SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Rezidencia Mierova (Treenium)

133320 Views 409 Replies 105 Participants Last post by  jajopajox
Lokalita: Bratislava Ružinov (križovatka Hraničná- Gagarinova)
Počet podlaží: 18
Počet parkovacích miest: 147
Celková podlažná plocha: 13 358 m²
Developer: Greefin Group

Zdroj Treenium
  • Like
Reactions: Henrich37
1 - 7 of 410 Posts
Čo sa týka umiestnenia domu pri križovatke, v meste sú taktiež domy pri križovatkách a rušnejších.
  • Like
Reactions: Henrich37
mne skôr vadí, že sa sťažujú na úplne každý projekt.
Žiaľ, protestovanie a odpor proti výstavbe je trend. Čo sa týka projektu Treenium, ak predávajú byty na podlažiach, na ktoré nemajú stavebné povolenie, tak od nich a celkovo nie je férové.
Myslím, že by sa protestovalo, aj keby tie projekty boli v poriadku.
  • Like
Reactions: MarioAL
nech hovori kto chce co chce, ziaden starosta mestskej casti neurobil tolko co pekar pre ruzinov. za tych 6 rokov zabranil tolkym sialenym stavbam az sa divim, zs mu pred barakom uz niekto nieco neurobil...

nemam rad KDH ale jeho budem propagovat vzdy.
Mne sa meno Pekár, Ružinov, "zabránil výstavbe" spája s nimbysizmom, takže ja tento štýl nemusím.
Áno, som za dodržiavanie územného plánu, len sa mi nepáči boj proti výstavbe, najmä na mnohých škaredých sídliskách, ktorých urbanizmus je skôr katastrofa narozdiel od urbanizmu centier miest.
Na druhej strane, tam by tých 19 poschodí nevadilo.
Akurát ma napadlo miesto kde stojí Premiére a porovnával som to s týmto miestom, ktoré je pre výstavbu výškovej stavby vhodnejšie, tu by tá stavba bola aspoň dominantou. Na druhej strane ten ich predaj na vyšších poschodiach, o ktorých sa ani nevie, či budú vôbec stavať nie je moc fér. Treba zas uznať, že budova nevyzerá zle. V článku priznali inšpiráciu projektom Bosco verticale z Milána. Niekto tu na skyscrapercity aj tento milánsky projekt, ak ma pamäť neklame dokonca postol (pre doplnenie, bol to paradajka s linkom na článok o podobných projektoch v Číne a už v spomínanom Miláne stránku dozadu).
1 - 7 of 410 Posts