SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Emporia Towers (14f)

29671 Views 123 Replies 48 Participants Last post by  forneus1
6
Basic Info

Construction period: 2Q 2008 - 3Q 2009

Number of floors: 14 + 3 underground

Number of parking places: 346 (underground)

Total floor area: 22 000 m2

Costs: 1 200 000 000 Sk

Developer: Quinlan Private Golub

Architects: Siebert + Talaš

Webpage: www.emporiatowers.sk

Visualizations

source: www.apollosro.cz

Construction Site

25.02.2008

Articles

Veže Emporia zmenili majiteľa

Pri Panónskej ceste bude dvojveža Emporia
See less See more
1 - 20 of 124 Posts
^^Ja neviem,je to pekne,dufam ze postavia.Ale kto dal tomu nazov towers,to by ma fakt zaujimalo...
kazda bytovka v Petrzalke sa moze nazyvat aj vyskou aj proporciami tower odteraz.
preco nie, ved to ma tolko poschodi co Manderlak Tower:cheers:
pekne to je :cheers:
Mne sa hlavne paci,ze sa pekne obstavia Petrzalska stanica,ze ked niekto pride do mesta ma pocit ze prisiel do mesta,nie na sidlisko.:)
Ja sa hlavne obavam o obsadenost. Najma vzhladom na lokalitu a konkurenciu zaplavy novych kanclov v Bratislave. Keby som si mal moznost vybrat sidlo na na Nivach, Prievozskej, v AuparkToweri, Digital Parku, Lakeside ci na nabrezi, urcite si nevyberiem Emporiu.
Ja sa hlavne obavam o obsadenost. Najma vzhladom na lokalitu a konkurenciu zaplavy novych kanclov v Bratislave. Keby som si mal moznost vybrat sidlo na na Nivach, Prievozskej, v AuparkToweri, Digital Parku, Lakeside ci na nabrezi, urcite si nevyberiem Emporiu.
je to aj o cene za m2...
a tym padom aj o rentabilite nakladov na vystavbu a prevadzku, ze ;)
emporia nema taku zlu polohu. a mne sa velmi paci, ze sa hlavne petrzalske tahy panonska a einsteinova pekne zastavaju. konecne to bude mat mestsky a nie sidliskovy charakter.

inak "construction site" emporie uz oplotili, zachvilu to zacne... :)
Aj mne sa to celkom páči, je to jednoduché, ale elegantné, na vizualizáciach to naozaj nevyzerá zle. Určite sa mi to páči viac ako pôvodné vizualizácie s kruhovými oknami... Boli síce originálne, ale na môj vkus to pôsobilo až príliš extravagantne... Najmä s prihliadnutím na lokalitu...
nevie niekto čo to stvárajú na Panónskej pri nadjazde s Rusovskou cestou? Zdá sa že robia niečo ako novú kanalizáciu, ale nie som si istý, vykopali tam celkom hlbokú jamu.
Urcite to patri medzi krajsie projekty v Bratislave, mne sa tie budovy moc pacia :)
mne sa na starych vizoskach pacilo zaoblenie jednej zvyslej steny. vyzeralo to ako prichadzajuci vlak. ale ani proti tomuto nemam vacsie namietky. :cheers:
Na tomto sa asi zhodneme vsetci je to velmi pekna budova na vizualizaci tesim sa na realitu snad to bude aspon taketo :) :cheers:
2
Je to pekne, len sa trochu obavam ako to bude napokon vyzerat... teda myslim hlavne ten obklad...

Na ilustraciu doplnim stary navrh, aj ked ho uz vsetci dobre pozname:

See less See more
2
Toto je nejaký neznámy stavebný ruch na Panónskej, neďaleko Vienna Gate, AC Petržalka a Emporia Towers, netuším čo to je, vidno len, že odstránili nejaké koľaje a niečo tam kopú. Keby to bolo nejaké námestie alebo prechod cez koľaje, nenahneval by som sa.

See less See more
1 - 20 of 124 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.