SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Hlavná stanica, Námestie Franza Liszta

606645 Views 2690 Replies 256 Participants Last post by  TheMajkl
New Station Place in Bratislava:
...
Link: http://www.bratislavskenoviny.sk/54013/vystavba/prestavba-predstanicneho-namestia-sa-ma-zacat...
Visualization video:
Company:I.P.R. Slovakia
Plane: 26 920 m²
Rebuilding:Main building-budova Hl. stanica, Station place,
New Building:Trade center,2 administratively buildings,galerry passage
New terminal bulding MHD,New building-main station......

Now:
See less See more
2
1 - 20 of 2691 Posts
Myslim, ze tu bola v projektoch celkova rekonstrukcia stanice,

Okrem tej stanice ma moderna zastavba vobec nezaujala :nuts: a stavat neviem ako a kedy sa bude. Mozno v dalekej buducnosti
See less See more
Myslim, ze tu bola v projektoch celkova rekonstrukcia stanice,

Okrem tej stanice ma moderna zastavba vobec nezaujala :nuts: a stavat neviem ako a kedy sa bude. Mozno v dalekej buducnosti
..aha.....no podla mna vsecko co tam postavia tak to bude lepsie ako to co je tam teraz.....:nuts:..ale zaujimalo by ma kto toto naprojektoval aka firma....
See less See more
Hmm, už som sa tešil, že je o tomto projekte niečo nové, keď si k tomu založil príspevok... Túto otázku si sa kľudne mohol spýtať v nejakom inom vlákne, nemusel si zakladať nové... Ale vidím, že si tu nový, takže je to OK...

Ani srnky netušia ako to nakoniec bude vyzerať, ja len dúfam že naozaj bude odkrytá pôvodná budova Hlavnej stanice, lebo tá hnusná opacha čo sa na nej priživuje naozaj nie je estetická... Pripomína mi to SNG, kde tiež na krásnu budovu nalepili škaredé monštrum... :(

Inak na tom obrázku som nejako nepochopil tomu dopravnému riešeniu, nie je to tam nejaké strašne komplikované všetko? Tunely, privádzače, mosty, vyzerá to šialene...
See less See more
Bude prestanicne namestie vyzerat takto:?....alebo este sa to len planuje?.....
hmm zaujimave neviem preco ale myslel som ze na predstanicne namestie uz thread mame ak nie tak super ze si ho zalozil tento projekt je velmi vyznamny a velky takze nitku si zasluzi;)

vitaj na fore..

PS: ak mas nejake informacie alebo vizualizacie tak ten prvi post dopln a najlepsie aj v anglictine :)
See less See more
nono..ok...budem sa snazit v anglistine....:nuts:...a neco som aj nasiel..tak doplnim....:yes:...
jeeej anoo tento threa tu chybal....nic ma v ba nezauima tak ako rekonstrukcia main railway station...ach joo nech s tym uz zacnu!!a myslim ze povodne mala obsahovat taku 18? podlaznu vezu...
Aj ja chem aby bolo namestie dokonale, len v tomto nevidim ziadny poriadok, jak bude vyriesena doprava, kadial pojdu elektricky a co este, sa mi zda ze to namestie nieje dost velke. Jedinu pozitivnu vec vnimam v prestavbe stanice co je asi najdolezitejsie a potom prestavba samotneho namestia. Snad to bude vyzerat super nakoniec.

Inac v piatok uz zacali rekonstruovat 3tie nastupiste, zatial zhodili strechu ale a snad to pojde rychlo, tesim sa jak to bude vyzerat :)
See less See more
toto som teraz nasiel....http://www.bratislavskenoviny.sk/54013/vystavba/prestavba-predstanicneho-namestia-sa-ma-zacat..je tam aj trochu napisane ako by mala byt riesena doprava..MHD..elektricky....atd...
P.S:Bratislava Forever....hihi
Citacia z clanku :)

"Už v najbližších mesiacoch sa začne niekoľko rokov pripravovaná komplexná prestavba Predstaničného námestia, ktorá je jedným z najvýznamnejších investičných zámerov na území mesta"

Zabudli priratat Bratislavsku niekolko rocnu prirazku :lol: takze v roku 2010 ak to este neposunu sa nieco zacne robit :)
See less See more
:lol::lol::lol:...to mas pravdu...ale no snazia sa....2 nastupistia su zrekonstruovane 3 sa zacalo...uz im chybaju len dalsie 2..budova stanice....a prestanicne namestie....hihi:nuts:
toto som teraz nasiel....http://www.bratislavskenoviny.sk/54013/vystavba/prestavba-predstanicneho-namestia-sa-ma-zacat..je tam aj trochu napisane ako by mala byt riesena doprava..MHD..elektricky....atd...
:lol::lol::hilarious:hilarious:rofl::rofl: ako sorry ze sa tak blaznivo rehocem ale tento clanok je s oktoubra minuleho roka a za tych niekolko mesiacou ani tuk ze by sa nejako zacalo stavat teda ak nemali na mysli to ze sa rekonstruuju nastupistia ;) inak spolocnost IPR je znama tym ze jej vsetko trva desat rocia tak ze netreba to brat moc vazne :)
See less See more
:lol::lol::hilarious:hilarious:rofl::rofl: ako sorry ze sa tak blaznivo rehocem ale tento clanok je s oktoubra minuleho roka a za tych niekolko mesiacou ani tuk ze by sa nejako zacalo stavat teda ak nemali na mysli to ze sa rekonstruuju nastupistia ;) inak spolocnost IPR je znama tym ze jej vsetko trva desat rocia tak ze netreba to brat moc vazne :)
...:lol:neboj to som si vsimol...a aj poznam tu "super" spolocnost....:lol:..ale ja veril ze raz to bude...:nuts:
See less See more
Gaboo, keď už si založil tento thread, tak svoj prvý post uprav a vlož tam viac informácií a vizualizácií tohot projektu v angličtine, ďakujem.:)
See less See more
Gaboo, keď už si založil tento thread, tak svoj prvý post uprav a vlož tam viac informácií a vizualizácií tohot projektu v angličtine, ďakujem.:)
Gabo, mas pracu navise :cheers: :lol:
vyzera to velmi pekne..len som si nevsimol kam idu elektricky???:lol:....mali by ist pod....myslite si ze ked to budu robizt tak budu aj odklonene vlaky....alebo elektricky a autobusy minimalne ano.....
vyzera to velmi pekne..len som si nevsimol kam idu elektricky???:lol:....mali by ist pod....myslite si ze ked to budu robizt tak budu aj odklonene vlaky....alebo elektricky a autobusy minimalne ano.....
Ďakujem ze upravenie toho prvého postu, stručné, ale nazačiatok hádam stačí.;)
nono...ja tiez o tom nevim vela.....inak nejde som videl nejaky clanok kde bolo spomenute ze vlastne niva HL. stanica by mala byt uz aj so stanicou na "Buduce"metro.....podla mna by to bolo dobre lebo tom tam zase burat....no...bude to haluz....
nono...ja tiez o tom nevim vela.....inak nejde som videl nejaky clanok kde bolo spomenute ze vlastne niva HL. stanica by mala byt uz aj so stanicou na "Buduce"metro.....podla mna by to bolo dobre lebo tom tam zase burat....no...bude to haluz....
Skús toto:http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=20050735&postcount=309
aj ja sa na tento projekt velmi tesim. to dopravne riesenie vyzera celkom vpohode, uz sa tesim na dopravne obmedzenia na prazskej a sancovej, ked to budu stavat. :banana:

do prveho postu by si mohol doplnit toto video:
1 - 20 of 2691 Posts