Skyscraper City Forum banner
2641 - 2660 of 7421 Posts

·
Registered
Joined
·
1,751 Posts
Impozáns lista. Minden évben el kellene ennyit "verni" a belvárosra. A látványtervekkel barátkozom, alapvetően persze nem tetszenek, de megpróbálok nem károgni:) A Váci utca északi szakaszának bazári, hullámzó színvonalához talán passzolni is fog ez a taxisbarokk stílus.

A Molnár utcában remélem nem trükköznek, és ugyanazzal a fehér-szürke térkővel rakják végig mint a Március 15. tér déli részét.
 

·
Registered
Joined
·
1,773 Posts
Nagytétény városközpont megújítása

Tegnap végigsétáltam a megújított területeken. Az eredmény felemás lett szerintem...

Mindenesetre beszéljenek a képek!

A Zsinagóga(könyvtár), a Templom tér és környéke:Bocs a képért, de a szomszéd épület falát sem sikerült rendbetenni...
Mint látható a környezettel és a villanyoszlopokkal nem foglalkoztak.


A Templom tér és környéke:

az egyik megállót felújították, a másikat nem...:eek:hno:


A vezetékeket nem tették el, nem cseréltek minden oszlopot, így elég ramaty az összkép:


Templomkerti részletek:


A környező épületek lepusztultak, szlömösek...
A templommal szemben lévő terecske korábban újult meg, rendezett, ott található a kerületi országzászló:A téren modern hatást kelt ez a zöldsáv:


Sajnos az utcát is elérte a nyúvév:


Az utca maga:


Végezetül két kép a templommal és a zászlóval(azok az oszlopok:eek:hno: ) :

folyt. köv.
 

·
Registered
Joined
·
9,461 Posts
Remek képek egytől-egyig. Ilyet képsorozatot lehet készíteni, az ország több ezer falujában is. Csodálatosan bemutatja, hogy miért nincs szükség ilyen részekre Budapesten, léptékváltás kell azonnal, de a kukis zászló visz mindent. Gondolon nő volt a tervező. "Apró" célzás ez a férjének.
 

·
Registered
Joined
·
1,773 Posts
Nagytétény városközpont megújítása

I. Világháborús Emlékmű és környéke

Tábla hegyek...

Eddig járt a 43-as villamos:


Ezt a két épületet felújították a projektben(a többit?):A Közösségi Ház és Szabadidő Központ? :Több épületből áll össze... Érdekes:
Cortenacál faverem?


Korrekt:
Egy rosszul sikerült homlokzat:


Végül öt kép , öt teljesen más képet mutat. Egymás után lőttem szinte méterekre:

(Nem cseréltek minden oszlopot) :

I.


II.


III.


IV.


V.


Vége
 

·
Registered
Joined
·
516 Posts
^^megkontrázva az előbbi véleményem:

belegondolva a váci utcai burkolat stílusa borzalmas, annyira stílusos akar lenni, hogy erőltetett lett, teljesen olyan mintának tűnik, mely talán ideig-óráig lesz "érdekes" utána ha ránézünk vsz., hogy az az érzésünk lesz: jöhetne a következő minta, egy újabb burkolás...

talán leginkább egy IKEA-s futószönyeghez hasonlítanám.
 

·
Registered
Joined
·
626 Posts
A Korzó burkolata meglepően jó lesz + a régi stílusú kandelláberek miatt nagy pluszpont! Azért mégiscsak világörökségi terület.

A Váci utca tervezett burkolata viszont botrányosan rossz. A tervező nem ismeri azt a mondást, hogy a kevesebb néha több..Miért kellenek oda azok a narancssárga körök? Mégha sötétebb szürkék lennének, akkor nem lenne ennyire bántó. Amúgy simán mehetne a Korzó burkolata a Váci utcába is és probléma megoldva.
 

·
Registered User
Joined
·
4,839 Posts
Jó hír!

Erzsébet tér

Társaságunk a tegnapi nap folyamán elkezdte az Erzsébet tér gyepes területének helyreállítását. A megrongálódott területen kollégáinknak 5 cm vastagságban el kellett távolítani a talaj felső rétegét, csak utána kezdődhetett meg a tér helyreállítása. A lesarabolt és fellazított talajt munkatársaink alaposan bekeverték kiváló minőségű komposzttal, elősegítve ezzel a gyep egészséges fejlődését. A mintegy 2000m2-en tönkre ment, kitaposott füves területet gyepszőnyeg leterítésével pótoltuk. A frissen lerakott fűréteg különösen érzékeny a külső fizikai behatásokra, ezért kollégáink mobil kordonokkal vették körül az érintett részt. A fű gyökerezési időszaka megközelítőleg két hét, ezért megkérjük a parklátogatókat, hogy a mobil kordonnal körbe vett területre ez idő alatt ne lépjenek be!FŐKERT Nonprofit Zrt. FB oldal
 
2641 - 2660 of 7421 Posts
Top