SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Nido

194471 Views 622 Replies 129 Participants Last post by  mike256
Typ projektu: Obytny
Developer: Iuris Group
Architekt: Grido
Web projektu: https://www.nido.sk/
Zaciatok vystavby: 1Q/2017 (1. etapa)
Ukoncenie vystavby: 3Q/2018 (1. etapa)
Pocet bytov: 114 (1. etapa)
Pocet parkovacich miest: 149 v garazi + 15 vonku (1. etapa)
Doplnujuce info: http://reality.etrend.sk/byvanie/pri-kuchajde-vyrastie-n-do-so-stovkou-bytov.html

See less See more
7
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 623 Posts
ja len dufam, ze ten architect, resp ten co robil vizualicaiu sa len sekol, leob ked zuzia ten BUS pruh aj odbovcenie z tomasikovej, tak to bude "radost" ..
decentralna "rekuperacia" aka diera v kazdej obytnej stene s takym malym cudom, co sa tvari, ze je rekuperacia a bude to hlucne. je to v kazdom novsom projekte aby splnili nove normy. je to lacnejsie radovo ako centralne vetranie a pri sposobe cistenia na slovensku aj ked je to len papierova splnena vec, mozno aj lepsie ako ta centralne vetranie ..
See less See more
jedna sa o exterierove osvetlenie toho parcika s detskym ihriskom vo vnutrobloku. cize okrem estetickej funkcie, budu mat tie "gule" aj jednu prakticku funkciu..
snad to nebude svietit do vsetkych smerov ako typicke mestske lampove gule z konca 90tych a zaciatkom millenia , ktore robili velky svetelny smog .. ale snad to bude svietit len smerom dole .. a je tam lepsie poriesene vymienanie ziaroviek ako na apolle
See less See more
U mna osobne je toto asi najkrajsia novostavba od gaudiho. Mne sa tento projekt neskutocne paci. Male minus ma lokalita ani nie tak kvoli ceetam ako kvoli zeleznici, ale clovek si zvykne asi na vsetko.
  • Like
Reactions: 4
satelitom a najma klimatizaciou mas priamy zasah do konstrukcii stavby. v rakusku by ta hnala rovno stavebna policia.
nadherny projekt! palec hore, dokonca aj ta segregorvana cyklotrasa
Ani by som tam nic nesadil, cela trnavska je zrela na velku rekonstrukciu. Kde by sa cesta posunula viac dostredu na ukor stredoveho pasu a po bokoch by mohol byt siroky chodnik + cyklotrasa na kazdej strane. A ked budu nejake peniaze navyse, tak v stredom pase by som si vedel predstavit palmy. :lol:
Ja tajne dufam, ze raz pojde po trnavskej elina. Miesto tam je a aj napokenie na myto. Idealne po stopach zeleznice. Urcite by sa uzivila minimalne po tangentu cez tomasiokovu ;)

Zmena UP sa snad podari pretlacit do konca volebneho obdobia, alebo BA dopadne ako praha
See less See more
  • Like
Reactions: 1
cast pri ceste bolo parkovisko a dalej to boli ihriska .. ktore darovali mesto, ze tam nemoze byt nic ine ako sportoviska. no a takto to dopadlo..
stacia aj dvoskla plastove, pointa je dobra montaz, lebo ked to drbnu len tak na penu, bez pasok bez poriadneho zapucovanie, ale este ako si niektori "experti" to zlahcuju ze tam zasietkuju 1cm hruby polys .. tak to je potom "kvalitka"
klima/rekuperacia a otvaranie okien ta netrapi. a ani greta, ze tym oteplujes planetu :D
  • Like
dreveny ramy s trojsklom su fajn, ale ked su na hovno namontovane, tak ti to nepomoze. videl som uz aj internorm okna, drahe jak svina, ale totalne sfusovana praca.
vyzera to na podkladovy beton. niekedy sa to zvykne dat. je to 5-10cm vrstva vetonu. je to ale "drahsie" riesenie. ale zase to ma dost vyhod, co sa tyka napr polozenie hydroizolacie
zakladanie na pilotach je drahsie ako klasicke zakladanie. a spravne vydedukoval, kde je zle podlozie, a samozrejme pri vyssich budovach sa to oplati. je to vec vzdy na statikovi. napriklad aj niektore panelaky v petrzalke su na pilotach. niekde sa pouziva kombinacia, vid kmotrikov stadion a byty na tehelnom. vlastne aj zakladanie eurovea II je kombinacia pilotov a hrubej zakladovej dosky. razsochy mali zase hrubu zakladovu dosku ..
See less See more
  • Like
Reactions: 2
fiha, to vyzera na predsadenu montaz. klobuk dole. to ani na rodinnych domoch este ludia nepraktizuju, nieto na developerskych.
  • Like
predsadena montaz je o dost narocnejsia na spravne osadenie. aj pri RD asi tak o polku drahsie ako klasicke osadenie priamo na spaletu a navyse nie vsetci to vedia robit, takze preto som dost prekvapeny, ze do toho isli. tam sa moze kopu veci posrat.
  • Like
neviem preco mi to pripomina stary central
Mna skor trapi, ze tak siroky chodnik a ziadna cyklo.. ci to este namaluju? Lebo od tomasikovej by mala byt..
juj, takze tam bude predsa dokonca docela luxusna cyklotrasa

a ako vidno je tam aj ozaj luxusne vela priestoru na patricnu zelen
  • Like
tak asfalt je fajn,ale tu uplne chyba, ze sem tam ohli nechat aspon priestor na zelen na take zelene oddelnie chodnika a cyklo. ale zase konecne normalna cyklotrasa
1 - 20 of 623 Posts