SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Nido

192352 Views 614 Replies 128 Participants Last post by  ER202020
Typ projektu: Obytny
Developer: Iuris Group
Architekt: Grido
Web projektu: https://www.nido.sk/
Zaciatok vystavby: 1Q/2017 (1. etapa)
Ukoncenie vystavby: 3Q/2018 (1. etapa)
Pocet bytov: 114 (1. etapa)
Pocet parkovacich miest: 149 v garazi + 15 vonku (1. etapa)
Doplnujuce info: http://reality.etrend.sk/byvanie/pri-kuchajde-vyrastie-n-do-so-stovkou-bytov.html

See less See more
7
  • Like
Reactions: 5
1 - 8 of 615 Posts
Najväčšia výhoda: priamo pri Kauflande. Mmm, nakúpil by som tony zeleniny a ovocia za pár centov.
  • Like
Reactions: 1
^^ Hlavne paradajok, však? :D
Presne! :banana:
To je skvelé, o tomto zvyku som doteraz nevedel. Podáva sa aj na takýchto veľkých komerčných stavbách pohostenie? :)
Mne tam tie čierne oné tiež nesedia, ale aj tak je to krásny projekt. Detaily, členitosť, rôznorodosť, zasadenosť do okolitého prostredia... Vidno, že si dali záležať. Povedal by som, že je to zatiaľ na základe vizualizácií lepšie, než Sky Park, aj keď s finálnym hodnotením počkám na dokončenie oboch.
See less See more
Mne sa to celé páči. Keby to stálo tam, kde Sky Park alebo autobusová stanica, chcel by som tam bývať. Nízka budova lemujúca cestu to pekne opticky oddeľuje a pasuje k zvyšku. Z vnútornej strany mi trochu pripomína klasickú polikliniku z čias komunistov v pozitívnom zmysle a tie farebné a materiálové kombinácie sú podľa mňa super. Vďaka tomu ohradeniu by mi nevadili ani nižšie byty, ba možno by som k nim aj inklinoval, ak by nebolo z výšky na čo pozerať.
See less See more
  • Like
Toto sú podľa mňa jedni z najlepších bytov na súčasnom trhu novostavieb:

Najmä tie tri päťizbové s obývačkou a kuchynským kútom „nad priepasťou“ a so sklenenými stenami po oboch stranách vyzerajú veľmi zaujímavo. Páči sa mi to oveľa viac, než tie uniformné bytovky.
See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
Pri toľkých kúpeľniach by som čakal pri jednej vchod priamo zo spálne pre väčší komfort.
To je pravda, ale napríklad v tom 4+kk by na to stačilo presunúť jedny dvere. 5+kk by si vyžiadal väčšie zmeny, ale stále to vnímam ako veľmi flexibilnú dispozíciu. Oproti tomu v Sky Parku sa v rámci 3+kk bytov (s výnimkou tých na predposledných dvoch obytných podlažiach) dá akurát tak zrušiť jedna priečka.
See less See more
  • Like
Pripomína mi to výrobnú halu alebo nízkonákladový open space, ktorý by zapadol vedľa Westendu. Naozaj zvláštny kontrast oproti tej obytnej časti.
  • Like
1 - 8 of 615 Posts