Skyscraper City Forum banner
3301 - 3320 of 7419 Posts

·
Registered
Joined
·
666 Posts
Sajnos rossz hírem van azoknak, akik remélték, hogy elkerülhetjük a Váci utcai szecessziót...Az ufó-támadás megtörtént izlésficamos tervezők személyében, és megjelentek a gabonakörök, egyenlőre a Párizsi utcában, de valószinű a projektben érintett többi mellékutca sem menekül meg tőlük:Ez a gyerekrajz fejecskére emlékeztető kreálmány valószinűleg csak véletlenül kapott "szemeket", a tervező nyilván nem kalkulálta be a csatornafedelet...hiába, jó kis ovoda ez:


És ugyebár mindent a minőségért:

Szóval csak arra kellene rájönnöm egyszer, hogy ha valami jól indul, azt miért is kell eltolnunk a végire? És most nem, nem a vb-selejtezőkről beszélek...
 

·
Registered User
Joined
·
4,839 Posts
Meglepődtem most...

Én is a körök ellenzői közé tartozom,de talán nem olyan vészes.
Már látható,hogy csak a mellékutcákban lesz ilyen és ez nem is baj.
A Váci utcában kár lett volna ilyen köröket rakosgatni.
Alapvetően elég unalmas lett az egész...
Azért ez a felújítás már 7-8 éve is elkelt volna.A padok viszont maradnak,ami irtó gagyi sajnos...
 

·
Registered User
Joined
·
4,839 Posts
Tényleg nagy szerencse,hogy a Váci utca nem kap ilyen mintákat.

Azért lássuk be ezek a mellékutcák a felújítás előtt rondábbak voltak...még ez is jobb és legalább illeszkedik a Váci utcai burkolathoz,hiszen ugyanaz a kő.

A Párizsi utca viacolor a Haris köz pedig elég retro kövekkel volt burkolva szal nem is egyezett a két utca.Kíváncsi leszek,hogy a Kristóf tér is kap e köröket...
 

·
Registered User
Joined
·
4,839 Posts
Szobrot kap Lechner Ödön Kőbányán.Nekem az egyik kedvenc építészem. :)
Az Iparművészetinél lévő szobrát is látványosabb helyre tenném át.

http://kobanya.hu/?module=news&action=show&nid=179167

December 17-én megtörtént a Szent László térre felállítandó Lechner Ödön-szobor szakmai, illetve művészeti bírálata. Zsemlye Ildikó szobrászművésznek, az alkotónak mindössze néhány kisebb módosítást javasolt a zsűri.

Népes és művészeti szempontból is jelentős grémium tekintette meg a leendő Lechner-szobor agyagmintáját és Zsemlye Ildikó szobrászművész örülhetett, mert minimális változtatásokra lesz szükség a végleges alkotás elkészítéséhez. A Szabó György szobrászművész, Illyés Antal szobrászművész, Valamint a Budapest Galéria két szakértője - Szöllősi Ágnes és Szilágyi András – összességében nagyszerű alkotásnak ítélte a leendő kőbányai szobor mintáját. A Szent László templomot is tervező építész bronzszobrához azonban még hosszú út vezet, hiszen először több gipsz-, illetve agyagöntési fázis következik, s a pozitív és negatív öntőformák elkészülte után jöhet csak a bronzalak, s eközben több finomításon is átesik a végső alkotás. A végén némi cizellálásra és patinázásra lesz szükség, s a tájépítészek munkáját követően, vagyis a környezet, a talapzathoz vezető természetes lépcsőszerkezet kialakítása után elfoglalhatja új helyét Kőbánya legújabb és egyik legszebb szobra.

 

·
Registered
Joined
·
626 Posts
Szörnyű ez a körökkel megbolondított burkolat..Körök nélkül se nagy szám, de legalább nem hivalkodó, de ezek a körök odavonzák az ember tekintetét. Nem szívesen fogok sétálni ezekben az utcákban..

Legszívesebben az átadáskor transzparensekkel hívnám föl a tisztelt döntéshozók figyelmét arra, hogy milyen gagyi megoldáshoz adták a nevüket :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
1,751 Posts
Egy érdekes komment az urbanista blog Váci utcás térkövét tárgyaló posztja alatt, Főépítész Iroda nick által:


Szeretném tájékoztatni a blog olvasóit, hogy bár eredetileg a Váci utca és csatlakozó utcáinak burkolatcseréje során a korábbi betontérkő betontérkőre cserélésében gondolkodott Önkormányzatunk, a mintázat miatt eleve kérdéseink voltak a tervezőkhöz és a kivitelezőkhöz e tárgyban. A mintákra kértünk a kivitelezőtől a Párisi utca adott szakaszára próba lerakást. A próbalerakást illetően pedig kedden, 2013. december 17-én szemlét tartott Önkormányzatunk, melyen a vezetőség is részt vett. A szemlén azt a döntést hoztuk, hogy a mintákat nem betontérkőből, hanem természetes kőből fogjuk lerakni. A természetes kő anyag várhatóan szebbé teszi majd a felületkialakítást és a megjelenés barátságosabbá teszi a Váci utca képét. Amennyiben további kérdéseik volnának Önkormányzatunk megrendelésében zajló kivitelezéseinkre, igazgatási szünetünk lezárultával állunk szíves rendelkezésükre.
ltal:

 

·
Registered User
Joined
·
4,839 Posts
Hu mekkorat fog dobni a diszkivilagitas a ter esti hangulatan!:cheers:
Igen. És sokat jelent,hogy előtte lesz egy teresedés,nem lesz rossz látvány végre közvetlenül az épület előtti részről szemlélni.

Más nagyvárosok,hogy örülnének ha megmaradtak volna az ilyen régi pályaudvarok (Bécs),nálunk meg estére sötétségbe burkolózott eddig.
Igenis minden napszakban megérdemli a figyelmet.
 

·
Registered
Joined
·
1,016 Posts
Igen. És sokat jelent,hogy előtte lesz egy teresedés,nem lesz rossz látvány végre közvetlenül az épület előtti részről szemlélni.

Más nagyvárosok,hogy örülnének ha megmaradtak volna az ilyen régi pályaudvarok (Bécs),nálunk meg estére sötétségbe burkolózott eddig.
Igenis minden napszakban megérdemli a figyelmet.
már csak azt a felüljárót kellene onnan eltüntetni (meg a Nyugatitól is). Párizsban olyan jól megoldották ezeket
 

·
Registered
Joined
·
1,773 Posts
Nagykabinos felvonó a Belgrád-rakpartról Gellérthegyre

"
Ez nem egy összedobott látványterv, nem két perc és nem két fillér elkészíteni ilyeneket, szóval úgy tűnik, a Zoboki, Demeter és Társai építésziroda komolyan gondolja a tervet, akárki is a megrendelője. A Limesesek annyit írtak egy kommentben: "Az elképzelés friss, nemrég volt a Műemlék Tervtanács előtt. A megvalósításra még várni kell."
Kelecsény Kristóf azonban egy olyan részletre hívta fel a figyelmet egyik kommentjében, ami műemlékvédelmi szempontból fontos: mi lesz a Belgrád rkp. 24-gyel? Közismertebb nevén a Kisgazda székházzal, melyről nem is olyan rég tűnt el a városképi szempontból is jelentős neon. A már ugyanis kissé lecsupaszított épület egy gyönyörű szecessziós ház volt egykor.
"

http://urbanista.blog.hu/2013/12/22...a_volt_kisgazda-szekhazat_a_belgrad_rakparton
 

·
Moderator
Joined
·
10,055 Posts
Rio de Janeiroban nem zavar senkit a Cukorsüvegre vezető kabinpálya...
 
3301 - 3320 of 7419 Posts
Top