SkyscraperCity Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Administrator
Joined
·
30,668 Posts
Discussion Starter · #1 ·
In de papieren Telegraaf van vandaag een artikel over een Rotterdamse stichting die zich bezig houdt met het herbestemmen en hergebruiken van Rotterdamse brugwachtershuisjes. Ik kende ze niet. Ze hebben ook een website, ziet er lollig uit, leuk initiatief: http://brugwachtershuisjes.nl/ :)
 

·
Bas
Joined
·
15,682 Posts
In Leeuwarden worden sommige brugwachtershuisjes al jaren hergebruikt. Het blijft meestal bij infopanelen van een makelaar of van een museum, of een klein winkeltje. 6 brugwachtershuisjes zijn nog bezet met brêgewippers, 9 zijn hergebruikt of staan gewoon leeg. Ben benieuwd of Rotterdam of Den Haag ongeveer dezelfde verhoudingen hebben.

Mooi initiatief in Rijnmond. Maar eigenlijk mogen ze van mij veel huisjes wel afbreken, zodat mijn uitzicht op het water wordt verbeterd. Behalve bij de monumentale bruggen, daar horen de huisjes gewoon als onderdeel bij.
 

·
Administrator
Joined
·
30,668 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Heel sympathiek idee, maar ik vrees dat de opties voor de huisjes zeer gelimiteerd zijn. Op die site kom ik dan ook weinig concrete of levensvatbare ideeën tegen.
Elke keer wanneer ik langs zo'n ding loop neem ik me voor om na te gaan of deze als werkplek gehuurd zouden kunnen worden. Aangezien ze gemaakt zijn om in te zitten zou zoiets moeten kunnen lijkt mij. De wetenschap dat zulke dingen meestal eigendom zijn van organisaties die meestal te groot zijn om de lol van zoiets in te zien weerhoudt me daarvan.
 

·
Bas
Joined
·
15,682 Posts
Contact opnemen met Lotti Hesper ligt voor de hand, zo`n projectgroep zoekt immers nog nieuwe ideëen voor huisjes. Waarom mij dit onderwerp zo aanspreekt, mijn opa was brugwachter en had geen huisje, maar wèl een kantoor aan huis. En dat heeft wel een herbestemming gekregen, toen de brug verdween. Gemeenten of Rijkswaterstaat zijn nog eigenaren van die huisjes, en ik denk trouwens dat die projectgroep daar al contacten mee heeft.
 

·
Registered
Joined
·
6,257 Posts
Het huisje aan de Oppert (Stokvisbrug) zou ik wel willen hebben. Zou het omtoveren tot een 2 persoons weekend onderkomen. Dus als slaapplaats als ik op stap ga.
 

·
Bas
Joined
·
15,682 Posts
^^ Dat is een verrekte mooi onderkomen, lekker rustig gelegen. Kun je ook even bijkomen of uitbuiken als je bij Napoli bent geweest :).
Zulke brugwachtershuisjes raak je wel kwijt indien het moet. Atelier, oorbellenwinkel, expositieruimte, stroopwafeltent, kantoorruimte-per-uur, winkel voor papiermodelbouw, poppendokter, fietsreparateur, kiosk (!), boekingspunt rondvaartboot, nagelstudio of schoonheidssalon, sleutelspecialist, Vietnamese loempiatent of gewoon er een kapelletje van maken.
 

·
Registered
Joined
·
6,257 Posts
^^
Atelier of expositieruimte is een beetje afgezaagd. Dan maar een paar dames neerzetten die daar het probleem oplossen van het niet hebben van een Red Light District.
 

·
Jürgen Leschinger
Joined
·
9,805 Posts
Bron

Hoop voor brugwachtershuisjes

Algemeen | Laatst gewijzigd: 18-03-2013 15:21 | Mario Silvester |

Rotterdam - Er is hoop voor leegstaande brugwachtershuisjes in Rotterdam.

De Stichting Brugwachtershuisjes is er in geslaagd om voor twee pandjes een nieuwe bestemming te vinden. De gemeente Rotterdam stelt nog drie huisjes beschikbaar voor alternatief gebruik. Dat maakt de stichting bekend.

De huisjes boden vroeger onderdak aan brugwachters maar verloren hun functie toen het openen van bruggen werd geautomatiseerd. Veel van de pandjes dreigen daardoor te verpauperen.

Video: lege brugwachtershuisjes krijgen nieuwe bestemming

 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top