SkyscraperCity Forum banner

[Bratislava] Westend (17f)

190629 Views 576 Replies 104 Participants Last post by  forneus1
Doplnené informácie z pôvodného prvého postu:

WESTEND

Developer: J&T Real Estate

Westend Square

Construction period: 3Q 2007 - July 2011

Number of floors: 17 + 4 underground

Height: 66.8m

Number of parking places: 260

Cost: 30 000 000 €

article:J&T

official website: westend.sk

visualizations:

Westend Gate

construction period: 2013 - 2014

total floor area: 35 000 m2

number of parking places: 620

visualization: J&T RE

Nieje to náhodou druhá etapa tej veže čo J&T prestavovali-nadstavovali.:)
See less See more
9
21 - 40 of 577 Posts
Mam sprostredkovanu informaciu ze tento projekt je zastaveny na neurcito, viete mi to niekto potvrdit?
obajvilo sa to sem-tam na nete, ale oficialne nic

31. STOPLI ĎALŠÍ PROJEKT?

(12.11.2008; Plus jeden deň; s. 4; Bieliková Juliána, Staník MIroslav)

Finančníci z J&T tvrdia, že vo výstavbe Westend square pokračujú

ZDÁ SA, že globálna kríza sa finančníkov dotkla viac, ako to pripúšťajú. Začiatkom týždňa síce žraloci z J&T ohlásili 40-percentné zníženie cien luxusných bytov v ešte nedostavanom River Parku, no podľa našich informácií kríza dosiahla aj na ďalší ich projekt v Bratislave. Finančná skupina to však odmieta.

Projekt administratívnych priestorov Westend square na bratislavskej Patrónke dostal stop od žralokov z J&T. Kým oni to popierajú, my sme sa presvedčili na vlastné oči. Na stavenisku Westend square sme včera videli iba zopár robotníkov. "Stavbu zastavili, veď viete, finančná kríza. Nebojím sa straty roboty, pôjdem inde," povedal nám jeden z nich. V areáli stojí zatiaľ len skelet dvoch vežiakov. Kým šesťposchodová menšia budova dosiahla naplánovanú výšku, druhá 16-podlažná stavba sa zatiaľ vyššie neťahá. "Momentálne je tam utlmený režim, je tam prechodné obdobie, musíte sa však obrátiť na J&T," potvrdil nám riaditeľ z realizátorskej firmy ZIPP Alojz Šroba. Dodal však, že dostali všetky peniaze, ktoré im mal investor zaplatiť. Útlm či zastavenie výstavby však hovorca J&T Maroš Sýkora poprel. "Vo výstavbe pokračujeme," tvrdil.
See less See more
To mam rad na tych hovorcoch, clovek este aj pride, vidi na vlastne oci ze sa vsetci zbalili, opyta sa hovorcu a ten somarik povie, ze oni predsa vo vystavbe pokracuju. Neuveritelne.
joj a to keby od Ja a Ty pociatek zobral tie 3 miliardy z Ja a Ty banky tak su uz uplne v koncoch ..
^^^
No jo. Moje oču ma neklamali. Ale snáď, keď skončí "kríza".

Inak som nevedel, že už aj 6poschodová budova je vežiak...

:)P.S. Dnes som mal na desiatu rohlík so šunkou, ale bez syrečka. Bude to spôsobené poľnohospodárskou krízou?:)
See less See more
^^ to si mal asi rannú krízu, keď si si ho tam nestihol dať :D nj, OT sa živí..
Cize sa bude dostavavat? Ja som tam bol tusim vo stvrtok a uz tam nikto nebol, jedine zeriav, vyzeralo to tam ako na stavenisku Premiere na Sancovej.
:)P.S. Dnes som mal na desiatu rohlík so šunkou, ale bez syrečka. Bude to spôsobené poľnohospodárskou krízou?:)
Ja som mal dva , samozrejeme aj so syrom :D
Westend Square sa uložil na zimu

Kancelársky projekt na bratislavskej Patrónke počká s dostavbou na lepšie časy

Spoločnosť J&T pribrzďuje výstavbu svojho kancelárskeho projektu Westend Square na bratislavskej Patrónke. Komplex s takmer 20-tisíc m2 prenajímateľných priestorov má zatiaľ hotovú hrubú betónovú konštrukciu. Do jari však má odpočívať.
:badnews:

Foto - Skyscrapercity.com , vizualizácie - J&T
:banana:

...ze dakujeme Mr Kremsky :)
See less See more
^^Radsej nech spi Westend nez River Park.
^^ Žiaľ, aj River Park si už líha...
http://www.westend.sk/

Dávam do pozornosti konečne funkčný web Westendu. Neviem ako dlho im už funguje, zistil som to len pred-predvčerom. No keď som tento thread zakladal, tak im ešte nefungoval. :shifty:

A ešte by som poprosil Carbona o malý detail aby zmenil v názve vlákna počet nadzemných poschodí z 18 na 17. :)

EDIT: Dík Carbon. :)
See less See more
Je tu daka zmena? :) deje sa nieco zaujimve? je tu mrrrrrrtvo :bash:
caka sa na klientov a ich peniaze
tak vyzera to ze sa bude stavat dalej

Vraj uz maju uver a do leta by mali odstartovat
Tak to je potesujuce, ale nakolko doverihodna je tato informacia?
Westend Square majú skoro dostavať

J&T Real Estate by mala v priebehu najbližších mesiacov opäť rozbehnúť prerušenú výstavbu kancelárskeho komplexu Westend Square. Budovy s celkovo zhruba 20-tisíc m2 úžitkovej plochy za zhruba 30 miliónov eur na bratislavskej Patrónke majú zatiaľ hrubú betónovú konštrukciu, na jeseň sa však práce zastavili.
Dôvodom pozastavenia malo byť zrušenie úveru zo strany pôvodnej financujúcej banky, ktorou bola slovenská dcéra UniCredit Bank. Doterajšiu výstavbu tak J&T financovala z vlastných prostriedkov a nebola v tom ochotná pokračovať. Medzičasom sa však podarilo dohodnúť úverovanie so zatiaľ nezverejnenou rakúskou bankou.
Stavebné práce by sa mali rozbehnúť možno v máji, ale najneskôr v júni. Druhým dôvodom prerušenia výstavby bolo podľa partnera J&T Petra Korbačku očakávanie nižších nákladov na výstavbu v tomto roku oproti vlaňajšku.
Očakávania sa naplnili a stavbári sú ochotní pracovať aj za menej. Či sa dostavby ujme pôvodný dodávateľ ZIPP, alebo ho nahradí iná firma má rozhodnúť výberové konanie. P. Korbačka na jeseň hovoril, že J&T sa chce nižšími stavebnými nákladmi pripraviť na konkurenčný boj, aby mohla ísť s cenou nájomného aj pod 10 eur/m2 mesačne.
Keďže Westend Square má zabezpečené financovanie aj budúceho väčšinového nájomníka, mala by sa dostavať a naplniť rýchlo. Približne dve tretiny komplexu má obsadiť nemecký koncern Siemens, ktorý sem plánuje presťahovať svoje slovenské sídlo a softvérový dom z vlastnej budovy na Kramároch.
Termín sa však z dôvodu prerušenia posunie zo septembra 2009 na apríl 2010. Pôvodným zámerom pritom bolo dostavať Westend Square v priebehu roka 2008. Komplex sa skladá zo 17-podlažnej veže bližšie k súčasnej kancelárskej budove Westend Tower, ďalšej 6-podlažnej budovy pozdĺž Lamačskej cesty smerom ku križovatke s Dúbravskou a spojovacieho traktu.
J&T v zóne Westend vybudoval v minulosti aj komplexy Tower, Court a Point, pričom ide o staršie rekonštruované budovy bývalých výskumných ústavov. Pripravuje sa aj výstavba ďalších častí Westend Quadrant a Crossing smerom k Lamaču, ktoré by mali lokalite pridať ďalších celkovo 60-tisíc štvorcových metrov kancelárií.
Ich výstavba sa však tiež oneskorí, Quadrant sa mal napríklad začať stavať už vlani, developer sa však doň ešte nepustil. Westend Tower už J&T nepatrí, v roku 2006 ju predali realitnej spoločnosti francúzskeho poisťovacieho giganta Axa v rámci balíka s logistickými parkmi.
Vizualizácie - J&T, foto Skyscrapercity.com
Zdroj: reality.etrend.sk
See less See more
2
www.westend.sk

Pár vizualizácií z webu projektu

:cheers:
Westend Square majú skoro dostavať
Po tejto správe viac než potešujúce :banana::banana::banana:
See less See more
6
21 - 40 of 577 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.