SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Nido

189983 Views 592 Replies 126 Participants Last post by  Mirecc
Typ projektu: Obytny
Developer: Iuris Group
Architekt: Grido
Web projektu: https://www.nido.sk/
Zaciatok vystavby: 1Q/2017 (1. etapa)
Ukoncenie vystavby: 3Q/2018 (1. etapa)
Pocet bytov: 114 (1. etapa)
Pocet parkovacich miest: 149 v garazi + 15 vonku (1. etapa)
Doplnujuce info: http://reality.etrend.sk/byvanie/pri-kuchajde-vyrastie-n-do-so-stovkou-bytov.html

1 - 18 of 593 Posts
Progres stavby

Nido už prekonalo fázu "diera v zemi":

Zadná strana celkom rýchlo rastie, okolo však nič netrčí a na časti od Trnavskej sa akoby ani nezačalo pracovať. Takto to vyzerá, akoby to mala byť malá bytovka s pár bytmi.

Progres stavby

Vyzerá to tak, že sa s hrubou stavbou prvej fázy dostávajú do finále. Aj dnes (v nedeľu) sa žeriavy hýbali a pobehovalo tam aj zopár robotníkov.

Celkom zaujímavo riešené balkóny:

Plus by ma zaujímalo, čo sú to tie rúry, čo trčia zo steny na balkón. Či nejaký výduch vzduchotechniky, alebo niečo iné.
Jedna dnešná: Nido už dostáva zimný kožuch:

Nido nie je na Bajkalskej, takže odtiaľ asi nevidno nič. :nuts:

Na fotkách ju nevidím.

Inak, nevie niekto, ako to vyzerá s druhou fázou? Posledne som zachytil len to, ako proti nej prostredníctvom platených príspevkov na FB brojil Čupka. Pretože vznikne ďalší "zub na panoráme Bratislavy", budú tam "metličky namiesto vyrúbaných stromov", pričom "mestská časť by mala jasne voči takému konaniu jasne vyhradiť, pretože jediní kto na tom stratia sú mestská časť a jej obyvatelia". (skopírované aj s gramatickými chybami, takže ja za ne nemôžem :lol:)

Odvtedy som o druhej fáze nepočul. Tak len či sa im ju nepodarilo zablokovať, lebo bez toho tam tá prvá časť bude trčať doslova z ničoho.
Nido z balkóna. Tu ani moc nevidno ten asfalt všade naookolo. :)

Pár mobilom narýchlo z piatka. Fakt super projekt.

Super projekt, takto dostane hlavu a pätu. Dúfam, že nenarazí na Vallovu nechuť k povoľovaniu apartmánov. Lebo kým sa zmení uzemný plán, tak to bude trvať roky.

Inak, tak pekný projekt by si mohol odpustiť prikrášľovanie vizualizácii. Žiadne stromy na páse trávy pri chodníku nie sú a ani v stredovom páse na Trnavskej. A si ich tam ani nevysadia, tak načo tam dávať niečo, čo tam nebude. Projekt je pekný aj bez toho.
Našiel som v mobile zopár zabudnutých fotiek z doby, keď tá úprava pozemku začala. Takže pridávam, sú z 11 a 17. decembra.

Pamätá si niekto, čo bolo na tom pozemku pôvodne? Lebo na začiatku tam rozbíjali súvislé plochy betónu, akoby to bolo betónové parkovisko niekedy, alebo niečo podobné.

Takto to rozbíjali 11. decembra 2019:

A takto to vyzeralo o necelý týždeň:

Plné rozlíšenie by sa malo po kliku na obrázok rozbaliť na Imgur.
  • Like
Reactions: dezeen
Takto dopadla "Nido guľa", ktorá najprv trčala z bilbordu a potom sa povaľovala po zemi (zabudnutá foto spred týždňa):
72415
72417
Pár fotiek mobilom na rýchlo počas čakania na autobus

Plot ide dole:
379959
379964

Terénne úpravy pokračujú:

379970

A kvietky pred prvou fázou kvitnú

379972

Inak, počas fotenia sa pri mne pristavila jedna pani a pohoršene mi vysvetlila, aké je to strašné, že ľudia chcú bývať v niečom takom. Slovo hnus nepoužila, ale malo to presne ten význam.
No, mal som sa chuť jej opýtať, či ona býva vo vile Tugendhat.
  • Like
Reactions: bytcoin and Wizzard
Spravili stavebný plot tak, že fotiť z chodníka sa takmer nedá. Ale už tam rastú základy na prvý žeriav.
587573
587577

Attachments

Ak máte niekto ceny, sem s nimi. A ešte by ma zaujímalo, ako sa zmenili oproti prvej fáze, ktorú mnohí označovali za predraženú.
Vypínače sa robia v mnohých projektoch výrazne nižšie umiestnené než v starších barákoch. Takto nemá problém si zasvietiť tak dieťa, prípadne človek na vozíku.
  • Like
Reactions: aquila
To je tak, keď niekto podvedome považuje svoju voľbu za Mercedes. A tomu potom prispôsobuje príklady.
1 - 18 of 593 Posts