SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Trnavské mýto | Nový Istropolis

492251 Views 2364 Replies 226 Participants Last post by  hmmmsma
9

Trnavské mýto je dôležitý dopravný uzol v Bratislave, na rozhraní mestských častí Nové Mesto a Ružinov. Stretávajú sa tu všetky módy mestskej hromadnej dopravy (toho času 17 denných a 2 nočné linky) a je tu zároveň dôležitá križovatka pre automobilovú dopravu. Priechod peších je riešený prevažne mimoúrovňovo podchodom, ktorého rekonštrukcia začala v roku 2017.

Tento thread je venovaný nie len samotnému podchodu na Trnavskom mýte, ale aj nadväzujúcim verejným priestorom na povrchu a informáciám týkajúcim sa uzla Trnavské mýto. Neďaleký Centrál má vlastný thread a zrejme v dohľadnej dobe bude mať vlastný thread aj Istropolis, dovtedy informácie o Istropolise patria do Projects and Construction Updates.

Základné informácie o rekonštrukcii podchodu na Trnavskom mýte:

Investor: Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, Immocap

Výška investície:
1,2 milióna € - Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava
2,5 milióna € - Immocap

Rozsah investície: kompletná rekonštrukcia podchodu a okolia podchodu, v podchode bude zriadených 18 prevádzok na 1 400 m2 plochy.

Webová stránka projektu: http://www.trnavskemyto.sk/

Schematický plán podchodu po rekonštrukcii:

Vizualizácie:

See less See more
  • Like
Reactions: 2
1 - 20 of 2365 Posts
Včerajšie fotky od Wizzarda. Poprosím všetky fotky tejto rekonštrukcie odteraz vkladať sem:.

Dnes som bol prvýkrát tento týždeň v podchode a skoro som ho nespoznal.

Vyzerá to, že sú to naozaj tie reálne prevádzky, čo tam budú. Na fotkách to tak nevidno, ale veľká časť stredu je už vyhradená tými stenami a ostal tam pomerne úzky prechod, ako je na mapke na ich stránke.

• Like
Reactions: 1
V rámci podchodu by bolo možno zaujímavé porozmýšlať a vyhradiť priestor pre denné garážovanie bicyklov od 6-22 hod. Poprípade časom pre stanovište bikesharing.
Schematický plán podchodu po rekonštrukcii:
Z tejto mapky som absolutne tupy. Vie mi niekto objasnit, popripade dokreslit, co kde je, lebo tu su vychody uplne inac nakreslene ako si to ja pamatam a absolutne si to neviem z tejto mapky predstavit.

BTW tuna by mohli dokoncit to na co sa komunisti nakoniec vytoto. Teda odstranenie Samsung plagatu a nadstavenie vychodu smerom k Centralu (samozrejme vyskovo k ostatnej zastavbe). Mala tam povodne vyrast budova Hydrostavu, ale nepostavili ju nakoniec. A ked nie nadstavenie, tak aspon sprevadzkovanie niecoho v tom vchode, kde napis "Sportka a.s.".
  • Like
1. severo-zapadna chodba - vstup zo strany Trznice
2. severo-vychodna chodba - vstup zo strany Istropolisu
3. zapadna cast - vstupy z troch elektrickovych zastavok
4. juzna chodba - vstup zo strany Centralu
5. juho-vychodna chodba - narozie Vajnorskej-Trnavskej

Co mna prekvapuje, su tie dve miestnosti v juznej casti. Na konci tej juznej chodby, kde je ten jeden eskalator s paralelnym schodiskom su nejake cierne dvere, takze ta juzna (vlavo) viestnost bude asi priestor za tymi dvermi.
Ta druha juzna (vpravo) miestnost netusim, co je a ako sa k nej dostat. Nie je to nahodou pozostatok atomoveho krytu ?

Btw, este v severo-zapadnej chodbe od Trznice su nejake dvere, predpokladam akasi servisna miestnost, pripadne sklad. Rovnako aj na severnej strane je zopar dvier (asi sklad na prislusenstvo k eskalatorom, ci co to tam bolo).

Chcelo by to tie super tajne miestnosti dokreslit do mapky :)

AdamDM ma predbehol :p
See less See more
Ja uz niekedy pre istotu refreshujem thread v druhom okne, aby sa nestalo toto :D
Ale aspon to preslo trojitou kontrolou :)
  • Like
Dakujem.
Dakujem.
Dakujem.

:lol::lol:

Co mna prekvapuje, su tie dve miestnosti v juznej casti. Na konci tej juznej chodby, kde je ten jeden eskalator s paralelnym schodiskom su nejake cierne dvere, takze ta juzna (vlavo) viestnost bude asi priestor za tymi dvermi.
Ta druha juzna (vpravo) miestnost netusim, co je a ako sa k nej dostat. Nie je to nahodou pozostatok atomoveho krytu ?

Btw, este v severo-zapadnej chodbe od Trznice su nejake dvere, predpokladam akasi servisna miestnost, pripadne sklad. Rovnako aj na severnej strane je zopar dvier (asi sklad na prislusenstvo k eskalatorom, ci co to tam bolo).

Chcelo by to tie super tajne miestnosti dokreslit do mapky :)
Toto som presne pozeral aj ja, ze absolutne netusim co to je zac. Mozno ta fialova cast dole je henta byvala Sportka o ktorej som pisal vyssie, ale naozaj netusim.
Som celkom z priebehu tej rekonštrukcie nervózny, do akej miery bude obmedzený priestor pre chodcov. V podchode to je teraz veľmi stiesnené.
  • Like
Poza tie prevádzky sa asi nebude dať prejsť ako je to na tom plániku naznačené že?
Si myslim ze ta to povedie pekne cez stred medzi obchody, takze ziadne chodenie poza bucky :)
Zjavne zámerom tej rekonštrukcie je vyťažiť z podchodu každý meter štvorcový a dosiahnuť, aby ľudia prechádzali len určenými koridormi popri prevádzkach. Problém, je, že je to fakt stiesnené. Nie sú tam také veľkorysé chodby ako napríklad Hodžovom námestí. Viem si predstaviť, že v špičke tam môže byť dosť problém prejsť.
  • Like
Samozrejme že zámerom investora je hlavne aby niečo zarobil, inak nie je to tam až také stiesnené, včera okolo piatej keď som to fotil to bolo síce pomerne plné, ale nebol žiadny problém tam prejsť. Trochu ma len zaskočilo, ako si to ohradili pri východe Istropolis, na tej poslednej fotke, to som si neuvedomil že to tam bude takéto zúžené.
Ten sádroš je predsunutý, nebude tvoriť steny obchodov. Veď predsa potrebujú za ním nejaký manévrovací priestor na prácu. Teraz je to teda užšie, ako to bude po dokončení.
  • Like
ale ako som pisal uz inde, nezda sa mi to, lebo tam pouzivaju cerveny protipoziarny sadros, ktory je asi 4x drahsi ako klasicky biely.
ale ako som pisal uz inde, nezda sa mi to, lebo tam pouzivaju cerveny protipoziarny sadros, ktory je asi 4x drahsi ako klasicky biely.
možno kvôli nejakých noriem musia použiť v podchode protipožiarny sadrokarton. predsa prevadzky budú mať výklady nie? nebudú to izby :D
  • Like
Ak ste si vsimli tak vacsinu stien bude tvorit sklo. Toto je urcite len ochranna stavebna zastena nic viac. Realne podorysy obchodov budu mensie, kedze vsetko sa buduje ZA zastenou.
  • Like
trocha off topic, ale z poslednych tyzdnov mam osobne skusenosti také, ze jednoducho biely sadros nebol u dodavatela dostupny a tak sa pouzival aj protipoziarny, ktory nie je vsade 4x drahsi a niekde to je naozaj rozdiel par desiatok centov!!! za meter stvorcovy :)

avsak v priestore ako je podchod, je mozne, ze norma vyzaduje protipoziarnu odolnost aj na urovni docasnej konstrukcie...
1 - 20 of 2365 Posts