22,126 Posts
Fradi 2?Azért ahhoz túl nagy a telek, összesen kb. 11 hektár.
Fradi 2?Azért ahhoz túl nagy a telek, összesen kb. 11 hektár.
... Tehát a következő a helyzet. A lila fal ugye a támfal. Ezalatt lesz az itt nem ábrázolt kis dőlésszögű mobillelátó. Majd a középső szint, amelynek feltöltése felülről történik. Aztán efelett közvetlenül a skybox szint, annak tetejétől pedig a harmadik szint a lépcsőház belső oldaláig. Van aztán még valami a lépcsőházak tetejének szintjén (vagy közel ahhoz), de az olyan kicsi, hogy nem tudom kivenni. Talán egy pár soros lelátó (kakasülő) vagy talán kerengő.
Egy munkás magasságát már bemértem a lelátószintekre a web kamera képén, ez alapján a következőket saccolom:
összesen: kb. 44-46 sor (a Papp Laciban 32)
- alsó szint: kb. 20-22 sor (a Papp Laciban 18)
- középső szint: kb. 10 sor + 2 skybox sor = 12 sor
- felső szint: kb. 12 sor
és még legfelül az a valami…
A fradivárosra gondolsz, vagy hogy itt is irodaházat építenek a fennmaradó részen?Fradi 2?
Nálam más sorelrendezés jön ki. Valójában az alsó szint elég csalóka, mert annak felső sora nem a sarokkijárat tetejével van egy szintben, hanem a hosszanti oldalon lévő zászló felett látható kb. ötödik sorral. Ez a szintválasztó végighúzódik az egész lelátón. Nyolc sor nem lehet alul, mert az alsó szint felér a támfal tetejéig, annak feltöltése közösen történik a középső szinttel, a bejárat a támfal tetejénél lesz kialakítva. A skybox szint ott kezdődik, ahol a fogazás megtörik a már beépített elemeknél.^^ Nálam így jön össze:
8(mobil) + 12 + 6 + 3 (VIP) + 14 = 43 sor
Én az értékesítésre. A Népliget vasúti megállóval és a Multicsarnokkal kiegészülve igencsak felértékelődik a helyszín. Anno az állam 5 Mrd Ft-ért vásárolta vissza a Fradit ingatlanostól, csapatostól Kevin McCabe-től. A Hungária melletti sávot pedig később 6-8 Mrd Ft-ért értékesítette. A pontos árra már nem emlékszem. Szerintem ebben az esetben is megérné értékesíteni a "felesleges" területet.A fradivárosra gondolsz, vagy hogy itt is irodaházat építenek a fennmaradó részen?
A kiírásból egyébként az is kiderült, hogy a kivitelező nem csak magának a csarnoknak a felhúzását vállalja. Az épület mellett a telken belüli felszíni parkolók, broadcast terület, teherforgalmi udvar, zöldfelületek, burkolt felületek, be- és kihajtást biztosító utak, feltáró kapuk, kerítések, jegykezelés pavilonépülete, utcabútorok, térvilágítás, fan zone terület kivitelezési feladatait is el kell látnia.Nem arról volt szó, hogy a környezetét parkosítják és lesz egy út a Gyáli úti felüljáró alatt?
Egyéként, ha tényleg ilyen jól fog kinézni az új csarnok, mi a túróért kell titkolni? Titkolták volna a Duna Arénát...A debreceni csarnok lassan 20 éves, tulajdonképpen a 90-es években tervezték. Egyébként szerintem teljesen rendben van kívülről mint rendezvény helyszín.
Valószínűleg menet közben alakul. És épp a Duna Aréna miatt nem merik bevállalni a majdani "expectation / reality" számonkérést...Egyéként, ha tényleg ilyen jól fog kinézni az új csarnok, mi a túróért kell titkolni? Titkolták volna a Duna Arénát...
A magyar Stonehenge!
Május 5-iki képek a Ceos Kft. Facebook oldaláról:
LEGOmilyen gyártású elemek ezek?