšej lokalite.
  • Like
^^Presne to prémiovejšie miesto by som si vedel predstaviť napr. v mieste kde má stáť Fuxová 2.0. Pre nezasvätených teda Klingerka. A krásne kontrastné napr. k výškovkám SkyParku by to bolo umiestnené na mieste stavby niekoľkých 5-ročníc budovaná Apolka.
rozmýšľal som čo by tak asi bolo najlepšie na ten povrch aby sa zvýraznila ta členitosť a napadlo ma takéto niečo, no nebolo by to super :)

See less See more
Výborné dispozície, pekný slušný projekt! AALLEEEE: Výška vedľajšej business budovy má o pol metra menej, aj keď to na vizualizáciách nie je z marketingových dôvodov vidieť, takže jediný ako taký výhľad bude z južnej strany (z tých najvyšších podlaží s bonusom Slovnaftu v diaľke). Východný pohľad nestojí ani za komentár. Otázkou času ostáva bývalý Orange. Ak by to zbúrali a postavili niečo väčšie DR sa úplne stratí. Vie niekto, či sa s tou barabiznou bude niečo robiť?
See less See more
Bývalý Orange sa rekonštruuje:

http://www.pressburgtower.sk/
  • Like
^^Vždy keď vidím túto budovu, tak si spomeniem na Funésa a jeho mimozemšťanov.
See less See more
  • Like
1 - 20 of 421 Posts