SkyscraperCity Forum banner
81 - 100 of 1518 Posts

· The downtown droid
Joined
·
3,460 Posts
Within a year, you can go and have a dinner in Corvin Atrium. The biggest scale developments will be ready by that. :cheers:
They're apparently work hard on the buildings. About 12 tower cranes and hundreds of workers from 6AM till 6PM. The covered Atrium will look gorgeous, it's already visible now.

BTW, this apartment building (Premiere House) is almost finished. They've used an unbelievably ugly brownish color. I'm really sorry for the people moving in. All flats were sold.


Akadnak azért jó hírek is az ingatlanpiacon!
2008. 11. 06.

A régiós ingatlanpiacon számos ingatlanfejlesztő húzta be a féket a válság hatására, Romániában tömegesen , de Magyarországon is sok beruházás torpant meg az elmúlt időszakban. Ha azonban a direkt hatást nem is, az indirekt hatást mindenki érzi, körültekintő és óvatos projekt menedzsmentre van szükség.

A Futureal sok más fejlesztőnél jóval szerencsésebb helyzetben mondhatja magát, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy megkezdet a Corvin Sétány következő ütemét, a Corvin Irodák II. irodatornyai, s a Corvin Atrium építését.

A Futureal Group 2006 őszén kezdett hozzá a Corvin Sétány területén a több mint 130 ezer m2 összterületű irodafejlesztéshez, mely a belváros legnagyobb üzleti negyede lesz. Természetesen a cég a pénzpiaci válság kapcsán megvizsgálta a létesítmény megépítésének rizikófaktorait, de a cég szerencsés helyzetben van, direkt módon nem érinti a válság, így a projekt folytatása mellett döntött. Sőt a jövőben az egyes gyengélkedő beruházók piacra dobott jó, s méltányos áron kínált projektjeinek megvásárlására is készülnek.

A Corvin Irodák I. irodaépületének bevezetése után, a Corvin Sétányon méretében a legnagyobb összefüggő épületegyüttes kivitelezése folyik. Egyszerre épül meg a Corvin Atrium sétáló és bevásárló utca a Corvin Irodák II. irodatornyaival bruttó 130.000 m2-en. 2009. elejére a Mérték Stúdió által tervezett irodatornyok és a teljes épületegyüttes szerkezetkész lesz, jövő év őszén pedig már fogadja első bérlőit és látogatóit.

A 24.000 m2 bérbe adható területtel rendelkező négy toronyból álló Corvin Irodák II. a 2-6. emeleteken kínál irodaterületeket, az alsóbb bevásárló szinteket számos üzlet és szolgáltató egység (éttermek, bank, posta stb.) foglalja el. A négy irodatorony a sétány két oldalán, központi helyen, a Nagykörút közvetlen közelében helyezkedik el. A négy irodatorony architektúrája 4 különböző építészeti stílust képvisel, a bérleti díjak 12-14 euró között mozognak majd, de természetesen ezt a piacnak megfelelően alakítják.

Az irodatornyok nyolc bejáraton keresztül a központi recepciókról közelíthetőek meg, s műszaki tartalmukat tekintve ’A’ kategóriás irodaházak lesznek. Az épület mélygarázsában a bérlők számára 440 parkolóhely áll rendelkezésre. A Corvin Irodák II. különlegessége, hogy vele egy időben kerül átadásra a 250 méter hosszú Corvin Atrium sétáló és bevásárló utca, így a Corvin Sétány számos szolgáltatása már elérhető lesz a beköltöző bérlők számára.

A Corvin Irodák II. bérbeadására a Futureal Group nem kötött exkluzív megállapodást. A bérlőkkel történő kapcsolattartást.a CB Richard Ellis, a GVA, a Colliers, valamint a Futureal bérbeadási tevékenységét támogató Arentis Kft. kezeli. Az értékesítés 2008 októberében indult és máris aláírás előtt áll egy közel 4.000 m2-re szóló bérleti szerződés egy közismert pénzintézettel. Az irodatornyok 2009. IV. negyedévétől folyamatosan kerülnek átadásra. Az Arentis Kft. nem régiben alakult, Rhédey László és a Futureal Group közös ingatlantanácsadó cégeként, elsősorban a csoport saját fejlesztéseinek támogatására, a társaság ezentúl részt vesz a fejlesztések tanácsadői támogatásában, irányítja az elkészülő iroda- és retail projektek bérbeadását, s a már elkészült létesítményekben propety manageri tervékenységet is végez.
 

· Registered
Joined
·
1,374 Posts
pics Corvin Promenade

Pics from 15 November 2008

Corvin Atrium entrance at Kisfaludy utca
Corvin Atrium passage at Vajdahunyad utca


Corvin Atrium "exit" at Futó utca (where the containers stand now is the planned site of Corvin Offices 3)Cordia Fontana from Futó utcaCorvin Atrium "exit" from Nagytemplom utca

Cordia Premier house

Cordia Art Residence"Grund" in Tömő utca (playground of "Paul street boys")Houses demolished and to be demolished, Leonardo utcaThis one is being evaluated for listed monument. I hope it will really survive not as two other ones planned to be preserved.BTW, this was the first time I used Imageshack and to be honest, it is a shit. The upload of images is unreliable, every second time it was unsuccessful. Then, if it was successful, I couldn't reach "My Images" (page not available). It is really annoying..
 

· Registered
Joined
·
14,171 Posts
No idea. You mean the entrance to the garage of Corvin Atrium? I guess it will be from Vajdahunyad utca, Üllői út side. That I didn't check, the photos were made from Práter utca.
No,I mean I've read that one road will be put in tunnel so that the pedestrian are wont be cut in half.
 

· Registered
Joined
·
1,374 Posts
No,I mean I've read that one road will be put in tunnel so that the pedestrian are wont be cut in half.
I don't see any sign of that on the planned transport system:


There are seven streets crossing the pedestrian mall, I don't think they will all be put in tunnels. Where I can imagine that is Vajdahunyad utca that is cutting Corvin Atrium in half.

System of parking:
 

· The downtown droid
Joined
·
3,460 Posts
^^ Yes, where the future Atrium and Vajdahunyad St meet, a pedestrian bridge is being built. But it's a really cheap solution that everyone will have to climb up to level 1 to cross that goddamn street with low traffic. The rest of the parallel streets could easily handle the traffic in case Vajdahunyad were cut into two pieces by the Atrium.

This is a bridge, unfortunately. No tunnels in the view.


It's a pity that car traffic was more important than pedestrians when planning this. Hope this street will be handed over to pedestrians one day, cars prohibited.

To my knowledge there is no planned tunnel on the whole site of Corvin Promenade. This way it can't beat Vaci St, IMHO.

However, Rawlee, your efforts of finding that article about the tunnel would be appreciated a LOT :)
 

· Registered
Joined
·
1,374 Posts
It's a pity that car traffic were more important than pedestrians when planning this. Hope this street will be handed over to pedestrians one day, cars prohibited.

To my knowledge there is no planned tunnel on the whole site of Corvin Promenade. This way it can't beat Vaci St, IMHO.
Problem is, it looks like that the entrance and the exit of the underground garage with 5000 places (!) will be somewhere under this bridge. So there is little chance to make it pedestrian-only..
Yes, there will be a tunnel according to this map, but ALONG the promenade, for parking (this tells the chances for a real vegetation on the surface :( )... though I am not sure about the preciseness of it, cause the area of the primary school is also blue = underground garage is planned there, which is highly unlikely.
 

· The downtown droid
Joined
·
3,460 Posts
Problem is, it looks like that the entrance and the exit of the underground garage with 5000 places (!) will be somewhere under this bridge. So there is little chance to make it pedestrian-only..
It's clear that cars will be allowed to drive into Vajdahunyad St until the Atrium but will they be allowed to cross the Atrium as well? What do you think?

The pedestrian bridge over Kecskemeti St at Kalvin Sq looks just fine but it's practically good for nothing. There it joins two parts of a hotel building hence no real traffic inside but here hundreds of people will be walking around in every minute. I'd be glad if it got covered and closed from crossing traffic. Otherwise we can call the separated parts of Corvin Promenade like Mammut I an II. That's what I don't want.

As for the primary school, I guess there will be an underground garage but not under the main building but its football ground.

BTW, I haven't said thank YOU for the photos. I rush along the development site every other day being too busy to take photos myself. So thanks again!
 

· Registered
Joined
·
13 Posts
Üdv!
Ez Budapest egyik legrosszabb fejlesztése. Köze nincs semmiféle rehabilitációhoz ez csak szimpla ingatlanspekuláció. Az építészeti minőség pedig egyszerűen gyatra. Persze volt egy pályázat de mintha ez nem nagyon tükröződne ott (lehet hogy csak ötletpályázat volt de ez alig látszik). A kerület vezetői nem megoldották a problémákat hanem átrakták egyszerűen egy másik városrészbe. Az építészek meg állandóan azért rimánkodnak hogy nincs hely mert a sok csúnya eklektikus ház elfoglalja a modern, és az igazi landmark elöl a területet. Itt volt a lehetőség bizonyítani, ehelyett átlagon aluli épületek jöttek (és jönnek) létre. Szégyen. Ha csak körbe néztek volna, pár sikeres rehabilitáció volt a környéken. Mert ennél még a pár száz méterre innen történt ferencvárosi is sikeresebb volt. Ezt nem nevezném fejlesztésnek inkább visszafejlesztésnek. De valószínűleg pénzügyileg sikeres lesz a fejlesztőnek, mert ilyen közel a belvároshoz ekkora területet szerezni igencsak nehéz.Úgyhogy egyedül ő jár jól, a város és az emberek helyett.

Ja és bocs h magyarul írok csak sietek és így könnyebb volt.
 

· Registered
Joined
·
32,811 Posts
Kedves Davezz! Te egyszemélyben, a tévedhetetlen biztonsagaval kijelented, hogy ez épitészetileg gyatra? Szerintem meg az egyik legjobb fejlesztés... Ezeknek legalabb haz formajuk van!
 

· Registered
Joined
·
1,374 Posts
Kedves Davezz! Te egyszemélyben, a tévedhetetlen biztonsagaval kijelented, hogy ez épitészetileg gyatra? Szerintem meg az egyik legjobb fejlesztés... Ezeknek legalabb haz formajuk van!
Ezt már a kedves építészek is kijelentették..
http://www.epiteszforum.hu/node/8601

..............
The dispute is going on the architectural and urban planning aspect of this development which is not exactly positive in the view of some of us - while others say the opposite. Many architects and urban planners admitted that the area will be "overbuilt", probably because of investor interests.

I think it is an interesting development but the burden it will put on the surrounding environment, transport etc. is way too much. Except if again the apartments will be sold to foreign investors who will never move in, and they stay empty... let's build a lot of concrete, it's a good way of creating money deposits and derelict cities :(
 

· Registered
Joined
·
1,496 Posts
szerintem meg nem lehet minden épület "landmark" mert akkor elég hülyén néznénk ki. szerintem is kellenek sima házak, normális felújított környezettel, mert ott jobban érzi magát az ember. a ferencvárosban is csak ennyi történt, nem több. ez a project majd magával húzza remélhetőleg a kerület egyébb részeit, más befektetők pedig szívesebben invesztálnak majd egyéb projektekbe, ha egy ekkora volumenű fejlesztés adja meg a kezdő lökést.
a házak minősége meg... hát szerintem akkora különbséget nem lehet tenni az egyéb fejlesztések és ezek között, kb ugyanolyan mind, most az hogy kinek melyik jön be inkább, az már szubjektív
 

· Registered
Joined
·
13 Posts
Kedves Davezz! Te egyszemélyben, a tévedhetetlen biztonsagaval kijelented, hogy ez épitészetileg gyatra?
Egyáltalán nem állítottam ilyet hogy tévedhetetlen lennék. Ez egy fórum tudtommal és mindenki leírhatja a véleményét az adott témában. És igen kijelentem hogy szerintem gyatra. Nem több egy külső kerületi irodaháznál(lakóparknál?) ami eddig épült. Szerintem, minimum megkívánt volna a hely igazi kortárs épületeket (nem landmark épületet egyszerűen csak modern kortársat). Ha már volt egy ekkora terület amivel kezdhettek volna valamit, akkor igazán alkothattak volna maradandóbbat ezeknél. Legalábbis ami eddig megépült az nem ezt tükrözi.Az elején még úgy hirdették h mennyivel jobb/szebb lesz mint az Andrássy út, és h ez tükrözi majd a 21. századi Bp fejlődését. Aztán már a sétány nagyságával jöttek hogy mennyivel szélesebb.Legalább csak abban hasonlítottak volna rá hogy egységes utcakép, kortárs építészet, és az ehhez kapcsolódó minőség.

Az meg h egy valódi rehabilitációt kihagytak szerintem nem kérdés. Itt a zsidónegyedbeli Madách-sétány elvetélt terveit csinálták meg egy kerülettel odébb, vagy valami hasonlót.Ami pedig a jövő kérdése lesz hogy mennyire lesz jobb ettől a kerületnek.Itt a fejlesztők nem minőségre törekednek hanem gyors megtérülésre. És hogy ez hogy fog működni a gazdasági válság után/alatt az még kérdés.

A landmarkot már többet itt is felvetették, és máshol is hogy Budapestnek nincs igazi 21. századi landmark épülete. Nem azt mondom h itt most az összes Corvin-sétányon lévő épület landmark legyen. Meg is lennénk lőve. De azért legalább egyet elszórhattak volna a végébe.Mert ahogy gondolom abból a Tudásközpontból nem sok lesz. Már csak a szabályozás miatt is.De az is érdekes hogy még véletlenül se sikerült egy koncepció mellett haladni (mármint építészeti szempontból) úgyhogy szerintem ha egyszer befejezik meglehetősek eklektikus lesz az összkép (is).
 
81 - 100 of 1518 Posts
Top