SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Westend (17f)

190679 Views 576 Replies 104 Participants Last post by  forneus1
Doplnené informácie z pôvodného prvého postu:

WESTEND

Developer: J&T Real Estate

Westend Square

Construction period: 3Q 2007 - July 2011

Number of floors: 17 + 4 underground

Height: 66.8m

Number of parking places: 260

Cost: 30 000 000 €

article:J&T

official website: westend.sk

visualizations:

Westend Gate

construction period: 2013 - 2014

total floor area: 35 000 m2

number of parking places: 620

visualization: J&T RE

Nieje to náhodou druhá etapa tej veže čo J&T prestavovali-nadstavovali.:)
See less See more
9
1 - 8 of 577 Posts
17 podlaží :)

btw. už nejaké tie 2 mesiace tam je nahodený skušobný cladding. Avšak, dali ho do vnútrobloku, kde sa nie je možné dostať.

dík, možno to vyskúšam ;)
staci obist ten prvy veziak (JaT), prejst popri parkovacom dome, ci medzi tymi dvoma administrativnymi budovami kusok dalej a si tam... ci sa mylim?
See less See more
pri každom update to celé prechádzam :) medzi tými dvoma admin. budovami je plot. Každopádne myslím, že to bude ten cladding, ktorý bol svojho času vyvesený na blízkom billboarde (niekde na prvej strane je aj foto)
a cez to parkovisko za tou druhou budovou (podla googlu teraz :) )?
Podla mňa to nie je určite finálny clading, stačí keď dobre zaprší, tak ten betón dosť navlhne, a potom to vôbec nevyzerá pekne, a na spodných poschodiach je vidieť pod oknami konzoly na uchytenie fasádnych panelov.

Ono aj keď sa to môže javiť ako pohľadový betón, ale je to skôr tým, že tie podokenné pásy sú prefabrikáty.
stavime sa? :) pozri si predosle fotky. tie panely nic nenesu, uz samotne su predsadene a podla mna su urcite sendvicove.a pozri na rez ktory tu zverejnil phill:
See less See more
stale som ochotna sa stavit :) neviem, ktory dodavatel fasad by zvolil taky stavebny postup, ze najskor vsetko "zadebnia" a potom bude este doliepat kusocky. tie vycnelky su vsade, moze to byt kludne sucast uz jestvujuceho claddingu alebo nejaky system pre odvodnenie, upevnenie parapetu... mimochodom pre cetrisove dosky, ktore su na siemense, sa dava hlinikova konstrukcia na ktoru su uchytavane, podobne ako pri keramickom obklade.
See less See more
Je pravda, že tepelná izolácia sa dá riešiť cez sendvičové panely, ale už oveľa horšie vodonepriepustnosť fasáda, mal som pár krát možnosť už vidieť túto stavbu s nahodení mi fasádnymi panelmi počas dažďu, a vyzeralo to údesne. Takže ja si trvám na svojom že toto určite nie je finálne úprava.

Moja preddikcia je, že čoskoro to oboženú lešením ( alebo závesnými lávkami ) a začnú to izolovať ( minimálne penetračným náterom) a na to dajú hlinníkový fasádny obklad.
asi hej...
See less See more
preco by tam nemohla byt vyskova budova? patronka je dolezity dopravny uzol, v podstate tam kompozicna dominanta pasuje. skor by to chcelo viac rozihrat tvarovo, aby tam vznikli nielen vysoke krabice, ale aj nejaky akcent. a ziadalo by si to renovaciu zastavok mhd...
myslim, ze je to len betonovy obklad a pod nim uz su standardne vrstvy, aspon podla toho, co som sa snazila rozlustit, ked som sla okolo. a dnes sa uz z betonu da robit fakticky cokolvek.
1 - 8 of 577 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.