SkyscraperCity Forum banner

[Budapest] Reconstruction of Drechsler-palace / W Budapest Hotel development

26264 Views 91 Replies 31 Participants Last post by  laknock
61 - 80 of 92 Posts
Most komolyan?

Részemről utoljára: van egy törvényben kijelölt közigazgatási szerv, akinek ez a feladata, de elég trehányul végzi. (Ez a kormányhivatal.)

Te pedig arra mutogatsz, hogy miért nem tesz semmit az, akinek előbbi elvonta a hatáskörét?! Ez ennyi. Nincs kire mutogatni. Ha nem végzem a dolgom, nem mutogathatok másra, hogy miért nem cseszeget. Különben is, az önkormányzat hülye lenne a választópolgárait feljelentgetni, ez szerinted mennyire életszerű?

A feladat gazdája a kormányhivatal.
Nos, az önkormányzatok továbbra is pályázati úton adnak lehetőséget minden olyan tulajdonosnak, aki házát (homlokzatát vagy belső tereit) szeretné felújítani. Akkor miért csinálják ezt, ha nem az ő feladatuk?

A rendőrség is hasonlóan működik, igen, ők felelnek a közrendért, de ha végesek a források, akkor feljelentésekre hagyatkoznak. Ezt teszik a keresett személyek névsorának kihirdetésekor is. Így aztán végképp nem értem, miért ne lehetne olyan együttműködés, hogy az önkormányzat a saját kerületében a leginkább felújításra szoruló épületeket azonosítja, éves listát készít, és azt továbbítja a kormánynak.

Miért gyökerezik folyton konfliktusban? A rendelkezésre álló erőforrásokkal keresem a megoldásokat. Azt hiszem, a hisztéria éjjel-nappal terjesztése jobb hobbi számodra, de nekem nem.
  • Like
Reactions: pepecity
Nos, az önkormányzatok továbbra is pályázati úton adnak lehetőséget minden olyan tulajdonosnak, aki házát (homlokzatát vagy belső tereit) szeretné felújítani. Akkor miért csinálják ezt, ha nem az ő feladatuk?

A rendőrség is hasonlóan működik, igen, ők felelnek a közrendért, de ha végesek a források, akkor feljelentésekre hagyatkoznak. Ezt teszik a keresett személyek névsorának kihirdetésekor is. Így aztán végképp nem értem, miért ne lehetne olyan együttműködés, hogy az önkormányzat a saját kerületében a leginkább felújításra szoruló épületeket azonosítja, éves listát készít, és azt továbbítja a kormánynak.

Miért gyökerezik folyton konfliktusban? A rendelkezésre álló erőforrásokkal keresem a megoldásokat. Azt hiszem, a hisztéria éjjel-nappal terjesztése jobb hobbi számodra, de nekem nem.
Lehet, hogy évek óta itt élsz, de fogalmad sincs a közigazgatás működéséről. Nem nagy baj, de fárasztó ennél szájbarágósabban magyarázni.

Az meg, hogy pár önkormányzatnál pályázni lehet, mondjuk kapualjak felújítására vs. jelentgesse fel a lakókat állami hivatalokban ... hát nagyon nem ugyanaz! Más példával élve: attól még, hogy veszek a Moszkván egy Fedélnélkült, nem nekem kell megszerveznem a budapesti hajléktalanellátást! Érted? Önként vállalt lehetőségek vs. törvényi hatáskörök adta feladatok.

Én nem hisztériát keltek pubi, csak próbáltam csökkenteni a posztokon átívelően prezentált tájékozatlanságodat (vagy a botrányosan rosszul működő kormányhivatali rendszer tök felesleges mosdatását - nem tudom mi volt a cél, de mindegy is).
De ha bármely fórumtag úgy nyilatkozik, hogy a kormányhivatal megfelelően el tudja látni az építésügyi és főként műemlékvédelmi hatásköreit, nem szenved sem létszám-, sem forráshiányban, akkor megkövetem.

Ha valaki jogszabállyal alátámasztja, hogy miért önkormányzati és miért nem kormányhivatali feladat az építésügy és a műemlékvédelem, vendégem egy bármire.
Ez nem így működik. Ha egy csomó kötelezést, pénzt rászabadítanak az építőipari piacra, az legfeljebb ismét durván felveri az árakat, mint a CSOK esetében. Emiatt még több építőipari kapacitás nem lesz.
Itt az alkalom, hogy a fovaros kimaxolja ezt a reszet az Andrassy utnak egybekotve a J.A. utcaval es a Szechenyi terrel az Octogonik elso menetben. Uj burkolatok, padok, vilagitas, megujitott zold teruletek, elektromos buszok Var-Octogon.
Jól beszopták azzal az erdélyi bácsival (?) akire rábízták a bádogosmunkákat...
  • Wow
Reactions: telekinagy
Mert mi is történt? :unsure:
Emiatt hiányoznak a toronylámpások?
^^Hát hozzám annyi jutott el, hogy első körben igen nehéz volt elérni a minták helyességét, aztán meg az, hogy ebből adódóan is, rohadt lassan dolgozott az alvállalkozó. (Ez rémlik, hogy valami erdélyi öregebb fazont emlegettek, de ez kissé homályos, meg nem is a kora, vagy a lakóhelye a lényeg!) Szóval most elég nyilvánvalóan az történt, hogy nem tartják helyben az állványt már emiatt, ezért nem tudják rendesen zárni viszont a tetőt sem, és hát majd jöhet valami autódarus körülményes és cserébe drágább elhelyezés is. Elmaradni jó eséllyel nem fognak ezek (benne volt az engedélyben, stb.), de legrosszabb esetben könnyen lehet, hogy az áprilisi átadásig sem kerülnek fel, ami nyilván óriási blama lesz.

Az elkészült díszekkel amúgy innen nézve óriási baj nincsen. Rendben vannak.
Durva amúgy, hogy az a néhány csúcs/gerincdísz a tetőről mennyire ordítóan hiányzik most még, már az arányok miatt is!
  • Like
Reactions: Jackonod
Bánffyhunyadon kiplakátolják, hogy milyen bádog kell a tetőre, napok alatt összedobják. :)
61 - 80 of 92 Posts