SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Projects and Construction Updates XI

144541 Views 996 Replies 95 Participants Last post by  Qwert

default, akoze tie BANANA a NIMBY, to bolo super :lol: Ale bohuzial taki ludia fakt existuju.

hurahura, chapem, nie je to niec prijemne, len teraz ludia nemozu vediet, ako to bude. Takze ono ak sa to postavi, tak by to bolo fajn, lenze naozaj niektore stavby sa vlecu a su hrozne. Ja byvam blizko stavby a tiez to nie je nic extra, ale ubehli nieco okolo dva roky a uz to nie je take hrozne, uz sa obklada a robi sa najma vnutri.
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 997 Posts
ja by som videl fajn obnovit namestia, podchody, kupit tym bezdomovcom pred hlavnou staniou zadarmo jednosmernu cestu vlakom :)
ja by som videl fajn obnovit namestia, podchody, kupit tym bezdomovcom pred hlavnou staniou zadarmo jednosmernu cestu vlakom :)
Ano mas pravdu a to su prave miesta podla ktorych sa hodnoti mesto... Nejde o to ci mame novy skyscraper. Ja by som bral ciste namestia udrziavane travniky a podobne aspon na tych najdolezitejsich miestach ako su namestia, stanice a pod. Hned by to aj turisti inak brali a Blava by nebla sivou myskou. Lenze to by sa museli zmenit priority :cheers:
3
Na Záhradníckej sa chystajú byty i divadlo

V bratislavskom Ružinove pripravujú ďalšiu polyfunkciu. Na mieste niekdajšieho parkoviska oproti výškovej Glórii sa chystá bytovka s garážovým domom. Investorom je Danicon Holding, a.s.

Majú vzniknúť na mieste bývalého parkoviska medzi Záhradníckou a Palkovičovou. Parkovací dom so štyrmi nadzemnými a dvoma podzemnými podlažiami má spolu s vonkajšími státiami priniesť 317 miest. Spolu s ním sa pripravuje aj jedenásťpodlažná budova s približne stovkou bytov. Počíta sa aj s menšími obchodmi a službami.

Proti plánom spoločnosti protestujú obyvatelia okolitých domov. Stavba síce získala územné rozhodnutie ešte pred Vianocami, občianske združenie sa však odvolalo na Krajský stavebný úrad. Najskôr do konca roka by sa mohlo začať s výstavbou. Predpokladané náklady dosahujú zhruba 12 miliónov eur.

Foto a článok prevzaté z TRENDreality

Pôvodný článok reality.etrend.sk/na-zahradnickej-sa-chystaju-byty

Mapa : maps.google.com
See less See more
Ja som strasne zvedavy, ako tam bude vyzerat taka staticka doprava ked otvoria blizku Jegeho alej. To bude mega brutal.
Ja som strasne zvedavy, ako tam bude vyzerat taka staticka doprava ked otvoria blizku Jegeho alej. To bude mega brutal.
bude. mna hlavne pobavilo, ked v ramci tej uzasnej rekonstrukcie Zahradnickej nijak nevyriesili to uzke miesto z krizovatky Miletickova/Zahradnicka smerom na Ruzinovsku a dolava na Jegeho. jeden pruh rovno, jeden pruh dolava, uz teraz to tam obcas je zaujimave. :bash:
bude. mna hlavne pobavilo, ked v ramci tej uzasnej rekonstrukcie Zahradnickej nijak nevyriesili to uzke miesto z krizovatky Miletickova/Zahradnicka smerom na Ruzinovsku a dolava na Jegeho. jeden pruh rovno, jeden pruh dolava, uz teraz to tam obcas je zaujimave. :bash:
A ked si pozries celu tu "rekonstrukciu" tak zistis krivu kolajovu trat na Zahradnickej pri Glorii, doslova odflaknute umiestnenie stlpov trakcneho vedenia a osvetlenia ktore su dost casto v ceste chodcom, to iste aj semafory na krizovatke Zahradnicka a Mileticova, dalej nerozumiem preco v smere od Slovanetu neurobili samostatny odbocovaci pruh na Jégého :bash: Pretoze ten pruh ide zaroven aj rovno a za krizovatkou v podstate mas malo casu sa preradit do praveho ak by si stal v lavom pruhu. No proste toto podla mna projektanti poriadne odflakli.
Co sa tyka problemu statickej dopravy tak to je tam katastrofa posledne asi 3 roky. Parkovisko na Jégého je napriklad teraz pocas vystavby JA premanentne obsadene stavbarmi a v pripade hokejovych zapasove je to mega, brutal katastrofa :bash::bash::bash: A ked dokoncia JA ani nechcem vidiet co to tam bude za bordel pretoze pocet parkovacich miest ako vsetci vieme podla normy tym tisickam obyvatelov urcite stacit nebude.
To ze majitel pozemku zabral predtym verejne parkovisko a neposkytol ziadnu nahradu je iba vina magistratu nakolko len poslanci mesta su zodpovedny za tento stav kedze pozemok aj s parkoviskom predali bez toho aby majitel pocas vystavby zabezpecil adekvatnu nahradu!!! Toto je fakt bananova republika a lutujem obyvatelov Palkovicovej pretoze takto tam maju mega-brutalne problemy s parkovanim. Netvrdim ze by majitelila aut mali mat parkovisko zadarmo ale bohuzial posledny rok nie je mozne si ani oznacit a prenajat parkovacie statie od MU Ruzinov nakolko je problem so statickou dopravou v Ruzinove a PZ SR a MU taketo povolenia preto nevydaju. A je vobec otazne kedy zase zacnu vydavat! Radsej asi ani nemat auto alebo byvat v novostavbe kde si treba zakupit statie v podzemnej garazi alebo vonku pri dome. Sorry ze som sa tak rozpisal ale tento problem sa ma dotyka nakolko som v tejto oblasti prezil 25 rokov takze problemy so statickou dopravou v tomto okoli doverne poznam.
See less See more
3
Polyfunkčný dom Atrium, Herlianska.

Polyfunkčný dom Aston, Astrová.

See less See more
Polyfunkčný dom Atrium, Herlianska.

Ani som nevedel ze to uz je dokoncene. Ale dispozicne riesenie bytov strasne tak ako aj ich stranka bez cien jednotlivych bytov :eek:hno: Odhadujem ze chcu tak 67-70tis za m2.
Petrol station right under your balcony .. how romantic.

They used to have great ice cream near there...
3
Perla Ružinova

prace na tejto stavbe pomalicky, naozaj pomalicky postupuju

See less See more
^^a čo Mountfield? Kedy pôjde dole?
Petrol station right under your balcony .. how romantic.

There used to have great ice cream near there...
:)

See less See more
prace na tejto stavbe pomalicky, naozaj pomalicky postupuju
si si isty? naposledy, ked som isiel okolo, tak na tabuli bolo, ze sa jedna o rekonstrukciu inzinierskych sieti, s Perlou Ruzinova to nemalo nic spolocne.

There used to have great ice cream near there...
to su albanci, ti tam boli uz za cias hlbokeho socializmu. teraz sa presunuli na druhu stranu ruzinovskej, hned oproti, v takom domceku (asi na cierno postavenom).
si si isty? naposledy, ked som isiel okolo, tak na tabuli bolo, ze sa jedna o rekonstrukciu inzinierskych sieti, s Perlou Ruzinova to nemalo nic spolocne.
Myslim ze ta velka jama hovori za vsetko. To asi rekonstrukcia inzinierskych sieti nebude :)
2
20.1.'09 | update

...akurát neviem čoho update. Viem, že pozemky navôkol (teda tie, čo sú bližšie k STU) vlastní Sekyra a Immo International ale netuším, čo a kto stava pri Delli. Nevedel by niekto?

See less See more
^^ nebude to tá takzvaná rekonštrukcia nejakej industriálnej budovy?
ano takzvana rekonstrukcia, ak sa nemylim na akysi hotel...
1 - 20 of 997 Posts
Status
Not open for further replies.