SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Kúpa a prenájom bytu

1381505 Views 9699 Replies 368 Participants Last post by  hornadolna
Kedze sme my, ako kupujuci, alebo potencionalny kupujuci v porovnani s nasimi zivotnymi nepriatelmi - developermi, v znacnej medialnej nevyhode a sme pod neustalym prepieranim mozgov, nepravdivych prognoz a dezinformacii zo strany medii, zakladam tento thread, v ktorom by som chcel otvorit diskusiu o vyhodnosti kupy bytov v rozlicnych projektoch, ich vzajomne porovnavanie na zaklade cien, dispozicii, standartov, dopravnej dostupnosti, kvality pouzitych materialov a mnohych inych veci, suvisiacimi s kupou bytu.

Vsetky tieto skutocnosti budem pravidelne editovat na tejto prvej strane, Vas by som poprosil o hodnotenia tychto projektov, ktore tu budem taktiez updateovat a taktiez o poukazania na ine projekty, na ktore tu zabudnem.

Taktiez by som bol rad, keby tu jednotlivci uverejnovali svoje skusenosti s developermi a realitnymi kancelariami, ci uz pozitivne, alebo negativne.
Nech sa o nich dozvie co najsirsia verejnost.

Takze skusme:

Byty v Bratislavskych projektoch

-na zaklade sucastnych cien:
pocet izieb budem uvadzat podla svetoveho standartu - a to poctom spalni, aby sa kvoli tejto zavadzajucej skutocnosti mohli lepsie provnavat ceny bytov u nas s cenami na zapade, kedze obyvacia izba sa berie ako normalny stadart bytu.

Tri Veze:

- studio apartment - 110 000€ za 40m2 byt

- 1 bed apartment - 123 000€ za 50m2 na nizsich podlaziach, az po 217 000€ za 64m2

- 2 bed apartment - 194 000€ za 84 m2 na nizsich podlaziach, az po 287 000€ za 83 m2 na vyssich podlaziach

- 3 bed apartment - 305 000€ za 117 m2 :crazy: na nizsich, az po 402 000€ za 117 m2 na vyssich podlaziach

poznamka redakcie: kupa bytu sa vyslovene neodporucuje na zaklade prilis vysokeho rizika straty hodnoty bytu v najblizsom obdobi

Vienna Gate:

- studio apartment - 92 500€ za 46m2 byt

- 1 bed apartment - 129 000€ za 63m2 na nizsich podlaziach, az po 233 000€ za 104m2

- 2 bed apartment - 200 000€ za 106 m2 na nizsich podlaziach, az po 340 000€ za 156 m2 na vyssich podlaziach

- 3 bed apartment - v tomto projekte sa nenachadzaju

Obydick:

- studio apartment - 100 000€ za 34m2 byt az po 129 000€ za 49 m2

- 1 bed apartment - 157 000€ za 72m2 na nizsich podlaziach, az po 194 000€ za 76m2

- 2 bed apartment - 177 000€ za 74 m2 na nizsich podlaziach, az po 320 000€ za 115 m2 na vyssich podlaziach

- 3 bed apartment - 291 000€ za 120 m2 :crazy: na nizsich, az po 476 000€ za 168 m2 na vyssich podlaziach

Na zaklade lokality:

Nema niekto tabulku s cenamy bytov v roznych Bratislavskych obvodoch?

Na zaklade dispozicii, standardov a pouzitych materialov:

Zuzana pomoooc!
Default, kde si? :dunno:

Developeri jednotlivych projektov, nase skusenosti s nimi:

Z hladiska casovej narocnosti budem tento thread doplnat postupne, akakolvek vasa pomoc - copy/paste je viac ako vitana
See less See more
1 - 20 of 9700 Posts
^^^^^^

:applause:

Výborné vlákno. A inak, bude zaujímavé aj porovnať podobné byty vo Viedni, či v Prahe, aby sme si otvorili oči, na čo sa tu developeri hrajú. Slovo luxus je na západe brané úplne inak ako my.

Platíme viac za menej, a ešte to niekto nazýva luxusom. :eek:hno:
Iba mám pripomienku k názvu vlákna , k vláknu samotnému sa nevyjadrujem , uvidíme ako sa vyvinie.

Vlákno Kupa bytu v Bratislave - poradna by sa malo premenovať na [Bratislava] Kúpa bytu (poradňa)
:)
vynikajuci napad ... moze to vela veci umiestnit na spravnu mieru ... tesim sa na prispevky ... ja moc nemam cim prispiet (kedze som este nezarabajuci sopliak :lol: ) , ale precitam si rad ... sorry za OT
Takých je tu viac ;)
no ked uz OFFTOPIC, tak kolko mate rokov?
no ked uz OFFTOPIC, tak kolko mate rokov?
Stačí popozerať profily. ;-)

BTW: Keď sa už zakladá thread, tak by som poprosil aspoň v tom názve dodržať nejaké tie interpunkčné znamienka.
20...ja urcite do tohto threadu tak skoro neprispejem.Ale mozno sem tam precitam.Aj ked viem v akom duchu sa to tu bude niest.:)
naozaj nechcem byt OT, ale tak ked uz otazka tak odpoved ... 21 ...
Bezte sa bavit inde, deti.
A na tie interpunkcne znamienka mozem nasr..t.
a ty milan11 ides z irska radit ako kupovat byt v BA ? si trufas
a ty milan11 ides z irska radit ako kupovat byt v BA ? si trufas
Nechcem radit.
Chcem porovnavat, nazor nech si utvori kazdy sam.
Taktiez chcem, aby sa do tejto debaty zapojili ostatni, predsa vy mate viac skusenosti a vedomosti ohladom bratislavskych lokalit a pristupe developerov.
Takisto mnohi z vas travia ovela viac casu za pocitacom a poznaju jednotlive projekty - dispozicie bytov a pod.

Ak mi s tym vsak nikto nepomoze, staci kazdeho nazory, bude mi trvat minimalne tyzden, kym dam dokopy vsetky informacie a aj tak to budu iba info prebrate z webu - to znaci ceny, lokality a pod.
Milan ak sa ti tu podari seriozne porovnanie a budes to mat aktualne tak si myslim ze to tu moze byt velmi uzitocne vlakno, tak drzim palce a som zvedavi na aku uroven to tu pojde ..
Deti sa obcas spravaju rozumnejsie ako dospeli, takze vek by som tu neriesil :)

...inak tema je to zaujimava...tesim sa na prispevky

skusim taku otazku...mozno sa niekto chyti :)

Ako by mal vyzerat Vas vysnivany 'idealny byt'? Kde by sa mal nachadzat? Aky by mal byt velky? A hlavne kolko by ste zan boli ochotni zaplatit? Kludne popustite uzdu fantazii...mozte snivat aj o lokalitach kde v sucasnosti este nic nie je

Moj idealny byt by sa mal nachadzat na petrzalskom pripadne bratislavskom nabrezi...niekde medzi starym a pristavnym mostom...pripadne v zimnom pristave...alebo v zone dostojevskeho - mlynske nivy - kosicka

...na zaciatok by stacil aj mensi kedze zatial nemam deti :) v pohode aj 1 alebo 2izbovy...clovek travi aj tak vacsinou casu v praci alebo vonku nie? :)

...mohol by byt v nizkopodlaznom objekte ale asi aj v 'mrakodrape'...ale nie prilis vysoko aby som nemusel pouzivat vytah :)

Cenu by mal mat taku aby sa zan dalo dat tych cca 30 percent v hotovosti...a aby sa ten zvysok dal nejak rozumne dlho (rozumej nie 50 rokov) a v rozumne vysokych splatkach (rozumej takych aby sa popri splacani dalo aj nieco usetrit + aby boli decka pekne oblecene a najedene a aby sme si mohli kazdy rok dovolit zimnu a letnu dofcu a sem tam divadlo/kino/festival) zaplatit

...cize na svoj vysnivany byt si pockam takych 10+ rokov :) ale mam kde byvat takze v poho :)

ps: byval by som v nom len cez tyzden...vikendy by som travil v dome s velkou vinicou mimo ba ;)

Inak Milan myslim ze tie 1 bed apartment a spol tu na svk nie su velmi zauzivane...kludne pouzivaj klasicke 1,2,3izbaky a tak :)
See less See more
A na tie interpunkcne znamienka mozem nasr..t.
Myslim ze ty sa zabavas vo viacerych threadoch...
vienna gate sa ti bude tazko porovnavat s ostatnymi projektami, kedze v nej developer pouzil "odrb na parkovacich miestach" a vacsina bytov sa po kupe prieckuje na viac izbove (ak to sirka presklenej steny dovoluje).
takisto je vienna gate specificka kvoli tomu, ze druha veza je apartmanova.

osobne pochybujem, ze sa daju projekty medzi sebou objektivne porovnat. vzdy je to otazka subjektivnych preferencii (niekto hlada vysku, iny rieku, dalsi pohlad na vlaciky, predposledny klud prirody a posledny blizskost centra). treba pamatat na to, ze co je dobre pre mna, nemusi byt aj pre ineho a naopak.

ale tak zelam vela stastia v porovnavani, budem sledovat ako sa to tu vyvine. :cheers:
Okolie Dostejovského ,Prievoz. Pochopitelne aj mne by stačil malý byt , ale potrpel by som si na peknom výhlade a aj na terase na ktorej by bolo možné tráviť večeri. :)
mne by stacil byt akykolvek, koli sportovym aktivitam by som vsak dbal hlavne na vyber lokality .. neviem ako je to v BA, ale ja mam 100 metrov za panelakom rozsiahly les, 100 metrov pred panelakom rozsiahle luky a na bok od panelaku len par km su to Kremnicke vrchy zo Skalkou ... urcite by som chcel v buducnosti podobnu lokalitu, a byt by stacil dvojizbovy, hlavne velka lodzia(balkon) a velke okna (nizke parapety) ...
Myslim ze toto vlakno nebolo zalozene na vyjadrenie svojich snov o byvani,ale na realnom porovnavani skutocnych skusenosti jednotlivych majitelov,najomcov,ich skusenosti s realitkami a jednotlivimi projektami.Takze by sa mohli vyjadrit v prvom rade majitelia nejakych bytov,a az potom mi ostatni sa ich pytajme co nas zaujima.Ak som spravne pochopil.
Na zaklade lokality:

Nema niekto tabulku s cenamy bytov v roznych Bratislavskych obvodoch?
http://www.realitnamapa.sk/
1 - 20 of 9700 Posts